Dodaj do ulubionych

Chruszczewski...kto go pamięta?

IP: 213.146.40.* 07.07.03, 12:22
Dla mnie to taki Szaniawski polskiego s-f. niby naiwne, czasami przesłodzone
opowiastki, ale czyms potrafia urzec. To naprawdę oldschoolowa literatura.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andre Re: Chruszczewski...kto go pamięta? IP: *.wsp.czest.pl 08.07.03, 13:08
      Najlepsze były :Fenomen Kosmosu i Gdy niebo spadło na Ziemię.
      • Gość: fanta9 Re: Chruszczewski...kto go pamięta? IP: 213.146.40.* 09.07.03, 12:47
        Miło, że ktoś go jeszcze zna. "Niebo" rzeczywiście dobre, "Fenomen" ciut
        gorzej. pzdr!!!
        • Gość: Dilvish Re: Chruszczewski...kto go pamięta? IP: 217.153.33.* 09.07.03, 14:05
          To zabawne, ale przez lata uważałem „Fenomen Kosmosu” za najgorszą książkę SF
          jaką w życiu czytałem. I szczerze mówiąc cały czas tak uważam, bo jak
          dotychczas nie zetknąłem się z czymś równie infantylnym i naiwnym.
          Kiedyś Ziemkiewicz fajnie podsumował treść książek Chruszczowskiego i
          Fijałkowskiego: „Srut, Drut i Pierdut lecą w kosmos i to koniec fabuły”.
          Panowie ci publikowali w stutysięcznych nakładach masę swoich wypocin dzięki
          układzikom panującym w PRL-u, o takiej literaturze lepiej jednaj jak
          najszybciej zapomnieć. No, chyba że komuś to się podoba, proszę bardzo, miłej
          lektury, ja jestem na NIE.
    • Gość: monika_kot Re: Chruszczewski...kto go pamięta? IP: 195.216.116.* 17.07.03, 09:01
      Ja doskonale pamietam Chruszczewskiego. Powieści jakoś nie trafiłam ale zbiory
      opowiadań były niczego sobie. Poniewaz czytałam to wszystko dawno temu (jeszcze
      w szkole podstawowej) i w zasadzie potem nie wracałam mam do nich sentyment.
      Było w nich kilka fajnych pomysłów i motywów których jakos nie mogę zapomnieć.
      nadal mam te zbiory opowiadań w swojej domowej bibliotevzce i nie zgadzam sie
      że należy o nim zapomnieć. Układy układami, PRLPRL-em ale miłe wspomnienia z
      fantastycznej lektury pozostają. W "Fenomenie..." mam nawet podpis
      Chruszczewskiego.
      Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka