Dodaj do ulubionych

Najlepsza praca w Stolicy

IP: *.aster.pl 01.06.06, 23:14
Jaka jest?Jaka branża?Kasa ,czy kaska?Czy może satysfakcja +kaska:)Atmosfera
w pracy,pierwsze dni,wrażenia ,obawy,rozczarowania itd. itp....
Szczęśliwcy pochwalcie się:)Komu się udało ,niech to nam WYKRZYCZY-
pogratulujemy:)
Wasza praca,Waszych kolegów,znajomych itp.
Szczęściarze do klawiaturki-zapraszam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: miastowy Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.chello.pl 01.06.06, 23:54
      siedz wsiórze w domu, a nie na salony chcesz przyjezdzac
      • Gość: Obcy:) Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.aster.pl 02.06.06, 08:31
        Te miastowy-bardzo śmieszne hahaha
        Siedzę w Wawie od 9 roku życia.I mnie dobrze się wiedzie,ale z tego miejsca
        wieje ścianą płaczu.Mnie kiedyś też było żle,dlatego doceniam teraz to ,co
        mam.Może warto coś dobrego napisać.Naubliżać sobie to każdy głupi potrafi.
    • Gość: LuKi Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:32
      -Firma: szwajcarska firma marketingowa współpracująca np. z bankami, liniami
      lotniczymi, hotelami...
      -Branża: marketing (praca w duzym zespole)
      -Pieniązki:pensja wysoka-subiektywna ocena (na poczatku 5000zł, po roku pracy
      dwa razy tyle)
      -Ludzie(współpracownicy): bardzo mili,ale to tylko maska, karierowicze, po
      trupach do celu, wyścig szczurów, 12godz/dziennie w pracy, w dzien wolny lubia
      bywac w modnych klubach, przesiaknięci materializmem, zdominowani
      (unieruchomieni) przez modę,media, "kukiełki".Ale maja też dobre cechy sa
      pomocni, mili, otwarci, maja duże poczucie humoru dzieki im bardzo miło spedza
      się czas w pracy także atmosfera jest bardzo przyjemna
      -Pierwsze dni w pracy: bardzo pozytywne,momentami było bardzo ciężko. Na
      początku mielismy dyrektora który miał nerwicę, na sczęście zwolnili go
      szybko.Dostał dyscyplinarnie zwolniony (pracownicy do tego doprowadzili-nasza
      zasługa:))
      -Rozczarowania: panuje tutaj "chłód", każdy ma klapki na oczach i ściśle
      określony cel
      -Czy czuje sie szczęśliwy?: jezeli definicja szczęścia wiąże się z pracą i
      pieniązkami to moge powiedzieć że bardzo jestem szczęśliwy
      -Plany na przyszłość: załozenie własnej firmy (nie w Warszawie).
      -Czy jestem zadowolony?: i tak i nie...barkuje tutaj czegoś...chociaz nie wiem
      jakby nie było zawszę człowiek narzeka
      • Gość: Obcy:) Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.aster.pl 02.06.06, 18:33
        LuKi dziękuję i gratuluję.
        Pozdrawiam.Tak trzymać:)
        • Gość: Monika Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:38
          Dolaczam sie, ja tez szukam i czasami mam zalamke i tak mysle, moze w koncu
          niech mnie ktos zatrudni.
          A jakos moje znajomosci sa kiepskie

• Gość: gipsowa kotka Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: 217.116.101.* 03.06.06, 18:38
            Witam

Monika na pewno znajdziesz :-). I nic sie nie zalamuj.
            Ja pomimo tego, ze nie narzekam na prace, to moze wstyd sie przyznac, ale
            ciesze sie, ze ludzie wyjezdzaja z Polski, bedzie wiecej dla nas :-)).

Pozdrawiam serdecznie
            K.
            • Gość: matylda Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.chello.pl 08.06.06, 09:28
              ha, niektórzy jednak wracają do Polski, choć wszyscy dookoła pukają się w
              czoło - po co...
              byłam w Anglii 2,5 roku, wróciłam, bo tęskniłam i myślałam, że z językiem,
              dyplomami, doświadczeniem zawodowym stamtąd będzie łatwiej znaleźć coś
              ciekawego i tu..
              niestety od 2 miesiecy szukam, wysłałam około 100 CV (!!), a zaproszono mnie na
              zaledwie 3 rozmowy (!!!), z których i tak jak na razie nic nie wyszło.
              Nie wiem już, czy to ze mną coś nie tak, czy z tym krajem;
              to bardzo frustrujące doświadczenie.
              pozdrawiam
              • Gość: gipsowa_kotka Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: 217.116.101.* 15.06.06, 21:46
                Witam
                Wiesz co Matylda, a moze prolem lezy w duzych oczekiwaniach finansowych. Co nie
                znaczy, że tego nie popieram. kazdy chcialby zarabiac jak najwiecj. Tylko czy
                pracujac w Angli np. na zmywaku, mozesz powiedziec, ze masz doswiadczenie w
                pracy? Tak, tylko nie w tej branzy, w ktorej w Polsce szukasz pracy :-).
                Początki sa trudne. Wiem, wiem pisze trywialne rzeczy, ale kazdy musi przez to
                przejsc.
                Ja tez zaczynalam jako asysnetka prezesa w banku, parzac herbatki, za "psie
                pieniadze". A potem kolejny bank, kolejne studia, lepsze pieniadze itd...
                Pozdrawiam i zycze Ci duzo szczecia w znalezieniu adekwatnej pracy :-)

• amplicolife Re: Najlepsza praca w Stolicy 16.06.06, 00:40
            Droga Moniko, zapraszam do mojego zespolu, proszę o kontakt na annam@op.pl i
            wiecej usmiechu życzę
      • Gość: cim Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 05.06.06, 14:08
        Całkiem nice jak na marketing, nawet bardzo nice :)
        pozdrawiam i gratuluję.
        Masz moze któryś z dyplomów CIM ?
        • Gość: buyutuy Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 06.06.06, 20:53
          ???????????????????????????
          • madeofstars Re: Najlepsza praca w Stolicy 08.06.06, 14:37
            1,5 roku sie meczylam po studiach zeby znalezc prace w swoim fachu - grafika
            komputerowa etc. i co pracowalam w badziewiwastych agencjach reklamowych-na
            takie trafialam,za marne grosze,lewe umowy,umowy o dzielo i zrazilam sie do
            reklamy,potem jakies glupoty w telemarketingu, jak kury w fermie kto ile
            sprzedal na akord,beznadzieja,w koncu od roku pracuje w firmie duzej w Wawie,
            kompletnie nic nie jest to zwiazanego z moim fachem,ale poki co czuje sie
            dobrze-dobra kasa,atmosfera,prywatna przychodnia, pensja na czase etc.:-).
            Ale szczerze wspolczuje ludziom ktorzy po studiach maja taki kiepski start,ze
            popadaja niejednokrotnie na duchu....
            • Gość: Obcy:) Re: Najlepsza praca w Stolicy IP: *.aster.pl 08.06.06, 19:34
              madeofstars gratuluję:)Możesz napisać czym sie obecnie zajmujesz i jak
              znalazłaś siłę,żeby tamten zły stan przekształcić na ten obecny(pomysły,zmiana
              kwalifikacji itp.)
              Pozdrawiam:)
              • szpiro ty obcy prace magisterska piszesz ? 17.06.06, 04:41
                ...o frustracjach ...
                • Gość: Obcy:) Nie IP: *.aster.pl 17.06.06, 18:59
                  Nie wszyscy tu są sfrustrowani,jak widać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka