Dodaj do ulubionych

Pokolenie 89

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 12:00
Kto oglądał?
Obserwuj wątek
    • Gość: aallicja Re: Pokolenie 89 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 12:06
      Oglądałam kiedyś, podobało mi się.
      • Gość: dorq38 Re: Pokolenie 89 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 12:39
        świetnie zrobiony dokument, ale brakowalo zajrzenia do zycia prywatnego
        bohaterów filmu,
    • Gość: KIRA Re: Pokolenie 89 IP: *.crowley.pl 15.12.03, 12:21
      Ja ogladalam i podobała mi sie w końcu zrobiony uczciwie film bez zbednego
      patosu!!
    • Gość: Jola Re: Pokolenie 89 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 13:14
      Bardzo mi się podobało, historia na żywo. Różne koleje losu, ale chyba wszyscy
      dobrze wylądowali. Fajni ludzie.
    • Gość: aallicja Re: Pokolenie 89 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 13:56
      Czasami żałuję, że nie urodziłam się 5 lat później i trochę im zazdroszczę.
      • bigstrand Re: Pokolenie 89 15.12.03, 14:12
        mozna prosic o streszczenie w 3 slowach... bo nie widzialem...
    • Gość: dorq38 Re: Pokolenie 89 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 14:41
      POkolenie 89 to grupa warszwskich inteligentów ( przeważnie studentów
      historii)`, którzy urodzlili sie około 1968 r, a na studiach zastala ich zmina
      ustroju...porobili błyskawiczne kariery w mediach, biznesie
      ,reklamie..wypowiadali się; Marcin Meller, Michal Wójcik (Przekrój0 Paweł Bravo,
      Szymon Gutowski,Paweł Piskorski, Krzysztof Varga...
      • aallicja Re: Pokolenie 89 15.12.03, 14:58
        Zapomniałeś (-aś) napisać, że poza karierką coś jeszcze robili. I właśnie o
        tym był ten film.
        pozdr
        • Gość: dorq38 Re: Pokolenie 89 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 15:16
          robili na studiach, póżniej zajeli sie karierą ....czesto nie majac jeszcze
          skończonych studiow byli prezesami, dyrektorami agencji reklamowych. W
          ''Polityce" bul artykul Mellera i Jego zony o tym pokoleniu..polecam lekturę, a
          takze w którymś z archiwalnych numerów 'TYgodnika Powszechnego'', bodajże XI
          lub XII 2002, ci sami bohaterowie wypowiadają sie że są zmęczeni POlską, życiem
          publicznym, chcieliby coś zrobić ale sami nie wiedzą co (Meller)..fajna
          lektura..polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka