Dodaj do ulubionych

konsultant ds rekrutacji

IP: 194.106.193.* 29.05.06, 23:57
Czy ktos kto pracuje w firmie rekrutacyjnej może mi odpowiedzieć na pytanie
jak wyglada w praktyce praca konsultanta ds rekrutacji? Do kogo nalezy
zdobywanie klientów firmy, jakie inne zajecia naleza do obowiazkó konsultanta?
Jak wyglada sciezka kariery: od czego trzeba zaczać i jak przebiegają dalsze
stopnie wtajemniczenia?
Ciekawe jaki klimat panuje w takich firmach.. Plusy? Minusy?

Z góry dziekuje za Wasze refleksje
Obserwuj wątek
    • Gość: K. Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.acn.waw.pl 30.05.06, 14:44
      generalnie każda firma doradztwa jest inna- w każdej jest inny klimat i inna
      struktura a co za tym idzie i podział obowiązków. czasami sa konsultanci ds.
      rekrutacji i osobno od sprzedaży, w innych jest to połączone.
      Ja i moje koleżanki mamy niemiłe doświadczenia z firmami z przeszłości. Obecna
      firma jest naprawdę wyrózniająca sie na tle pozostałych. Moim zdaniem są 3 góra
      4 fajne firmy doradcze w których da się pracowac- w reszcie jest nie za fajnie
      • Gość: ivy Re: konsultant ds rekrutacji IP: 194.106.193.* 30.05.06, 18:52
        jestes zadowolona z zarobków?
      • Gość: matylda Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:45
        Hej, właśnie staram się o pracę młodszego konsultanta. Jakie są stawki za takie
        stanowisko w Warszawie?
        • Gość: K. Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.acn.waw.pl 31.05.06, 13:00
          stawki sa różne i zarobki też -w zalezności od firmy.
          Ja mam mniejszą podstawę za to duże prowizje, inne firmy mają inaczej.
          Średnio miesięcznie wychodzi mi 4 tys. netto
          • Gość: matylda Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.chello.pl 05.06.06, 14:12
            to miałaby być moja pierwsza praca na tym stanowisku, posiadam dwuletnie
            doświadczenie biurowe, ale rekrutacją samodzielnie sie nie zajmowałam,
            współpracowałam tylko z działem HR.
            O prowizjach nic na razie nie słyszałam, czekam jeszcze na odpowiedź, czy na
            drugi etap rozmów się dostanę, zastanawiam się czy stawka 2,5 - 3 tys netto to
            będzie ok, czy tez za dużo żądam?
    • Gość: ivy Re: konsultant ds rekrutacji IP: 194.106.193.* 31.05.06, 13:11
      jestescie po studiach psychologicznych? Miałyście jakies doświadczenia w
      rekrutowaniu? Jak przegladam ogłoszenia to we wszystkich firmach konieczne jest
      doswiadczenie w rekrutowaniu.
      Ale sama mam znajomą, która po pracy w Amway nagle stała sie konsultantem ds
      rekrutacji. Wiec juz sama nie wiem . Ja kocze psychologie, wczesniej pracowałam
      jako marketingowiec, ciekawe jakie mam szanse..
    • Gość: K. Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.acn.waw.pl 31.05.06, 13:52
      owszem miałam doświadczenie, na poczatku pracowałam na praktykach w
      beznadziejenm firmie- za darmo, potem miałam niezbyt wysoką pensję, w obecnej
      firmie jest ok.
      Psychologi nie skończyłam (moje koleżanki tez nie), będę chaiała zrobic
      podyplomowe zarządzanie personelem. Nie piszę profili psychologicznych
      kandydatów ( od tego jest osobna osoba w firmie).
      • Gość: ivy Re: konsultant ds rekrutacji IP: 194.106.193.* 31.05.06, 14:06
        Napisalas, ze jest kilka fajnych firm w ktorych da sie pracowac? To firmy
        miedzynarodowe? Ciekawe jakie... Namnożyło sie ich teraz sporo...
    • Gość: ivy Re: konsultant ds rekrutacji IP: 194.106.193.* 31.05.06, 17:08
      moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z firmy rekrutacyjnej?
      • Gość: XX Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:19
        Mam ponad dwuletnie doświadczenie w HR miekkim i twardym. Rok pracowałam w
        firmie międzynarodowej w HR. Obecnie pracuję na rzecz agencji i wcale nie
        jestem zadowolona. Zarabiam śmieszne pieniądze robię beznadziejne rekrutacje i
        żałuję, że zmieniłam pracę. Agencja wypala zawodowo i psychicznie. Nie daje
        żadnych perspektyw na rozwój. Język obcy samoistnie obumiera, bo nie jest
        używany. Może w innych agencjach jest lepiej, ale w mojej obecnej pracy czuję
        się wykorzystywana.
        • Gość: ivy Re: konsultant ds rekrutacji IP: 194.106.193.* 07.06.06, 17:16
          same minusy? jakto nie daje perspektyw na rozwoj. uczy jakichs umiejetnosci.
          potem można próbowac dostac sie do jakiejs firmy i w firmie robic rekrutacje.
          tam juz jest wiecej perspektyw, nie?
    • Gość: Nadia Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.06, 21:00
      Ech...Teraz już się nie dziwię że na forach krążą tak niepochlebne opinie o
      firmach rekrutacyjnych jeśli konsultantami zostaja osoby z takim przygotowaniem
      jak można wyczytać powyżej.
      W imieniu profesjonalnych konsultantów, klientów i kandydatów apeluję o
      odrobinę pokory i sugeruję by zacząć od stażu w takiej firmie aby w ogóle się
      zorientować jak ten biznes funkcjonuje.
      A potem są kolejne kroki takie jak stanowisko researcher'a następnie młodszego
      konsultanta i może po kilku dobrych latach będziecie się mogli nazywać
      konsultantami ds. rekrutacji. Ale to i tak zweryfikuje rynek. Czego Wam
      serdecznie życzę:-)
      • Gość: ivy Re: konsultant ds rekrutacji IP: 194.106.193.* 08.06.06, 22:59
        Nadia, to napisz cos wiecej czym sie rózni researcher od młodszego konsultanta?
        Na pewno nie prowadzi wszystkich rozmów kwalifikacyjnych a jedynie wyszukuje
        kandydatów. Rozumiem, ze zeby prowadzić assesment centre to tez trzeba sie
        troche pouczyć, prawda. Ty jestes po psychologii?
    • Gość: Agaa Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.15, 19:20
      Firma poszukuje Specjalisty ds. Rekrutacji. Wymagania i zakres obowiązków na stronie oferty.pracosfera.com rekrutacja
      • basii Re: konsultant ds rekrutacji 09.07.20, 16:36
        Wciąż zapraszamy na pracosfera.com mimo, że powyższa oferta już wygasła.
        • Gość: Monika Re: konsultant ds rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.20, 22:43
          NIE POLECAM POD ŻADNYM POZOREM CHODZENIA NA ICH SZKOLENIE. Przejechałam 50 km zimą na szkolenie przez cały zatłoczony Wrocław. Na egzaminach o którym nie było mowy zabrakło mi dwóch punktów i trenerka mi powiedziała od razu że odpadłam I mam już wyjść. Z tak żenująca sytuacja nigdy się nie spotkałam. Praca za tak niewielkie pieniądze w dodatku po nocach a pozwalają sobie tak poniżać ludzi na wstępie.
          Nie warto, wyszłam z poczuciem jakby ktoś mnie ośmieszył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka