• Gość: Jarek Re: IDOL 3 - etap 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 08:44
      dzięki za piękne podsumowania : aguszak , kubu i devoice :-))

odczucia generalnie mamy podobne , smucenie w trzecim etapie było okrutne ,
      szczególnie utwory zwyciezców - nie lubie takiej gumy do żucia :-(
      żal mi było Kasi Dobrzańskiej (czemu Brzydcy a nie coś Variusa , jak jej
      sugerowali z jury),głos miała czysty i śpiewała bez wysiłku ,
      wydaje mi się , że młodzież zapomniała o jednej ważnej rzeczy :
      W TRZECIM ETAPIE GŁOSUJĄ TELEWIDZOWIE !!!!!!
      i wg mnie powinno się śpiewać HITY Z LIST PRZEBOJÓW , a nie smętasy ;
      oczywiście hity muszą być poprawnie odśpiewane , bo za Rock'n rolla Page z
      Plantem powinni "lady Dianę" (piiiiiiiiiii), a Freddie zmieniłby pozycję
      spoczynkową o 180 stopni , gdyby posłuchał Olka
      i gdyby dziewczyny zaśpiewały np.Bajm lub Lombard , to przy poprawnym wykonaniu
      i oczywistej krytyce jury sympatia widowni byłaby za nimi,
      baaardzo brakuje mi soczystych kawałków typu "Ashes to ashes" Faith No More,
      który w Idolu 2 wykonał Marcin Patyk (ale tam genialnie "walił" Adaś !)

inne tematy - wyjątkowo w dobrej formie merytorycznej Leszczu,
      nawet Ela ani razu mu nie powiedziała (co lubi) - "Kompletnie się z Tobą nie
      zgadzam"
      Prokop stonowany - chyba jednak czytają nasze forum ( i o to chodzi!)

nowy pianista niestety coś za bardzo wali na jedno kopyto
      jego akompaniament z rzadka pomaga wykonawcom , co w poprzednim etapie
      jury często mówiło , komentując występy - "najlepszy w tym utworze był...Adam"
      Adaś potrafił świetnie się dostosować do stylu piosenki i bardzo pomagał
      wokalistom , niejednokrotnie ratując kawałek
      ale może to tylko moje subiektywne zdanie ?

pozdrawiam
      J.

• andrzej26 Prawdziwi zwycięzcy Idola 18.10.03, 13:52
        Gość portalu: Jarek napisał(a):

>
        > nowy pianista niestety coś za bardzo wali na jedno kopyto
        > jego akompaniament z rzadka pomaga wykonawcom , co w poprzednim etapie
        > jury często mówiło , komentując występy - "najlepszy w tym utworze był...Adam"
        > Adaś potrafił świetnie się dostosować do stylu piosenki i bardzo pomagał
        > wokalistom , niejednokrotnie ratując kawałek
        > ale może to tylko moje subiektywne zdanie ?
        >

Może i ten pianista się rozkręci. Dajmy mu trochę czasu.
        Poprzedni był rzeczywiście świetny, ale jak napisał kubu, ma poważniejsze i
        ambitniejsze zajęcie w teatrze w Trójmieście.
        W ogóle to dochodzę do wniosku, że program Idol lepiej lansuje personel niż
        uczestników konkursu. Ala Janosz poległa po pierwszej płycie, Tomek Makowiecki
        nagrał ze 2-3 bardzo podobne do siebie piosenki i teledyski do nich po czym
        zamilkł, Szymon Wydra w ogóle tylko mignął - najpierw w teledysku umierał, a
        ostatnio, mimo że odratowany, chodzi po centrum Warszawy ze skrzydłami anioła -
        jedno i drugie to jakieś niskobudżetowe dno. Najlepiej sobie radzi Ewelina
        Flinta. Miała niezłe piosenki, które są często nadawane.
        Z II edycji jeszcze nikt niczego nie nagrał (mimo że od ostatniego programu
        minęło 10 miesięcy) i są szanse, że tak zostanie.

A personel Idola to paniska: Wojewódzki, Leszczyński, Rock - każdy ma po swoim
        programie w Polsacie, Sztaba - jest już na takim poziomie, że może pisać muzykę
        teatralną.
        Zobaczycie, że po tej edycji, niezależnie od tego kto wygra, najwięcej korzyści
        odniosą Maleńczuk i Prokop.
        • Gość: kubu Re: Prawdziwi zwycięzcy Idola IP: *.gdynia.mm.pl 18.10.03, 20:43
          poprawka
          Adas Sztaba zaczynal od napisania rock-opery FATAMORGANA, ktora byla ponoc
          niezlym sukcesem i to bylo z 10 lat temu :)
    • Gość: YANE Grupa 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 22:38
      No tak kubu pewnie jeszcze w gdyni odpoczywa po opentancu ;) i nawet nie ma kto
      zaczac podsumowania 4 grupy,a tu za chwile wyniki i pewnie w cuglach wygra
      Gosia Karpiuk za to drugie miejsce moze byc zaskoczeniem i dobrze, bo to
      wszystko na razie jakies takie przewidywalne. No nic poki co milego ogladania
      wynikow :)
      • Gość: kubu Re: Grupa 4 IP: *.gdynia.mm.pl 19.10.03, 23:08
        fakt
        jam Ci tu prosto z teatru przybiegl (z przerwa na wizyte w Cafe Strych i dwie
        szklaneczki grzanca)
        wiec nie wiem nic i napisze jutro jak zobacze wszystko na video :)
        za to widzialem Adasia Sztabe, a Wy nie :)

pzdr
      • andrzej26 Re: Grupa 4 19.10.03, 23:23
        Gość portalu: YANE napisał(a):

> No tak kubu pewnie jeszcze w gdyni odpoczywa po opentancu ;) i nawet nie ma
        kto
        >
        > zaczac podsumowania 4 grupy,

Ja często zaczynałem w I i II edycji. Teraz wolę tylko dodawać swoje trzy
        grosze, bo jest dużo nowych ludzi na forum, całkiem rozsądnie piszących.

> Gosia Karpiuk za to drugie miejsce moze byc zaskoczeniem i dobrze, bo to
        > wszystko na razie jakies takie przewidywalne.

Gratulacje! Niespodzianka rzeczywiście była. Marcin Borkowski nie wygrał, bo
        widzowie nie chcieli mieć prawie samych mężczyzn w finale, a poza tym jest on
        bardzo podobny wizualnie i repertuarowo do Zalewskiego - zwycięzcy II edycji.
        Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.
        Poziom grupy bardzo wyrównany. Całkiem nieźle śpiewała utwór Dion Tacjana, choć
        słabiej niż Kalina. Marcin Mroziński zrobił się przystojniakiem w stylu tych z
        kalifornijskich plaż, ale to nie był utwór do tego wyglądu. To powinien śpiewać
        mężczyzna, a nie chłopak. Ela całkiem nieźle śpiewała, tylko była nieruchoma
        jak słup soli, przy bardzo dynamicznej piosence. Marcin Koczot za to za bardzo
        się wysilał - akcentował prawie wszystkie wyrazy. Słuchanie jego było męczące.

A w ogóle to wydaje mi się, że stylistom zdecydowanie lepiej wychodzą kobiety
        niż mężczyźni. Poprzednio Adam Kozłowski - totalna porażka. A dzisiaj cztery
        dziewczyny i cztery świetne pomysły. Ten program można nagrać i pokazywać
        dziewczynom niezadowolonym ze swojego wyglądu, że specjalista może zrobić z
        nich gwiazdy.
        • Gość: YANE Re: Grupa 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 01:07
          >andrzej26 napisał:
          >
          > Ja często zaczynałem w I i II edycji. Teraz wolę tylko dodawać swoje trzy
          > grosze, bo jest dużo nowych ludzi na forum, całkiem rozsądnie piszących.

A fakt tak bylo, ale jakos tak teraz rzadko bywasz, a szkoda bo zawsze pisales
          cos ciekawego a teraz wracasz i to dla tego watku zdecydowanie dobrze :)

> A w ogóle to wydaje mi się, że stylistom zdecydowanie lepiej wychodzą
          kobiety
          > niż mężczyźni.

Niestety nie zawsze (vide 1 odcinek), kilka razy przeszarzowal i fryzjer i
          makijazystka, ale dzisiaj poza Tacjana, bardzo udane matamorfozy.

A co do kubu to niech sie nie chwali, ze Sztabe widzial, bo tu co niektorym
          serce peknie z zalosci ;P Strych to rzeczywiscie fajne klimatyczne miejsce i
          bardzo lubilam tam bywac za mojego trojmiejskiego rozdzialu.

Dobranoc wszytskim :)
          • andrzej26 Re: Grupa 4 20.10.03, 11:10
            Gość portalu: YANE napisał(a):

> >andrzej26 napisał:
            > >
            > > Ja często zaczynałem w I i II edycji. Teraz wolę tylko dodawać swoje trzy
            > > grosze, bo jest dużo nowych ludzi na forum, całkiem rozsądnie piszących.
            >
            > A fakt tak bylo, ale jakos tak teraz rzadko bywasz, a szkoda bo zawsze
            pisales
            > cos ciekawego a teraz wracasz i to dla tego watku zdecydowanie dobrze :)
            >

Bóg zapłać za dobre słowa! Mimo mi, że tak oceniasz moją pisaninę, mimo że w II
            edycji nieźle się na tym Forum pokłóciłem (m.in. z kubu). Poszło o dwie
            kobiety: Gosię Kunc z uczestniczek (wybaczcie, ale nadal uważam, że ten styl to
            flaki w oleju, mimo że Norah Jones dostała - już po Idolu II i naszej dyskusji,
            w marcu br. - nagrodę Grammy) i Isis! spośród autorek postów na Forum GW.

> Niestety nie zawsze (vide 1 odcinek), kilka razy przeszarzowal i fryzjer i
            > makijazystka, ale dzisiaj poza Tacjana, bardzo udane matamorfozy.
            >

Akurat mi się Tacjana w tej wersji bardzo spodobała. Wcześniej wyglądała dość
            banalnie. Styliści dodali jej wprawdzie z 7 lat (ma 18), ale przez to lepiej
            pasowała do niej poważna piosenka Celine Dion.

• aguszak Rozumiem, że zaczynamy nowy wątek? 20.10.03, 10:15
      Bo ten osiągnął 100. No, kto na ochotnika. Ja muszę trochę podumać nad
      wczorajszym odcinkiem, bo bardzo pozytywne mam wrażenia :)))
    • Gość: kamil Re: IDOL 3 IP: *.chello.pl 21.10.03, 22:05
      W czwartek ostania grupa. Potem już finały. Czy wie ktoś, coś o tematach
      koncertów finałowych. Może macie jakieś propozycje ?
      • Gość: YANE Re: IDOL 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 23:26
        Kamilu mamy nowy watek i tam sie kieruj bo tu juz przekroczylismy setke :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka