Dodaj do ulubionych

SKLEPY Z OBUWIEM APIA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:02
Byłam na rozmowie w sprawie pracy i z tego co się zorientowałam jest to
rozmowa dwuetapowa.Moje pierwsze wrażenie po tej rozmowie jest dość
kiepskie.Ciekawi mnie ile płacą sprzedawcom skoro już na rozmowie
kwalifikacyjnej tak "prześwietlają" ludzi.
Obserwuj wątek
    • kociefix Re: SKLEPY Z OBUWIEM APIA 23.04.05, 14:13
      co to znaczy przeswietlaja???
      • Gość: Anita Re: SKLEPY Z OBUWIEM APIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:26
        Chodzi o to,że ZWYKLE jeśli chodzi o pracę w sklepie to chodzi się na jedną
        rozmowę kwalifikacyjną i odbywa się konkretna dyskusja,która przebiega mniej
        lub bardziej miło.Byłam już na wielu rozmowach jeśli chodzi o pracę w sklepie
        ale to pierwszy przypadek tzw.rozmowy wstępnej gdzie to ja miałam zadawać
        pytania a nie pracodawca i to na dowolny temat.To wogóle bezsensu nawet z
        psychologicznego punktu widzenia.Jak miałam się wykazać skoro nawet nie
        wiedziałam czego by się chcieli o mnie dowiedzieć prócz informacji z cv.Miałam
        ich pytać o pogodę albo czy lubią papieża?!To by mnie wzięli za
        pomyloną.Pytałam o rzeczy związane z firmą chociaż akurat firmę znam i
        odpowiedzi na te pytania mnie nie zaskakiwały.
        • Gość: Anita Re: SKLEPY Z OBUWIEM APIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:36
          C.D.Dziwi mnie to,że chcą ludzi "ciągać" dwa razy na rozmowę,która trwa krótką
          chwilę i trenują na ludziach jakieś dziwne triki psychologiczne jakby to była
          niewiadomo jaka korporacja.Chyba, że dobrze płacą i dlatego stawiają takie
          poprzeczki już na początku.Chociaż z własnych obserwacji zauważyłam, że
          najczęściej ci co prowadzą normalne rozmowy kwalifikacyjne to proponują też w
          miarę godziwe wynagrodzenie a ci co chcą wykorzystać to dużo wymagają a mało
          płacą i potem się dziwią jak ludzie olewają tą pracę i się zwalniają.
          • lynnl Re: SKLEPY Z OBUWIEM APIA 24.04.05, 00:55
            wiesz, praca sprzedawcy nei nalezy do dobrze platnych. zarobki nei sa w zaden
            sposob zalezne od sposobow przeprowadzania rekrutacji.
            • Gość: Anita Re: SKLEPY Z OBUWIEM APIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:01
              Ale skoro stawiają wysokie oczekiwania kandydatom i sprawdzają ich "aż do bólu"
              to i kandydat ma prawo też coś oczekiwać bo chyba niewiele osób stać wyłącznie
              na pracę charytatywną dla jakiejś firmy.A tak można nazwać często spotykaną w
              sklepach płacę tzn.najniższą krajową choć zdarzają się wyjątki gdzie stawiane
              są spore wymogi ale i firma przyzwoicie to nagradza.Dlatego ciekawi mnie czy
              jest też tak w przypadku APII.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka