princessofbabylon 22.05.11, 20:26 Cały czas twierdzę, że głosowanie na panią Małgorzatę to wyrządzanie jej krzywdy ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka Re: X-factor 22.05 22.05.11, 20:35 A Szpak nie rozczarował. Ograniczył ozdobniki i był totalnie miałki, nijaki i bez wyrazu. Jak nie zawyje i nie założy szpilek nic nie osiągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 22.05.11, 20:37 nie moge sie nie zgodzic ;) moje wrazenia beda jak obejrze powtorke, bo dzis spedzilam dzien na lonie natury, wracac do domu mi sie nie chcialo i dopiero teraz sie zabralam na program ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_portek Re: X-factor 22.05 22.05.11, 20:41 tylko Gienek Loska! ...a później długooo długooo nic Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:16 Słucham wykonań nie patrząc na ekran nie chcąc się uprzedzać do niektórych uczestników. Jak do tej pory najlepiej zaśpiewał Szpak, a że nie lubię U2 więc Loska mi się nie spodobał. Co do Agi Szulc to bez większych emocji przysłuchaniu śpiewu ale wkurza mnie niemożebnie jej sposób mówienia. Infantylne przecjąganie wyrazów, takie scęscje, spjewanje itp. brrrrrr O, teraz też Szpak daje radę. Zobaczymy co zaśpiewa Gienek po polsku. Małgosia- bez komentarza. Dziewczyny- nie zapamiętałam wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:35 A ja tam jestem za Gienkiem. Natomiast pani Małgosia po polsku śpiewa o niebo lepiej niż po innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:39 Ja też za Gienkiem. Pani Małgorzata rzeczywiście zupełnie inaczej po polsku śpiewa. Aż to nieprawdopodobne jest :) Ale pewnie dziś na przekór będzie i odpadnie ona. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:46 No i Małgosia zostaje. Ja też jestem za Loską i chcę żeby on wygrał, ale obiektywnie lepszy był Szpak moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: X-factor 22.05 23.05.11, 10:03 Też uważam ze Szpak był o niebo lepszy od Gienka. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:44 No paczta ludzie :) Przeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:45 Jestem w szoku. Co odbiło Kubie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:48 Nie mam ochoty komentować tego odcinka. Wojewódzki zeszmacił się jako juror permanentnie. W tym momencie przestał być autorytetem w jakimkolwiek tego typu programie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:48 Kuba kosi konkurencje,zaglosowal przeciwko Mai,jak taka kobieta mogla przejsc, Dziewczyny spiewaja o niebo lepiej,oj Kuba trace szacunek do pana. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:50 nic nie odbilo, tylko glosuje taktycznie. mimo calego tego gadania, ma na tyle malo wiary w swoich wykonawcow, ze woli im na wszelki wypadek wykosic konkurencje :/ zalosna zagrywka i tak naprawde jego podopieczni powinni sie zaczac martwic - ich mentor oprocz tego, ze nie sprawdza sie jako mentor, to w dodatku za grosz nie ma w nich wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:53 Kurde, przez ten program tracę sympatię do Kuby. Podpada na całej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:50 angazetka napisała: > Jestem w szoku. Co odbiło Kubie? ;) Wyeliminował dobrze śpiewające Dziewczyny bo mogły zagrozić jego pupilom. Mam nadzieję, że w kolejnym odcinku, kiedy pani Małgosia będzie na szarym końcu (w tej chwili to nieuniknione), a jej przeciwnikiem będzie jeden z podopiecznych Kuby, to Maja i Czesław na złość powiatowemu znów ją przegłosują. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:54 czy w przyszlym tygodniu jeszcze jest dogrywka? czy juz tylko publika decyduje? bo gdyby byla dogrywka, to nie ma bata, stanelaby do niej pani Malgosia, prawdopodobnie z Ada. i Maja mialaby szanse wykazac sie malostkowoscia i zemscic sie na Kubie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ala_dwa Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:57 Kuba, brawo, dziewczyny zaśpiewały profesjonalnie, na dodatek to podopieczne Maji.... nic dodać nic ująć Ty nie nadajesz się na jurora w żadnym programie z takim podejściem do sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:48 To już nawet nie chodzi o to że to było żałosne. Ten program to po prostu ch...nia jeżeli ktoś, kto uważa się za nie wiadomo kogo w dziedzinie muzyki decyduje, że przechodzi Małgorzata a nie Dziewczyny. Teraz tylko mam nadzieję, że w finale Małgorzata zajmie miejsce Szpaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:47 Kańciartswo! Jakim ku..wa cudem przeszła P. Małgorzata a Dziewczyny odpadły? Serio? Serio? czy to już tak padło na czerep, że trzeba do wygranej Szpaka iść po trupach i wywalać naprawdę dobre i mocne osoby? czy szpak sobie w inny sposób nie poradzi i trzeba tak kantować? Chamstwo Psze Państwa OT CO! Odpowiedz Link Zgłoś
manekineko Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:48 Ale ten Kuba jest cyniczny, aż źle się robi. Wykosił konkurencję i zostawił słabą Małgorzatę, która jak wiadomo nie będzie miała szans z Michałem i Adą. Aż się nie chce tego programu oglądać, bo nie o śpiewanie tu chodzi, a o durne lansowanie podstarzałego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:50 Przecież raz już wcześniej zrobił tak samo wywalając Williama na rzecz słabiutkich Sweet Rebels. Jakkolwiek pani Małgosia fatalnie by nie śpiewała na chwilę obecną życzę jej, żeby program wygrała - na złość Kubie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:52 I jeszcze parę słów na temat dzisiejszych wykonań - będzie krótko: nikt mi się nie podobał, a najmniej Wojewódzki (to już standard) :D Odpowiedz Link Zgłoś
manekineko Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:53 A racja, skoro i tak wiadomo od początku, że w tym programie nie chodzi o muzykę, niech wygra Małgorzata, a co! Ewentualnie niech w jakimś następnym głosowaniu Maja i Czesław wykoszą kogoś od Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:52 niestety, TVN totalnie pogrzebal genialny format :( i to rekami swojego naczelnego gwiazdora-jurora. program, ktory mial wylonic nowa gwiazde polskiej sceny muzycznej sluzy de facto wylacznie podreperowaniu ego przebrzmialego gwiazdora telewizyjnego. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:06 siuil_a_run napisała: > niestety, TVN totalnie pogrzebal genialny format :( i to rekami swojego naczeln > ego gwiazdora-jurora. program, ktory mial wylonic nowa gwiazde polskiej sceny m > uzycznej sluzy de facto wylacznie podreperowaniu ego przebrzmialego gwiazdora t > elewizyjnego. szkoda. Powiem szczerze - ja tam żadnej gwiazdy nie widzę, tylko ludzi którzy mi się bardziej lub mniej podobają. Nie kupiłabym też płyty żadnego z biorących udział wokalistów, bo nie wierzę, że nagrają coś ciekawego. Gienek prawdopodobnie nagra album a'la Dżem, Ada - coś na kształt tego bezpłciowego materiału, który ze swoim zespołem opracowała, Szpak - prawdopodobnie jakieś umpa, umpa, byle mu pozwolono w klipie pomachac kuperkiem a pani Małgosia prawdopodobnie covery hitów sprzed 30 lat. Podsumowujac - nic dla mnie :( Program oglądam bo cieszy mnie taki format, a gdy ta edycja się skończy to zabiorę się za coś innego. I mam wrażenie, że większość oglądających myśli podobnie i zapomni o "X factor" jak tylko coś nowego pojawi się na horyzoncie Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:18 stary_zgred1 napisała: > Powiem szczerze - ja tam żadnej gwiazdy nie widzę, tylko ludzi którzy mi się ba > rdziej lub mniej podobają. a to insza inszosc. chodzi o zalozenie. a zalozenie mialo byc takie, ze to program, ktory wypromuje co najmniej nowa Brodke... niestety, skopali sprawe juz na etapie castingow do lajwow i zadna nowa Brodka (tudziez nowy Brodek) sie w nich nie znalazla. Nie kupiłabym też płyty żadnego z biorących udział w > okalistów, bo nie wierzę, że nagrają coś ciekawego. Gienek prawdopodobnie nagra > album a'la Dżem, Ada - coś na kształt tego bezpłciowego materiału, który ze sw > oim zespołem opracowała, Szpak - prawdopodobnie jakieś umpa, umpa, byle mu pozw > olono w klipie pomachac kuperkiem a pani Małgosia prawdopodobnie covery hitów s > przed 30 lat. Podsumowujac - nic dla mnie :( z zalem musze sie zgodzic. sercem chcialabym, zeby wygral Gienek, bo z nich wszystkich jest najlepszy i do tego mam do niego slabosc. glowa dzis zapragnelam, zeby wygrala pani Malgosia - zeby Kubie zrobilo sie wstyd za te zalosne taktyczne zagrywki. > Program oglądam bo cieszy mnie taki format, a gdy ta edycja się skończy to zabi > orę się za coś innego. ja niestety tez. pocieszenie w tym, ze jeszcze tylko wakacje i rusza kolejna brytyjska edycja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:29 stary_zgred1 napisała: > Nie kupiłabym też płyty żadnego z biorących udział w > okalistów, bo nie wierzę, że nagrają coś ciekawego. Gienek prawdopodobnie nagra > album a'la Dżem, Ada - coś na kształt tego bezpłciowego materiału, który ze sw > oim zespołem opracowała, Szpak - prawdopodobnie jakieś umpa, umpa, byle mu pozw > olono w klipie pomachac kuperkiem a pani Małgosia prawdopodobnie covery hitów s > przed 30 lat. Podsumowujac - nic dla mnie :( Też tak to widzę. Poza tym przypomniały mi się komentarze jurorów chociażby w programach tanecznych, w których krytykowali widzów (szczególnie Piróg) za głosowanie pod wpływem emocji, a nie rzetelnej oceny, dzięki którym awansowali mierni tancerze, a odpadali profesjonaliści, Kuba dziś dołączył do grupy emocjonalnych widzów;) Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 21:59 Zgdazam sie , ten program to tragedia, dzieki Kubie, zauwazcie,ze nawet o wykonaniach uczestnikow nie ma dyskusji, tylko o zagrywce Kuby,zalosne.Maja wygladala na zaskoczona, Dziewczyny tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka A wiecie co będzie za kilka tygodni? 22.05.11, 22:05 Kuba na każdym kroku będzie wyśmiewał Małgorzatę i cały świat, że niby jakim cudem taka osoba tak daleko zaszła. To samo było przecież z dziewczynkami z Mam Talent, też im wciskał kit jakie są cudowne, a po programie jechał po nich ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:09 Co za ironia! Jak zaczęto mówić o produkcji polskiej wersji X Factor i zaczeły się spekulacje na temat jurorow to Kuba miał pełne poparcie na forach, wręcz nie możnabyło sobie wyobrazić tego programu bez niego. A teraz okazuje się że to właśnie on sciągnął ten format na dno. Gratulacje! :/ Tu nie chodzi o wybranie najlepszego tylko o ego Kuby W. Może lepiej poprzestać na jednej edycji albo wyrzucić/utemperować Kubusia. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:10 dzisiejszy program sobie odpuscilem, bo po co ogladac bzdury skoro mozna siedziec nad Wisla i z piwkiem ogladac zachod slonca ;) ale patrzac na wyniki moge miec tylko nadzieje, ze w finale narod (a raczej jego glosujaca czesc) nie zaglosuje na swoich faworytow, tylko przeciwko Wojewodzkiemu. Ot tak, na zlosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:13 Nikt tak dzisiaj nie fałszował jak Ada Szulc. Położyła tę Adele kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:27 Polozyla, za trudna piosenka dla niej,problemy z tonacja, najlepszy byl dzis Michal i Gienek,ale w drugim wystepie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:16 A naród ma wprawę w głosowaniu przeciw, a nie za, więc ma to szanse powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabraaa Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:16 Popieram, cały program X-factor to porażka. Zaczynając od jury po uczestników (za wyjatkiem Gienka i Szpaka). Do tej pory Wojewódzki jeszcze trzymał ten program, ale reszta jury to jakis dramat. Nie rozumiem zachwytów nad Adą. Dla mnie to dziwczyna bez wyrazu, śpiewa tylko ładnie, bez jakieś rewelacji. Mi się jej wykonania nie podobają. Już Ala Janosz miala więcej tego "czegoś"... Moim zdaniem, powinna odpaść kolejna (po p. Małgosi). Pani Małgosia, masakra. Niech się ludzie zlitują i już na nią nie głosują... Wogole to mam nadzieję ze nie bedzie kolejnej edycji, zarówno X Factora jak i YCD. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: X-factor 22.05 22.05.11, 23:49 abrakadabraaa napisała: > Wogole to mam nadzieję ze nie bedzie kolejnej edycji, zarówno X Factora jak i Y > CD. Factora to może nie, ale z YCD mogliby dać sobie już spokój. Niedługo będzie jak TzG. Sto edycji i każda kolejna gorsza od poprzedniej. Nie wiem, czy się starzeję, czy jak, ale YCD tak mnie irytuje, że słów nie znajduję na opisanie tego ;) Ta Kazadi, ta durna Rusin "ekspertka" od siedmiu boleści w jury i te wrzaski tych małolatów z widowni doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Z niczym już mi się YCD nie kojarzy, tylko z rozwrzeszczanymi gimnazjalistami. Nie oglądam, nawet nie włączam już, ale leci w pokoju obok i słyszę tylko piszczenie z widowni. Szału dostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 22:17 princessofbabylon napisała: > Cały czas twierdzę, że głosowanie na panią Małgorzatę to wyrządzanie jej krzywd > y ;) > Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: X-factor 22.05 22.05.11, 23:17 gienek ada szulc i szpak .taka powina być kolenosc w finale .szulc jest moze najlepsza technicznie i wokalnie ale nijaka osobowosć i bezbarwna .gienek na najwiekszą prawdziwa dusze rockmena i działa swoim autentycznym wokalem najbardziej na wyobraznie a o to w kazdej sztuce chodzi przedewszystkim, dlatego powinien wygrać ten program .szpak robi za to najwiekszy show i pewno ma najwieksza szanse z tej trójki ale tylko na typowo komercyjna kariere .dziewczyny odpadły bo przekombinowały swomi popisami w dogrywce .tak czy siak by odpadly tylko póżniej ,jak opadanie teraz pani malgosia . Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: X-factor 22.05 22.05.11, 23:02 Po raz kolejny widać, jaka różnica poziomów dzieli 2 podobne programy - MbtM oraz X-factora. Tam uczestnicy byli oceniani przez profesjonalne jury, a nie: nieobiektywnego (bo oceniającego sercem), choć kochanego przeze mnie Czesława, nijaką Maję oraz tego zarozumialca, niegodziwego podleca Powiatowego. Ten ostatni zasługuje po dzisiejszym na mega kopa w sam środek zarozumiałego, wypieszczonego siedzeniami drogich samochodów dupska. Dziewczyny były, są i będą 100000 x lesze od pani Małgosi, ale jak ktoś słusznie zauważył, trzeba było mocnego konkurenta wyeliminować, teraz czekam na zmasowane ataki na niby wybraną Małgosię oraz Gienka Loskę, żeby zostały same asy Jakuba W. Asy, w tym bezpłciowa, słodka do urzygania Ada Szulc oraz Michał "to ja, narcyz się nazywam" Szpak. Choć temu ostatniemu talentu nie można odmówić, ale życzę mu nauczki, żeby nabrał troszkę dystansu do własnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Re: X-factor 22.05 23.05.11, 00:55 Kurczę, tak się tutaj wszyscy (prawie wszyscy) zachwycają Dziewczynami, a mnie się ich śpiewanie od etapu kastingów nie podobało. Właściwie w całym programie tylko piosenka z musicalu "Chicago" im wyszła naprawdę dobrze i kawałek Urszuli Dudziak. Reszta była albo cukierkowata albo przekombinowana - jak dla mnie. Piosenkę Alicii Keys i Jaya-Z zmasakrowały okrutnie. Dlatego było mi dokładnie wszystko jedno kto dzisiaj odpadnie. W ogóle tak jest przez większość odcinków - co chyba źle świadczy o programie - skoro nie ma emocji. Gienek, którego b. szanuję jako artystę, zmasakrował dzisiaj U2 i kompletnie nie rozumiem zachwytów jury. No chyba że mamy tu do czynienia z sytuacją, że Gienka nie wypada nie lubić a już broń Boże skrytykować. Jak dla mnie - niech on się za U2 więcej nie bierze. Pefekt mu poszedł znacznie lepiej, ale on wciąż ma dziwny ten polski akcent. Przy nagrywaniu płyty przydałyby się zajęcia z logopedą (czy innym specjalistą, który się tym zajmuje). Po raz pierwszy podobał się występ Szpaka (cud!), który prawie dał radę piosence G. Łobaszewskiej. To było naprawdę niezłe. Jury nie komentuję, bo zgadzam się całkowicie z Czesławem, który w jednym z wywiadów radiowych powiedział jakoś tak: "W tym X-Faktorze to wszystko jedno, co ja pierd.lę [...]" :) Brawo Czesław, to naprawdę nie ma znaczenia :) Kariery wszystkich uczestników i tak potoczą się swoim rytmem. Większość z nich nagra prędzej czy później płyty i kompletnie nie ma znaczenia, kto wygra. Może nalepka na płycie będzie inna. Ale kto kupuje płyty sugerując się nalepkami? Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: X-factor 22.05 23.05.11, 07:10 ip.73 napisała: > Kurczę, tak się tutaj wszyscy (prawie wszyscy) zachwycają Dziewczynami, a mnie > się ich śpiewanie od etapu kastingów nie podobało. A ja tych zachwytów tutaj nie widzę. Widzę natomiast oburzenie z powodu manipulacji Wojewódzkiego, w wyniku której odpadły Dziewczyny, a przeszła p. Małgorzata, choć dzieli je przepaść. I nie chodzi tu o to, że Dziewczyny są świetne, tylko o to, że p. Małogrzata jest od nich nieporównywalnie słabsza. Odpowiedz Link Zgłoś
semijo Re: X-factor 22.05 23.05.11, 10:46 No rzeczywiście Wojewódzki się z lekka ośmieszył. Najpierw na każdym kroku krytykuje Małgrzate a poźniej puszcza ją dalej, usuwając dużo lepsze Dziewczyny. To chyba on jest autorem słów że emocje są wazne w disco polo, tak więc czołowy znawca muzyki chyba zaliczył całkowity upadek. Przepuścił dansingową Małgorzate, która koncerty moze dawać chyba tylko na spotkaniach klasowych maturzystów rocznik 70, odgrzewając stare przeboje do kotleta, a odrzucił jakby nie patrzeć profesjonalistki. I myślę ze tego pożałuje, bo szczerze mówiąc Dziewczyny pomimo że dużo lepsze, nie mają aż takiej popularności wśród smsujacych. Tak więc Małgorzata wydaje mi się ze bardziej moze namieszać i wyeliminować Ade czy Szpaka. Co do wystepów, najbardziej podobały mi się dziś Dziewczyny, potem Szpak, Ada, Gienek i na końca Małgosia, która pierwszą piosenkę totalnie zmasakrowała. Potem było dużo lepiej, ale to za mało jak na ten etap, a nawet jak na ten program. Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: X-factor 22.05 23.05.11, 10:48 Kuba sam sobie zaszkodził, teraz to Maja będzie decydować o losie uczestników i zakładam, że pierwsza odpadnie Ada. Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Re: X-factor 22.05 23.05.11, 12:02 qasiunia napisała: > Kuba sam sobie zaszkodził, teraz to Maja będzie decydować o losie uczestników i > zakładam, że pierwsza odpadnie Ada. Słuszna uwaga :) I bardzo mnie cieszy, ponieważ ta Ada wydaje mi się wyjątkowo nijaką wokalistką. Jej wykonanie piosenki Adele było płaskie, usypiające i bez duszy, jakby czytała książkę telefoniczną. (O przeboju Wet Wet Wet wcześniej nie wspomnę.) A już uwaga Wojewódzkiego o tuszy Adele mnie zwyczajnie wq...wiła. W tym kraju wystarczy być chudym jak szczapa, żeby zasłużyć na zachwyt. A mnie się podoba kobieca i seksowna Adele, która śpiewa tak, że człowieka przechodzą ciary. Takiej kariery pupilka Wojewódzkiego nigdy nie zrobi i takich emocji nigdy nie będzie wzbudzać w słuchaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_75 Re: X-factor 22.05 23.05.11, 12:32 qasiunia napisała: > Kuba sam sobie zaszkodził, teraz to Maja będzie decydować o losie uczestników i > zakładam, że pierwsza odpadnie Ada. Właśnie wątpię czy Maja upadłaby tak nisko, aby odpłacić się Kubie niechlubnym posunięciem jakim by było wyrzucenie Ady, gdyby ta stanęła w dogrywce naprzeciw pani Małgosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: X-factor 22.05 23.05.11, 13:23 ale milo by bylo, gdyby w takiej sytuacji (Malgosia vs. Ada) Maja powiedziala, ze Kuba otworzyl jej oczy na to, jakim diamentem jest pani Malgosia i dlatego to ona zostaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: X-factor 22.05 23.05.11, 15:32 Nie sądzę aby tak się stało ale też chciałbym aby Maja dopiekła Kubie przy kolejnej eliminacji. PS. W "Szarych mirażach" Dziewczyny był rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: X-factor 22.05 23.05.11, 15:52 Teraz to chyba najgorsza jest Ada z tego calego towarzystwa. Kazdy jest tam "jakis", nawet Pani Malgosia (na pewno ja zapamietam), Michal wystrojony w kape na lozko czy tez obrus, Gienek spiewajacy wszystko na jedno kopyto. A Ada...glos ma czysty, mocny...ale jej wystepy nie robia na mnie zadnego wrazenia, zazwyczaj pamietam bardzo krotko tylko ostatni jej wystep - piosenke Adele zaspiewala bez jakiegokolwiek wyrazu, a "Pod Papugami" to nawet nie wiem jak zaspiewala, chociaz sluchalam i ogladalam w pelnej przytomnosci, nie zamroczona niczym innym jak tylko Szpakowa kapa. I dlaczego mam wrazenie, ze ona, nawet jesli jest lepiej ubrana, to ciagle wyglada jak lalka na wystawie, przebrana, wystrojona, umalowana przez kogos i tyle. Chcialabym, zeby to ona odpadla w przyszlym tygodniu, wole ogladac Pania Malgosie. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 23.05.11, 18:38 a jaki bajer bylby, jakby faktycznie publika (ta glosujaca czesc) sie zbiesila, zmobilizowala, i do wypadu staneliby Ada i Szpak :D a pani Malgosia i Gienek na luzaka by przeszli do finalu :P Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: X-factor 22.05 23.05.11, 18:52 Po numerze Wojewódzkiego stwierdziłam, że pierwszy raz się zmobilizuję i zagłosuję w tego typu programie. Oczywiście przeciw szanownemu panu jurorowi, bo najwyraźniej w naszej edycji nie chodzi o uczestników i ich talent, ale o rozgrywki między jury. Nie będę miała wyrzutów sumienia, bo jakoś żaden ze śpiewających nie wzbudza mojej szczególnej sympatii. W oryginalnym X factorze jurorzy również się ze sobą spierali i najbardziej wspierali swoich uczestników, ale oceny zawsze były sprawiedliwe, a opinie merytoryczne. W ostatecznym rozrachunku odpadał najsłabszy. Taka już polska mentalność - po co pomóc w miarę dobrym, utalentowanym osobom, jak można złośliwie wykosić konkurencję i wyjść na swoje. Ciekawe tylko, kto będzie potem kupował płyty 'artystów' pokroju pani Małgosi. Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: X-factor 22.05 23.05.11, 20:07 No to dałaś się złapać! Bo przecież w tym programie o nic innego nie chodzi, tylko o smsy :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 24.05.11, 11:07 >W oryginalnym X factorze jurorzy również się ze sobą spierali i najbardziej wspierali swoich >uczestników, ale oceny zawsze były sprawiedliwe, a opinie merytoryczne. a pamietasz, jak Jedward przeszli kosztem Lucie za sprawa decyzji Simona? ;) no dobra, to nie bylo az tak bezczelne jak u Wojewodzkiego, bo oddal glos publicznosci - ale kto przy zdrowych zmyslach doprowadzilby do remisu miedzy blizniakami i Lucie??? zwlaszcza, ze Simon nic innego nie robil wczesniej tylko krytykowal Johna i Edwarda? Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Ludzie, śpiwajcie po polsku !!!!! 23.05.11, 16:19 Te wysiłki spiewów po angielsku to już jest prawdziwa satyra. Żeby było weselej, Kuba skrytykował panią za angielski, która to śpiewała w takim samym polglish jak każdy inny wykonawca w programie tylko chociaż dość wyraźnie wymawiała słowa w porównaniu z innymi. W sumie cały program śpiewów po angielsku to śmieszna parodia. To już nie to że Polacy nie gęsi ale że na pośmiewisko się wystawiają wyraźnie nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Można tylko zapytać o co w tym programie chodzi? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: Ludzie, śpiwajcie po polsku !!!!! 23.05.11, 18:30 Wg mnie najlepszy wczoraj byl Szpak z piosenka "Czas nas uczy pogody", swietnie, z wyczuciem,a piosenka trudna, Gienek- U2- srednio, Perfect dobrze,zaspiew bialoruski slychac, ale mi to nie przeszakdza, mam wrazenie,ze Gienek najlepiej czuje sie w bluesie i niech to spiewa,Ada zmasakrowala Adele, drugia piosenka nijaka,Dziewczyny zaspiewaly Kore swietnie,o pani Malgosi juz wszystko napisano, a ja bym chciala,zeby Maja wywalila Ade i na zlosc Kubie, chcialabym jego mine zobaczyc,zreszta na zlosc Kubie zaglosuje na pania Malgosie, a co:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be monika790 napisała: 23.05.11, 19:01 -- monika790 napisała: " na zlosc Kubie, (......) na zlosc Kubie zaglosuje na pania Malgosie, a co" Nie krytykuj Kuby skoro zrobisz to samo co on ;) ♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Ludzie, śpiwajcie po polsku !!!!! 23.05.11, 19:53 monika790 napisała: > zreszta na zlosc Kubie zaglosuje na pania Malgosie, a co:) Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
panna-nikt-online Re: Ludzie, śpiwajcie po polsku !!!!! 23.05.11, 18:56 Ten wymóg śpiewania po angielsku jest wyjątkowo absurdalny, bo żaden z uczestników kariery na zachodzie raczej nie zrobi. Szczerze mówiąc, to wątpię czy uda im się cokolwiek osiągnąć na swoim podwórku. Angielski kaleczą wszyscy, chociaż palmę pierwszeństwa przyznałabym zdecydowanie pani Małgosi. No może Ada pod tym względem jakoś ujdzie, ale za to jest zupełnie bezpłciowa, a zmasakrowanie Adele pokazuje, że z trudniejszymi utworami radzi sobie raczej kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Ludzie, sipiwoycie po polskyemu !!!!! 24.05.11, 04:41 Jedno rozwiązanie problemu języka było by zatrudnienie angielskiego lub amerykańskiego Speech Pathologist aby przez rok pracował z kandydatami i jurrorami przed rozpoczęciem programu. Nie myslcie że to co piszę jest złosliwoscią. Speech pathologists są doskonale kwalifikowani do zmiany/poprawiania wymowy i akcentu u osób uczących się nowego języka. Jesli pierwsze rozwiązanie jest nie do przyjęcia to bym zaproponował aby jurrorzy po każdym występie uczestnika w języku "angielskim" również musieli dyskutować i oceniać go w tym języku. Wyobrażam sobie jak wesoło by się zrobiło ale jak już decydujecie się twórcy na emisje programów w konwencji absurdu i satyry to róbcie to na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
hennalive Co z tym Gienkiem??? 23.05.11, 18:53 Rozumiem- hippis, wolna dusza, kolorowy ptak- tak było kiedyś. Talent- to oczywiste ogromny. Osobowość- była PRZED programem. Teraz to przecież taki podstarzały owłosiony za przeproszeniem Bieber-factor, który zaśpiewa pop rąbanke którą mu każą. U2- OK, Rubik- ok, ich troje- też zaśpiewa, byle zapłacili. I wcale mu to dobrze nie wychodzi. Przecież widać jak się męczy w tym repertuarze. Taki buntownik a tańczy z kamienną twarzą jak mu zagrają!!! I w ten sposób stał się zupełnie niewiarygodny jako artysta! Odpowiedz Link Zgłoś
monika790 Re: Co z tym Gienkiem??? 23.05.11, 19:27 Szczerze mowiac tez mnie dziwi,ze Gienek spiewal U2,kompletnie do niego nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Co z tym Gienkiem??? 23.05.11, 22:17 najbardziej mi sie podobało jak śpiewał wtedy a capela z gitarą zepeelinów ,był rewelacyjny i mało kto by tak potrafił z tak zwanych wokalistów rockowych w polsce ,widac było ze czuł tak samo tego bluese jak robert plant , he he. z polskich to powinien spiewac coś moze tsa albo dzemu czy nalepy . Odpowiedz Link Zgłoś
e.st1 Re: Co z tym Gienkiem??? 23.05.11, 22:39 On piosenek w dodatku wcale nie interpretuje. Nie ma na nie pomysłu. Odtwarza jak bardzo zdarta płyta. Jak dla mnie jest zupełnie bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Co z tym Gienkiem??? 23.05.11, 22:59 głupoty gadasz bo jest dokladnie na odwrót ,on własnie najbardziej interpretuje i przeżywa a interpretacje pomyliłes z aranzacja a to nie jest to samo . zgodze się natomiast ze nie aranzuje w technicznym tego słowa znaczeniu i nie przywiazuje do tego wagi .jak ktos nie lubi nie czuje rocka bluesa czy rockendrola to nigdy taki gienek nie bedzie mu sie podobał bo gienek wszystko nawet irene santor zaspiewa po naturalnej interpretacji rockowej czy postrockowej . Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: X-factor 22.05 24.05.11, 09:56 Decyzja Kuby W. - szokująca! i o to mu własnie chodziło, jak z resztą od początku tego programu, czuć było, że to jego prywatne podwórko - tak się tutaj czuje i tak zachowuje, dziel i rządź! Bardzo bym chciała, żeby w następną niedzielę do dogrywki stanął Szpak i p. Małgosia: Czesław zagłosuje na swoją podopieczną, a Maja ostatecznie pobije Kubę jego własną bronią, bo "heloooooł", to jest przeciez przede wszystkim rywalizacja pomiędzy jurorami, jak zwykł był mówić Kuba wiele razy wcześniej. Mam nadzieję, że Maja pozbędzie się skrupułów, choć może jej przecież zależeć, żeby jednak nie wstydzić sie laureata tego programu... Jak dla mnie kolejność po ostatnim programie (zgodnie z iedą muzyki ponad wszystko ;) to: Gienek, Dziewczyny, Ada, Szpak, Małgosia... Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: X-factor 22.05 24.05.11, 10:28 aguszak napisała: > Bardzo bym chciała, żeby w następną niedzielę do dogrywki stanął Szpak i p. Mał > gosia: Czesław zagłosuje na swoją podopieczną, a Maja ostatecznie pobije Kubę j > ego własną bronią, Nie no, chyba aż tak nie będzie, Maja cały czas za bardzo rozpływa się w zachwytach nad Szpakiem. Chociaż nie miałabym nic przeciwko. Nie dlatego, że pani Małgosia jest tak cudowna, tylko dlatego, że - sparafrazuję klasyka - pogłoski o talencie Michała są mocno przesadzone. Gdyby go tylko słuchać, a nie patrzeć, to niewiele by tam było powodów do zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: X-factor 22.05 25.05.11, 11:07 nadrobilam zaleglosc z niedzieli wczoraj, ale to bylo takie slabe, ze nawet mi sie nie chcialo pisac... ale z kronikarskiego obowiazku ;) to byl chyba najslabszy odcinek do tej pory. nie wiem, kurka, czy cos sie porobilo z odsluchem, czy uczestnikom sie coraz mniej chce, ale w niedziele falszowali wszyscy rowno. lacznie z Gienkiem :/ do tego wiekszosc - jesli nie wszyscy - nie znala tekstow. na tym etapie to juz po prostu zenada i lekcewazenie publiki, ktora teoretycznie chca porywac. czesc polska byla jeszcze w miare znosna, ale te swiatowe hity... dno i siedem metrow mulu. cala ekipa powinna sie zapasc pod ziemie ze wstydu - poczawszy od pozal sie boze jurorow, ktorzy to towarzystwo tam wepchneli, odsylajac do domu ludzi obdarzonych prawdziwym talentem, a teraz realizuja na nich jakies swoje niewydarzone fantazje. kazdego wystepu po kolei nawet nie ma sensu komentowac, w pierwszej czesci wszystkie byly okropne, najmniej okropny byl Szpak (sic!), ale wariacje na temat tekstow piosenek to chyba juz jego znak firmowy :/ w drugiej czesci bylo nieco lepiej, ale wcale nie dobrze - a na dwa tygodnie przed finalem, powinno dech zapierac. albo przynajmniej nie wywolywac uczucia zazenowania w widzach. w drugiej odslonie najlepszy Gienek. generalnie bylo mi wszystko jedno, kto stanie do dogrywki (no, moze poza Gienkiem, ktory sie zrehabilitowal w drugiej czesci i ktorego lubie, i mu kibicuje, choc w pierwszej czesci zachwial moja wiare w niego ;) ), po niedzielnym programie w zasadzie wszyscy powinni dostac kopa na droge. nagrode specjalna za najgorszy wystep w calym dotychczasowym programie otrzymuje pani Malgosia za Unbreak My Heart - a nagroda jest... przejscie do kolejnego odcinka :/ zapomnijmy o tym, o co w zalozeniu chodzilo w tym programie. to niewazne. wazne jest ego Wojewodzkiego i jego pozycja w TVNie, ktore musza pozostac nienaruszone. Wojewodzki program wygrac ma i basta, nie jakis tam zapiewajlo pretendujacy do miana nowej pop gwiazdy. ten program stal sie juz parodia, dlatego niech go wygra pani Malgosia, by dopelnic caloksztaltu. Gienek i tak sobie poradzi. a jak pani Malgosia wygra, to Wojewodzkiego przynajmniej przeczolgaja rozne pudelki i bedzie sie przynajmniej musial troche potlumaczyc. a jak media gremialnie stwierdza, ze "przasny" Polsat ze swoim show przebil "modern" TVN, a ten drugi skonczyl sie wielkim blamazem dzieki solidnej pracy jurorow, to moze i Miszczak paluszkiem pogrozi, zeby sie Kubie troszke grunt pod nogami zapalil :/ pierwsza rzecz do zmiany w nastepnej edycji to przewodniczacy jury, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: X-factor 22.05 25.05.11, 16:06 No i po Dziewczynach...W niedzielę byłam w szoku, że Kupa w swoim egoizmie posunął się aż tak daleko. Brak słów. Czesław też zaczyna denerwować tymi swoimi zachwytami nad panią Małgosią i żenującą moim zdaniem obroną jej nieznajomości tekstu. Jasne, tekst nie jest ważny w ogóle, wyjdzie baba na scenę na koncercie i zapomni tekstu, pokazując, że ma publikę głęboko w dupie. Oj, Czesiek, do Wojewódzkiego straciłam już sympatię, mam nadzieję, że nie będę musiała jej stracić w stosunku do ciebie... W hitach światowych najlepiej poradziły sobie IMO Dziewczyny i Gienek. Uwielbiam Empire State Of Mind w oryginale i myślę, że panie poradziły sobie z tym utworem. MC Rudej się nie czepiam, bo rap, wbrew opiniom, do łatwych nie należy...I tak najbardziej rozwalił mnie w komentarzu do ich występu Pierwszy Świętoszek Rzeczypospolitej Kuba W., które był wielce zbulwersowany jakże skąpym strojem jednej z Dziewczyn. Biorąc pod uwagę, że ostatnio miałam okazje oglądać galerię roznegliżowanych modelek z jego programu to zaiste ciekawa argumentacja...Czyżby Kuba robił się moherowym berecikiem na stare lata? Gienek też mi się podobał w utworze U2 - dalej podtrzymuję, że zróżnicowanie repertuaru mu służy. W końcu i tak przerabia to na swoją modłę. Choć jego zachowanie na scenie ciągle jest dosyć powtarzalne, tupot nóżką i odrzucenie włosów do tyłu w kulminacyjnym punkcie piosenki.... Ada w utworze Adele wypadła tak sobie, ale chyba ciężko jest przebić genialny oryginał. Panie Wojewódzki - już lepsze te gabaryty Adele niż pańska chuda i zapadnięta klata, której widokiem żeś nas pan uraczył kiedyś w Idolu. Ciężko wymazać ten obraz z głowy...Brr. Szpak w piosence Eltona wypadł słabo. Nie dość, że pomylił tekst, to jeszcze repertuar kompletnie do niego nie pasował. Chyba już wolę, jak kręci chudą dupką w czerwonym boa na szyi:P Małgorzatę Stankiewicz lepiej przemilczeć, bo jak było z piosenką Toni Braxton wszyscy słyszeli. W piosenkach polskich z kolei najbardziej podobało mi się trio Ada, Dziewczyny i Gienek. Pani Małgosia pozytywnie zaskoczyła, jednak piosenka w części zwrotkowej nie wymaga dużych umiejętności, gorzej w refrenie, jednak pani Stankiewicz odpowiednio wysoko "zawyć" potrafi ;) O Dziewczynach się rozpisywać nie będę - świetnie wypadły, z pazurem, ach i och. Gienek również dał radę, choć oglądanie tych powtarzalnych zachowań scenicznych jest doprawdy męczące. Mimo niechęci do Ady piosenkę Niemena (której też z resztą nie cierpię) wykonała brawurowo. Nie rozumiem zarzutów Cześka o bełkotliwe śpiewanie...Moim zdaniem Szpak zaśpiewał piosenkę Łobaszewskiej jeszcze bardziej niewyraźnie...No i jego liryczne wcielenie mnie nie przekonuje. No cóż, ciekawe, kto odpadnie następny. Mam nadzieję, że Maja lub Czesio wywiną temu dziadowi Kubie W. jakiś perfidny numer. Odpowiedz Link Zgłoś