Dodaj do ulubionych

Czemu TVP nie powtórzy... ???

IP: *.idea.pl 15.02.05, 23:20
Kochani! Chciałbym, abyśmy w tym wątku wymienili wszystkie filmy, lub teatry telewizji, które mimo, że zapadły nam onegdaj w pamięć, pojawiły się na ekranie tylko raz. Paradoksalny jest fakt, że zostały zamówione i wyprodukowane przez Telewizję Polską, więc powtórna emisja byłaby naprawdę o połowę tańsza, niż np. kolejny odcinej "M jak miłość".
Ze swej strony proponuję:
1)"Wniebowstąpienie Szubienicznej Toni" (teatr tv, początek lat 90-tych) z rewelacyjnymi rolami Igi Cembrzyńskiej, jako tytułowej XIX-wiecznej praskiej prostytutki, oraz Franciszka Pieczki jako Boga.
2) "Balladyna" w reżyserii Janusza Wiśniewskiego (rok bodaj 1995) - mroczno- baśniowa, przewrotna interpretacja Słowackiego i świetna Anna Korcz w roli tytułowej.
3) Film "Zmowa" Janusza Petelskiego. Świetnie zagrany i wstrząsający. Szczegóły: www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=2776&start=1
Obserwuj wątek
    • Gość: Esss Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.idea.pl 15.02.05, 23:46
      Dorzucam jeszcze serial "Aby do świtu..." ( www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=3459&start=1 )
    • Gość: Robert Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: 217.17.46.* 16.02.05, 08:09
      Serial Popielec R. Bera z początku lat 80-tych chetnie bym zobaczył. Do tego
      Teatr Telewizji (trudno wymienić wszystko) plus Kobra.
    • jahreshka Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? 16.02.05, 11:44
      Powtórkę "Balladyny" z Anną Korcz popieram całym sercem! Kiedyś ten spektakl
      zrobił na mnie ogromne wrażenie, a największy własnie pani Korcz... Pamiętam do
      dziś!
      • invicta1 Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? 16.02.05, 11:49
        JA KLAUDIUSZ!!!!!!!!!!
    • Gość: i Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:17
      miasteczko twin peaks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: maya Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 23:42
      Serial << Dorastanie>> - fajnie zobaczyć w swoich pierwszych rolach obecne
      gwiazdy seriali :)
      <<Baryłeczka>> Teatr Telewizji z rewelacyjną rola Jungowskiej
      <<Kłamczucha>> film w/g powieści Musierowiczowej
      Pozdrawiam. Majka
      • Gość: Baśka Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.future-net.pl 17.02.05, 08:53
        A ja chcę koniecznie zobaczyć stare "Kobry" z plejadą naszych doskonałych
        aktorów! Większość z nich już nie żyje - szkoda! To były dopiero "telewizyjne
        czwartki"! A teraz to w naszej kochanej telewizji są reklamy przerywane od
        czasu do czasu jakimś dennym programem! DNO ABSOLUTNE! I jeszcze każą nam
        płacić abonament, ja pytam ZA CO?????
    • agatak Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? 17.02.05, 09:10
      a ja bym obejrzala Arabelle....
    • Gość: alina Murphy Brown i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 09:28
      MUrphy Brown- super serial
      oraz...
      O wujku Zebie taki serial nie pamietam tytułu "Droga na Zachód ?" To szlo w
      stanie wojennym, celem było przegnanie stada bydła przez całe Stany. Urok
      serialu polegał na tym, że wszyscy źli ludzie w porę dostali w mordę, a takiej
      prostej westernowej sprawiedliwosci bardzo nam wtedy bylo potrzeba. No i tylko
      raz to cudo pokazano.
      • oregon Re: Murphy Brown i... 17.02.05, 10:31
        chodzi o "Rodzine McKane"? z głownym bohaterem Zebem McKane? (moge sie mylic w
        pisownie tego nazwiska)

Ja dorzucam serial MUSASHI !!!
      • scoutek Re: Murphy Brown i... 17.02.05, 12:30
        Murphy Brown tak!!!!!
        i jeszcze "Jak zdobyto Dziki Zachod" z mlodziutkim Bruce'm Boxleitnerem.. i Zeb
        tam rzeczywiscie byl... a rodzinka nazywala sie Macahan.... a to link do info o
        tym serialu: www.imdb.com/title/tt0146379/
    • pomme Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? 17.02.05, 09:57
      serial Alaska
      • irmelin Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? 17.02.05, 10:15
        Stawiam na "Balladynę" z Anną K. i "Igraszki z diabłem" z boskim młodym
        szczupłym Markiem K. i grubym boskim w roli zbója Madeja Krzysiem K. z filmów
        to poprosiłabym wszystkie Kobry i Arabellę.....
    • Gość: ABW NIE MA SZANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 10:27
      Raczej nie ma szans na "JAK ŻYĆ" Marcela Łozińskiego, nakręcony w 1977,
      premiera w 1981r.
      To własciwie pełnometrażowy paradokument z życia obozu ZSMP. Ciekawostka: w
      jednej z ról występuje niejaki Andrzej Samson grający właściwie samego siebie.
      • oregon Re: NIE MA SZANS 17.02.05, 10:33
        Ten film to arcydzieło!!! Raz puszczono go w swięto 3 maja i czerwoni niezle
        sie wsciekali, nawet jakies protesty na telewizje docierały.
    • Gość: Nick Siedemnaście mgnień wiosny. IP: 80.50.49.* 17.02.05, 11:54
      Radziecki serial "Siedemnaście mgnień wiosny". To było kino.
    • Gość: ja Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:23
      ja poproszę KARINO ! teraz już sie takich filmów nie robi . Dlaczego ?
      • Gość: alina przecież to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:05
        Ta Claudia Rietschel nie wiadomo po co grająca, sztuczna , histeryczna , z
        okropnym dubbingiem, brrr. A moze ty jestes Karol ? w takim razie rozumiem.
        • Gość: Natalia Re: przecież to straszne IP: *.future-net.pl 17.02.05, 17:39
          Popieram prośbę poprzednika i też chciałabym obejrzeć "17 mgnień wiosny" z
          bosko przystojnym Wiaczesławem Tichonowem w niemieckim mundurze! A i "Arabella"
          też może być!!!!!!!!!
          • Gość: ania Re: przecież to straszne IP: 80.51.253.* 17.02.05, 18:08
            "Syn słońca, córka Księżyca" dawno temu był taki serial, nie pamiętam nawet czy
            taki był tytuł. Skandynawska opowieść o miłości w niesamowitej scenerii i
            mrocznych klimatach.
        • Gość: ja Re: przecież to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:31
          Nie , nie jestem Karol,. A to był chyba jedyny serial w którym grali wiarygodni
          aktorzy - niemiecka CLaudia zatrudniona tylko dlatego , ze w Polsce nie można
          było wtedy znaleźć aktorki świetnie jeżdżącej konno (teraz też zresztą nie),
          Hamburger wtedy był jeszcze do zniesienia , nawet Maklakiewicz na koniu
          wyglądał całkiem, całkiem. Fabuła nie składała sie z otwierania drzwi ani
          nalewania herbaty , no i nieślubne dzieci nigdzie sie tam nie lęgły. Stadnina w
          Iwnie - urocza. No ale rozumiem - ten serial w niczym nie przypominał MjM, NA
          Wspólnej ani KLanu więc niektórych straszy. Głęboko współczuję.
          • scoutek a ten? 18.02.05, 09:47
            mysle o "Pogodzie dla bogaczy".... to byl serial.... czekalam na kazdy odcinek,
            szczegolnie pierwszej serii, gdy wystepowal Tom grany przez mlodego Nicka
            Nolte... a pamietacie straszny charakter niejakiego Falconetti?....
          • Gość: alina Re: przecież to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:54
            Podejrzewam, ze ona tak swietnie jeździła jak M.Zawadzka w "Przygodach Pana
            Michala " . Odwrócona plecami.
            • Gość: ja Re: przecież to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:42
              Zawadzka rzeczywiście naumiała sie jeżdzić tyle ile musiała do zbliżeń ( resztę
              załatwił kaskader), i strasznie narzekała na te sceny bo jej sie wtedy manicure
              niszczył. O wiele lepiej jeździła B.Brylska ale żadnych scen końskich jej nie
              dali. Claudię wyraźnie widac we wszystkich scenach, nie rozumiem twojej
              niechęci, zazdrościsz jej czy co ?
    • Gość: York Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.05, 18:26
      Przede wszystkim Dynastia zaraz potem W kamiennym kręgu. Super produkcje!!!
      • Gość: gosc Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.02.05, 21:25
        Tylko,zeby się to nie sprowadzało do tego,że będą to oglądać tylko pracownicy
        telewizji,konfidenci policyjni i starsze panie.Warto przy okazji dodac,że chyba
        niewielkim kosztem można by powtarzać filmy następnego dnia w nocy.
    • Gość: ABW NIE MA SZANS CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:29
      Nie ma również chyba żadnych szans na emisję 5-odcinkowego serialu KTO TY
      JESTEŚ z 1981 r. w reżyserii Ryszarda Filipskiego. Nadmieniam, że serial ten
      NIGDY nie był emitowany!
    • Gość: recznik Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: 195.117.157.* 18.02.05, 13:49
      Dla mnie TVP moze bez konca powtarzac Kabaret Starsszych Panow. A oto inne
      propozycje :
      "Igraszki z diablem" juz tu wspominane (M. Kociniak, M.Kondrat - z ojcem, lub
      wujem, M. Zawadzka, W. Pokora i inni genialni aktorzy)
      "Arszenik i stare koronki" - z I. Kwiatkowka i B. Ludwizanka oraz plejada
      gigantow aktorkich,
      "Noc listopadowa" Wyspianskiego, w rezyserii A. Wajdy i z muzyka Z. Koniecznego.
      Niestety, wiecej tytulow nie pamietam w tej chwili, a po za tym tez jestem za
      starymi Kobrami.

• Gość: arabella Re: Czemu TVP nie powtórzy... ??? IP: *.anax.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:10
        ARABELLA! Ballada o Januszku Smoliwąsie, Sindbad animowany
        • Gość: Esss Przypominam ideę wątku: TYLKO RAZ IP: *.idea.pl 18.02.05, 23:19
          Filmy typu ARABELLA, czy KARINO, spektakle np. IGRASZKI Z DIABŁEM były już po premierze powtarzane (KARINO nawet niedawno, bodaj na TVP3) Sam postuluję ich powtórkę, ale zakładając ten wątek chciałem wydobyć z naszej pamięci rzeczy, które tylko jednorazowo przemknęły przez nasze ekrany (MURPHY BROWN jak najbardziej łapie się do tej katgorii) PS. Może zostanę przez niektórych obciążony klątwą, ale przyznam, że chętnie obejrzałbym ponownie W KAMIENNYM KRĘGU teraz, po 17 latach :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka