Dodaj do ulubionych

kolor mieczy świetlnych

IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 26.08.02, 23:07
dlaczego na początku w AOTC Kenobi ma niebieski laser miecza, mimo że na
końcu E1 "przywłaszcza" sobie miecz (z zielonym laserkiem) ś.p. Qui Gon-a ???
Czyżby jakas historia ksiązkowa z wydarzeniami między E1 i E2???
Obserwuj wątek
    • okazja Re: kolor mieczy świetlnych 27.08.02, 09:08
      generalnie obowiazuje zasada ze kazdy padawan powinien skonstrulowac swoj
      wlasny miecz swietlny..... jest to rodzaj testu ktory zdaja ci...... ktorych
      miecze nie eksploduja podczes wlaczania.......

nie mozna bowiem miecza kupic...... a szkoda....... nalezy go sobie samemu
      wykonac w warsztaciku wlasnym sumptem......

podobna sytuacja ma miejsce w ISB oraz ROHJ....... luk skajuoker trafi miecz
      niebieski..... tez od kenobiego a wlasciwie miecz ojca w czasie walki z
      vaderem....... i na poczatku ROHJ ma juz miecz zielony wlasnej chalupniczej
      roboty..... za co otrzymuje pochwale ustna od vadera wlasnie.....

ponadto obowiazuje zasada ze sitowie posiadaja miecze koloru czerwonego......
      dzedaje zielone lub niebieski ..... a murzyni i inne mniejszosci
      purpurowe...... znaczy fioletoworozowe wg. naszej terminologii....
      • valkrissa White Power 27.08.02, 11:04
        Pytanie :)
        A dlaczego miecze (właściwie: ostrza) nie były w innych barwach? Wyobrażam sobie (instynktownie, bo
        nie znam się na optofizyce), że uzyskanie lasera koloru powietrza (bladawość? biel?) jest prostsze od
        uzyskania bardzo skupionej wiązki zielonej, czerwownej czy mace-windu-watej?
        Jeżeli miecz byłby biały (bladawy), to kamuflowałby się w powietrzu, i przeciwnik nie widziałby ruchu ostrza
        (klingę też by trzeba wtedy zmalować w barwach maskujących).
        Wówczas pojedynkujący się mogliby zamknąć oczy, co nadawałoby sens ćwiczeniom w tych skorupach
        na głowie. A tak i Judoki, i Sitka idą na łatwiznę, bo się gapią, który gdzie machnie. Więcej Mocy musieliby
        wykazywać panowie, ot co. Lenie. A fuj. (Wzrok skupialiby najwyżej na tym, czy pod nogami nie leży im jaki
        kamień albo Ewok z dzidką.)

Odpowiedź :)
        Białego miecza nie było, bo Ciemna Strona Mocy gardziła bielą a Jasna Strona Mocy gardziła kładaniem
        przewagi technicznej przed kodeksem rycerskim (was es auch immer bedeutet).
        • ignatz Re: White Power 27.08.02, 20:56
          Odpowiedź jest jeszcze jedna - nie ma białego lasera.
          • valkrissa Persil White Power 28.08.02, 07:53
            ignatz napisał:
            > Odpowiedź jest jeszcze jedna - nie ma białego lasera.
            >
            • ignatz Re: Persil White Power 28.08.02, 10:11
              No tak, ale fakt, że laser nie może kończyć się ot tak, nagle, wyklucza istnienie mieczy świetlnych w ogóle - a tego to byśmy nie chcieli :)
        • mikolaj7 Re: White Power 27.08.02, 21:17
          valkrissa napisał:

> Wówczas pojedynkujący się mogliby zamknąć oczy, co nadawałoby sens ćwiczeniom w
          > tych skorupach
          > na głowie.

bo to sa cwiczenia z odbijania strzalow droidow :-))

jedi nie ucza sie specjalnie (tak bylo chyba w jednej z
          ksiazek - ep1 albo ep2) walki z innym jedi na miecze, nacisk
          kladzie sie na parowanie strzalow.
          • ignatz Re: White Power 28.08.02, 00:09
            Mikołaj, mam nadzieję, że nie sprzedałeś jeszcze Pottera? Pamiętaj, komu go obiecałeś :)
            • Gość: mikolaj7 Re: White Power IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 17:37
              ignatz napisał:

> Mikołaj, mam nadzieję, że nie sprzedałeś jeszcze Pottera? Pamiętaj, komu go obi
              > ecałeś :)

lezy i czeka :-)

juz chcialem sie upomniec :-))
              • ignatz Re: White Power 28.08.02, 20:53
                Ha, uprzedziłem Cię! Odłóż grzecznie na półeczkę, i poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie :-)
                • mikolaj7 Re: White Power 28.08.02, 23:29
                  ignatz napisał:

> Ha, uprzedziłem Cię! Odłóż grzecznie na półeczkę, i poczekaj jeszcze ze dwa tyg
                  > odnie :-)

zaznacze sobie w kalendarzu!

a ksiazeczki nieruszane odkad je dostalem :-)
                  • mikolaj7 Re: White Power/ps 28.08.02, 23:30
                    tak sobie pomyslalem... zamiast kasy moglbym wziasc ew.
                    inne ksiazki, tzn. odyseje kosmiczna 2010, 2100 i 3001, jesli
                    masz oczywiscie i chcesz sie pozbyc.
                    • ignatz Re: White Power/ps 29.08.02, 00:21
                      TYLKO NIE MOJE DZIECI!!! BŁAGAM!!!
                      • mikolaj7 Re: White Power/ps 29.08.02, 00:37
                        ignatz napisał:

> TYLKO NIE MOJE DZIECI!!! BŁAGAM!!!

nie wiedzialem, ze podejdziesz do tego tak emocjonalnie :-)

coz, szkoda, bo te ksiazki sa wlasciwie nie-do-kupienia...
                        • ignatz Re: White Power/ps 29.08.02, 00:52
                          poszukam w Waie i jak najdę, to sie wymienimy, ok? Seeya!
                          • mikolaj7 Re: White Power/ps 29.08.02, 01:02
                            ignatz napisał:

> poszukam w Waie i jak najdę, to sie wymienimy, ok?

dobra, tylko niech beda w bardzo dobrym stanie...

jeslibys w ogole znalazl je w wydaniu amberu, w cyklu
                            'wielkie serie sf' to bym szalal ze szczescia :-)))
                            • ignatz Re: White Power/ps 29.08.02, 09:22
                              Hmmm. Postram się... dbac o Twoje zdrowie :-D
    • Gość: kafar Re: kolor mieczy świetlnych IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 27.08.02, 12:47
      nie zrozumieliście mojego pytania
      chodzi mi ot, że nagle Kenobi w AOTC ma niebieski miecz świetlny, chodziaż miał
      zielony na końcu E1!!!
      • okazja Re: kolor mieczy świetlnych 27.08.02, 14:30
        nie zrozumiales naszych odpowiedzi..... w miejsce utraconego miecza zrobil
        sobie nastepny.... bo tylko wlasnorecznie wykonana bron daje pewnosc
        niezawodnosci ....
        • Gość: kafar Re: kolor mieczy świetlnych IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 27.08.02, 14:41
          ahas
        • Gość: kafar Re: kolor mieczy świetlnych IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 27.08.02, 15:02
          ahas
          • Gość: magus_janus Re: kolor mieczy świetlnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.02, 10:33
            Ja bym takiego miecza nie zrobił :)
            • valkrissa Jest popyt, to i podaż się znajdzie 28.08.02, 12:42
              W sklepie Geant widziałem ongi miecze świetlne. Po 175zł jakoś tak szły. A szły jak woda.
              Zanim się spostrzegłem, został tylko model Dooku, który jakoś tak bokiem się dzierży.
              Miecze były teleskopowe i robiły bzzzz-bzzzz. Laser składało się stukając weń z nasady dłoni.
              A zatem padawan nie musi budować miecza świetlnego, jeśli nie spodziewa się go użyć.
              Musi mieć bateryjki i / lub pieniąż.
              • valkrissa Re: Jest popyt, to i podaż się znajdzie 28.08.02, 12:43
                W Carrefourze, nie w Geancie.
                • okazja nowe fan fikszyn??? 28.08.02, 12:54
                  i wtedy mamy do czynienia z supermarketowymi dzedajami stacjonujacymi w okolicy
                  polek z dzemami oraz z sitkami..... jak wiadomo w dziale 1001 drobnych na
                  drobiazgi...... ongi dzedaje smialymi wypadami zdobyly nawet przyczolek w
                  okolicy otwieraczy do konserw..... ale im sie moc w duracelach skonczyla....
                  choc i tak ponad osiem razu dluzej..... konczyla sie znaczy...... i poniewaz
                  miecza nie dalo sie na pych zapalic dostali ostre wciry....... a dodatkowo
                  podczas drogi powrotnej przez rejony maki i cukru oberwali od zaczajonego tam
                  przedstawiciela rasy piccahat...... szymanowska mu na imie bylo.... niemniej
                  jednak sitka tez nie osiagnely przewagi...... im bowiem zbraklo perkalu na
                  pelerynki..... a na golasa po kerfurze latac nie beda bo moga dostac
                  parasolaami od przerazonych i rozezlonych emerytow z planety korasant
                  powtarzajacych mantre.... zus..... zus..... zus
              • Gość: mikolaj7 Re: Jest popyt, to i podaż się znajdzie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 17:39
                valkrissa napisał:

> W sklepie Geant widziałem ongi miecze świetlne. Po 175zł jakoś tak szły. A szły
                > jak woda.
                > Zanim się spostrzegłem, został tylko model Dooku, który jakoś tak bokiem się dz
                > ierży.
                > Miecze były teleskopowe i robiły bzzzz-bzzzz. Laser składało się stukając weń z
                > nasady dłoni.
                > A zatem padawan nie musi budować miecza świetlnego, jeśli nie spodziewa się go
                > użyć.
                > Musi mieć bateryjki i / lub pieniąż.

takie miecze to byly swiecace kijki?

ja bym chcial taki, co jak jest wylaczony to jest tylko
                rekojesc - jak u prawdziwego mistrza jedi :-))

ps/ niedlugo rusza druga czesc StarWars Rpg!!! :D
                • okazja Re: Jest popyt, to i podaż się znajdzie 29.08.02, 09:21
                  juz ruszyla....

poczytaj dwa posty wyzej....... to jest fanfikszyn na miare naszych
                  mozliwosci....... osadzone jak najbardziej w naszych realiach....
                  • mikolaj7 Re: Jest popyt, to i podaż się znajdzie 29.08.02, 12:51
                    okazja napisał:

> juz ruszyla....
                    >
                    > poczytaj dwa posty wyzej....... to jest fanfikszyn na miare naszych
                    > mozliwosci....... osadzone jak najbardziej w naszych realiach....

ze niby 'czwartek'? nie dla mnie :-))

• okazja Re: Jest popyt, to i podaż się znajdzie 29.08.02, 13:15
                      pospohi mnie pane.....
                      mea cupla

oczywiscie dwie wypowiedzi wyzej...... czyli dzedaje wsrod sloi z dzemem

a czwartek jak to czwartek pomiedzy sroda a piatkiem.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka