bigrock 17.06.05, 03:05 ...w ktorym to realizujac plan niecny i szpetny niczym wujek Fester dywagujemy przed sobotnim finalem oraz obgadujemy Brodke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigrock Re: IDOL 4.39 17.06.05, 03:09 Cos takiego gdzies znalazlem, pewnie czytaliscie, ale rozbawil mnie fragment o Makowieckim i postanowilem sie podzielic moja radoscia. Z wywiadu z Elzbieta Zapendowska: Pytanie: Z wyjątkiem Ani Dąbrowskiej i Moniki Brodki, dotychczasowi laureaci albo nie mają za sobą publiczności jak np. Ala Janosz czy Szymon Wydra, albo krytyków jak np. Ewelina Flinta. Kto pani zdaniem naprawdę niesprawiedliwie został pominięty przy rozdzielaniu tych łask? Odpowiedz: Ala Janosz to według mnie niemniejszy talent niż Dąbrowska i Brodka, ale nagrała złą płytę, a poza tym nie pomogło jej to, że trafiła na pierwsze wydanie Idola, musiała jakby "oczyścić pole". Sadzę, że Ala jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa i pokaże, na co naprawdę ją stać. Pouczające są też losy Tomka Makowieckiego, który zasłużenie zbierał komplementy i świetne wróżby na przyszłość, ale zaproponował muzykę chyba zbyt prostą. Bo społeczeństwo nie jest tak głupie, jak to się wielu wydawało. Ludzie mają już dość prostej, plastikowej muzyki i szukają czegoś bardziej wyrafinowanego, złożonego, tajemniczego. To tłumaczy brak powodzenia Tomka i Ali przy sukcesie Ani i Moniki. Odpowiedz Link Zgłoś
egoblonde Re: IDOL 4.39 17.06.05, 06:43 ja tam uwazam,że makowiecki az tak złej muzyki nie proponowal i ustawianie go na jednej półce z jajecznica jest nie na miejscu. swoja droga jesli sławek.u wyda płyte t bedzie to pierwsza płyta kogos z idola,która kupie-teen głos-choc zwyciestwa własciwie silskiemu zycze.... hmm tak na marginesie dopiero teraz zauważyłam ,ze maciek farbuje włosy;///nie ma co,metroseksualni rockmeni nadchodzą...... Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: IDOL 4.39 17.06.05, 09:28 egoblonde napisała: > swoja droga jesli sławek.u wyda płyte t bedzie to pierwsza płyta kogos z > idola,która kupie-teen głos-choc zwyciestwa własciwie silskiemu zycze.... > Ja kupiłam płytę Ani Dabrowskiej (IMO najlepsza idolowa płyta) i Eweliny Flinty (cóż, rozczarowałam się, w programie mocno jej kibicowałam ale niestety poszła troszkę w inny kierunek muzyczny niż mi się marzyło). Teraz czekam na płyty całej trójcy - bardzo jestem ciekawa co zaproponują. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: IDOL 4.39 18.06.05, 00:47 ja te odrosty juz w ub sobote zauwazylam ale pewnie przyciemnil, aby miec bardziej rockowy image;-) dla mnie bez roznicy, z farbowanymi czy tez nie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.39 17.06.05, 11:20 :] To p. Ela jest kolejna po Leszczu osoba, ktora uzywa slow w niewlasciwym kontekscie. Makowiecki - plastikowy... :D Ciekawe swoja droga jak to nieglupie spoleczenstwo wchlania te rozne plastiki wystepujace na polskiej scenie? Odpowiedz Link Zgłoś
bemii 2 zdjęcia, które TRZEBA zobaczyć 17.06.05, 13:40 www.uniat.fora.pl/viewtopic.php?t=85 Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: 2 zdjęcia, które TRZEBA zobaczyć 17.06.05, 13:42 (żeby było wiadomo, na kogo głosować, oczywiście... choć to już jest ustawione: Życie na Gorąco ma wtyki w Polsacie, tydzień temu pisali o Sławku, w tym tygodniu o Bartku, na przyszły tydzień zostawili sobie Silskiego, by napisać o zwycięzcy Idola - coś wiedzą...) Odpowiedz Link Zgłoś
sisi9 Re: 2 zdjęcia, które TRZEBA zobaczyć 17.06.05, 14:16 O rany!!!!!!!!! Te zdjęcia to jakiś koszmar :/ Co to w ogóle jest? Prawdziwe oblicze Uniata czy co???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: 2 zdjęcia, które TRZEBA zobaczyć 17.06.05, 14:53 > Co to w ogóle jest? Prawdziwe oblicze Uniata czy co???!!!! spokojnie, toż to zdjęcia sprzed lat, na oko miał jakieś 16 lat wtedy! Odpowiedz Link Zgłoś
zoppino Re: 2 zdjęcia, które TRZEBA zobaczyć 19.06.05, 14:31 Uroda Uniatowskiego kojarzy mi sie ze Stasiem Tarkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Szperając dalej... ;))) 17.06.05, 14:33 www.uniat.fora.pl/viewtopic.php?t=70&highlight=fama Tylko czytać tego forum się nie da, bo... no sami zobaczcie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: Szperając dalej... ;))) 17.06.05, 15:01 w tym wątku o Queen, ale na drugiej stronie, jest najlepsza fotka... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Makowiecki powiedział, że 17.06.05, 18:23 ...jego ulubionym poetą jest Witold Gombrowicz. Ot, intelektualista. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Piecyk w TV4 17.06.05, 18:24 Uhm, niektórzy ;) Bemii, sumienia nie masz? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bemii jak to, Auro? 17.06.05, 18:56 gdy patrzę na te zdjęcia, mam ochotę wysłać na niego tyle smsów, ile ma na głowie FRĘDZLI! Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna No właśnie. 17.06.05, 19:02 Ja nie chcę, żeby wygrał. Jeśli tak sie stanie, to na pewno za sprawą TYCH zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Piecyk w TV4 17.06.05, 19:30 a zdazy? wydawalo mi sie, ze widzialem zajawke ostatniego koncertu i ze mieli w nim wystapic pozostali finalisci (ale tez nie bede sie upieral, bo wokol bylo glosno i pijano) w kazdym razie mam nadzieje, ze tym razem sie postaraja, bo w 3 edycji ten koncert wspominkowy byl strasznie na odpieprz sie zrobiony :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: Piecyk w TV4 17.06.05, 20:19 Pozostali finaliści wystąpią w repertuarze z pierwszego koncertu finałowego, ale Piecyk też jest przewidziany. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Piecyk w TV4 17.06.05, 22:21 czyli jednak bzdurna powtorka z rozrywki :/// Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: Piecyk w TV4 17.06.05, 22:32 hebat napisała: > Pozostali finaliści wystąpią w repertuarze z pierwszego koncertu finałowego, al > e > Piecyk też jest przewidziany. kurcze, mogliby zaśpiewać coś nowego :( Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo IE 17.06.05, 19:35 bylo nawet wzglednie ciekawie, chociaz ja bym wolal zeby opowiedzielil cos o swoich planach i ambicjach, tak jak Piotrek a nie walkowali to, co bylo niemniej fajnie wypadly Magda (chyba pierwszy raz tak sie rozgadala przed kamerami) i Dominika P. za to Dominika K. wypadla zupelnie i nic o niej nie bylo. dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IE 17.06.05, 21:59 > za to Dominika K. wypadla zupelnie i nic o niej nie bylo. dziwne Pewnie akurat dojrzewala ;> Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IE 17.06.05, 22:56 yane.yane napisała: > > za to Dominika K. wypadla zupelnie i nic o niej nie bylo. dziwne > > Pewnie akurat dojrzewala ;> > Mnie bardzo podobało się takie "psychologiczne" dojrzewanie Dominiki Pawłowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IE 17.06.05, 23:06 jodarek1 napisała: > hej :) > wybierasz się na finał? No witaj Jodarku ! Niestety nie wybieram się (egzamin) w taki dzień !,ale gorąco Was pozdrawiam ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: IE 17.06.05, 23:17 poboczny napisał: > No witaj Jodarku ! > Niestety nie wybieram się (egzamin) w taki dzień !,ale gorąco Was pozdrawiam ! > :) No to szkoda :( Pozdrawiamy również :) i powodzenia na egzaminie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IE 17.06.05, 23:35 Czy ktoś sobie wyobraża Sławka Pecę w repertuarze rockowym tudzież metalowym?! bo ja NIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IE 17.06.05, 23:47 tokyo1 napisała: > Czy ktoś sobie wyobraża Sławka Pecę w repertuarze rockowym tudzież metalowym?! > bo ja NIE ;) To "NIE" jest takie kategoryczne ? W koncertach finałowych wystąpił dwa razy i raz w IE.Trudno coś powiedzieć na ten temat.Może w klimacie rockowych ballad ? W programie, o ile pamiętam śpiewał coś Stinga, no i Krawczyka.Zapamiętałem go raczej pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IE 18.06.05, 00:09 Ależ tu nie chodzi o to, że Sławka odebrałam negatywnie. Poprostu nie wyobrażam go sobie w repertuarze rockowym lub metalowym i nie mówię tu o zwykłych balladach - chyba nie o to mu chodziło..:) Sam wspomniał, że 'może po nim tego nie widać' - no i nie widać, racja :p Kto wie, może jakby troszkę dłużej został, by nas uraczył czymś mocniejszym, że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: IE 18.06.05, 00:10 poboczny napisał: > To "NIE" jest takie kategoryczne ? > W koncertach finałowych wystąpił dwa razy i raz w IE.Trudno coś powiedzieć na > ten temat.Może w klimacie rockowych ballad ? > W programie, o ile pamiętam śpiewał coś Stinga, no i Krawczyka.Zapamiętałem go > raczej pozytywnie. Trudno powiedzieć coś o człowieku, którego widziało się może ze trzy razy w życiu w dodatku w telewizji ;) Ale mi on jakoś nie pasuje, mam wrażenie że jest zarozumiały i strasznie w sobie zakochany. ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Co do repertuaru to klimaty Elvisa a nie rocko bardziej mi do niego pasuja, bo glos ma chłopak fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi9 Re: IE 18.06.05, 17:58 Jako, że i tak nie da się już ukryć, że jestem poważną fanką Sławka, więc też się wypowiem..;) W repertuarze metalowym zupełnie sobie Sławka nie wyobrażam i w ogóle wydaje mi się, że ta muzyka jakoś tak do niego nie pasuje... Natomiast rock jak najbardziej, ale w delikatniejszym wydaniu, coś jak "The Calling" - w tym typie muzyki na pewno się sprawdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
sisi9 DO PIOTRKA LATO!!!!!! 18.06.05, 12:02 Hej Piotrek!!! Sprawdź proszę pocztę na Twoim koncie z gazety!!! Z góry dzięki! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: DO PIOTRKA LATO!!!!!! 18.06.05, 12:36 Piotrek, bez urazy, ale moze zaloz sobie forum prywatne ds. kontaktow z fanami :) Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: DO PIOTRKA LATO!!!!!! 18.06.05, 12:46 gdzie jest ikonka trzajaca siepo ziemi :)) a tak serio to Sisi9 to chyba poważna fanka Peca a nie Piotrka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sisi9 Re: DO PIOTRKA LATO!!!!!! 18.06.05, 17:43 Cóż, mowa trawa, nie da się ukryć- rozszyfrowałaś mnie;) hehehe Ale Piotrka też bardzo lubię...:)))) Sorry wszystkich, których uraziłam tym, że się wtryniam na to forum, ale po prostu nie wiem jak inaczej się skontaktować z Piotrkiem... Pozdrawiam wszystkich stałych bywalców!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: DO PIOTRKA LATO!!!!!! 18.06.05, 22:02 tu nie chodzi o Ciebie osobiscie, ale forum telewizja zaczyna wygladac jak skrzynka kontaktowa Piotrka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: DO PIOTRKA LATO!!!!!! 18.06.05, 12:57 Wystarczyłby nowy wątek z cyklu "Piszę, że do Ciebie piszę i z góry dziekuję za odpowiedź" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Queens ;-) 18.06.05, 13:45 cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=8410897&PHPSESSID=e7de73f8d56833d95d300aa776ee2637 Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: Queens ;-) 18.06.05, 14:15 O nieeee... Ratunku! Maksyjan..echhh Pop/dance, hmm czyli co?Robimy konkurencję Mandarynie;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Queens ;-) 18.06.05, 15:35 Maszakra :D Ale te krolowe przynajmniej maja ladne nogi ;) Szkoda, ze o ich glosach nie mozna powiedziec tego samego :> Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Queens ;-) 20.06.05, 08:23 No jaja, jak berety ;))) Pamiętam, że Wódz i Maksyjan lansował uparcie Wojewódzki - ciekawe, co on teraz na ten (s)tworek pseudoartystyczny ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:33 Moje przewidywania: 1. Maciek 2. Sławek 3. Bartek Bardzo fajny koncert, Maciek rewelacyjny, ale Teges Nara...nie chcę. Życzę wygranej Bartkowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:36 Witam :) A Bartek dzis jakis taki smutny :( Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:38 Chyba nie spodobały mu się słowa Kuby. W sumie się nie dziwę.. Odpowiedz Link Zgłoś
amorficzna Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:38 co Silski mial napisane na dloni? bo mi o zmierzchu zaczyna sie wizja rozmywac i nie wszystko dowidze... Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:38 HOĆ Coś z tym słówkiem było na czacie, ale nie pamiętam już Odpowiedz Link Zgłoś
amorficzna Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:42 tez mi sie tak zdawalo ale nie wiem coz sie pod tym kryje Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:39 A moje przewidywania to 1. Maciek 2. Bartek 3. Sławek Maciek jest najlepszy i zawsze będzie a o Teges Nara zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:41 Moje przewidywania są identyczne.:) Bartkowi życzę nie tyle wygranej, co wybicia się i nagrania płyty. Dzisiaj wszyscy byli dobrzy: Bartek emocjonalny i w swoim stylu, Sławek zaśpiewał pięknie swoim aksamitnym głosem, Maciek był ok, ale mnie nie przekonuje, tak za całokształt. Jakikolwiek będzie wynik to będzie dobrze, o ile ci niewygrani nie przepadną po Idolu. Idę przed tv na wykonanie trójkowe i na muszkieterów.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:51 jejuuu cudnie to zaśpiewali we trójkę :))) Bardzo mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.39 18.06.05, 21:53 I co? Miałam rację, że dobrze się stało, że w finale nie ma dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:00 ale wiecie co? mi jakoś szkoda, że to ostatni koncert ;) miło się chłopaków słuchało (no ok, nie tlyko chłopaków :P ) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:03 Eh, nawet bardzo szkoda... Trzymajmy kciuki żeby dalo się ich posłuchać jeszcze nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:08 Taaak, oby każdy z nich dostał swoją szansę i jej nie zaprzepaścił.. Odpowiedz Link Zgłoś
nelika Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:10 Ja zwróce uwagę na zapewnienia Jacka Cygana o tym że jurorzy nie zostawiają samych uczestników na pastwę losu....No cóż historia pokazuje że jednak tak jest,ale nie ma jak słodkie obietnice.... Co do wizji chłopcy wyglądali cudnie zwłaszcza na końcu,a Leszczyńskiego miło zobaczyć w nowej fryzurze.... A Bartek Sz.faktycznie spięty i smutny,ale trochę mu się nie dziwę skoro wszyscy zapewniają go o tym ze nie ma szans,a jemu widocznie zależy na wygranej....Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:13 Na szczęscie Bartek ma swoje plany nawet jeśli nie wygra, czego mogliśmy się dowiedzieć z jego wypowiedzi na czacie. Pozostali mężczyźni też raczej nie przepadną. W każdym razie ja jestem optymistką. Leszczu rzeczywiście w nowej fryzurze wygląda lepiej, ale na jego wypowiedzi chyba się to nie rzuciło...:) Ale co tam, dzisiaj nie będę się czepiac nawet Leszcza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:17 nelika napisała: > Ja zwróce uwagę na zapewnienia Jacka Cygana o tym że jurorzy nie zostawiają > samych uczestników na pastwę losu....No cóż historia pokazuje że jednak tak > jest,ale nie ma jak słodkie obietnice.... Oj, nie pozostawiają... Na przykład Wojewódzki zawsze od siebie dokopie, jeśli ktoś ma kłopoty - vide dzisiejszy tekst na temat Mariusza Totoszki i wcześniejsze o Ali Janosz i Krzyśku Zalewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 4.39 20.06.05, 08:27 tokyo1 napisała: > jejuuu cudnie to zaśpiewali we trójkę :))) Bardzo mi się podobało Chyba jednak dwóch dobrze zaśpiewało, z jeden doganiał z zadyszką. Sorki, ale niekorzystnie wypadło to zderzenie dla B. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Finał 18.06.05, 22:02 Pierwsza seria Poziom wyrównany - wszystkie występy bardzo udane. Jeśli wybór Maćka był uznany za banalny, Sławka był tym bardziej. Świetny wybór piosenki przez Bartka. Jego występ zrobiłby jeszcze większe wrażenie, gdyby on sam był lepiej, tzn. więcej i bez skoków kamery, pokazywany. Bartek bowiem najlepiej z całej trójki (i chyba w ogóle z finalistów tej edycji) porusza się na scenie), a my tymczasem oglądaliśmy głównie gitarzystę w czerwonym T-shircie, perkusistę i Jabca. Może o to chodziło? W powtórce dopiero można było trochę dłużej popatrzeć na Bartka. Druga seria Wolę wybory jurorów niż nauczycieli. Wersja Sławka bardziej odbiegała od oryginału niż Maćka, choć u Maćka to też nie była imitacja. Bartek znowu śpiewał trochę becząc, z wysiłkiem, podobnie do Bajora i młodego Iglesiasa, na tle tamtych słabiej. Wypowiedź Wojewódzkiego na temat Mariusza Totoszki - skandaliczna. Ekipa ma chyba wobec Mariusza wyrzuty sumienia i szuka jakiegoś usprawiedliwienia. To żadna hańba że Mariusz występuje pod Częstochową na dyskotece, hańbą jest że nie dano mu szansy tak jak innym którzy byli na drugim miejscu. I hańbą jest to, że Wojewódzki go tak jak nikogo innego bezceremonialnie zwalczał w trakcie programu i nawet dwa lata po. Chamstwo i tyle. Wojewódzki jest tak samo małostkowy, zawzięty i pamiętliwy jak krytykowany przez niego Kaczyński. Pod koniec nas uraczono bardzo udanym i eleganckim wspólnym występem trzech finalistów. Mam dylemat kto mi się bardziej podobał, bo i Sławek i Maciek są świetni. Uważam, że jako człowiek i artysta Maciek jest dojrzalszy i ciekawszy. Sławek jest bardzo młody, ma jeszcze czas. Stawiam więc i będę kibicował Maćkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Finał 18.06.05, 22:34 Co tu dużo mówić, po prostu świetny finał. Mogli im lepiej ustawić harmonię w All for love, ale i tak było swietnie. Tylko Maciek Rok diś jakiś taki nieswój ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 A może to pożegnanie ? 18.06.05, 23:22 mowa_trawa napisała: > Tylko Maciek Rok diś jakiś taki nieswój ... Oznaki że może to byćostatnia edycja Idola: 1) Leszczyński pożegnał się z widzami, ale widać było że to zostało wymuszone czynnikami zewnętrznymi 2) Cygan zapowiedział, że w przyszłości wszyscy uczestnicy Idola mogą zwracać się do jurorów w razie kłopotów 3) Maciek Rock jest nieswój - może wie coś więcej, co ogłosi dopiero na końcu dzisiejszego programu... Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: A może to pożegnanie ? 19.06.05, 22:20 Już tu o tym pisałam-w "Przekroju" Leszczu powiedział,że to ostatnia edycja Idola,bo Polacy mieli licencję na 4 edycje,a niewiadomo czy nam ją przedłużą.Dlatego 5 edycja stoi pod dużym znakiem zapytania-wszystko w rękach Anglików,twórców formatu. Dzisiaj przeczytałam w internecie-"Firma Fremantle Polska,producent Idola, podziękowała Robertowi Leszczyńskiemu za współpracę". Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Finał 19.06.05, 09:39 All for love było rzeczywiście świetne, kiedy Bartek sie nie włączał. A Maciek Rock prowadził ten program tak, jakby miał już serdecznie dość. Na wynikach wygadywał takie głupoty, że aż żal serce ściaskał ;) No i chyba pobił swój rekord w liczbie wypowiedzianych "moich drogich" ;) Ledwo to zniosłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Finał 19.06.05, 10:00 dokładnie to samo uważam: to trio byłoby znacznie ładniejsze w duecie :)) Bartek troche jak jelen na rykowisku brzmiał :))) a w kazdym razie wiadać było jego skupienie, myslenie, keidy ma wejść i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Final 18.06.05, 22:11 Bardzo fajny koncert ;-) Slawek - oba wykonania swietne. Mysle, ze kogos takiego nie mamy jeszcze na polskiej scenie muzycznej, kogos takiego wyraznie brakuje i mam nadzieje, ze Slawek godnie uzupelni ten brak. Jestem pewien, ze w ten czy inny sposob zaistnieje na rodzimym rynku i odniesie najwieksze obok Ani Dabrowskiej i Moniki Brodki sukcesy. Zycze mu tego. Bartek - pierwsze wykonanie bardzo dobre, drugie juz sporo gorzej. Ogolnie rzecz biorac Bartkowi sporo brakuje do Macka i Slawka pod wzgledem wokalnym, co bylo slychac wyraznie podczas koncowego wspolnego wystepu. Nie zaluje jednak, ze Bartek znalazl sie w finale, liczylem na niego poczatku, nie spelnil w pelni moich oczekiwan, ale pozostal soba i w przyszlosci cos z niego moze byc. Maciek - gdy po raz pierwszy pojawil sie w Idolu pomyslalem instynktownie o Wydrze i pewnie nie tylko ja. Maciek szybko postaral sie jednak, bym patrzac na niego widzial Silskiego, a nie Wydre. Mysle, ze jako wokalista jest o klase lepszy od Wydry, a spiewajac po angielsku nawet o kilka klas. Troche sie tylko boje o to jaka plyte nagra i jak wykorzysta ten swoj sukces i popularnosc. Wygra... zapewne Maciek. Osobiscie chcialbym, zeby wygral Slawek. A wolalbym, zeby wygral Bartek. ;-) Wystep w trojke mi sie podobal, juz im nawet wybaczylem, ze w finale zabraklo przedstawicielki plci pieknej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:24 Bardzo podobał mi się dzisiejszy koncert.O ile mnie słaba pamięc nie myli to najlepszy finał z wszystkich edycji.I dobrze,że nie było kobiety.Męskie trio było świetne. Kto wygra? Nie ważne. Chciałabym tylko żeby pojawiło się kilka interesujących i niebanalnych płyt. Jury też dzisiaj trochę przystopowało i nie było tak wqrfiające jak zwykle (Wojewódzki sie nie liczy,on startuje w odrębnej kategorii,jako kosmita ani chybi). Leszczu po obcięciu kudłów wyraźnie zyskał na inteligencji.Już wie co to znaczy "asertywny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 22:54 Magda Diaków o wiele bardziej mi się dzisiaj podobała w No Doubt niż w 1 koncercie :) A Sławek jako Elvis rewelacja, no prawie identyczny ten głos ma. Szarubki i Pączka nadal nie znoszę ;) ale się nie denerwuję dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:07 Zgadzam się co do Magdy i Sławka, bardzo udane występy. Karolina nie zrobiła na mnie zadnego wrażenia. Poza tym Piotrek fajnie wypadł. Resztę przegapiłam. Podobał mi się Piecyk. Może i były tam jakieś wokalne niedociągnięcia, ale ten koleś ma w sobie coś, no mam do niego słabość. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: IDOL 4.39 20.06.05, 08:41 tokyo1 napisała: > Magda Diaków o wiele bardziej mi się dzisiaj podobała w No Doubt niż w 1 > koncercie :) A Sławek jako Elvis rewelacja, no prawie identyczny ten głos ma. > Szarubki i Pączka nadal nie znoszę ;) ale się nie denerwuję dzisiaj :) Mam identycznie, tak, jak Ty :))) Diaków przycisnęła jak należy w refrenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:05 O kurcze. Jestem zaskoczona.. Podobał mi się Piecyk!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:10 A ja nawet nie wiedziałam, że ma swój zespół. I znowu 'Amelia'. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:11 Przcież on był koszmarny. Albo ja mam na niego alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:14 źle ze mną, bo mi nie :( może to przez ten tekst tragiczny... jakbym nie rozumiała, o jakich banałach śpiewa pewnie by mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
meziz Re: IDOL 4.39 18.06.05, 23:19 Uwazam,że koncert był na bardzo wysokim poziomie. Wszyscy mi się podobali, nawet Bartek. Ale Silski...och! Siła to Siła! Ludzie błagam kto ma jego wykonania z dzisiejszego koncertu: American Woman i If you don't know me by now? Bardzo bym je chciała mieć, normalnie ciary miałam. Trio też było fantastyczne! po kilku słabszych koncertach taka uczta.... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo and the winner is... 18.06.05, 23:36 Robert Rodriguez ;) bo z premedytacja odpuscilem sobie IDOLa na rzecz Sin City warto bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:19 Wszystko jasne - wygrał Silski (pierwszy pełnoletni zwycięzca zresztą) a Leszczyński znowu nie bił brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:27 a kiedy się zaczyna pełnoletniość? chciałabym przypomnieć, że Krzysiek wygrał program po swojej studniówce, a studniówki ma się w tym kraju w 19. roku życia - i tak jest od jakichś 30 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:20 łeeee jakież to przewidywalne jak każdy jego występ w koncertach ciekawe, czy taka będzie jego KARIERA :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:24 No to teraz pozostaje trzymać kciuki, żeby się Maciek nawrócił z tych faithlesów i innych tegesów. Niezły był moment, gdy Bartek mówił 'ale ulga' :D Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:26 Witam :) Ale Bratkowi trzesla sie brodka :) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:30 No i już wszystko wiemy. Moim prywatnym zwucięzcą jest oczywiście Bartek (któremu niewyobrażalnie ulżyło gdy dowiedzial się, że jest na trzecim miejscu). Teraz czekam na jego własne dokonania, Slawka też. Maciek pewnie sobie poradzi, bo to doświadczony facet w 'słusznym' wieku. Generalnie życzę chłopakom powodzenia, niektórym bardziej niż innym.:) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:36 koncert musialam nagrac bo balowalam na wieczorze panienskim przyjaciolki :) ale na wyniki sie zabralam :D i jestem baaardzo zadowolona :) wszystko co piekne jest przemija, jak spiewa Grzegorz Turnau, a zatem, jak mowil Truman Burbank - in case I don't see you: good morning, good afternoon and good night ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:40 Czy tytuł IDOLA przemieni się w CZŁOWIEKA IDOLA, to dopiero czas pokaże ! Omnia tempus habent ! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: IDOL 4.39 19.06.05, 00:56 i tak głos piękniejszy ma Sławek i tak sympatyczniejszy jest Maciek i tak Leszczyński jest bufonem używającym słów, których nie rozumie i tak nie kupię, nie kupowałam i nie będę kupować żadnych płyt idoli jeśli nawet Cohena słucham stąd i z owąd Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: IDOL 4.39 19.06.05, 02:36 Koncert finalowy bardzo dobry. Maciek - coz, klasa sama w sobie. Bartek swietnie, obydwa utwory (no, poza angielskim), swietnie umie rozgrywac dramaturgie w utworach i pomimo pewnych niedociaglosci wokalnych slucha sie go z wielka przyjemnoscia. Za to do Slawka nie przekonam sie chyba nigdy - mdly, mdly i jeszcze raz mldy. Nie podoba mi sie jego barwa, nie porusza jego muzykalnosc, nie przemawia do mnie jego styl. Da sie tego sluchac, ale nic pozatem, zupelnie nie porusza. Ciesze sie, ze wygral Maciek, i to nie tylko dlatego, ze jest swietnym wokalista, ale tez i dlatego, ze wreszcie Idola wygrala osoba w pelni dorosla, uksztaltowana, czlowiek ktory dorosl do kariery. Na koniec nie sposob nie wspomniec o koncercie w TV4, stojacym na naprawde wysokim poziomie. Na szczegolne uznanie zasluzyl chyba Piotrek Lato - jego wystep byl po prostu wspanialy! W koncertach finalowych prezentowal sie zwykle srednio, ale tutaj ponownie pokazal, ze spiewajac to, co czuje jest swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
etiuda_rewolucyjna Re: IDOL 4.39 19.06.05, 08:36 A mnie, wielkiej fance Idola (naprawde) w ogole sie czoraj nie chcialo ogladac finalu...ani nie chce mi sie juz czytac idolowych wątkow. Nuda, nuda....:( A po za tym i tak od razu bylo wiadomo kto wygra i kto na jakmim bedzie miejscu:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.39 19.06.05, 08:52 Więc przyjmijmy, że Zalewski był metrykalnie pełnoletni, co nie zmienia faktu, że Silski to pierwszy DOJRZAŁY idol i zresztą widać to było po jego reakcji na ogłoszenie wyników, z całą pewnością nie wyuczonej. Dyskutowałbym z tezą jednego z jurorów, że poziom tej edycji był najwyższy, ale w tej chwili nie mam na to czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś