Dodaj do ulubionych

Artykul znaleziony w sieci

IP: *.chello.pl 17.01.07, 21:34
Taki artykul znalazlem w sieci...

korespondent.pl/index.php?x=artykul&id=2714
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeff Re: Artykul znaleziony w sieci IP: *.aster.pl 20.01.07, 13:02
      artykuł podsumowuje (jak dla mnie) jeden akapit: autor jest oburzony, że ludzie
      nie chcieli pracować za 900 zł jako handlowcy w sytuacji gdy nie przysługiwał im
      samochód ani nawet komórka służbowa. czyli kup pan sobie samochód,żebyś miał
      czym do klientów jeździć, dzwoń na swój koszt ze swojej komórki a w zamian
      zapłacę 900 zł. dobre...-;)
      • Gość: Aggie Re: Artykul znaleziony w sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:08
        Ludzie doskonale wiedzą, że często te 900 zlotych ma być tylko na okresie
        próbnym, a po tym okresie okazuje się, że w gruncie rzeczy to pensja będzie
        niewiele wyższa, itp. Dlatego już na wstępie stawiają twarde warunki.
        Pracownicy zaczęli się cenić, a jesli trzeba utrzymac rodzie, to lepiej zarobić
        te 900 złotych pracując na czarno przez pare godzin dziennie, niż za te same
        pieniądze od rana do wieczora. Autor nazywa ludzi darmozjadami, a jak
        należałoby JEGO nazwać? Wyzyskiwaczem.
    • Gość: as [...] IP: *.chello.pl 21.01.07, 18:41
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Majka Dziwne że ktoś to opublikował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:52
      Co do za szmatławiec ten Korespondent?:) Tekst na niskim poziomie merytorycznym
      i mnóstwo frustracji autora. Generalnie paplanie bez sensu.
    • Gość: tomeczek W kwestii Pizza Hut, poruszonej przez autora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:49
      "Elastyczne godziny pracy, czas na naukę, luźna atmosfera, zarobki wahające się
      pomiędzy 1000, a 1400 zł i... pracowników ciągle brak!"
      Ostatnio znalazłem w P.H. ulotkę zapraszającą do pracy, wyliczającą te same
      zalety pracy co autor artykułu. Przy oferowanym wynagrodzeniu 1400 zł była
      jednakowoż gwiazdka, czyli " * " (przekleństwo wszystkich 'superkorzystnych
      ofert) :)
      A przy gwiazdce napisane (oczywiście o wiele mniejszymi literkami):
      "Wynagrodzenie brutto, na pełen etat po okresie próbnym". Szybko przeliczyłem w
      pamięci (taki ze mnie chwat), że 1400 brutto = około 930 zł netto (na pełen etat
      + zapewne aktualne badania sanepidu, a okres próbny to 1 m-c czy 3 m-ce? bo
      różnie bywa).
      Jakoś się nie dziwię, że pracownicy nie pchają się drzwiami i oknami, a w P.H.
      koło mnie (dokoąd regularnie wstepuję po świeże "Metro"), co chwila inna buzia
      za ladą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka