Dodaj do ulubionych

Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:07
Jest cholernie ciezko,czlowiek jest ambitny szuka pracy ,nie ma pieniedzy
nawet na chleb w domu coraz ciezej ,ale pracodawcy nie rozumieja tego.
Pomyslec ze gdy nie bylo stron.intern.z oglosz.o prace to bylo by bardziej
ciezko ,przecierz tylko sa 2 gazety z ofertami o prace.
(wyborcza i oferta) naszczescie z wyborczej sa oglosz.na gazeta.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: mtx Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.08.06, 18:07
      A jakie masz wykształcenie i skąd jesteś?

Pozdrawiam
      • Gość: Załamana25 do mtx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:01
        mam srednie wykształcenie i jestem jak samo forum wskazuje z Warszawy

i szukam pracy jako pomoc biurowa bo ta by mi najlepiej odpowiadała,moze nie
        którzy sobie pomysla ze jest łatwo niestety jest trudno

• Gość: mtx Re: do mtx IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.08.06, 19:13
          > Jest cholernie ciezko,czlowiek jest ambitny szuka pracy ,
          Masz średnie wykształcenie, szukasz pracy jako pomoc biurowa i mówisz, że
          jesteś _ambitna_ ??
          Gdzie tu ambicja?

Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad jakimiś studiami (zaocznymi). Wiem,
          że masz problem z kasą, ale spróbować warto :-)

Pozdrawiam.
          • Gość: Załamana25 Re: do mtx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:18
            ambicja by zdobywac i poszerzac swoje dosw.zawodowe
            teraz liczy sie doswiad. dluzsze w danej pracy ,a nie papierek
            i teraz ludzie po stud.nie maja pracy a ja nie mam zamiaru juz isc na stud.
            najwyzej na kurs
            Myslisz pojecia ambicja tj.ze człowiek chce isc do pracy zdobywac dosw.i
            rozszerzac swoja wiedze w praktyce
            • Gość: Byslaw Re: do mtx IP: *.icm.edu.pl 09.09.06, 02:47
              Rozwalił mnie ten tekst.
              Ludzie po studiach moze i nie mają pracy, jeśli:
              a. skończyli "zarządzanie i markieting" w wyższej szkole marketingu i pedikiuru,
              b. mają zaawansowaną agorafobię,
              c. nie chcą pracować,
              d. nie żyją.

Mam znajomych po (i na) wielu kierunkach, od informatyki do filozofii, i żaden nie miał kłopotu ze znalezieniem pracy. Ba, wielu zaczynało jeszcze w trakcie studiów.
              • Gość: kotlet Re: do mtx IP: *.crowley.pl 27.09.06, 17:21
                no nie zgadzam sie z moim przedmowca wczesniejszym, ja mam wyzsze, ale niestety
                podczas studiow musialam wychowywac jedno dziecko potem drugie, poswiecilam sie
                dla nich, skonczylam studia ekonomiczne bardzo dobrze, bez brania urlopu, a
                teraz kiedy mam juz dzieci odchowane nie moge znalezc pracy,chodze, szukam,
                wysylam CV od kilku miesiecy i nic - zero zainteresowania moja osoba, i jak w
                tym kraju ma byc dobrze!!!!
          • superporada Re: do mtx 02.09.06, 12:17
            A Ty z nieba spadłaś?. Dziewczyna nie ma pracy, to skąd ma wziąc na studia?.
            Dobre studia zaoczne są kosztowne, często 6000-8000 za rok.
            Po drugie o wykształceniu tutaj nie rozmawiamy, a o możliwości zdobycia pracy
            przez autorkę postu.
            Może czasem nie warto zabierać głosu jak się jest zupełnie zielonym w temacie?
    • torpiczka Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace 30.08.06, 18:07
      z pewnością zaraz znajdzie się ktoś, kto napisze, że wcale nie jest
      ciężko...szlag mnie trafia jak widzę takie komentarze.
      • Gość: adan Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.aster.pl 30.08.06, 18:20
        no jest cieżko
        ale trzeba zacisnąć zęby i szukać, szukać i jeszcze raz szukać!
      • Gość: anna Bo wcale ciężko nie jest! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.08.06, 19:37
        Znam sporo firmy, które zatrudniają od ręki praktycznie każdego, kto im się
        nawinie. A że osobom bez kwalifikacji płaci się niewiele-na to nic poradzić się
        nie da... Pozostaje tylko szybko się dokształcać i zdobyć jakieś umiejętności,
        które sprawią, że pracodawcy będzie opłacało się zapłacić Ci więcej niż płacę
        minimalną. Życzę powodzenia :)
        • seyahat Re: Bo wcale ciężko nie jest! 09.09.06, 03:57
          Moja firma szukała handlowca. Trafiały do mnie po prostu tragicznie napisane
          życiorysy, z błędami gramatycznymi i ortograficznymi. Do tego nie pokrywały się
          z życiorysami (kandydatka napisała, że umiejętnie posługuje się językiem polskim
          - list motywacyjny zaprzeczał temu pod każdym względem). Niektórzy nie stawiali
          się na rozmowę, nawet nie uprzedzając o tym. Inni chcieli zarabiać tyle, co
          prezes (ich wyształcenie nie grało tu roli). Ostatnio szukaliśmy kogoś chętnego
          do pracy dorywczej, fizycznej. Tym razem przez znajomych. Jeden nie ma pracy,
          ale jego nie interesuje dorywcza (lepiej w ogóle nie mieć pracy), drugi
          bezrobotny 21-latek wolałby jakąś biurową, bo rozwozić towaru mu się nie chce
          (ma większe ambicje, więc siedzi i czeka). Dobrze, że ludzie są ambitni, tylko
          szkoda, że nie potrafią realnie ocenić swojej wartości na rynku pracy...
      • Gość: Bysio Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.icm.edu.pl 09.09.06, 02:48
        Wcale nie jest ciężko.
    • Gość: obywatel 3rp Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 18:19
      Gdzie jest to bezrobocie? Tak szukam tego braku pracy, przyszłości, perspektyw
      i nigdzie nie mogę znaleźć! Wszędzie gdzie nie wejdę to kartki o poszukiwaniu
      personelu. Na każdym kroku! Gdzie ci ambitni, zdolni, kreatywni fachowcy?
      GDZIE? Nie ma żadnego bezrobocia, jest brak wykwalifikowanych rąk do pracy!
      • torpiczka Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace 30.08.06, 18:33
        owszem ja też widzę te kartki, ale gdzie - w sklepach z butami, w spożywczych
        gdzie z pewnością zaoferują 800 zł brutto ! Sądzisz, że tam są niezbędni
        wybitni specjaliści ?
        • Gość: Field Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.crowley.pl 30.08.06, 19:14
          No niby jest ciężko...tylko gdzie? w Zimbabwe ?

Ja mieszkajac na slasku nawet CV nie wysylalem, a firma z Wawy sama zaproponowala mi prace! To jak to kurde jest ??
          Jedni szukaja od roku - znam takich i nie znajduja.
          A inni w ciagu max 2tygodni znajduja prace i to nie za 800PLN.

Bez obrazy i urazy, ale moze trzeba zaczac szukac aktywniej?

Pozdrawiam cieplo wszystkich szukajacych i tych ktorzy pracuja :)
          • potomar Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace 30.08.06, 19:52
            Nie każdy ma takie znajomości.
            • torpiczka Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace 30.08.06, 20:19
              a nie mówiłam, że znajdzie się ktoś kto napisze, że problemy ze znalezieniem
              pracy do bzdura. A więc poczytaj chociażby forum to się przekonasz, że jednak
              to nie jest takie proste jak uważasz.
            • Gość: Field Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.crowley.pl 30.08.06, 20:57
              No tutaj jest caly problem wg. Ciebie i wielu moich "wspaniałych" rodaków - znajomośći!

No właśnie bez znajomości się to odbyło, bo nawet takowych nie mam :)
              Siedze w pracce dlubie cow w glupim systemie i zadzwonil mi tel. na biurku, w nim mily glos, ze z tej i tej firmy stad i stad i czy jestem zainteresowany praca u nich. Pojechalem na spotkanie, i propozycja została przyjęta z mojej jak i ich strony. Bez znajomości, bez pomocy!!!

Nikt nigdy nie pomogl mi znaleźć pracy. A zaczynalem bedac w ogolniaku w firmie komputerowej na wyproszonym prywatnym stażu za przysłowiowy amen :)

Ale polaczkowie/Polacy zawsze będą narodem zawistnym i każdy kto ma lepiej od nich zapewne jest gorszy, załatwia, ma układy :( Przykre to!
              • Gość: juści Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.pl 30.08.06, 21:29
                jak się umie grzebać w komputerach to sie zgadza ale spróbuj znaleźć pracę -
                bez znajomości - dla historyków, polonistów , filozofów , psychologów ,
                politologów ,
                i innych humanistów ... napisz mi z jakim skutkim - nie mów ,ze ogloszenie
                było - bo są -tylko idź i niech Cię przyjmą ... otóż bez znajomości
                usłyszysz ;
                WŁAŚNIE PRZYJĘLISMY -PRZYKRO NAM ..
                JEST PAN/I BEZ DOŚWIADCZENIA ...WERSJA DLA MŁODYCH KANDYDATÓW
                TU MAMY MŁODY ZESPÓŁ ... WERSJA DLA STARSZYCH KANDYDATÓW
                ZNA PAN /I BIEGLE JĘZYKI .../SZKODA , MAMY SPOTKANIA MIĘDZYNARODOWE /CHOĆ
                NAPRAWDĘ RAZ NA 2 LATA / I TO Z TŁUMACZAMI
                INNE WYKRĘTY DOPISZCIE SAMI ...
                • Gość: anna Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.08.06, 22:16
                  Bo prawda jest smutna - rynek pracy nie potrzebuje tych tysięcy humanistów,
                  jakie go zalewają. To smutne, lecz prawdziwe. Przetrwają najlepsi :)

Ale czy sama zatrudniłabyśnp. politologa po podrzędnej uczelni bez konkretnego
                  doświadczenia zawodowego, któremu wydaje się, że skoro ma wykształcenie wyższe
                  to może bóg wie czego oczekiwać i uczyć niczego nowego się nie zamierza, bo po co?
                • Gość: Bysio Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.icm.edu.pl 09.09.06, 02:52
                  Zależy po jakiej uczelni ci humaniści.
              • potomar Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace 31.08.06, 09:47
                "No właśnie bez znajomości się to odbyło, bo nawet takowych nie mam :)
                > Siedze w pracce dlubie cow w glupim systemie i zadzwonil mi tel. na biurku, w n
                > im mily glos, ze z tej i tej firmy stad i stad i czy jestem zainteresowany prac
                > a u nich"

A numer telefonu do ciebie to zapewne wybrali "na chybił trafił" z książki
                telefonicznej.
                • Gość: Field Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.crowley.pl 31.08.06, 18:57
                  Najwidoczniej znaleźli na wizytówce, które czasami zostawiamy na różnego rodzaju spotkaniach :)

Szanowny Pan widze ciągle węszy jakis podstęp w klimacie ciotka po kryjomu pomogła i zaczepiła kogo trzeba :>
                • Gość: dix Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: 195.217.52.* 02.09.06, 19:22
                  potomar napisał:

> A numer telefonu do ciebie to zapewne wybrali "na chybił trafił" z książki
                  > telefonicznej.

Nie musial nawet zostawiac wizytowki.

Potomar, jak myslisz : jak znalezc najlepszego pracownika ?
                  Podkupic od konkurencji. A jesli nie wiesz, kto z potencjalnych nowych
                  pracownikow gdzie obecnie pracuje, do d.u.p.a z ciebie nie manager.

Zas znalezienie nr telefonu do konkretnej osoby - dla dobrego head huntera to 5
                  min bezstresowej roboty.
            • Gość: Bysio Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.icm.edu.pl 09.09.06, 02:51
              Na znajomości, w znaczeniu opinii wśród kolegów z branży, trzeba sobie zapracować. Kiedy się już zapracuje, faktycznie idzie już głównie przez znajomości.
              Tzn. zależy oczywiście jeszcze w jakiej branży.
          • Gość: Liselle Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.chello.pl 03.09.06, 19:43
            No ciekawa jestem jakim cudem Cię znaleźli skoro nawet CV nie wyslaleś? Zdradź
            tę tajemnicę:))
    • Gość: jerzyk Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.chello.pl 31.08.06, 00:28
      Skończylem Technikum Elektryczne mam 22 lata i praca sama mnie szuka,
      mam umowe o prace i dobra kase.
      • Gość: Załamana25 Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:25
        A ja mam dosw. w róznych firmach trzeba bylo wszystkiego sie łapac by miec kase
        i zdobywac dosw. zawod.
        Ale teraz juz trzeba szukac pracy stalej i za w miare godziwa pensje,choc
        dotychczas,w miare dobrze jak na te warunki dobra pensje mialam.
    • Gość: niepelnosprawna Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.centertel.pl 02.09.06, 10:46
      Witaj!
      Wydaje mi sie,ze na stanowisko o ktore zabiegasz,jest po prostu takie
      zapotrzebowanie-czyli bardzo male.Pomoce biurowe,te przyjete,sa przewaznie
      osobami o konkretnej specjalizacji,wlasnie po studiach,i nie majace
      doswiadczenia.Jednak pracodawca przyjmie taka osobe,poniewaz jesli mysli
      przyszlosciowo,to widzi w niej kogos,kto nabierze doswiadczenia,zapozna sie z
      firma,nauczy firmowego myslenia,i przyda sie dalej czyt.wyzej.
      Nie zamierzam Cie bardziej przytlaczac,bo nie o to chodzi.Ja rowniez tocze
      walke z innego rodzaju dyskryminacja.Tu moge Ci tylko przytaknąc-czasem
      czlowiek ma ochote wyc w poduszke w poczuciu bezsilnosci.Ty masz szanse
      osiagnac wiecej.Ja sama mam prace,ale jest to praca fizyczna naprawde bardzo
      ciezka.Kiedy wracam do domu,nawet miejsce siedzace w autobusie,z dzieckiem na
      kolanach,wcale juz nie przyniesie ulgi.Bola nogi,kregoslup..Zalozylam watek
      wlasnie o pracy,i dotarlo do mnie,ze te bóle moze skoncza sie powiedzmy za piec
      lat,jak ukoncze jakies studia.Czyli bede w wieku,ktory na chwile obecna jest
      niechetnie juz widziany przy rekrutacji.Zaraz zostane tu okrzyczana,ze
      bzdury,starsze kobiety sa chetnie przyjmowane-pozostaje mi sie tylko usmiechnac
      krzywo..
      Jeszcze jedno.Czasem warto zabrac cv,wybrac ladny dzien,i przejsc sie wybranymi
      ulicami.Swoja prace znalazlam za kazdym razem tak wlasnie.Bylam przewaznie
      jedna zainteresowana,czasem ktos na drugi dzien odszedl i nie trzeba bylo
      ogloszenia,bo moje cv bylo pod reka..Jednym slowem nie konkurujesz z calym
      tlumem.Nie łam sie,prosze :)))Pracodawca tylko czeka na desperata.Jak juz go
      wyczuje,to od razu zaoszczedzi pieniazki.Powodzenia Ci zycze :))
    • superporada do: załamana25 02.09.06, 12:54
      Na rynku pracy nie liczy się LITOŚĆ, pamiętaj o tym. Jeśli sądzisz, że powiesz
      pracodawcy, iż poszukiwałaś tej pracy, bo jesteś w dołku finansowym, szukasz
      czegokolwiek, wysyłasz mnóstwo CV..nic nie zdziałasz, a wręcz przeciwnie-
      wzbudzisz niechęć do swojej osoby... Nie zawsze liczy się doświadczenie, ale
      DOBRA autoprezentacja. Po wtóre nie powinno się NIGDY nastawiać, że zdobędziesz
      daną pracę, bo przesadna wiara we własne siły może okazać się zawodna. Traktuj
      siebie jako jedną z wielu, nie nastawiaj się, że TA PRACA JEST DLA CIEBIE, ŻE
      JESTEŚ PEWNA ŻE WYBIORĄ WŁAŚNIE TWOJĄ OSOBĘ!!!Im mniej zaangażujesz się
      psychicznie tym szybciej zniesiesz porażkę i da Ci to siłę do szukania dalej.
      Wysyłaj mnóstwo CV, bądź aktywna w szukaniu pracy. Jeśli nie masz doświadczenie
      w konkretnej dziedzinie nie ogłaszaj się w internecie że poszukujesz pracy, bo
      to przyciąga uwagę osób poszukujących akwizytorów (a przecież tego nie szukasz!)
      Bezrobotnym jest ciężko, bo wiele ofert pracy często jest nieaktualnych, albo
      umieszczanych "dla zasady", a wybierany jest pracownik po rekrutacji
      wewnętrznej w danej firmie.
      Niestety częstym zjawiskiem jest fakt, iż pracodawcy prowadzą długą, żmudną
      rekrutację, orgomną rywalizację, a dopiero na samym końcu okazuje się, że
      zaproponowane zarobki nie były warte Twojego czasu. Trzeba być silnym, tym
      samym wytrwałym choć opada się z sił.
      Powodzenia!
      • Gość: Załamana25 do super porada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:37
        ja w kazdych mozliwych portalach intern. mam swoje oglosz. o prace
        i pisze konkretnie jaka chce prace i zawsze pisze tylko powazne oferty
        naciagaczom intern.dziekuje:))
        I oczywiste jest to ze jak ide na rozmowe to wiem ze jest kilkanascie osob
        poszukujacych pracy ,i wiadomo ze nigdy nie mówi sie pracodawcy ze jest zle.,bo
        ich to g.....obchodzi
        Napisalam to zreszta zakladajac ten post.;-D

zeby nie zapeszac to nie dziekuje
        pozdrawiam
      • Gość: Mycha tez jestem załamana IP: *.chello.pl 06.09.06, 15:54
        a ja mam wyższe wykształcenie, wieloletnie doświadczenie, jeszcze jestem moda
        (30 lat) i tez nie moge nic znaleźć. Jestem mężatką, to jest powód! Pracodawcy
        boja się, że się rozmnoże. Też jestem załamana. Koszmar
    • wcia1 Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace 04.09.06, 18:04
      a moze zaczela bys prace w firmie sprzatajacej za 1000 zl netto
      • Gość: Załamana25 wystarczy ze sprzatam u siebie w domu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:49
        "a morze jest głebokie i szerokie"
        • Gość: hamak Re: wystarczy ze sprzatam u siebie w domu!!!! IP: *.centertel.pl 04.09.06, 19:30
          Widac nie jestes jeszcze na pograniczu nedzy,skoro nawet nie zastanowisz sie
          nad sprzataniem.Moglabys chwile popracowac,i w miedzyczasie szukac.
          Nie jestes tez osoba zalamana,skoro probe pomocy olewasz jakims szerokim i
          glebokim morzem...To jakis przejaw humoru czy ironii?
          Sorry,ale ty nastepna tylko placzesz ze nie ma pracy....i nie robisz nic.
          W domu sprzatasz? A w pracy chcesz odpoczywac?!? Tez cos!
          • torpiczka Re: wystarczy ze sprzatam u siebie w domu!!!! 04.09.06, 19:53
            szczerze mówiąc mnie też zaskoczył komentarz autorki wątku. Jeśli się pisze, że
            nawet na chleb brakuje to praca na początek za 1000 zł nie jest przecież zła.
            Chyba, że zbyt wysoka ambicja nie pozwala sprzątać...wtedy zostaje wygrzebać
            robaczki z ziemi i pogryzać - albo lepiej poczekać na deszcz - same wyjdą.
            • Gość: Załamana25 jestem ambitna bardzoo i nie lubie sprzatac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:14
              mozna inaczej sobie dorabiac dorywcza praca np.w telemarktingu 7zł/h
              i przynajmniej czegos sie uczyc
              niz wycierac kurze
              choć tez jakis czas temu miałam myśl ,aby sprzatc u kogos w mieszaniu

• Gość: Monia Re: jestem ambitna bardzoo i nie lubie sprzatac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:00
                Uważasz, że w telemarketingu jest tak słodko- jeśli masz problem ze
                znalezieniem pracy...to w telemarketingu też nie byłoby Ci latwo- to wbrew
                pozorom naprawdę trudna praca. A za sprzątnie- oczywiście na krótka mete i
                dorywczo- mam 15 zł netto/godz.Pozdrawiam
            • Gość: hamak Re: do torpiczki!!! :PP, IP: *.centertel.pl 04.09.06, 21:24
              he he! dobre!
              moze troche podokuczamy zrozpaczonej i wezmie sie w garsc?
              Ambitna,ale slownik ortografii na poczatek polecam,tymbardziej ze startuje na
              takie stanowisko,gdzie przydaloby sie mowic i pisac "przeciez" oraz wiedziec
              gdzie stosuje sie byloby i" bylo by "
              Tyle ze dzis to juz ide spac,jutro niestety sprzatanie,ktorego takze nie
              kocham,ale ktore daje mi 1500 zl po siedem godzin 5 dni w
              tyg.Pozdrawiam.Pasztet z rosowek nie jest zly...ja wole szynke po uczciwej pracy
              • Gość: Załamana25 :))) hamak a Panu juz dziekujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 08:32
                Przeważnie jest tak, że gdy nie potrafi
                atakować się myśli, atakuje się jej autora.

• torpiczka Re: hamak a Panu juz dziekujemy 05.09.06, 10:34
                  ja nie chcę nikomu dokuczać, dziwi mnie jedynie taka hipokryzja.
                  tak czy inaczej powodzenia w szukaniu pracy.
                • Gość: hamak Re: hamak a Panu juz dziekujemy IP: *.centertel.pl 05.09.06, 22:21
                  mysl powstaje przez autorstwo.i to autor jest odpowiedzialny za mysl.
                  Nie bede sie tu wpraszac,ale przeczytaj kilka razy swoja ostatnia
                  wypowiedz,moze przerost ambicji jest twoim problemem?
                  mimo wszystko powodzenia,kazdy ma prawo czegos pragnac.
                  • Gość: Załamana25 :))) oczywiscie ze trzeba dazyc do celu :-D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:20
                    ja dotarłam do swojego celu trzeba wiezyc w siebie , i nie słuchac ludzi którzy
                    wola prace sprzatacza ,zamiast szukac bardziej ambitniejszej pracy
                    moze jak bede miala 40 lat i z wyz ,i bede bezrobotna to moge dopiero pracowac
                    jako sprzataczka

p.s moja mama tez ma takie samo zdanie ze praca sprztaczki to jest dla osob
                    które sa po 40 i ciezej takim osobom znalesc prace
                    • Gość: hamak Re: oczywiscie ze trzeba dazyc do celu :-D IP: *.centertel.pl 06.09.06, 18:04
                      ej zalamana!! brak mi slow na twa elokwencje.Nie zaganiam nikogo do
                      sprzatania,ale na poczatku napisalas ,ze zaczyna ci brakowac na chleb.Wtedy
                      naprawde czlowiek nie zastanawia sie nad rodzajem pracy a nad pieniedzmi.
                      Nie wierze ze nie poszlabys gdziekolwiek,gdyby ci rzeczywiscie braklo na
                      podstawowe potrzeby i znikad pomocy. a tak tylko zamieszalas.a ciesze sie ze
                      dotarlas do celu
                      • Gość: beata Re: oczywiscie ze trzeba dazyc do celu :-D IP: *.chello.pl 06.09.06, 18:13
                        Rzeczywiście potrzebny Ci słownik ortograficzny.Z takimi błędami długo nie
                        popracujesz jako pomoc biurowa.Dlaczego uważasz,że osoby po 40 nadają się tylko
                        do sprzątania.Jest im trudniej znaleźć pracę bo takie jest nastawienie
                        pracodawców ale to się kiedyś zmieni.Kochani,pamiętajcie że nawet się nie
                        obejrzycie jak też będziecie po 40.Pozdrawiam.
                        • Gość: Załamana25 :))) beata pokarz mi te bledy bo ja chyba slepa jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:45
                          Przeważnie jest tak, że gdy nie potrafi
                          atakować się myśli, atakuje się jej autora.

p.s i jeszcze jedno ja mam doswiadczenie w pracy biurowej (pomoc biurowa)
                          eh ta zazdrosc ludzka nie zna granic

ZEGNAM WSZYSTKICH :))
                          • torpiczka Re: beata pokarz mi te bledy bo ja chyba slepa je 06.09.06, 19:11
                            myślę, że źle odbierasz wypowiedzi innych. Nie chodzi o zazdrość a raczej o
                            Twoje podejście. Jeśli piszesz, że brakuje Ci na chleb, oznacza to, że masz
                            bardzo złą sytuację materialną. Gdy w takiej sytuacji obruszasz się, że ktoś
                            proponuje Ci pracę za 1000 zł, oznacza to kłamstwo z Twojej strony = Twoja
                            sytuacja wcale nie jest taka zła.
                            Myślę, że o to chodziło.
                            pozdrawiam
                            • Gość: Załamana25 :))) torpiczka teraz chodzilo mi o wypowiedz beaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:16
                              ja nie klamie, ale kazdy ma lepsze i gorsze czasy w swoim zyciu
                              teraz nadchodza te dobre przynajmniej na to sie zanosi :))

pozdrawiam
                              • torpiczka Re: torpiczka teraz chodzilo mi o wypowiedz beat 06.09.06, 19:17
                                w takim razie trzymam kciuki :)
    • Gość: abc Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.broadband.pl 06.09.06, 19:26
      Do Załamana25:

Poszukuję osoby do pracy w charakterze "administration support".
      Firma jak najbardziej poważna.
      Prosze o podanie kontaktowego adresu e-mail.

Pozdrawiam,
      abc
      • Gość: Załamana25 :))) wolała bym aby Pan/Pani podala mi firmowy @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:43
        i swoje wymagania wobec kandydata ,oraz strone internetowa firmy ,dodam ze
        pracowałam wcześniej na stanowisku pomoc biurowa
        Czym firma sie zajmuje tzn. jaka branża ?

pozdrawiam

• Gość: abc Re: wolała bym aby Pan/Pani podala mi firmowy @ IP: *.broadband.pl 06.09.06, 22:05
          Forum nie jest miejscem na zamieszczanie takich opisów stąd prośba o adres e-mail'owy.

Pozdrawiam
        • superporada do załamana25... 08.09.06, 15:04
          Czytam te Twoje wypowiedzi i chyba już wiem z czego wynika owy brak wymarzonej
          przez Ciebie pracy.
          Napiszę wszystko poniżej, jeśli się mylę wal śmiało..
          Tak naprawdę nie musisz obecnie pracować...jesteś na utrzymaniu rodziców, stąd
          Twoje roszczenia wobec pracodawcy są wyższe (chodzi mi o to że NIE MUSISZ
          złapać byle czego, choć "na chleb brakuje..", bo zawsze ktoś Ci pomoże. Szukasz
          konkretnej pracy, w której jak mniemasz będziesz dobrze się czuła i da Ci ona
          satysfakcję.
          W dodatku szukasz pracy w sektorze, w którym nie wszędzie można wyciągnąć
          kokosy..Niestety, ale znam kilku pracowników biurowych, którzy zarabiają
          najniższą krajową. Być może masz zbyt wygórowane ambicje finansowe, które na
          tym stanowisku nigdy nie będą osiągalne..???
          A po wtóre popracuj nad tym aby na rozmowach kw, a także w listach
          motywacyjnych ukryć pewne cechy Twojego charakteru (w dyskusjach na forum
          możesz uchodzić za osobę zarozumiałą). Naprawdę czytając LM można stwierdzić z
          kim ma się do czynienia.
          Nie chciałam być złośliwa, piszę co myślę o Tobie i Twojej sytuacji..
          Czekam na uwagi..
          Pozdrawiam:)
          • Gość: Załamana25 :))) do superporada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:12
            moje wymagania nie sa wygurowane,ja chce zdobyc konkretne doswiad.zawodowe
            wiesz czy 1200zł netto to nie jest wygurowana pensja
            nie jestem zarozumiala raczej nie dam sobie w kasze dmuchac i mam swoje
            zdanie:))i nie lubie jak sie wypowiadaj osoby ktore nie znaja zycia
            wiesz w tym wieku to ja powinnam miec juz rodzine a nie zyc na utrzymaniu mamy
            ktora ma pensje 1300zł (w banu ksiegowa jest)i tj . smiech na sali :))

p.s jak tam dalej pojdzie to trzeba bedzie pomyslec o zalozeniu wlasnej firmy
            (1osobowej ) dodam ze w mojej rodzinie byla juz o pomysle abym miala wlasna
            firme.

pozdrawiam superporada
            • superporada do zalamana25 11.09.06, 14:07
              hej, prześlij mi swojego meila..na mój to Ci coś napiszę:)

• Gość: b Re: do superporada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 17:54
              kup sobie słownik i skorzystaj z niego!
              "wygurowane"
      • Gość: Bez nicka Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 19:46
        Jesli byłby Pan/Pani zainteresowana to ja moge podjac sie takiej pracy. Cv moge
        przesalac na maila. Moj mail: dxdx@gazeta.pl
        • Gość: abc Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.broadband.pl 06.09.06, 22:57
          Informacja (zakres obowiązków oraz wymagania) została przesłana na podany adres e-mailowy.
          abc
          • Gość: len Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.centertel.pl 07.09.06, 06:46
            baaaaaardzo bym chciala przeczytac tego maila............
            klamiesz troche-nic nie znalazlas a ten dialog z niby pracodawca to twoje
            udowadnianie by bylo "na wierzchu".
          • Gość: yellow9 do abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 07:32
            Bardzo chętnie poznam szczegóły dotyczace pracy. Uprzejmie proszę o więcej
            informacji na adres: yellow9@gazeta.pl
            • Gość: Załamana25 :))) Re: do abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 11:40
              Nie wydaje mi sie aby firma uczciwa nie mogła podac e-meila.
              czekam na wymagania na danym stanowisku sylwina@orange.pl oraz strone
              firmy ,abym mogła sie zapoznac czym Panstwo sie zajmuja

pozdrawiam
              • Gość: abc Re: do abc IP: *.broadband.pl 08.09.06, 00:02
                Informacja wysłana.

abc
            • Gość: abc Re: do abc IP: *.broadband.pl 07.09.06, 23:59
              Informacja przesłana na podany adres e-mail.

abc
    • Gość: KolejnaZałamana245 Re: Nie mam siły juz tak ciezko jest o prace IP: *.chello.pl 08.09.06, 19:23
      a mnie sie wydaje, ze tu nie chodzi o twoje umiejetnosci, a o sama ciebie.
      zapewne nie potrafisz sie "sprzedac". Ja mam ten sam problem co ty, mimo, że
      jakies doswiadczenie tam mam(ale zawsze praca była załatwiona przez znajomych).
      co mi studia, skoro nie potrafię zareklamowac i jestem chorobliwie niesmiała.
      • Gość: hamak Do kolejnej zalamanej IP: *.centertel.pl 08.09.06, 19:52
        Chorobliwa niesmialosc jest o wiele sympatyczniejsza,niz zbyt wielka pewnosc
        siebie,zarozumialstwo itp.Pozdrawiam,napewno ktos doceni cos,co uwazasz za
        wade..
        • Gość: e Re: Do kolejnej zalamanej IP: *.crowley.pl 27.09.06, 17:03
          Wiesz, dla mnie to trochę kiepsko o tobie swiadczy, że mając mamę zarabiająćą
          1300 zł nie pójdziesz do jakiejkolwiek pracy, aby jej pomóc, a może kupić fajny
          prezent na urodziny, bo z takiej pensji podejrzewam, ze nie kupi sobie np
          fajnych perfum.
          Nie chcę Cię oceniać. I wiem ,ze to głupio zabrzmi, ale moja mama zarania
          wielokrotność tej sumy, ale spłaca kredyt mieszkaniowy i samochodowy i będąc na
          studiach dziennych jeśli chciałam kasę na coś więcej niż na ksiązki czy jedzenie
          zarabiałam z własnych peiniędzy.
          • Gość: juzniezalamana:P do "e" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:55
            suchaj ja sobie dorabiam dorywczo miedzy czasie,i jak nie wiesz wszystkiego to
            sie nie wypowiadaj,(np. w mediach lub marketingu)
            moja mama tez spalca kredyt
            i jeszcze od czasu do czasu jak poprosze ojca (staram sie tegonie robic)to
            daje mi.na bilet MZK lub cos innego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka