Gość: ygryy IP: *.chello.pl 17.01.07, 21:34 Taki artykul znalazlem w sieci... korespondent.pl/index.php?x=artykul&id=2714 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jeff Re: Artykul znaleziony w sieci IP: *.aster.pl 20.01.07, 13:02 artykuł podsumowuje (jak dla mnie) jeden akapit: autor jest oburzony, że ludzie nie chcieli pracować za 900 zł jako handlowcy w sytuacji gdy nie przysługiwał im samochód ani nawet komórka służbowa. czyli kup pan sobie samochód,żebyś miał czym do klientów jeździć, dzwoń na swój koszt ze swojej komórki a w zamian zapłacę 900 zł. dobre...-;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggie Re: Artykul znaleziony w sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:08 Ludzie doskonale wiedzą, że często te 900 zlotych ma być tylko na okresie próbnym, a po tym okresie okazuje się, że w gruncie rzeczy to pensja będzie niewiele wyższa, itp. Dlatego już na wstępie stawiają twarde warunki. Pracownicy zaczęli się cenić, a jesli trzeba utrzymac rodzie, to lepiej zarobić te 900 złotych pracując na czarno przez pare godzin dziennie, niż za te same pieniądze od rana do wieczora. Autor nazywa ludzi darmozjadami, a jak należałoby JEGO nazwać? Wyzyskiwaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as [...] IP: *.chello.pl 21.01.07, 18:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Dziwne że ktoś to opublikował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:52 Co do za szmatławiec ten Korespondent?:) Tekst na niskim poziomie merytorycznym i mnóstwo frustracji autora. Generalnie paplanie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek W kwestii Pizza Hut, poruszonej przez autora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:49 "Elastyczne godziny pracy, czas na naukę, luźna atmosfera, zarobki wahające się pomiędzy 1000, a 1400 zł i... pracowników ciągle brak!" Ostatnio znalazłem w P.H. ulotkę zapraszającą do pracy, wyliczającą te same zalety pracy co autor artykułu. Przy oferowanym wynagrodzeniu 1400 zł była jednakowoż gwiazdka, czyli " * " (przekleństwo wszystkich 'superkorzystnych ofert) :) A przy gwiazdce napisane (oczywiście o wiele mniejszymi literkami): "Wynagrodzenie brutto, na pełen etat po okresie próbnym". Szybko przeliczyłem w pamięci (taki ze mnie chwat), że 1400 brutto = około 930 zł netto (na pełen etat + zapewne aktualne badania sanepidu, a okres próbny to 1 m-c czy 3 m-ce? bo różnie bywa). Jakoś się nie dziwię, że pracownicy nie pchają się drzwiami i oknami, a w P.H. koło mnie (dokoąd regularnie wstepuję po świeże "Metro"), co chwila inna buzia za ladą... Odpowiedz Link Zgłoś