Dodaj do ulubionych

Nędza programu Lisa

02.02.07, 18:51
Dawno tego nie oglądałem, bo nie uważałem że warto, więc wczoraj, korzystając
z pomeczowego entuzjazmu zasiadłem przed telewizorem aby obejrzeć sztandarowy
program publicystyczny Polsatu.
Temat: Czy rządy Jarosława Kaczyńskiego przypominają Putina. Oczywiście że
przypominają i nie po to był ten program, żeby ktoś mógł pomyśleć coś innego.

No bo tak: po jednej stronie Lis - w kółko sugerujący, ze może "coś w tym
jest", redaktor Maziarski z NewsGWeeka i jak zwykle zapluty paroksyzmami
nienawiści senator Niesiołowski pokrzykiwali i przekrzykiwali się wzajemnie z
tymi po drugiej stronie: cieniasem z PiS-u (marszałek Putra) i Ziemkiewiczem.

No i sam jeden de facto (ale przyznać trzeba że nieźle sobie radzący)
Ziemkiewicz, zresztą wobec rządów PiSu raczej sceptyczny musiał bronić się
przed spazmami NIesiołowskiego, pseudologiką Maziarskiego i nieporadnością i
też chyba głupotą Putry (porównanie Niesiołowskiego do krowy by o tym
swiadczyło), tendencyjnymi pytaniami i sugestiami Lisa, rykiem zaproszonych do
studia klakierów oraz tendencyjną i manipulatorską jak zwykle sondą
przeprowadzoną "wśród widzów" na zakończenie tematu. Dalszą część programu,
jak i kolejne odcinki sobie darowałem, bo szkoda prądu.

Myślę, ze na pytanie postawione w tytule audycji odpowiedzieć sobie powinni
przede wszystkim jego autorzy. No bo co z ta Polską, gdzie program, który ma
stawiać o nią pytania, w założeniach autorów staje się nie polem dyskusji ale
młócenia cepem. No bo gdyby nie o to chodziło to po co ciągle byłby tam
zapraszany senator Niesiołowski?
Obserwuj wątek
    • czesiekkk Re: Nędza programu Lisa 02.02.07, 20:22
      Jest taki program w TVP 2 w sam raz dla ciebie "Warto rozmawiać". Powinien cię
      zadowolić.
    • lo11lo Re: Nędza programu Lisa 02.02.07, 20:49
      Ja uważam, że owo ostatnie wydanie Lisa było całkiem dobre.
      Jeśli chodzi o publiczność, to wyraźnie widać, że nie jest
      to już zgromadzenie potulnych baranków, słuchających bezrefleksyjnie
      swoich "panów i władców" - polityków. W tle pojawiają się wyraźne
      werbalne protesty na bzdury przez nich plecione, co ewidentnie
      wyprowadza owych polityków z równowagi. A choćby dla tego widoku
      program wart jest obejrzenia. (Z Ziemkiewiczem było w tym programie
      podobnie)
    • jacekm22 Re: Nędza programu Lisa 02.02.07, 21:00
      Ziemkiewicz, zresztą wobec rządów PiSu raczej sceptyczny ...
      A to nowosc zapodales!!!
    • sztudent1 Re: Nędza programu Lisa 02.02.07, 21:02
      Weź sobie koleś Pospieszalskiego pooglądaj, to się dowiesz, co to jest program
      z tezą i jedyną słuszną racją. Lis przy nim, to uosobienie obiektywizmu!
    • bm_ka Re: Nędza programu Lisa 02.02.07, 22:46
      No, bez przesady! Nędzy to tam nie było, drogi cytadelo!
      Troszkę się chyba Lis pogubił we w tym odcinku a może zagrał zagubionego..?
      I poczerwieniał ze złości/bezradności w pewnym momencie. Ogólnie .. warto było
      zobaczyc zacietrzewienie, głupotę, solidne argumenty a także upartą obronę
      komercyjnego chwytu Newsweeka u poszczególnych gości. Co do meritum, jak zwykle
      prawda leży pośrodku, Kaczyński przypomina Putina w pewnych posunięciach i jest
      jego przeciwieństwem w innych.
    • bazyliszek4 Re: Nędza programu Lisa 03.02.07, 01:20
      Kaczyński przypomina raczej Gomułkę. polecam porównać "Marcowe gadanie"
      Głowińskiego z nowomową PiS-u...
    • madee1 Re: Nędza programu Lisa 03.02.07, 08:52
      Ja czasami rezygnuję z oglądania (choć sam program bardzo lubię), ale jeśli
      gościem jest Marian Piłka to pewnym jest, że ze złości nie będę mogła usnąć :/

W ostatnim programie ta pierwsza część była dość interesująca, niestety Rafał
      Ziemkiewicz, z którym się często nie zgadzam ale którego szanuję, wiele stracił
      w moich oczach komentarzem na temat Renaty Beger. To chyba żart miał być, nikt
      się nie śmiał, Niesiołowski mu zwrócił uwagę, że obraził panią poseł, a
      Ziemkiewicz udał, że nie wie o co chodzi. Nieładnie!
    • jhbsk Re: Nędza programu Lisa 03.02.07, 09:26
      To, że Kaczyński chciałby rządzić jak Putin to fakt.
    • grek.grek Re: Nędza programu Lisa 03.02.07, 12:28
      A ja sądziłem, że zwolennicy Jarosława powinni odebrać sugestię Newsweeka
      jako komplement niemalże - i coś mi się zdaje, że IMHO jedynie Ziemkiewicz tak
      do tego podszedł,choć nie mógł przyznać się głośno,więc jedynie trąbił o
      marketingowym chwycie Newsweeka i tym,że cała dyskusja jest nieporozumieniem...

Putin i Kaczyński mają bardzo podobne pomysły na "demokrację",zgrzytają zębami
      na podobne rzeczy,są podobnie wyrachowani,jedyna róznica to życiorys i sprawnośc
      fizyczna :)

"Tendencyjnymi pytaniami Lisa"... bądźmy poważni - każe pytanie w takim temacie,oprócz "panie redaktorze,czy i kiedy odszczeka pan głupotę,którą państwo napisali ?", nazwiesz tendencyjnym...
      Poza tym - skoro już wcześniej uważałeś,że Lisa nie warto oglądać,to tłumaczenie się pomeczowym entuzjazmem trąci kiepskim dowcipem... Temat przyciągnął cie i tyle...Po co się wzdragać przed przyznaniem,że Lis cie zainteresował...

Pytanie było bardzo dobre i trafne,stricte dot.spraw Polski ,bo jeśli w tym kraju premier wywala kogo chce,wstawia byle kogo,na strategiczne funkcje w państwie,,swoimi wypowiedziami kształtuje )sam,de facto)stosunki z najważniejszymi partnerami w Europie,po 3 minutach rozmowy z wujem samem, samorzutnie wysyła żołnierzy na misję do Afganistanu,wojuje z mediami; wobec którego prezydent,minister spraw zagranicznych i jeszcze kilku innych,są jedynie figurantami,to warto się zastanowić kto tym krajem zawiaduje,jakie są jego fobie,mentalność i plany. I tak za rzadko się mówi na ten temat.

Młócenie cepem, to ja widziałem w postawie Putry; Niesioł jest agresywny,ale trochę argumentów jednak podał.Putra ani jednego,głównie majaczył coś przez sen,aż żal było
      tego pajaca słuchać.
      Ziemkiewicza usadził Niesioł koncertowo, i choćby dla tego warto było popatrzeć :)

W sondzie sam możesz wziąć udział; inni zwolennicy Kaczyńskiego też mogli...

"Ryk" był z obu stron...Objerzyj sobie Pospieszalskiego,gdzie jednorodna widownia złożona z oazowcó wyśmiewa kobietę mówiącą,że jej organizacja stara się zapobiegać AIDS poprzez edukację seksualną. Co innego reakcja na chwyty retoryczne u Lisa, a co innego rechot w sprawie, bądź co bądź, ludzkiego zdrowia i życia.

Radziłbym się trochę powhamować w tych ocenach,bo i Putra i Ziemkiewicz dostawali brawa i owacje,a jak reagowali zwolennicy dzikiej lustracji tydzień temu, to aż uszy puchły,zwłaszcza taki jeden podpity z wąsami...Darli się wniebogłosy... I jakoś nikomu to nie przeszkadzało,nikt na forum, nie założył tematu o tym,że Lis nie powinien wpuszczać bydła na widownię...
      A kiedy była dyskusja o Radiu Maryja...też byli tam klakierzy, otransparentowani nawet, hałaśliwi, bezczelni - też "klakierzy" od Lisa ? Nie wygłupiaj się...
      • wioskowy_glupek Re: Nędza programu Lisa 04.02.07, 23:08
        Ziemkiewicz tylko po raz kolejny udowodnił swoje chamstwo i butę... nic poza tym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka