Dodaj do ulubionych

CASTING CASTING

07.06.01, 12:29
Ogłaszam casting do nowej formuły opartego na zbliżonych zasadach programu. Otóż, podobnie jak dom Wielkiego Brata, nierozległy obiekt, zamieszkuja osoby ale wybrane sposród tych, którzy nie oczekuja kariery. Oni to juz maja.
Aby nie trzeba uciekać sie do krytyki jakosci ich wypowiedzi, chcę by znani byli z tego , że mówic potrafiš. Itd.
Moja pierwsza propozycja składu:
MĘŻCZY�NI- Miller Leszek, Oleksy Józef, Pawlak Waldemar, Kalisz Ryszard, Siwiec Marek...
KOBIETY - Kwa�niewska Jolanta, Sierakowska Izabela, Pusz Sylwia, Waniek chyba Barbara,
To wersja pierwsza , niekompletna. Roboczo nazwałbym ja DOM LEWY
Czekam propozycji
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: CASTING CASTING-ale smieszne IP: 217.99.8.* 07.06.01, 12:32
      Odpitol sie, znowu wyjezdzasz z tymi "twarzami". A ktos zgłosi Krzaka, a inny
      jakiegos Niesioła. To jest nudniejsze niz BB
    • Gość: kathy Re: CASTING CASTING IP: 195.117.174.* 07.06.01, 12:40
      Waniek to Danuta. Co by nie mówić o SLD, to oni nie są głupi, widać to po tym,
      jak sie odnaleźli w nowej rzeczywistości i jak sie trzymają władzy. A do BB nie
      zgłoszą się ludzie inteligentni, bo tacy wiedzą czym dla nich stałoby się
      uczestnictwo w tym programie. Ale fakt, wymienioną wyżej ekipę dobrze byłoby
      zamknąc w jakimś skansenie. Może Biskupin?
      • krzysztof.r.m Re: CASTING CASTING 07.06.01, 12:52

Gość portalu: kathy napisał(a):

> Waniek to Danuta. Co by nie mówić o SLD, to oni nie są głupi, widać to po tym,
        > jak sie odnaleźli w nowej rzeczywistości i jak sie trzymają władzy. A do BB nie
        >
        > zgłoszą się ludzie inteligentni, bo tacy wiedzą czym dla nich stałoby się
        > uczestnictwo w tym programie. Ale fakt, wymienioną wyżej ekipę dobrze byłoby
        > zamknąc w jakimś skansenie. Może Biskupin?

Przepraszam za tę Danutę. Nie kwestionuje, że wymieniona grupa jest medialnie wykreowana na obdarzona intelektem. Jednak doswiadczenie wskazuje , że to nie przymioty rozumu sš przydatne w okolicznosciach takich jak dom BB, tu sugerowany jako LEWY. Bardziej chciałbym tych nominacji, tych pó�niejszych zacinajacych się bramek dla sms-ow, itp. Nie wspomnę, że także spojrzeć chciałbym na lodówkowe zakusy np. pana Ryszarda K, czy makijaż pani Izy.
        Z całš sympatia dla Ciebie , ale niechby to nie był Biskupin.Może Borne Sulinowo...
        Krzysztof
        • Gość: kathy Re: CASTING CASTING IP: 195.117.174.* 07.06.01, 12:57
          Borne-Sulinowo rzeczywiście jest bardziej odpowiednie(ten sam okres historyczny)
          kathy
    • biscuit Re: CASTING CASTING 07.06.01, 13:00
      Powtarzasz się, i to jeszcze po kimś. Więdzej polotu.
      • krzysztof.r.m Re: CASTING CASTING 07.06.01, 14:14

biscuit napisał(a):

> Powtarzasz się, i to jeszcze po kimś. Więdzej polotu.

Bisquitowi: repetycje to matka nauki. Polotu oczekuję, nie wiem czy słusznie.
        W miejsce " więdzej" proponuję PRĘDZEJ. Bez urazy. Pozdrawiam
        Krm
        • biscuit Re: CASTING CASTING 07.06.01, 14:39
          A każdemu zdarzy się przeliterowanie. A grzeczniej by było przyznać się. Mało
          kto lubi plagiaty. Pozdrawiam, miłego dnia.
          • krzysztof.r.m BISCUITOWI PRZEPRASZAM 07.06.01, 15:26
            Przepraszam, ale serio nie mogłem zaskoczyć z Twoim tekstem o plagiacie. Zupelnie serio. Możesz wierzyć lub nie , bo to faktycznie dziwny zbieg zdarzeń. Nie chodzi mi wcale o nawet �lad checi przypisania sobie autorstwa koncepcji tego upolitycznionego domu L.
            Kiedy wzišłem do ršk ostatni Wprost aż się rozesmiałem.Rzeczywi�cie jestem do�ć wiernym czytelnikiem tego tytułu. Regularnym. Tak się złożyło, że nr 23, trafił do moich ršk dopiero dzi�, i to całkiem niedawno. Wczoraj nie odebrałem prasy z kiosku i zrobiłem to dopiero dzi�, wykorzystujšc krótkš przerwę w zajęciach. Ale to nie jest aż tak istotne . Je�li wygodnie Ci my�leć, że to poza z mojej strony, to niech tak zostanie. Ja o�wiadczam przepraszajšc Cię jednocze�nie jeszcze raz, że to co napisałem na poczštku nie wynikało z inspiracji Wprost, I to WPROST rozumiane wprost i jako tytuł.
            Pozdrawiam Krm
            • biscuit Re: BISCUITOWI PRZEPRASZAM 07.06.01, 15:28
              OK. Przyjęte. Chociaż pomysł uważam za doskonały miesznina byłaby przednia:
              Penderecki-Liroy, Gołota-........... Ciekawe czy wyszliby wszyscy po tygodniu
              (w ramach protestu). :))
              • krzysztof.r.m Re: BISCUITOWI PRZEPRASZAM 07.06.01, 16:04

biscuit napisał(a):

> OK. Przyjęte. Chociaż pomysł uważam za doskonały miesznina byłaby przednia:
                > Penderecki-Liroy, Gołota-........... Ciekawe czy wyszliby wszyscy po tygodniu
                > (w ramach protestu). :))

To z kolei jak rozumie nawiazanie do koncepcji Stannego. Analizujšc takie symulacje, rzeczywi�cie można sie dobrze ubawić. Mam jednak takie pytanie. Pomy�l skšd bierze się to, że w gruncie rzeczy idiotyczna paratransmisja z zoo aresztu, gdzie zgromadzono panoptikalne egzemplarze ( może to zbyt zło�liwe)
                wywołuje tak dużo emocji, i wogóle stanowi temat rozmów ?
                Czy naprawdę ludzie już nie potrzebuja niczego sensowniejszego, ponad ogladanie bardzo nieczystego wy�cigu niewielkiej grupy ekshibicjonistów do czekajacej na końcu sumy?
                Tak na dobrš sprawę to dziwne.
                Ale może tak ma być.
                Podrowienia Krm
                • biscuit Re: Ekshibicjonizm 07.06.01, 16:21
                  Wydaje mi się, że część ludzi jest ekshibicjonistami. Grupa zebrana w domu BB
                  robi to dla pieniędzi sławy, a nie dla kilku lat oglądania świata w "szkocką
                  kratę". Sławę mają zapewnioną, w pozytywnym świetle lub negatywnym (patrz
                  niniejsze forum), pieniniądze pójdą za sławą (już mają sesje zdjęciowe, wywiady
                  (bynajmniej nie z wampirem). Po polsce krąży powiedzenie, "Jak nie wiadomo
                  dlaczego coś się dzieje, to na pewno jest to dla pieniędzy". Nagroda na końcu
                  wyścigu czeka (500.000,00 PLN). Będzie tylko jeden do tej sumki. Reszta będzie
                  żyć z reklam, nawet Piotr Lato, który uchodził ponoć za najinteligentniejszego
                  w tym "ZOO". A niezdrowe emocje jakie program wywołuje, no cuż, o to chodziło
                  producentom programu. Zarobią takie pieniądze na tym o jakich nie śniło się
                  najstraszym filozofom. Nie zostaje nam jak przeżyć obecnee BB, potem jeszcze
                  jedno i będzie koniec. Czytałem w "Polityce", że trzeciej emisji BB na swiecie
                  nie dożywa. Miejmy nadzieję, że u nas będzie to samo. A potem znajdziemy inny
                  temat na który będzimy posty śłać. ;))

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka