Dodaj do ulubionych

Agencja Grafton

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:10
jesli ktos ma doswiadczenia w kontakcie z agencja grafton to jestem bardzo
ciekawa
ja bylam na trzech rozmowach z ich klientami i mam wyrobione wlasne zdanie
lecz ciekawa jestem czy jestem odosobnionym pechowcem
ciekawe tez jak pracodawcy widza ta firme i wspolprace z nia?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Agencja Grafton IP: *.acn.pl 16.07.04, 16:48
      Ja tam jestem juz ponad dwa lata i zadnej oferty od nich nie dostalam a jak
      dzwonie i pytam to mowia ze jeszcze nie ma zadnej odpowiadajacej oferty moim
      kwalifikacjom wiec uwazam te firme za niezbyt kompetentna
    • Gość: gość Re: Agencja Grafton IP: *.acn.pl 18.07.04, 17:14
      Witam,
      Jestem już ok 5 lat w Grafton i wysłali mnie może na 2 lub 3 spotkania.
      Wszystkie były ich pomyłką. Jeśli jest oferta idealna dla mnie to się nie
      odzywają lub ściemniają a stanowiska, na które mnie wysyłają kompletnie
      odbiegają od moich kwalifikacji. Jest to chyba najmniej profesjonalna agencja
      na rynku. I jeszcze jedno, rotacja agentów jest ogromna. Nawet oni tam nie
      wytrzymują.
      • Gość: robalek Re: Agencja Grafton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:13
        no właśnie, moje wrażenie jest takie samo, zastanwiałam się czy to prawidłowośc
        działania tej agencji, czy tylko mój pech

zaznaczę, że kategorycznie oznajmiłam na wstępnej rozmowie z konsultantem
        (przeprowadzają takie ogólne rozmowy zanim zaproponują jakąkolwiek ofertę by
        się dowiedzieć czegoś o kandydacie) że szukam pracy na umowę o pracę i z
        perspektywą na stałe, a nie na czas określony czy na zasępstwo, i że chcę
        pracować w Warszawie, na stanowisku asytentka zarządu, asystentka prezesa,
        office manager (mam kilkulenie doświadczenie na takich stanowiskach i potrzebne
        kwalifikacje) - prezentując ofertę konsultant mówił zawsze, że jest to któreś z
        tych stanowisk

rozmowa 1:
        z irlandczykiem który szukał osoby, na czas określony ok. roku, praca w
        poznaniu, stanowisko asystentka prezesa

rozmowa 2:
        w firmie podczas rozmowy z hr managerem okazało się, że paca jest na zasadzie
        outsourcingu (zatrudnienie w garaftonie, a nie bezpośredni u pracodawcy) i na
        zlecenie, stanowisko: sekretarka działu, pracodawca w postaci pani od hr sam
        był zdziwiony, że poinformowano mnie, że to ma być praca stała i na nieco
        jednak innym stanowisku (miała być asystentka prartnera zarządzającego)

rozmowa 3:
        ofera asytentka prezesa, okazało się: recepcjonistka

dla mnie ta agencja jest również jedną z najmniej profesjonalnych w warszawie
        a byłam w swoim życiu na wielu rozmowach kwalifikacyjnych w agencjach doradztwa
        personalnego
        najbardziej wkurza mnie to, że po prostu ściemniają co do stanowiska, tracę mój
        czas, traci czas pracodawca z którym rozmawiam - dziwię się, że pracodawcy chcą
        korzystać z ich usług bo przedstawiani są im przecież kandydaci nie zmotywowani
        do pracy na oferowanym stanowisku

ogólnie, podobnie jak u Ciebie, stanowiska które mi zaproponowana były daleko
        poniżej moich możliwości
        • Gość: Anna Re: Agencja Grafton IP: 213.134.130.* 06.08.04, 13:59
          Mysle zy chyba rzeczywiscie mialas straaasznego pecha lub tak naprawde nie
          potrafilas jasno i klarownie wytlumaczyc konsultantowi, czego tak naprawde
          chcesz. Jesli ktos chcial Ci pomoc, wiedzac ze jestes zmotywowana do zmiany, to
          zaloze sie ze najpierw zadzwonil do Ciebie i zapytal czy zgadzasz sie na taka
          czy inna rekrutacje, jesli sie zgodzilas, to sie teraz nie dziw. A tak
          a'propos, bylam w tej firmie ponad rok temu, bylam strasznie zdesperowana,
          szukalam pracy, nie mialam na mieszkanie, na czynsz, na jedzenie, przyszlam do
          Graftonu i prosilam o pomoc. Dzisiaj jestem szczesliwym czlowiekiem, znalazlam
          prace, jestem w stalym kontakcie z firma, zaprzyjaznilam sie z konsultantami i
          mam nadzieje ze tak zostanie. Jesli jestescie sfrustrowani, bo nie mozecie
          zmienic pracy, to zamiast wyzalac sie i bruzdzic na takie firmy, to trzeba
          raczej wyrazac sie klarowniej. Pozdrawiam wszystkich desperatow :)
          • Gość: robalek Re: Agencja Grafton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:56
            kochana, jak dobrze wiem czego chce

jesli ktos mi przez telefon mowi cos a okazuje sie ze to cos zupelnie innego
            to uwazam to za brak profesjonalizmu i barak szacunku tak do klienta, ktory im
            placi jak i do kandydata

co widzisz niejasnego np w tym

pytam konsultanta: czy to jest praca na umowe o prace, bo tylko taka mnie
            interesuje, on odpowiada, ze tak oczywiscie, ja ide do firmy a tam okazuje sie
            ze to ma byc zlecenie i to jeszcze na zasadzie outsourcingu, babka sie
            zdziwila, ze myslalam o umowie o prace,

dobrze, ze jestem konkretna i takie rzeczy omawiam rozniez z pracodawca, bo
            wyobrazcie sobie sytuacje, gdy pewne rzeczy uznamy za oczywiste bo konsultant
            przeciez nas poinformowal, podejmujemy prace a tu sie okazuje, ze jest to praca
            o 180 stopni inna, czy tez stawka lub forma umowy inna niz sie spodziewaliśmy

ja rozmawialam tam z 3 konsultantami i wszyscy wg mnie byli nieprofesjonalni
      • Gość: Ewka Re: Agencja Grafton IP: 62.29.248.* 19.07.04, 12:08
        Byłam w tej agencji.. wypisałam sie z niej kilka miesięcy później (kiedy wciąż
        nie dostawałam oferty) a dzwonią do mnie czasem i teraz..proponując wciąż coś
        czego nawet nie wpisywałamn w swoich kwalifikacjach.... poprostu pogratulować
    • efta1 Re: Agencja Grafton 19.07.04, 11:58
      WItam,

Mi również przydażyła się rozmowa z konsultantką w ww agencji - bardzo szybko
      przeprowadzona i zakończona stwierdzeniem że z moim doświadczeniem (5 lat w
      sektorze finsnsów na stanowisku specjalisty w dziale rozliczeń) przekaże mnie
      do kolegi który zajmuje się obsadą stanowisk asystentek i innych pomocy :)))
      Nie odezwali się do tej pory i całe szczęście...
      Muszę przyznać ze zawiodłam się na tej profesjonalnej jak mi się wydawało
      agencji..
      • Gość: robalek Re: Agencja Grafton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 13:43
        no właśnie, ja też miałam wrażenie, że są profesjonalni (międzynarodowa agencja
        itd.)
        uwierz, że na stanowiska asytenckie też nie potrafią rekrutować
        mam wrażenie, że konsultanci to jacyś praktykanci albo stażyści na bezpłatnym
        stażu
        • Gość: andy pomysl na motywacje pracownikow Agencji Grafton IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 22:44
          wiecie co zrobic? napisac kilka maili do centrali firmy - zaraz po spotkaniu
          z "konsultantem" i naturalnie podac nazwiska tych profesjonalistow i opisac
          poziom usług, jakość usług etc..... bezrobocie jest duze, najwyższa pora żeby
          Ci konsultanci poszukali pracy majac wilczy bilet w kieszeni.
          powodzenia i nie poddawajcie sie

ps. moja kolezanka tam pracowala dawno temu.... odeszla sama bo nie dala rady
          walczyc z wiatrakami.
          • Gość: monika Re: pomysl na motywacje pracownikow Agencji Graft IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 00:50
            młodzi konsultanci którzy czesto uwazaja sie za pępki świata bo siedzą po
            drugiej stronie stołu
            a tak naprawdę koszmar:)
            kolezanka tam była i miała rozmowe z młodym gosciem ktory składał rączki w
            wiezyczkę i udawał macho:))))))
    • Gość: Tomek Re: Agencja Grafton IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 06.08.04, 13:09
      A ja skorzystałem z usług tej agencji i jestem bardzo zadowolony.
      Wprawdzie nie mieli pracy od razu, ale po 2 miesiącach się odezwali i okazało
      się, że to praca o jaką mi chodziło i to za przyzwoite pieniądze
      • eweleena Re: Agencja Grafton 10.08.04, 16:28
        tak, dla mnie też znaleźli 3 lata temu i byłam baaardzo zadowlona. obecnie nie
        maja dla mnie nic ciekawego do zaoferowania. ale to też zależy od konsultanta.
        albo naprawde mu zalezy na wykonaniu zlecenia, albo je robi na siłę. hmm, jak
        się tak zastanowię, to kobiety, w moim przypadku, dużo bardziej przykładają się
        do tego co robią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka