tomek854 17.05.06, 17:18 www.protestuj.pl/ No, kto już wysłał protest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Protestuj.pl 17.05.06, 17:28 hehe. Feministyczna komusza żydomasonka z antyklerykalnej partii "Racja" śm,igająca na rowerze Odpowiedz Link
vitalia Re: Protestuj.pl 17.05.06, 17:55 tomek854 napisał: > hehe. Feministyczna komusza żydomasonka z antyklerykalnej partii "Racja" śm,iga > jąca na rowerze > Zadowolony jesteś z siebie??/lepiej się poczułeś?? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Protestuj.pl 17.05.06, 18:27 Chyba nie zrozumieliśmy się. Ja tu parodiuję obecnie jedyną słuszną linię rozumowania. Na poważnie to zdaje się ,że myslimy podobnie Odpowiedz Link
vitalia Re: Protestuj.pl 17.05.06, 18:38 tomek854 napisał: > Chyba nie zrozumieliśmy się. Ja tu parodiuję obecnie jedyną słuszną linię rozum > owania. Na poważnie to zdaje się ,że myslimy podobnie >To się cieszę,,,bo chociaż się nie obrażam,,,to jednak nie każdy może poprawnie zrozumieć Twoje słowa...a ładne nie były.. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Protestuj.pl 18.05.06, 03:12 A to przepraszam, jeżeli uraziłem. Ale po prostu do tego się nie da podejść poważnie... Jakim debilem trzeba być, żeby stwierdzić, że "każdy Żyd jest gejem"? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Protestuj.pl 18.05.06, 07:22 Takim samym jak ci którzy mówią że gej=pedofil=narkotykowa mafia. A Kościół owszem protestuje poważnie. Mnie się książka nie spodobała, jeśli zna się choć ciut ciut historię chrześcijaństwa altrnatywnego, to wyłazi natychmiast jej powierzchowność i naiwność. Ale to już "insza inszość". Cała historia z protestami jest na poziomie demonizacji Harrego Pottera. Ot, ktoś opowiedział bajeczkę, a tu natychmiast walą do niego z haubicy. Odpowiedz Link
vitalia Re: Protestuj.pl 17.05.06, 17:55 woodpecker_from_mars napisała: > to jakiś żart? O ten protest Ci chodzi? że to żart..?? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Protestuj.pl 17.05.06, 18:27 No nie, jakieś zryciuchy to poważnie oprotestowują. Odpowiedz Link
pep-per Re: Protestuj.pl 17.05.06, 17:57 Nie zaprotestuję. Chociażby z tego powodu, że nie czytałem (i nie zamierzam przeczytać - przynajmniej na razie). Poza tym trzeba umiec odróżnić literacką fikcję od faktu. Odpowiedz Link
rubeus Re: Protestuj.pl 17.05.06, 18:05 Ja uważam, że pan Brown popłynął na wodzach fantazji aż miło... Książkę kupiłem, przeczytałem raz z z ciekawości licząc na coś ciut wyższych lotów [pod względem zagadki kryminalnej i sensacji]. Nie czuję się urażony, tylko z lekka zdegustowany . Ale protestu nie będę wysyłał.... Odpowiedz Link
herbacianka Re: Protestuj.pl 18.05.06, 10:26 rubeus napisał: > Ja uważam, że pan Brown popłynął na wodzach fantazji aż miło... > Książkę kupiłem, przeczytałem raz z z ciekawości licząc na coś > ciut wyższych lotów [pod względem zagadki kryminalnej i sensacji]. > Nie czuję się urażony, tylko z lekka zdegustowany . Otóż to właśnie. Ja podobnie. Całą książkę oczekiwanie na to "coś" co pokaże mi dlaczego to jest taki sławny hit. I niestety, nic takiego nie znalazłam. A protestu to nawet szkoda komentować Odpowiedz Link
adep1 Re: Protestuj.pl - Literatura a religia 17.05.06, 18:11 Oczywiście nie zaprotestuję, książkę czytałam, czyta się "jednym tchem", na film się nie wybieram, bo w książce najciekawsze są opisy - chociaż akcja też jest prowadzona interesująco. A generalnie nie do przyjęcia jest dla mnie mylenie literatury z wiarą / niewiarą. Ten "protest" jest chyba inicjatywą jakichś prywatnych osób, bo chyba nie kościoła - kościół chyba nie boi się jednej książki lub filmu? Jestem w/g definicji kościelnej nie wierząca, bo nie wierzę w kościół - ale nie lubię, kiedy tzw. sztuka obraża uczucia religijne ludzi wierzących. Jednak w przypadku "Kodu" żadne obrażanie czyichś uczuć nie zachodzi. Odpowiedz Link
mary.austin Re: Protestuj.pl 17.05.06, 18:19 A co z egzemplarzami już sprzedanymi? Na stos ??? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Protestuj.pl 17.05.06, 18:28 Pewnie, że na stos. A ci, co już przeczytali - też na stos! Odpowiedz Link
zo_h Re: Protestuj.pl 18.05.06, 09:31 Oj a gdzie tam na stos ... na przemiał i na papier toaletowy (oczywiście mówie o książkach). Chyba nie ma gorszego "upodlenia" książki . Odpowiedz Link
zo_h Re: Protestuj.pl 18.05.06, 09:28 Bardzo fajna reklama ... właśnie dzięki takim akcjom jak ta, film który (podobno) jest gniotem zwróci koszty produkcji już w pierwszym tygodniu projekcji. Pozdrawiam . Odpowiedz Link