jurek7 26.07.02, 16:01 Ponieważ od dwóch godzin panuje na tym forum milczenie proponuję zorganizować quiz z wiedzy o LOTR. Każdy może zadawać pytania i odpowiadać na pytania innych. Pierwsze pytanie: o ile lat Aragorn był starszy od króla Theodena? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 Re: Tolkien - quiz 26.07.02, 16:23 o 17 :-) a teraz moje: kto byl z kim spokrewniony w druzynie thorina dt? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Tolkien - quiz 29.07.02, 17:23 Thorin z Fili i Kili A reszta wedle rymowania się imion A teraz moje, też łatwe: Jaką postać przyjął ongi Sauron, gdy służył Melkorowi w Beleriandzie? Było ich kilka, wystarczy jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Tolkien - quiz 30.07.02, 12:11 brite napisał: > Thorin z Fili i Kili > A reszta wedle rymowania się imion > > A teraz moje, też łatwe: > Jaką postać przyjął ongi Sauron, gdy służył Melkorowi w Beleriandzie? > Było ich kilka, wystarczy jedna. Nie mam książki od ręką (trudno trzymać Silmarillion w pracy:)) ale z tego co pamiętam to potrafił zmieniać się w wilkołaka. Teraz moje pytanie: Kto wykuł Gurthanga, miecz Turina? Swoją drogą można się zastanowić która broń była lepsza miecz Turina czy Aragorna? Ja stawiam na Gurthanga - potrafił się nawet odezwać! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Tolkien - quiz 30.07.02, 19:53 jurek7 napisał: > brite napisał: > > > Thorin z Fili i Kili > > A reszta wedle rymowania się imion > > > > A teraz moje, też łatwe: > > Jaką postać przyjął ongi Sauron, gdy służył Melkorowi w Beleriandzie? > > Było ich kilka, wystarczy jedna. > Nie mam książki od ręką (trudno trzymać Silmarillion w pracy:)) ale z tego co > pamiętam to potrafił zmieniać się w wilkołaka. > Teraz moje pytanie: > Kto wykuł Gurthanga, miecz Turina? bede strzelal - ciemny elf /eol?/, nie pamietam jego imienia, a nie bardzo chce mis ei sprawdzac /zreszta z ksiazka w lapie nie ma sensu sie bawic :P/ Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: Tolkien - quiz 29.07.02, 20:31 moje na poziomie tytusowo-maturalnym..... ile o z kreska zawiera trylogia LOTR? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Tolkien - quiz 29.07.02, 22:13 w oryginale to tyle, ile razy napisano Gloin, chyba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Tolkien - quiz 30.07.02, 13:14 mikolaj7 napisał: > w oryginale to tyle, ile razy napisano Gloin, chyba ;-) eh, ubiegłeś mnie mikołaju :) Odpowiedz Link Zgłoś