Dodaj do ulubionych

Pamiętacie puszka ? {Puschel das Eihhorn}

05.11.06, 09:31
Mialem jakies 4 latka jak to ogladalem. Swietna opowiesc w sam raz dla najmlodszych. Zero przemocy, promowanie pozytywnych wartosci i zapierajace dech w piersiach przygody. Nie jakies psychiczne teletubisie.
Moze TVP kiedys znow to wyemituje, a moze jako dobranocke da. :)

Piosenka tytulowa:
www.serienoldies.de/main/download_theme.php?id=186&PHPSESSID=5dd0b372c6141d7f2620fce520748516
To puszek :
img172.imageshack.us/img172/2492/puschelpuschelfv8.jpg
Obserwuj wątek
    • skaflok Znalazlem troche jescze szczegolow : 05.11.06, 09:42
      cudowna, wzruszająca, pouczająca, wartościowa no i zapadająca w pamięć. dziś już takich nie puszczają :(

"Ten 26-odcinkowy serial opowiada o losach wiewióreczki, wychowanej przez kotkę. Pewnego dnia, podczas pożaru zagrody, wiewiórka zostaje oddzielona od swojej kociej opiekunki. Gnana strachem, trafia do lasu, gdzie zaczyna życiu wśród innych wiewiórek. Nie wszystkie jednak są zadowolone z obecności przybysza, wychowanego przez kotkę w bliskim sąsiedztwie człowieka. Główny bohater serialu musi wkupić się w łaski grupy, co nie jest proste."

anime.info.pl/index.php?open=w&title=wiewiorcze
    • skaflok Poczatek z niemieckiej wersji 05.11.06, 21:34
      tylko szoły TVN i lisy :(

tutaj rarytas

www.youtube.com/watch?v=x3zO1mDsCpU
      • simply_z Re: Poczatek z niemieckiej wersji 06.11.06, 00:09
        pamietam cudowna bajka!
        • pump_it_up Re: Poczatek z niemieckiej wersji 06.11.06, 00:11
          o ja, pamietam jak rysowalam w bloku puszka i Su!!! to byla jego dziewczyna...
          swietna bajka! a kojarzy ktos silvera? bajke o takim srebrnym psie?
          • pump_it_up Re: Poczatek z niemieckiej wersji 06.11.06, 00:14
            w zasadzie to byl film animowany o srebrnym psie, ktorego wychowywal dziadek,
            bil go strasznie, zeby go wytresowac. a ten silver nalezal do wilkow, kto
            pamieta?
            • henryczek-czewa Re: Poczatek z niemieckiej wersji 06.11.06, 00:31
              nazywanie teletubisiów psychicznymi to lekka przesada - to nowa jakość w dziecięcej tv bo skierowana do 2-3 latków, czyli dzieci którym trudno zrozumieć nawet historię jakiejś tam wiewiórki. Teletubisie odbierają na tych samych falach co 2-3 latkowie, więc nic dziwnego, że nie rozumiesz o co chodzi tym małym, kolorowym zjebom:)
              • skaflok ja majac 3-4 lata rozumialem jednak o co cho :) 06.11.06, 08:23
                a teletubiscie wyzeraja mozg :D
                • bunny.tsukino Puszek rules 06.11.06, 09:57
                  Pamiętam, bylam wtedy w zerówce, wszyscy mieliśmy bzika na punkcie Puszka. Mój
                  tata kupił wtedy video i musiał Puszka nagrywać, bo z siostrą wyłybyśmy jak
                  opetane. Niesteyt, gdzieś mi wsiąkło te kasety.
    • wicked_style to mi przypomina Happy Tree Friends :-) 06.11.06, 10:39
      ta wiewiórka ze zdjęcia przypomina mi przyjaciółkę z Happy Tree Friends :-)
    • ladyinred00 Re: Pamiętacie puszka ? {Puschel das Eihhorn} 06.11.06, 23:13
      ja pamietam:D puszek to była moja ukochana bajka. i pamietam jak strasznie
      płakałam gdy spalił się las...nie wiem ile moglam miec lat, ale pownie malo bo
      teraz mam 21. w ktorym roku to lecialo ostatnio?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka