Dodaj do ulubionych

Mam talent - FINAŁ 27.11.2010

• aniani7 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 08:38
      Czekam na płytę Me Myself And I
      Bardzo żałuję, że nie dostali głównej nargody, bo pewnie wyszłaby szybciej. Całą rodziną wysyłaliśmy na nich smsy i z przykrością musimy stwierdzić, że z dziesięć razy każde z nas musiało wysyłać jednego smsa, bo ten system TVN nie przyjmował zgłoszeń. To smutne, że wygrała ta sierotka, bo jakoś nie wierzę, że rodzice przeznaczą pieniądze na jej potrzeby. Dlatego m.in. jestem przeciwna udziałowi dzieci w tym programie.
    • brunka21 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 09:12
      Jestem rozczarowana wygraną Magdy.
      Mam wrażenie, że publiczność została w ordynarny sposób zmanipulowana łzawymi bajeczkami o wymarzonym domku i lepszej przyszłości. Myślę, że miał w tym swój udział incydent z tym małych tańczącym chłopcem sprzed dwóch tygodni, kiedy, chłopak płakał po przegranej.
      Mnóstwo osób wzruszyło się jego łzami i rozczarowaniem i teraz mamy efekt tej łzawej nagonki .Dziewczyna była średnia, ale to epatowanie cierpieniem, ten cały wizerunek kobiety po przejściach w ciele dziecka, to wszystko jest obrzydliwe i ocieka nieszczerością.
    • spacey1 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 09:12
      Jurorzy we wczorajszym finale zachowali się nie przymierzając jak Neron na walkach gladiatorów. Uważam, że to oni "ustawili" finał. Poprzednio wychwalali Lisieckiego i bednarka, ale wbrew temu, co pisał któryś z przedmówców, to wyniosło ich do finału. Nie wiem, czy tak wiele osób zwróciłóoby na nich uwagę, gdyby nie miny pełne uwiebienia i słowa zachwytu jurorów. Sugestia ma jednak wielką moc. Mnie też ci dwaj panowie zachwycili, być może poddałam się tej sugestii częściowo, ale mam nadzieję, że nie tlyko dlatego. Wczoraj do jednego i do drugiego się przyczepili. Nie rozumiałam tej krytyki Piotrka. Piosenka może o dość banalnym refrenie, ale całość zaśpiewana przepięnie, mnóstwo uczucia w to włożył, głosowo też pięknie. Bednarek - śpiewa reggae, a ci przypieprzyli się, że wybrał Marleya. No szczerze to już bardziej mnie wkurzyło, że wziął Claptona na warsztat i robi z tego na siłę reggae. I kto wie, może tymi kilkoma komentarzami załatwili sprawę.
      Oglądałam wczoraj z nagrania finał i o 1 w nocy siedziałam z rozdziawioną buzią, kiedy poznałam zwycięzcę, nie mogłam uwierzyć. Wielkie, wielkie rozczarowanie.
      Aż sobie zaraz posłucham płyty star guard muffin, chyli zespołu kamila. Posłuchałam dotąd zaledwie fragmentów, ale płyta wiele obiecuje. mam nadzieję, że Piotrek też nie zrobi kroku do tyłu, to byłaby wielka strata.
      • sntx to nie jest Mini Playbec show !!! 28.11.10, 09:32
        po co te dzieciaki tam ładują? niech do mini playbac show ja wysla
      • dona.a Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 10:51
        spacey1 napisała:

> Jurorzy we wczorajszym finale zachowali się nie przymierzając jak Neron na walk
        > ach gladiatorów. Uważam, że to oni "ustawili" finał. gdyby ni
        > e miny pełne uwiebienia i słowa zachwytu jurorów. Sugestia ma jednak wielką moc
        > I kto wie, może tymi kilkoma komentarzami zała
        > twili sprawę.

Dziś będzie "powtóra z rozrywki" w TzG, tu też jurorzy żonglują opiniami jak z potrzeb wynika.
    • vandikia Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 12:39
      czemu niby mała nie zasłuzyła? bo co? bo jest mała?
      czym sobie zasłużył ten wielbiony przez gimnazjalistki Bednarek?

konkurs jak konkurs, zaśpiewała ładnie i wygrała
      w finale były same talenty, w konkursie gdzie głosuje publiczność trzeba się też umieć sprzedać,
      widocznie reszta uznała, że nie musi, a już najbardziej Bednarek, który uznał pewnie, że jest tak boski, że się właściwie nawet specjalnie odzywać nie musi, tylko się kilka razy głupio uśmiechnie
      nie wiem czemu się nim tak podniecacie
      • oryginal23 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 13:04
        Dla dzieciaków są chyba inne konkursy.
        Starzy postawią wódę dla całej wsi, polecą na tydzień na Kanary, kupią nowy telewizor i proboszczowi kasę zasilą. Małej skrzypki na allegro zalatwią i będzie przygrywać i śpiewać
        na weselach.
        23.
        • vandikia Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 14:02
          To był konkurs otwarty, dla dorosłych, dzieci, niepełnosprawnych i obcokrajowców, więc o co chodzi?
          I te wpisy co zrobią z kasą, jak ta kasa boli, jejku.
        • marajka Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 14:19
          > Dla dzieciaków są chyba inne konkursy.

To konkurs dla wszystkich.

> Starzy postawią wódę dla całej wsi, polecą na tydzień na Kanary, kupią nowy tel
          > ewizor i proboszczowi kasę zasilą. Małej skrzypki na allegro zalatwią i będzie
          > przygrywać i śpiewać
          > na weselach.

Znasz jej rodzinę, rozumiem, i to osobiście? A może ty byś tak zrobił z kasą swojego dziecka? To co piszesz jest bardzo krzywdzące dla rodziców dziewczynki, ciekawe jak byś się czuł, ty i tobie podobni, gdyby wasze dziecko wygrało kasę i obcy ludzie oskarżaliby was o chęć okradania własnego dziecka?

Moim zdaniem mała ma świetny głos i MA TALENT, dlaczego miałaby nie wygrać? Bo mała? Bo WASZYM ZDANIEM gorsza niż Bednarek?

Co w takim razie powiedzieć o amerykańskiej czterolatce, która dopiero nauczyła się mówić a już wygrała? To tylko telewizja, ludzie!
      • marajka Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 14:06
        Waśnie dlatego, że jest mała. Przecież formurowicze jako dzieci nie mieli takiego startu, czemu ona ma mieć, hę? I ośmiela się nie być radosna!!! G.wniara jedna!
      • spacey1 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 14:11
        bednarek jest przede wszystkim genialnym, bardzo oryginalnym wokalistą. Oczekuję od niego śpiewania, a nie opowiastek i "sprzedawania się". Mała ma bardzo dobry głos, ale trudno powiedzieć, co z niej wyrośnie tak naprawdę. On jest już ukształtowanym artystą. Dlatego też w połowie tej edycji zaczęłam skłaniac się ku wygranej kamila, chociaż wcześniej byłam za Lisieckim. Jednak Piotr wydaje mi się mniej określony stylistycznie, mnie wyrazisty. Chociaz tez uwielbiam go słuchać. Naprawdę nie uważam, aby akurat ten konkurs powinien zależeć od umiejętności sprzedania się, przemawiania do uczuć publiczności. Dla mnie Bednarek może się nawet głupkowato uśmiechać, jest genialny i tyle. Słuchałam dziś jakieś 5 razy jego płyty i odlatuje zwłaszcza przy utworze "I", który śpiewał na castingu. Cos fantastycznego!
        • sid.leniwiec Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 16:48
          > odlatuje zwłaszcza przy utworze "I", który śpiewał na castingu
          > Cos fantastycznego!

Podzielam opinię. I też ciągle męczę ową piosenkę.:)
    • marajka Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 14:03
      Kiedy lud pojmie, że to program ROZRYWKOWY? On nie ma być sprawiedliwy, każdemu wg talentu. Tu się liczy zabawa i chwilowe uniesienie ludu. To nie konkurs chopinowski, do cholery! A wy się gorączkujecie, jakby co najmniej sfałszowano wybory prezydenckie...To TYLKO telewizja, tylko rozrywka. I każdy, kto tam poszedł powinien o tym wiedzieć.
      • sumire Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 15:07
        ale to gorączkowanie jest nieodłączną częścią tej rozrywki :) mnie tam w niczym nie przeszkadza. wolę, gdy lud unosi się w ten sposób, niż gdyby miał awanturować się pod pałacem prezydenckim.
        a wygrana odzwierciedla rzewny gust narodowy, trudno.
    • sid.leniwiec Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 16:42
      Po finale zmieniam swoją trójkę na Me Myself & I, Kasię Sochacką i Kamila Bednarka. Ci pierwsi są kreatywni, inni, robią coś nietuzinkowego. Kasia ma rewelacyjny głos i bije na głowę pozostałe wokalistki finału, nawet świetną Patrycję, a już na pewno przeciętną Sabinę (nie rozumiem zachwytów, dziewczyna ma dobry głos, jest atrakcyjna, więc ma zadatki na gwiazdę, ale nic w tym nie ma). Kamil śpiewa bardzo lekko, ciepło, świetnie.

Piotr Lisiecki jest klimatyczny, romantyczny, uroczy, ma ładny, niski głos, ale jak zachwycił mnie na castingu, tak w odcinkach finałowych to już nie było to. Zaczęłam się trochę nudzić. Chyba on najlepiej wypada, jeśli tak sobie stanie z gitarą i zaśpiewa zwyczajnie, bez ozdobników. Z resztą Kamil też najbardziej podobał mi się na castingu - Clapton to małe faux pas, a Marley był bardzo oczywisty. Za to piosenka castingowa, imo taka sobie, w jego wykonaniu dostała skrzydeł.

Co do zwyciężczyni, to podzielam zdanie większości - wygrała mała, biedna, skromna dziewczynka, która chce wybudować dom rodzicom. A nie talent, ze śpiewających dzieci paryski chłopiec, który nie wszedł do finału, bił ją na głowę. Jakoś nie zaskoczył mnie ten wynik, a wręcz przeciwnie - sierotka i dwóch chłopaków, w których mogą kochać się nastolatki, no przecież to aż banalne.:)
      • jwoj Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 16:53
        niestety pośrednio JA też przyczyniłem się do tego żeby sierotka wygrała :)
        mama do mnie wpadła i mówi żebym wysłał jej sms-a,przez pomyłkę wysłałem 2 razy,oczywiście mama ma zerowe pojęcie o przemyśle muzycznym.Zlitowała się nad sierotką marysią i tyle.
    • black-emissary elektorat PiS głosuje na dziewczynkę z Polski B 28.11.10, 17:36
      No i wygrał najsłabszy występ finału. Mała ma mocny, zaskakująco dorosły głos. I nic ponad to. Śpiew co najwyżej poprawny, niedopracowany, interpretacja żadna. Magdusia odśpiewuje to, co ją mama nauczyła, a kucharki przed ekranami mokrymi od łez palcami ślą smsy.

Lisiecki, Bednarek oraz Me Myself And I - taka powinna być pierwsza trójka, ktokolwiek z niej by nie wygrał byłoby to zasłużone i sprawiedliwe.

Zachwytów nad Jeszką kompletnie nie rozumiem - kompletny przerost formy nad treścią.
    • gemalla Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 18:42
      ta mała wygrała tylko dlatego że,no właśnie,jest małą dziewczynką z głosem bardzo dorosłym jak na swój wiek,a głos jakich wielu al tu zadziałała cała otoczka czyli jej młody wiek
    • german_beauty Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 30.11.10, 14:23
      Nawet gdyby w finale byl Sting, Phill Collins i Mala Biedna Dziewczynka to i tak wygrałaby Mała Biedna Dziewczynka. Zwłaszcza po reklamie tabloidów - zapalenie krtani, biedna rodzina, ktorej nie stać na domek itd. Mała ma talent - i co z tego? Nagrodą dla dzieci w takim programie powinno być stypendium a nie gotówka, może wtedy coś by z tego wynikło. Słyszał ktos z was o smutnej pannie Kulawik, która dostała 100 tys. w pierwszej edycji? Nie, bo łapkę na kasie położyli rodzice a mała śoiewa pewnie na akademiach i w kościele.
      Swoją drogą - czy ja się mylę czy w poprzednich edycjach nagrody dostawali uczestnicy, którzy zdobyli I i II miejsce w głosowaniu widzów? Czyżby firmie Apart bardziej pasowała do wizerunku długonoga i świecąca biustem panna Jeszka niż wyluzowany i na siłe wtłaczany w rolę "gandziarza" Bednarek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka