Gość: wysoki123 IP: *.icpnet.pl 21.06.07, 23:43 Witam Czy Ktoś zna lub pracuje w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:43 znam i pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysoki123 Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 16:33 Mozesz coś więcej napisać na maila wysoki123@gazeta.pl z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.zakoniczyn.net 10.01.08, 21:46 Pomyliliście to tym www.realfinanse.pl tak jak Paweł pisał są to punkty kredytowe Sygma Bank wiem bo korzystam z ich usług i POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uważna Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.gprs.plus.pl 21.01.08, 23:00 Witam, zgadzam się - już któryś raz z kolei na forum ludzie mylą real FINANCE z real FINANSE. To zupełnie dwie różne firmy. Pierwsza to niezależny doradca finansowy oferujący kompleksowe doradztwo a nie tylko sprzedaż jak to jest na rynku powszechne - niestety. Tu nie sprzedadzą wam produktu który wam jest nie potrzebny. Najpierw przeprowadzą kompleksową analizę finansową a później przygotują indywidualny plan finansowy dostosowany do potrzeb i możlwości finansowych. Zaś druga firma ( z 's' w nazwie ) to punkty w realach i karty kredytowe powiązane z Sygma Bankiem. Ludzie czytajcie uważnie. :-(((( Pozdrawiam, uważna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 23:14 Czy warto pracowac w tej firmie? Jak dlugie sa godziny pracy? Wlasnie mnie chca ale mam rozterki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:34 Ja znam - Real Finanse są powiązane z Sygma Bankiem, zajmują sie szybkimi kredytami odnawialnymi, kartami real itd. Mają swoje punkty tam gdzie są reale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 27.06.07, 23:35 No i ja pracuję w Sygmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krezus Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:18 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Ja znam - Real Finanse są powiązane z Sygma Bankiem, zajmują sie szybkimi > kredytami odnawialnymi, kartami real itd. Mają swoje punkty tam gdzie są reale czy mowisz o tej firmie? www.realfinance.pl bo to o ta firme zdaje sie padlo pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki123 Re: Real Finance Znacie tą firme 28.06.07, 18:12 Tak dokładnie o tą firme ktoś coś wie jak tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki123 Re: Real Finance Znacie tą firme 01.07.07, 17:38 Tak dokładnie o tą firme ktoś coś wie jak tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 11:02 RealFinance jest firmą doradztwa finansowego. Ma swoje biura w Warszawie,Poznaniu i Katowicach. Zajmuje się doradztwem finansowym, w większości funduszami inwestycyjnymi. Skupia usługi dziewięciu instytucji finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafaelka5 Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 28.10.08, 21:48 Przyznam, ze jestem zaszokowana komentarzami na forum. Mam wrazenie, ze ludzie pracujacy w tej firmie oczywiscie mowie o wizytowce ludzi, ktorzy udzielali sie na tym forum, to jacys przedszkolacy. To nawet moje prawie 4 letnie dziecko wie, ze w taki sposob obrazliwy nie pisze sie komentarzy. Po tych tresciach widac jacy profesjonalisci z nich byli lub sa. Ja jestem po drugiej rozmowie i w tej chwili mam naprawde trudny orzech do zgryzienia. Sposob rekrutacji wydaje mi sie bardzo sensowny. Z tego co mowili jest pensja stala przez pierwsze 12 miesiecy, ktora sie negocjuje na spotkaniu technicznym /Ktos tam wczesniej o to pytal/.Postanowilam ten proces sprzedazy poznac na wlasnej skorze i mam zamiar umowic sie z doradca z tej firmy, a poniewaz mam spore doswiadczenie w tej branzy wiec od razu wyczuje profesjonalizm albo jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 83.238.214.* 03.11.08, 17:48 Nie pensja stała a tylko wsparcie które trzeba zwrócić, trzeba słuchać ze zrozumieniem co do ciebie mówią żeby nie było zaskoczenia przy braku pierwszej wypłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Real Finance Znacie tę firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 14:56 Znam firmę bo w niej pracuję. Nie jest powiązana z żadnym bankiem ani żadnym hipermarketem (tym bardziej Realem), nie zajmuje się kartami kredytowymi ani szybkimi pożyczkami. Nie jest powiazana kapitałowo z żadnym innym podmiotem. Jest spółką doradztwa finansowego, zajmuje się inwestycjami w oparciu o fundusze inwestycyjne i hedgingowe, kredytami (głównie dyżymi kredytami hipotecznymi)oraz ubezpieczeniami. W tych obszarach prowadzi doradztwo dla klientów indywidualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Real Finance Znacie tę firme IP: *.171.96.219.crowley.pl 25.01.08, 17:59 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.aster.pl 28.12.07, 11:38 Znam tą firmę bardzo dobrze. Rzeczywiście można ją pomylić z siecią handlową Real, ale poza nazwą nic jej z nią nie łączy. Kilku ludków z Prudentiala założyło swoją firmę i tak powstał Real Finance. Pracują tam dobrze przeszkoleni doradcy i działają na zasadzie otrzymywanych poleceń. To znaczy może inaczej. Na poleceniach działają doradcy pracujący wcześniej w Prudentialu. Mają swoją pulę klientów, którym sprzedali ubezpieczenia i poprzez nich docierają do innych ludzi. Natomiast nowo zatrudnieni doradcy bazują na kontaktach, które sami sobie załatwią. I nie są to bynajmniej kontakty z poleceń. Firma ma podpisane umowy z kilkoma dużymi towarzystwami oferującymi platformy produktowe w ramach których mamy dostęp do kilkunastu lub kilkudziesięciu funduszy, zarówno polskich jak i zagranicznych o róznym poziomie ryzyka. Jeżeli stać Was na zamrożenie 10000 PLN na 5 lub 10 lat to te produkty są w sam raz dla Was. Można również skorzystać z programów regularnych typu Unit Link, w których możemy cyklicznie odkładać sobie kwotę w zależności od firmy od 150-200 PLN miesięcznie do 3000 lub bez ograniczeń górnego limitu w miesiącu. Doradcy jak to doradcy, niektórzy mówią o wszystkich opłatach i szczegółach programów, niektórzy pewne tematy pomijają i wręczając nam OWU umywają ręce od odpowiedzialności. Szczerze mówiąc nie ma teraz doradców, którzy kierują się prawdziwymi potrzebami klienta. Real Finance bazuje w chwili obecnej na rozwiązanich oferowanych przez Grupę Generali, dlaczego, bo najłatwiej to rozwiązanie sprzedać klientowi. Nie jest to więc doradzanie z prawdziwego zdarzenia. Doradca, który kieruje się dobrem klienta długo w Real Finance nie popracuje. W tej firmie liczy się bowiem przerób i efekty ilościowe, a nie bezpieczeństwo finansowe klienta. W dzisiejszych czasach, kiedy wieczna hossa już dawno się skończyła, klient korzystający z tego typu rozwiązań musi być świadomy, że to on jest właścicielem swojego programu i poświęcając dziennie pięć minut może samodzielnie przez internet podjąć decyzję odnośnie strategii inwestycyjnej wpłaconych przez siebie środków. Dostęp do informacji finansowych jest bowiem na tyle szeroki, że nie trzeba sie zbytnio wgryzać w niuanse finansów, żeby przenieść w momencie długotrwałych spadków swoje środki do funduszy o mniejszym ryzyku inwestycyjnym. Analitycy nie są w stanie okiełznać dynamicznie zmieniającego się otoczenia w światowej gospodarce. Zbyt wiele czynników, których nie są w stanie przewidzieć decyduje o zachowaniach na giełdzie. Ponadto mankamentem jest brak możliwości reakcji on-line na pojawiające się zagrożenie. Zlecenia dokonywane są bowiem przez operatorów z kilkudniowym opóźnieniem. W niektórych programach są niestety ukryte opłaty manipulacyjne wkalkulowane w cene jednostki uczestnictwa danego funduszu. Powyższe rozwiązania były cacy przy wiecznej hossie, natomiast teraz korzystając z możliwości inwestowania w fundusze zagraniczne musimy bardzo uważać na to żeby równiez zbyt dużo nie stracić. I tak to wygląda. Doradca jest szczęśliwy kiedy sprzeda komuś program ze składką roczną 40000 PLN, a klient jest uziemiony, bo jeśli chce korzystać z wszystkich możliwości i dobrodziejstw tego rozwiązania to do końca programu musi jeszcze uiścić przez kolejne 9 lat 9 rat po 40000 PLN. A może się przecież zdarzyć, że klient przez ten czas straci lub zmieni pracę na gorszą, nie daj Boże coś mu sie stanie i straci możliwość wykonywania zawodu i co wtedy? Odzyska tylko część środków, bo resztę pochłoną bardzo wysokie opłaty likwidacyjne. Uważajmy zatem na co się zgadzamy i miejmy świadomość tego, czego oczywiście nikomu nie życzę, że zadeklarowanej składki na początku umowy nie możemy obniżyć. I to by było na tyle. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.171.96.219.crowley.pl 23.01.08, 10:09 a jak generalnie sie pracuje w tej firmie , czy rzeczywiscie wynagrodzenie jest satysfakconujace ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volumax Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.skorosze.net 27.01.08, 11:08 Powiem wam coś. Zadzwonił do mnie znajomy który tam pracuje z propozycją spotkania. Zgodziłem się tylko i wyłacznie dlatego bo go znam. Przez dwie bite godziny pie..nie o szopenie a na konkretne pytania co z tego będę miał ile zarobię konkretnie przy takiej wpłacie i takiej opcji a ile przy takiej i takiej opcji mydlenie oczu i pie..nie o szopenie. Najczęściej pojawiający się zwrot to kompleksowa analiza usłyszałem to ze 40 razy. Jeśli ktoś lubi akwizycje bo to najzwyklejsza akwizycja nie różni się niczym od sprzedaży garnków lub odkurzaczy to krzyż na drogę. I jeszcze jedno znajomy chwalił się ile to on zarabia w tej firmie ale jak spojrzałem na wymięty tani garniak i buciki z pseudo skóry szczerze wątpie zeby miał tam kokosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.171.96.219.crowley.pl 29.01.08, 20:28 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.171.96.219.crowley.pl 08.02.08, 19:31 może ktoś jeszcze coś doda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:57 chętnie odpowiem na pytania, pracowałem w realfinance przez ok. 2 lata, byłem najlepszym kierownikiem sprzedaży jak i doradcą finansowym, prosze o pytania: wojtek@berezowski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 18.03.08, 09:05 witam, mam nowa propozycje dla wszystkich szukających pracy w finansach, proszę o CV na rekrutacja@cfg.com.pl - CFG jest nową firmą założoną przez ludzi, którzy mają doświadczenie z Pramerica oraz RealFinance. Tworzymy firmę nizwykłą, nastawioną na rozwój i realizację zawodową naszych doradców, jako jedyni dajemy pakiet socjalny, profesjonalny system szkoleń (zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych - organizowanych przez GPW oraz EAPF, itp) oraz jasno określoną ścieżkę kariery. Zarobić można wszędzie. liczy się styl, klasa i profesjonalizm. pozdrawiam Wojtek Berezowski rekrutacja@cfg.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.171.96.219.crowley.pl 18.03.08, 10:51 a jest jakas strona www nalezaca do tej firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł L. Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 16:04 www.realfinance.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba z rekrytacji Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 15:43 Witam, byłam na spotkaniu i nawet mnie zaciekawiło, ale to wszystko jest dziwne, te opinie o real to chyba sami pracownicy piszą , przyjsc zarobic i wyjsc, a nie wchodzic na forum gdzie ludzie , pisza obiektywne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trata Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 18:18 nie byłeś najlepszym kierownikiem ani doradcą - poszły za tobą 3 osoby, ot i wsio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Sikora Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:37 Witaj Wojtuś , Hmm, skąd taka ocena ? Bynajmniej subiektywna... ktoś Tobie prawił takie komplementy ? czy tak tylko sobie wypisujesz ... Pozdrawiam , Sikorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Tański Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 22.02.10, 23:24 Byłeś najlepszym doradcą finansowym w RF? Sprawdzimy Wojtek? Jak sam napisales "liczy się styl, klasa i profesjonalizm". Liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 14:15 parcuje w tej firmie juz kilka ladnych miesiecy, wynagrodzenie jest satysfakcjonujace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Paweł Le Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 18:41 Po pierwsze: z tchórzami w zasadzie nie rozmawiam - pisać jako "GOŚĆ" można wszystko Po drugie: zapewne wszystko to pisał albo jakiś cienias, któremu praca po prostu nie idzie, albo jakiś frustrat, który nie potrafi podjąc decyzji o zakończeniu tej pracy. Skoro przedstawiam sie z imienia i nazwiska "gość" będzie wiedział, że pracuję w REALFINANCE od początku. Widziałem wiele sytuacji w tej firmie, czasem niesmacznych, czasem fantastycznych - niemniej mogę pozwolić sobie na obiektywizm. Generalnie pracuje się dobrze - jak się chce zarabiać pieniądze, układa się samemu pracę - jak sie chce pracować, można zdobyć masę wiedzy - jak się chce ją zdobyć. Nigdy nie zdarzyło się, by wlaściciele firmy spóźnili się z wyplatą n a l e ż n y c h prowizji - a pracuję, powtórzę, od początku... Można by wiele jeszcze napisać, ale jako się rzekło - z anomimami i tchórzami nie gadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 18:54 miron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tn Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:27 tyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:11 Ja również mam propozycję, dla ludzi którzy chcą sprzedawać produkty finansowe oparte na funduszach, ale zależy im na pracy w stabilnej firmie (ponad 12 lat na rynku) która zapewnia też klientowi serwis posprzedażowy. Dodatkowym atutem jest brak narzuconych limitów sprzedaży oraz wysokie prowizje i jasna ścieżka kariery. Chętnych proszę o kontakt na maila m.berdynska@provida.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola D Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:43 Panie Wojciechu z CFG i pani Marzeno z Prowidy, co jesteście w stanie zaproponować fachowcom z kompetencjami i z ,,rynkiem,,. Chodzi mi o coś wiecej niż ,,fiki miki z Pramericy,,. Wiele wzorców rodem z amerykańskiej korporacji się nie sprawdziło na naszej polskiej ziemi, tak bardzo lansowanych w firmach wywodzących się i wzorujących się na Prudentialu. Z tego co wiem firm doradztwa w Polsce mamy ponad 130 !!!!. Co macie w ofercie produktowej oprócz osławionych programów parasolowych. Chodzi mi o plan B, w sytuacji zapaści na rynku funduszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł L. Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 16:03 A co Pani ma na myśli pisząc o propozycji dla fachowców? Podjęcie współpracy czy ofertę programu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 23:22 Czy warto pracowac w Real Finance? Jak dlugie sa godziny pracy? Wlasnie mnie chca ale mam rozterki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.netis.net.pl 03.04.08, 21:22 Czy masz na myśli firmę Realfinance z siedzibą w Warszawie na Al.Jerozolimskich 195A. Z jakiego jesteś miasta: Warszawa, Katowice czy Poznań /tam mają swoje siedziby / Pytasz czy warto ? Zależy czego oczekujesz. W 2006 i 2007 było u nich nawet O.K. Ostatnio bo, w styczniu był u nich mały exodus w Warszawie. Odeszło kilku najlepszych ludzi. Po odejściu właściciel robi im nadal problemy. Odszedł też jeden z dyrektorów/ zakładał firmę /.Są problemy w ostatnim czasie z rekrutacją. Czy masz wejść do firmy...? Radzę się zastanowić głęboko, bardzo głęboko..... Firma ma problemy w przekroczeniu 100 doradców. Wejść do tej firmy jest ostatnio bardzo łatwo / obniżyli wymagania / Gorzej z wyjściem z firmy.../uważaj na rozliczenia, odejście traktują jak zdradę, szczególnie jak odchodzą wartościowi ludzie / Decyzja należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola D Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 22:26 Ciekawe rzeczy piszesz Skorpion, może pociągniesz temat. Wiem, że wywodzą się z Prudentiala. W Polsce Prudential jest tylko kropką na mapie u zarządzającego ,,Johna,, w Nowym Jorku. Zarządzanie w Prudentialu polega na tym, że mają tylu agentów, co 7 lat temu!!!! Kadra w 95% wymieniona. A ci z Realfinance fanatycznie się wzorują na Prudentialu z uporem maniaka. A wyniki jakie są każdy widzi. Z tego co wiem w ,,Realu,, jest kilu inteligentnych gości, co się zastanawia co dalej. Klienci chcący ulokować kasę są, tylko trzeba do nich podejść z głową a nie z pie...niem o Szopenie. Pozdro Skorpion i wal więcej bo czytam i myślę że masz jakąś wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 11:38 Dzieki Skorpion za info, po przeczytaniu mam jeszcze wiecej obaw. Chcą mnie do Wawy. Napisałeś/aś, że firma ma problemy w przekroczeniu 100 doradców i co z tego? Jakie to ma znaczenie? Czy znaczy że teraz każdy do nich może się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.netis.net.pl 09.04.08, 20:58 Co z tego, ze firma ma problemy w zwięszeniu liczby doradców ? Jakie to ma znaczenie dla Ciebie ? Zasadnicze.!!!! W tej branży jest założona pewna rotacja. Na trzy osoby przyjęte zakłada się, że dwie się utrzymają. Jest to bardzo realistyczne założenie. Jeżeli firma prowadzi bardzo intensywną rekrutację/ przyjmuje w ciągu ostatnich kilku miesięcy ponad 20 osób i liczba doradców nie wzrasta oznacza to bardzo niepokojące zjawisko/ Na taką sytuację żadna firma w branży finansowej nie może sobie pozwolić. Jest to nie tylko nie rentowne, ale tworzy zjawisko niepochlebnej prasy wokół takiej firmy. Oznacza to, że albo system wynagrodzeń nie jest dobry, albo zachodzą inne czynniki, które powinny być sygnałem dla takich osób,jak Ty,że trzeba się rozejrzeć za inną posadą. Czy przyjmują wszystkich? Niezupełnie, ale są mniej wybredni niż rok temu i to znacząco..... Wielokrotnie na rozmowach powtarza się slogany w stylu : prestiż..bla,bla...prestiż..itd. Jeżeli jesteś dobry, albo dobra w tym co robisz i szukasz pracy docelowej i rozwojowej to branża finansowa jest O.K., ale niekoniecznie TU..... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trata Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:36 Skorpion, a ty chyba pracujesz w tej firmie, bo tak wszystko wiesz - a jeśli tak, to nie gadaj bzdur, jak ci niedobrze, tylko poszukaj sobie innego miejsca, skoro jesteś taki super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 18:35 Pani Jolu, Jako planB można uznać ubezpieczenia na życie indywidualne, grupowe (dla firm), programy lojalnościowe dla firm (oparte na Skandii), ubezpieczenia zdrowotne - Signal Iduna i to co będzie zawsze- czyli OFE (u nas Generali). Nowe produkty wprowadzane są do oferty co jakiś czas więc myślę, że zawsze będzie co oferować klientom. Pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola D Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:51 Pani Marzeno, o taką odpowiedz mi chodziło. Wnioskuję z Pani odpowiedzi, że państwa firma ma koncepcję, na czas, kiedy część klientów ma postawę asekuracyjno-wyczekującą jeżeli chodzi o TFI / sytuację na giełdach światowych /. Sprzedaż OFE jest sposobem przetrwania trudnych miesięcy jeżeli chodzi o fundusze inwestycyjne. OFE z państwa oferty jest w pierwszej trójce w rankingach. Kilka mi znanych multiagencji nie ma jednak koncepcji na taką sytuację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 07:39 Dziekuję Pani Jolu za słowa uznania (a może jednak watro bliżej zapoznać się z nową multiagencją?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CFG Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 23.05.08, 14:42 Zapraszam na spotkanie to podyskutujemy, generalnie to czym się zajmujemy to budowanie długoterminowych więzi z klientem w oparciu o profesjonalne doradztwo finansowe, firm jest dużo, a będzie jeszcze więcej i nie widzę w tym problemu, rynek doradztwo dopiero stoi na "progu" rozwoju pozdrawiam i liczę na kontakt Wojtek Berezowski wojciech.berezowski@cfg.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 21:43 Drodzy autorzy i czytelnicy. Niepotrzebnie angażujemy się w dyskusję na temat firmy Realfinance, ponieważ w/w firma jest na schyłku swego istnienia. Dwa z czterech biur / Katowice i Poznań praktycznie są w sytuacji braku rozwoju, a raczej odwrotu/. W Katowicach z 18 doradców w kwietniu zostało 4 / dosłownie/. Poznań wygląda opłakanie. Partnerzy tej firmy: Aegon, Generali, Axa i kilka banków zmieniają politykę wobec swego partnera. Wcześniej była nie pisana umowa o nie zatrudnianiu osób odchodzących z ,,Reala,, Obecnie dwie z tych firm nie zwracają uwagi na wcześniejsze ustalenia z prezesem ,,Realfinance,, , co więcej zachęcają osoby poszkodowane przez Realfinance / nie wypłacone prowizje i utrudnianie odchodzenia z firmy Realfinance i przechodzenie do partnerów / o dochodzenie swoich roszczeń na drodze prawnej. Wniosek oczywisty : firma Realfinance traci wiarogodność.....reszta nie wymaga komentarza. Osoby zainteresowane odsyłam do strony internetowej i wykonanie telefonów do wcześniej wspomnianych biur / jeszcze istnieją / i potwierdzenie sobie tych informacji u uroczych asystentek. Wcześniej wspomniany Pan Wojtek z CFG też posiada wiedzę na ten temat........Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrozik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:37 Dzięki za info. Dzisiaj zostałem zaproszony na rozmowę za kilka dni. Po odebraniu telefonu jakoś intuicyjnie poczułem, że to jakieś bagno. Z mydłem to mogę biegać po ulicy nie musząc zdadawać się z z mózgopraczami. Nie dziwcie się, że rozmowa trwa (moja nie dojdzie do skutku) tak długo, wszak to czas na urobienie kolesia, żeby zapierd. za psi grosz i budował "bezpieczeństwo finansowe" klienta i swoje :))) hmmm buahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Real Finance Znacie tą firme 09.06.08, 21:59 Swoją wypowiedzią podważasz sens oszczędzania swych pieniędzy na emeryturę. Jeżeli uważasz, że to, co zaoferuje Ci ZUS i OFE to wystarczająco, to Twoja sprawa, ale nie rozumiem dlaczego bardziej racjonalne podejście uważasz za bagno? Odbyłeś jedną, krótką rozmowę telefoniczną, a odsądzasz od czci i wiary całą firmę. A już kompletnym nieporozumieniem jest tekst o "psim groszu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 16:17 czemu sądzisz, że spotkanie z RF to jakieś bagno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 16:22 miałem spotkanie z jednym z doradców z RF i podobało mi się jego podejście do tematu, nie proponował nic na początku, dopiero po drugim spotkaniu dobrał program, który naprawdę mi się spodobał. Najważniejsze, że przedstawił wszystkie koszta jakie ponoszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.10, 03:24 łukaszek co ty pie...sz?? swoim doradzcom w RF tez wciskasz takie kity? widac ze tak. bagno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 16:09 a Pan pewnie jest wspólnikiem Reala albo członkiem zarządu Aegona Generali i AXA że tak wszystko wie. A Panu Wojtkowi z CFG to było tak źle w Realu, czy też zapragnął sam mieć kasę z ludzi, bo po co samemu pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 18:51 prorok jakiś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 18:57 że też ty się nie wstydzisz pisać takie pierduły z firmowego id. Kup sobie internet i pisz z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza K Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 22:29 Jestem w trakcie szkolenia w Warszawie w Realfinance. Jestem z Katowic. Atmosfera na szkoleniu jest wspaniała. Myślę, że będę mogła zarabiać w tej firmie konkretne pieniądze, jednak kilka opisów mnie zaniepokoiło na tym forum. Proszę pomóżcie mi wyrobić sobie zdanie. Trochę mnie zdziwiło, dlaczego szkolenie nie odbywa się w Katowicach. Czyżby nie było tam w biurze kompetentnych osób do prowadzenia szkolęń..Jak pytałam kolegów z Katowic, dlaczego tak jest, to usłyszałam dziwne uwagi niedopowiadane do końca.Proszę o pomoc w udzieleniu rzetelnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiołek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.eranet.pl 24.06.08, 23:32 Jestem byłym pracownikiem Reala z tej firmy bardzo dziwnie się odchodzi. A zaznaczę ,że nie pracowałem tam 6 miesiący tylko o wiele dłużej. Zastanowiłbym się na miejscu osób które myślą o współpracy z tą firmą czy warto wchodzić w niepewne bagienko. Produkty są OK ale inne multiagencje też je mają. Tylko atmosfera i inne sprawy w Realu kuleją. Poza tym bardzo duża rotacja ludzi i to już tak dobrze nie świadczy o firmie. I najważniejsza sprawa bardzo ciężko się rozliczyć finansowo jak się odchodzi - nie dostaje się kas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P. Lenicki Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 14:57 A może by się tak "osiołek" ujawnił, bo pieprzyć bez sensu to każdy może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 14:22 Droga izo albo osobo o innym imieniu. Na szkoleniu czerwcowym w Warszawie nie było żadnej kobiety z Katowic, tylko 2 Panów. Jesteś zwykłą oszustką droga izo ( albo inną bezzesnowną osobą). Drodzy forumowicze, tak właśnie wygląda rzetelność tych wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 02:22 Pam Wojtek po prostu podwinął ogon pod siebie i spieprzył... Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: Real Finance Znacie tą firme 25.06.08, 08:47 mało konkretni, nie chcą podawać warunków pracy, łudzą jakąś wizją niebotycznych zarobków a okazuje sie że to wszystko prowizyjne i nie etat ale "współpraca" czyli pewnie założenie własnej działalności nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 19:23 Widzę Wojtek, że skaczesz tu i tam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 14.07.10, 21:47 Zwykli naciągacze. Napiszą w ofercie pracy "obsługa klienta", a na rozmowie dowiadujesz się, że będziesz akwizytorem :/ Kasa marna, warunki nieziemskie. Ktoś, kto choć trochę orientuje się jak sprawy mają się na rynku, od razu wyzuje kancik i będzie wiał ile sił w nogach. ODRADZAM, drodzy Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.R Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 188.33.45.* 17.07.10, 01:19 Brawo tępic debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.it-net.pl 28.06.08, 23:12 pozdrowienia dla Arkadiusza Le, masz rację z leszczami anonimami nie ma co dyskutować, w większości to frustraci, którym sie nie udało bądź mają zamało poweru aby spróbować, jednak należy się parę słów wyjaśnienia, dla ludzi, którzy szukają pracy w naszej branży i mają dylematy chciałbym skomentować 2 posty trata -napisałeś cyt."nie byłeś najlepszym kierownikiem ani doradcą - poszły za tobą 3osoby, ot i wsio" ty leszczu, jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz, a jak wiesz to nie kłam, zastanów się jak definiuje się najlepsze wyniki a potem sprawdź za co dostałem wyróżnienia od zarządu realfinance co do tego, że poszły za mną trzy osoby, to nie był to mój zamierzony cel, firmę założyłem ze wspólnikiem i tylko nas dwóch odeszło z reala,a, to że potem dołączyli inni to już tylko świadczy, że niektórym bardziej po drodze z nami niż z kadrą reala, tak dla ścisłości to tych osób jest 7 - widocznie liczyć też nie umiesz teraz kala - też niezły z ciebie leszcz, z kulturą to u ciebie nie jest wesoło, ale to nie wymaga dłuższego komentarza, a wszystkim życzę takiego "podwijania ogona pod siebie" i nie "spieprzył" tylko złożył wypowiedzenie wojtek@berezowski.pl zapraszam zainteresowane pracą w doradztwie finansowym osoby o przesyłanie CV na adres rekrutacja@cfg.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Real Finance Znacie tą firme 29.06.08, 17:12 Abstrahując od całej sytuacji, to Pana post nie najlepiej o Panu świadczy. Wyzywanie ludzi od leszczy przez internet to nie jest zachowanie jakiego oczekiwałoby się od kierownika firmy doradczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 27.07.08, 21:16 racja, trochę mnie poniosło, życzę wszystkim powodzenia, a jak kogoś obraziłem to przepraszam, nie zrobiłem tego specjalnie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.160.75.210.fuz.pl 21.08.08, 16:42 WITAM zaproszono mnie na rozmowę do tej firmy i mam pytanko czy jest to na zasadach własnej działalności bo taki tekst ktoś napisał i drugie czy jest ustalona jakaś pensja stała która zawsze wpływa określonego dnia miesiąca a jeżeli jest to to czego można sie spodziewać pozdrawiam proszę o konkrety a nie teksty w stylu "nie warto czy bagno"- to akurat sam sprawdzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 09:00 Działalność gospodarcza i brak pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze w realu. Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 23.09.08, 09:24 Kolejna osoba szykuje sie do odejścia, sprzedaje najwięcej i stwierdziła ze będzie teraz na siebie pracować, ciąża ma jej w tym pomóc w podpisywaniu umów z firmami partnerskimi co zawsze jest problemem przy rozstaniach doradców z firmą. Ale tak jest w każdej firmie. Jeżeli pracodawca nie zapewni “dużych możliwości” to dobre osoby odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowana Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 14:45 idę jutro na rozmowę do real... nie wiem czy warto, czy nie; zaprosili - pójdę , ale chcę to potraktować jako nowe doświadczenie (oczywiście rozmowę) po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi mam mętlik w głowie.....a tak ładnie w ogłoszeniach piszą...tylko komu tu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marigold Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:44 Witam, jestem po rozmowie z Realem.Po przeczytaniu tych postów, zaniepokoiłam się. Zobaczymy.Chyba nie wyjdę w to.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 20:41 Nie wchodz, a raczej uciekaj jak najdalej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.cust.tele2.pl 29.09.08, 21:46 mario, nie strasz bo się zes..sz ;))) i zacznij się podpisywać normalnym nickiem, a nie zmieniasz z każdym wpisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 13:22 Zapraszam na rozmowę do Providy. Multiagencja od 13 lat na rynku. Ciekawa oferta dla klienta, a na początek można zająć się OFE (Genarali). m.berdynska@provida.pl Nie narzucamy limitów sprzedaży! Możliwość umowy-zlecenia w przypadku osób zatrudnionych w innych firmach lub studentów. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnozi Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 22.10.08, 06:53 Masz racje, mają nie uciwe zapisy w umowie na podstawie których jak odejdziesz zarabią na tobie krocie i nie jesteś wstanie odzyskać swoich prowizji wypracowanych szkoda czasu na nieuczciwe firmy nie znające pojęcia PARTNERSTWO i zasady UCZCIWOŚĆ W BIZNESIE Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Real Finance Znacie tą firme 28.10.08, 22:30 Przecież wszystko jest w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedaczek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:15 dlaczego każdy nieudacznik płacze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 83.238.214.* 03.11.08, 18:05 Po czym wnosisz że nieudacznik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedaczek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:28 odpowiadam dlaczego: przez parę tygodni po odejściu z firmy nadal przeżywasz na forach ten fakt - no dobra - jesteś uczuciowy, i dobrze chciałeś, bo inaczej to tylko można cię nazwać zawistnym. Bądź chłopie mężczyzną, otrząśnij pył z sandałów, weź się do innej roboty i nie płacz. Czy to wyjaśnia pojęcie nieudacznika panie Mario? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Sikora Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.acn.waw.pl 23.11.08, 10:46 Jesteśmy przecież dorosłymi,światłymi ,inteligentnymi ludzmi,czytać potrafimy, a umowa o współpracę nie jest trudna do zrozumienia- dlatego dziwi mnie skąd tyle żalu ,zawiści ....braku formy.Każdy myślę wiedział co podpisywał. Jeżeli są jakieś niedomówienia -to może warto zacząć od siebie robić porządki. Jest tyle wolnych miejsc pracy w podobnych instytucjach finansowych . Czy nie można odejść z pokorą ,kulturą i zachowanym autorytetem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz P. Lenic Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 14:54 No i w pełni popieram w tych opiniach Wojtka... Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolenie Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 14:19 wlasnie jestem w trakcie szkolenia w firmie realfinance. zadziwia mnie atmosfera panujaca miedzy ludzmi. pracownicy sa napawde w porzadku, jest wesolo ale zarazem kazdy wie co ma do zrobienia. polecam kandydatom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Lenicki Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 14:56 No bo akurat dużo wiesz o tej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 22.10.08, 06:48 Pani Jolu; są firmy doradcze które działają na tym rynku jako pośrednik 10 lat i maja pomysł na każdą koniunkture, zarówno dla doradców jak i swoich klientów. Firmy potrafiące w okresie takim jak ten przy zapaści funduszy zestawić tak potrfel klientowi by nie stracił a zarabiał, i do tego firmę która sama potrafi opracowac produkt na złe czasy. No ale na pewno nie jest to firma ucząca Fiki Miki z Prameryki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:12 śmiało kolego, podaj nazwę tej cudownej 10-cio letniej firmy to rykniemy śmiechem, bo to pewnie jedyna, prawdziwa radząca sobie z kryzysem ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 01.11.08, 02:04 Sprawdź ilu pośredników pracuje od 1999 rok na rynku, albo lepiej ilu przetrwało!! Ale co będę tłumaczył komuś, kto poznał ciemną stronę mocy i ograniczył myślenie do tego co jego firma oferuje. Możesz wierzyć lub nie ale są firmy przewidujące, ceniące człowieka, szczególnie takiego który nie chce być całe życie "beduinem" pracującym na szefa, który po za piwem i innym alkoholem zna się tylko na oszukiwaniu ludzi z ich wypracowanej prowizji. Są firmy, które nie mają zapisu "jak zerwiesz z nami umowę lub my ci wypowiemy to zabieramy to co wypracowałeś" ale wypłacają co się należy do czasu ustalonego w rozmowie na koniec. Są firmy których właściciele znają się na prowadzeniu BIZNESU, znają się na INWESTOWANIU (z racji posiadanych certyfikatów), wiedzą kto jest istotny w BIZNESIE (człowiek nie pieniądz). Ale cóż ryknij śmiechem na ten komentarz bo co ci pozostaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesjonalistka Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 19:13 Pracuje dla Reala i jestem zafascynowana firmom, szefostfem i wogole. Zarabiam bardzo dóżo pnieniędzy i jest super....To nic, że jestem analfabetką. Grunt to códowna firma.....i wogle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 02.11.08, 00:47 Grunt to dobry humor 1.11 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.171.149.131.static.crowley.pl 03.11.08, 14:16 Witam. Byłam niedawno na rozmowie rekrutacyjnej we wspomnianej firmie na trzecim etapie i dostałam propozycję pracy dla ,,Realfinance,, Jednak z tego co tu czytam, jestem w konsternacji. Proszę może ktoś mi rzetelnie odpowie, czy warto. Nie chcę kolejny raz się sparzyć na firmie ,,krzak,,. Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 83.238.214.* 03.11.08, 17:52 moj mail qubisdf@wp.pl napisz co chcesz wiedzieć odpisze przeszedłem szkolenie ale nie zdecydowałem się podpisać umowy po jej przeczytaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.cust.tele2.pl 11.11.08, 01:18 no widzisz drogi Mario - posiedziałeś sobie miesiąc na szkoleniu ( a napisz, która inna firma robi szkolenia tak rzetelnie dla swoich przyszłych ludzi ), dostałeś jedno z najlepszych szkoleń w Polsce, ale nadal będziesz nieudacznikiem, bo tylko psioczenie na forach ci zostaje, pisz dalej, pisz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz P. Lenic Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 14:33 Debilka czy po prostu gorszy dzień ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no dobra Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.cust.tele2.pl 11.11.08, 01:35 rozumiem, ale: - dlaczego od 1999 - a jak firma ceni " beduina " - to co to zmienia, nadal na nia pracuje i jest beduinem, tylko szczęśliwszym, tak - wszyscy " doradccy" maja certyfikaty - a dzis boją się nawet zadzwonić do klienta, tak mu doradzali - "piniądze to nie wszystko" - zgadzam się - ale po co w takim razie te dąsy - czyżby urażona duma ;) - ryczę na ten komentarz ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Pracowalam tam....!!!!! IP: *.knc.pl 28.12.09, 19:46 5-30 tyś netto miesięcznie. Pracuje nadal jako doradca finansowy w elitarnej firmie pod okiem szkoleniowca, który należy do organizacji MDRT od kilku lat (organizacja zrzeszająca ok 2% najlepszych doradców i agentów ubezpieczeniowych na świecie. www.mdrt.com ) W Polsce w 2009 roku taki certyfikat posiada niecałe 200 osób. Dokładnej liczby nie pamiętam. Na początku pracy 3 miesiące szkoleń pod okiem menagera (oczywiście w tym okresie też można tyle zarobić), potem praca samodzielna polegająca na kontakcie z klientem. W swojej ofercie posiadam ubezpieczenia, kredyty i produkty inwestycyjne. Obecnie firma poszukuje osób do pracy. Osoby zaiteresowane pracą proszę o kontakt który przekaże menagerowi. 78karolina@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Huchrak Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.eranet.pl 28.11.08, 13:21 Czytam te wpisy i tak trochę widzę że zostałem prze nie których wywołany do tablicy. Chciałbym wszem i wobec powiedzieć jedno nie mam czasu zajmować się tym forum, ale mogę wtrącić trzy grosze. Pracowałem dla Reala 1,5 roku i nie żałuję ani dnia. Poznałem branżę i dziś nie mam zamiaru jej zmieniać. Firma rozstała się ze mną fair. Nie interesuje mnie jak to było z innymi i czy są zadowoleni czy nie. Jak widać mam odwagę dokonać wpisu po raz pierwszy i ostatni, i podpisać się Nazwiskiem bo nie mam nic do ukrycia. Od października buduję swoją przyszłość w oparciu o nowe zasady w tej branży i cieszy mnie to bo nic tak nie buduje jak nowe wyzwania. Każda firma ma plusy i minusy tylko najważniejsi zawsze są ludzie z którymi nam przychodzi pracować.Jeżeli rzucacie oskarżenia to miejcie odwagę wpisać swoje dane a nie podpisujecie się pseudonimami. Mój mail do dyspozycji info@easysale.pl dla tych którzy szukają swojego miejsca na rynku finansowym, nie jest on dla tych którzy przez moją osobę będa szukali dziury w firmie Real. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Lenicki Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:03 No i wszystko w tym temacie. Chyba też po raz ostatni wpisuję się na tym forum. Mam dość anonimów, bzdur przez nich wypisywanych, banialuk i wytworów chorych wyobraźni. Jeżeli ktoś chce coś wpisać (obojętnie dobrego czy złego) - niech się podpisze. A Wojtek Huchrak? Fajny gość i tyle... Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 05.01.09, 20:19 O znalazł się jeden uczciwie potraktowany... Jakoś nikt po za pracownikami Realfinance takich opinii nie wyrazał. Czyżby inspiracja szefostwa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Sikora Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.acn.waw.pl 07.01.09, 22:49 Witaj Mario, Zwróć uwagę ,że na tym forum swoje opinie wyrażają tylko pracownicy w.w firmy. Należy tylko dokonać podziału na byłych ,obecnych i niedoszłych.... szkoda,że nie masz odwagi podpisać się ...to się jakoś nazywa na T.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciężka prawda Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 28.01.09, 01:11 Tak sobie czytam i dochodzę do jednego wniosku, co to za firma która nie zapewnia etatu swojego telefonu, laptopa i samochodu , to chyba niezbędne atrybuty jakie winien posiadać doradca finansowy. Liczy się tylko cięty język, wytrwałość i dobre buty. Przykro mi ale powiem wam wszystkim pracującym jako niby doradcy, jesteście zwykłymi akwizytorami i nie nazywajcie się proszę firmami. Kłótnia która firma jest lepsza to tylko jęk hien czyhających na swoje nieświadome ofiary. Pozdrawiam "Ja Was wszystkich Uświadomię" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANAGER Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 12:03 Jestem Ciekaw co to jest za doradca dla którego najważniejsze w pracy jest samochód , szpan telefonem komórkowym i laptop. Widać odrazu poziom pracy. Najważniejszy jest klient a nie to jakim samochodem podjedziesz do klienta . Widzę że masz takie pojęcie o doradztwie co o akwizytorskie. JEŻELI CHODZI O NIEZBĘDNE NARZĘDZIA W FIRMIE REALFINANCE TO SĄ ZAPEWNIONE Śmieszy mnie to że osoba która podaję się za ciężką prawdę , reprezentuję tak wysokie ohy i ahy że zamiast pracować to spędza czas na forach . Żadna praca nie chańbi tylko trzeba PRACOWAC :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 78.133.191.* 19.05.11, 14:55 ja pracowałem :) warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:44 Nie pakujcie się w to, traktowanie współpracowników nie należy w tej firmie do najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale tam Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:34 daj kolego jakieś przykłady, bo takie tam teksty są niepoważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody to love:) Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.icpnet.pl 05.03.09, 22:17 No i co? Oszukują czy nie? Bo coś mi się zdaje to wszystko naciągane. Konkurencja opłaca kilku studentów którym brakuje do fajek i oczernia nie dość, że firmę, to jeszcze właścicieli. Jeśli ktoś czegoś złego tam naprawdę doświadczył na własnej skórze to niech napisze bez zbędnej pikanterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.centertel.pl 18.03.09, 18:31 Kręcą coś. Unikają odpowiedzi na konkretne pytania. Z daleka widać, ze to wszystko jest grubymi nićmi szyte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 12:03 ale co jest szyte, bo nie rozumiem? bełkoczesz chłopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baseliner Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 18:24 Agresywne posty dyskredytujące konkurencję to dosyć popularny zabieg "marketingowy" firm zajmujących się doradztwem finansowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły doradca Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.152.148.42.dsl.dynamic.eranet.pl 01.04.09, 11:58 Witam! Przeszedłem proces rekrutacji w Realfinance i na ostatnim etapie zrezygnowałem. Informacje jakie otrzymuje kandydat na początku są bardzo zachęcające lecz w miarę dalszych spotkań następuje ich "modyfikacja" znacznie zmieniająca zasady ewentualnej współpracy. Jeśli ktoś chce tylko dorobić sobie jako doradca to może się zdecydować na tą firmę ale jako praca stała bycie doradcą Realfinance jest według mnie bardzo ryzykowną opcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:26 czy te forum choć trochę przedstawia rzeczywistość?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.centertel.pl 03.04.09, 16:49 Przeczytaj post "niedoszłego doradcy". Właśnie to jest szyte, że na pytania o warunki współpracy i zasady wynagradzania kręcą, a właściwie nie udzielają jednoznacznych (o ile w ogóle jakichś udzielą) odpowiedzi. Rzeczywiście po pierwszych spotkaniach można stwierdzić, że trafiło się na "palmę kokosową" ale w miarę dalszych spotkań okazuje się, że kokosów to z tej palmy nie będzie... wręcz brzydnie wszystko. Szkoda tylko, że tak bardzo marnują czas ludzi, zamiast przedstawić konkretnie jak sprawa wygląda w trakcie 1-2 pierwszych spotkań. Może komuś się spodoba praca w tej firmie. Mnie się na wstępie nie spodobało... (ale najlepiej może przekonaj się sam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padre Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.acn.waw.pl 09.04.09, 01:27 Szanowni Państwo, przeczytałem z ciekawością całą powyższą dyskusję. Nie jestem pracownikiem żadnej z firm doradzających tylko zwykłym klientem, chciałem po prostu poczytać opinie o firmie RealFinance. To co wypisywali Państwo w tym wątku podkopuje moje zaufanie do jakichkolwiek firm doradczych. Państwo się kłócicie, obrzucacie błotem, podchodzicie nawzajem, zgadujecie kto kim jest. Co jakiś czas ktoś zachęca do podjęcia pracy tu i tam, ktoś narzeka na ogromną rotację w branży. Mam wrażenie że wszyscy doradcy siedzą teraz i myślą jak by się tu ustawić najlepiej, zmienić firmę, założyć swoją, nie dzielić się zyskiem ze zdobytych klientów. Nie wątpię, że gdy przyjdę na spotkanie z którymś z Państwa, zostanę profesjonalnie obsłużony, szczególnie jak będę miał konkretne pieniądze. Nadal pozostanie mi jednak w głowie echo tej (ale też i innych - podobnych) dyskusji. Sam jestem przedsiębiorcą, co prawda z zupełnie innej branży, i radzę Państwu zabrać się do ciężkiej pracy, popracować nad kulturą osobistą i przemyśleć swoje priorytety. Może powinni Państwo zacząć myśleć długofalowo, a nie tylko w perspektywie dorobienia się w jak najkrótszym czasie? Życzę powodzenia w tych trudnych czasach, Padre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novy Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.chello.pl 09.04.09, 19:43 świetna puenta do tego forum:) dostałem zaproszenie na rozmowę kw. w RF ale po przeczytaniu powyższych wypowiedzi, w tym także jednego z kierowników tejże firmy jednoznacznie mogę stwierdzić, brak kultury oraz profesjonalnego podejścia... P.S. Cieszę się, że zajrzałem na te forum bo w przeciwnym razie straciłbym tylko swój cenny czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.centertel.pl 12.04.09, 12:58 cyt: "Może powinni Państwo zacząć myśleć długofalowo, a nie tylko w perspektywie dorobienia się w jak najkrótszym czasie?" Niekoniecznie chodzi o dorobienie się wielkich kokosów w jak najkrótszym czasie i "tanim kosztem". Chodzi o uczciwość firmy względem swoich pracowników. Dlaczego po kilku moich pytaniach o warunki zatrudnienia i sposób wynagradzania nikt mi nie odpowiedział? A to tak trudno powiedzieć czy będzie to U-Z, umowa o pracę czy jakakolwiek inna umowa? Czy trudno jest powiedzieć jak są rozliczane prowizje i kiedy? Chyba nikt nie chce pracować "w ciemno". Gdyby mi któs był łaskaw wytłumaczyć to co było zawarte w moim pytaniu to kto wie - może współpraca z firmą teraz by kwitła. Przepraszam za zwrot, ale chyba tylko idiota zgodziłby się podjąć współpracę z taką firmą nie wiedząc na jakich warunkach pracuje i co z tego będzie miał... Niestety, nie da się ukryć, że każdy pracuje po to, żeby coś z tego mieć! Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Odradzam potencjalnym pracownikom 02.05.09, 10:23 a ja pracuje w RF od miesiaca. Nie zauwazylam, aby ktokolwiek mi macil w glowie. Kazdy z kierownikow prowadzacych szkolenie mowil to samo o zasadach zatrudnienia, prowizjach, sposobach ich naliczania i wyplacania. Praca jest ewidentnie dla ludzi, ktorzy maja samodyscypline, sa zorganizowani i systematyczni. Owszem, sa limity, ale z drugiej strony: jesli sie nie chce pracowac, to po co umawiac spotkania, aby osbyc jedno w tygodniu? Zadnych efektow z tego nie bedzie: ani dla doradcy, ani dla firmy. ja to rozumiem- jedyna metoda, aby sie te pracy nauczyc, to spotkania, spotkania, spotkania... Praktyka daje wiedze, pewnosc siebie, umiejetnosc radzenia sobie. pokazcie mi prace, w ktorej bez raktki mozna miec efekty? ja takiej nie znam. Obijanie sie, w jakiejkolwiek firmie nie przynosi sukcesu, prawda? Wg mnie firma jakich wiele, ale szkolenie jest na wysokim poziomie, produkty sa naprawde OK i jesli sie powaznie podchodzi do tematu, slucha sie doswiadczonych doradcow i nie uwaza sie ze jest sie madrzejszym od innych, to sa efekty, wyniki i sukcesy. A ludzie sa bardzo OK i jedyne na co narzekam, to brak miejsc parkingowych pod siedziba na Mokotowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellraiser Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.icpnet.pl 03.05.09, 14:04 Margie - widzę, że jest w Tobie mnóstwo ochoty do pracy, energii, wigoru. Bardzo dobrze. Obok elokwencji i inteligencji to są właśnie cechy niezbędne do osiągania sukcesów jako pośrednik w zawieraniu usług finansowych. Niestety, wydaje mi się, że szybko się rozczarujesz. Praca w takich firmach na początku jest bardzo ciekawa i ekscytująca, potem powoli staje się mordęgą. I nie mówię tego jako osoba, która przepracowała w jednym oddziale 2 miesiące bez sukcesów. O nie! Pracowałem w 3 tego rodzaju dużych firmach i relatywnie oceniając, osiągałem spore sukcesy, skoro moi przełożeni ufali mi na tyle, aby z biegiem czasu awansować mnie na stanowiska mające więcej wspólnego z zarządzaniem niż ze sprzedażą. Największe mankamenty tego rodzaju działalności to przede wszystkim monotonia, zwłaszcza, jeśli chodzi o sprzedaż. Jasne, im lepiej wykonujesz tę pracę, tym łatwiej będzie Ci to przychodziło, jednak rok na stanowisku sprzedawcy to jak dla mnie absolutny rekord świata, który został pobity wielokrotnie, ale przez ludzi, którzy zwyczajnie nie mieli wyjścia i musieli dalej jeździć i robić analizy po to, aby utrzymać siebie, swoje kredyty, czy rodzinę. Drugi duży "disadvantage" bycia takim agentem to zdecydowanie zarobki. Tak zarobki! Bo uważam, że musisz dostać w danym miesiącu przelew minimum 5-6 tys. pln, żeby cokolwiek z tego mieć. Zawsze wkurzały mnie tego typu bajki, że w pośrednictwie usług finansowych się zarabia więcej niż gdzie indziej. Najpierw od swojej wypłaty odlicz sobie podatek, potem ZUS, dużo wyższe niż normalnie koszty transportowe, telefoniczne (rachunki po 500 to norma, teraz mam po 150), nie mówiąc o ciągłym braku czasu, który zmusza do zjadania 2-4 posiłków na mieście, co często też zamyka się w kwocie 2000 pln miesięcznie. Kończąc, chciałbym podsumować swoją wypowiedź. Jeśli ktoś ma prawdziwe predyspozycje do wykonywania takiej pracy to takie firmy jak rzeczone Real Finance to dla niego znakomity wybór. Dobry doradca, który wykonuje swoją pracę z pasją i rzetelnie jest w stanie spokojnie te 10k wyciągnąć i w całkiem przyjemny sposób się z tego utrzymać. Jednak chciałbym także, aby ten post był przestrogą dla wszystkich innych, tych, którzy myślą, że zarobią tutaj 2-4 tys.w spokoju i będą sobie wiedli błogie, ale mało wymagające życie. O nie! Od firm doradczych trzymajcie się z daleka. To jest moja dobra rada. Aha, na koniec chciałbym nawiązać do wcześniej wspominanej tutaj wielokrotnie firmy Real Finance. Otóż, kompletnie nie rozumiem ataków wielu osób w stronę tej instytucji i jej właścicieli. Miałem okazję, całkiem niedawno, rozmawiać ze współwłaścicielką, a potem drugi etap - uczestniczył w nim także Prezes i Ci ludzie wywarli na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Obelgi kierowane w ich stronę to zapewne sprawka tych, którym się w ich firmie nie udało. Takich ludzi, którzy nic nie robią, a chcieliby za to dostawać równowartość kilku średnich krajowych jest sporo. Ale to zazwyczaj nie ich wina, tylko ich najbliższych, którzy w znacznym stopniu ich przewartościowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.05.09, 22:33 do hellraiser chyba ci zapłacili za wypowiedz o właścicielach. Albo pijesz tyle ile prezes firmy :) Ale przejdę do meritum. Byłem na rozmowie w Poznaniu i po tych wszystkich socjotechnicznych sztuczkach człowieka, który jest chyba kierownikiem (kiedyś pracował w WBK) dałbym się nabrać. Jedno co firma daje to obietnice, nikt ci tyle nie obieca ile Real F chce zapłacić i obiecuje. Ale w pore się opamiętałem. Trafiłem na byłych pracowników tej firmy z Poznania i dzięki temu nie dałem się skusić telefonom od ludzi, którzy mieli mną zarządzać. Powiem więcej próbowano na wzbudzić we mnie niechęć do innych firm doradczych. A ja dziś pracuję w firmie, która dała mi UMOWĘ O PRACĘ, UMOWĘ AGENCYJNĄ, TELEFON, LAPTOPA i dużo lepsze warunki prowizyjne niż RF. Dlatego drodzy potencjalni lub byli doradcy szukajcie firm, które nie chcą tylko od was tylko CHarówy nie dajć nic w zamian. Bo są oferty sensowne w oparciu o transparentne zapisy bez drobnego druku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellraiser Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.icpnet.pl 23.05.09, 20:03 kolego "Doradca" - prędzej Ciebie podejrzewałbym o płatne posty. Niby skąd masz informacje o właścicielach tej firmy, skąd domniemania, że Prezes "tyle pije", skoro byłeś tam tylko na rozmowie? Prezes rozmawiał z Tobą popijając drinki? Duże brawa za bardzo widowiskową głupotę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 20:13 Dobra to powiedz gdzie Ci taka pracę dali,, hmm może fin.... no to tak na marginesie za 4 góra 6 miesięcy błoga sielanka się skończy bo i kasa się firmie skończy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 10:36 To ja poprosze o namiary do tej firmy gdzie tyle daja za nic :) Bylem na rozmowie w RF i nie zauwazylem nikogo z alkiem w reku, a takze zadnych sztuczek(byc moze nie ta firma :)). Na wstepie mialem otwarcie powiedziane, ze w pierwszych miesiacach nie bede zarabial... No i umowy nie widzialem, wiec nie wiem czy jest tam cos malym druczkiem :P Zatem stwierdzam, ze lepiej nie czytac glupot tylko samemu isc porozmawiac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.centertel.pl 23.09.09, 21:08 Nie napisałem że dają tyle i to za nic. Pracuję dla firmy której reklamy widać regularnie w telewizji. Mam niezłą podstawę i mniejsze niż w wymienionej w postach firmie prowizje ale nie martwię się co bedzie jutro. Bo ta firma w przeciwieństwie do RF daje umowę o pracę i umowę agencyjną. A o prezesie dowiedziałem się sporo od byłych pracowników firmy Pramerika którzy z nim pracowali a dziś są moim kolegami z pracy i w sumie dzięki którym nie musiałem się martwić o jutro za wyższą prowizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellraiser Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.icpnet.pl 24.09.09, 00:39 Za to mnie martwi przede wszystkim Twoja składnia i sens wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: jasne jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 20:19 moja mama mówiła, jak chcesz daleko zajść słuchaj kolegów ;) czy o to chodzi? bo myślę, że koledzy na jedzenie Ci nie dadzą kolego jak będziesz w potrzebie - tak, że słuchaj ich , słuchaj i pisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.147.145.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.12.09, 00:31 Śmieszne.JAk sie postarasz to i w rzece zło znajdziesz...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej w. Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.centertel.pl 29.07.09, 12:45 Zgadzam się ... Szanowne grono uczestników formu zrobiło idealną antyreklamę sojej branży ! Przez chwilę zastanawiałem się czy podjąć pracę w RF ale po interesującej lekturze - zdecydowanie NIE !!! Pozdrawiam Wszystkich Maciej W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no takie Re: no takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 20:15 no takie to życie podłe, trzeba się martwić co jutro jeść i nie ma co się zajmować umową o pracę, albo nie umową o pracę. I nie trzeba pracować tam gdzie nie chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: 217.153.235.* 08.10.09, 11:34 Szybki :-) opis wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. Kolezanka podala mu mój numer, zadzwonil. Wlasciwie to nie szukalem tego typu rozmow czy kontaktow bo przynajmniej przez nastepne pol roku nie zamierzam, z roznych wzgledow, inwestowac. Jednak się z nim umowilem ponieważ powiedzial, ze chce porozmawiac o funduszach i porzedstawic oferte firmy. Pomyslalem, ok. Zawsze warto przynajmniej porozmawiac, przeciez nie musze się na nic zgadzac. Generalnie koles zaczal rozmowe od dyskusji na temat moich potrzeb czy oczekiwan finansowych i wypytania mnie o moje zarobki. Pozniej powiedzial jak oni to pomagaja inwestowac, ale bez konkretow. Spotkanie dobieglo konca, podziekowalem. Koles nalegal na drogie spotkanie. Ja pytam po co. On odpowiada, ze przedstawi mi analize finansowa mojej osoby. Ja powiedzialem, ze nie potrzebuje, poza tym takie spotkanie prowadzi do wplacenia kasy a ja inwestowac nie zamierzam. Powiedzial, ze on rozumie, ze ok. Wiec ok. Spotkalem się z nim, żeby zobaczyc te analize. Drogie spotkanie było bardzo irytujace i denerwujace. Glowne punkty programu to przedstawienie, ze do mojego 55. Roku zycia („tak jak to sobie sam okreslilem podczas pierwszej rozmowy”) jak bede inwestowal tyle i tyle to zarobie tyle i tyle no i glowne pytanie ile mogę zainwestowac pieniedzy. Po czym powiedzialem , ze jeszcze pol roku musze odczekac, ze teraz nie inwestuje. Ten ostro nalega, „ale co sie zmieni za pol roku” itd. Ja, odpowiadam, ze musze przemyslec sprawe, ze regularne investowanie przez nastepnych piec lat kilkudziesieciu tysiecy zlotych, bez mozliwosci wyjecia ich przez dekade to nie jest pieciominutowa decyzja. Koles przez chwile nawet mi machnal umowa, zebym podpisal, tak naprawde nie informujac mnie o szczegulach prawnych i zobowiazaniach. Tak naprawde to kols się troche uspokoil jak mu powiedzialem, ze w tym momencie na pewno nie podejme zadnych decyzji. Jednak i wtedy jeszcze nie przestal. Jestem inzynierem. Zarabiam piec i pol tysiaca zl netto mieiecznie (bez bonusow – pracuje w korporacji). Mam nawet jakies tam oszczednosci, ale troche się uszczupla ponieważ w ten weekend kupuje samochod a w przyszlym roku się zenie. Czyli jestem osoba z krwi i kosci, charakteryzujaca się jakas tam kondycja finansowa i jakimis planami finansowymi. Jednak dla konsultanta z RF to wszystko nie jest wazne. Nie interesuje go realna wspolpraca za pol roku. On chce pieniadze teraz. Chyba nie trzeba tego jakos komentowac. Nie liczy się dobro klienta tylko wplacona kasa. Wszystkie inne mity i szczegoly sa niewazne. Nie jest wazne , ze koles nie ma laptopa czy buty tansze a nie drozsze. Nie interesuje mnie to. Jeżeli koles bylby profesjonalista i zeczywiscie zalezaloby mu na moim dobru (a przynajmniej moim subiektywnym odczuciu tego) to on by zrozumial i poczekal te pol roku. Koles by do mnie za pol roku zadzwonil i wtedy bysmy porozmawiali. Po moim doswiadczeniu RF można nazwac, nie doradcami finansowymi, ale wyludzacami finansowymi. Przepraszam, za ten dlugi post, ale jest to może nienajgorszy opis sytuacji, który cos powie zarówno potencjalnym klientom jak i potencjalnym pracownikom firmy Real Finance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: 94.75.94.* 14.10.09, 10:27 Dziwi mnie, co nektorzy pisza na temat braku informacji na temat pracy, umowy, warunkow. O wszystkim zostalem poinformowany, a jezeli nie, to sam sie zapytalem (nawet poinformowali, ze srednio 50% agentow se utrzymuje, reszta odpada). Umowe proponuja po 3 tygodniach szkolenia, ale przeciez zawsze mozna sobie zazyczyc jej wczesniej. Ide teraz na kolejne spotkanie i postawilem warunek, ze chce obejrzec umowe zanim podejme decyzje. bylem w wielu podobnych firmach na rozmowach i generalnie rekrutacja bardzo pozytywne wrazenie na mnie wywarla i to nie pod wzgledem obiecanek, ale szczerego podejscia do tematu. Nikt mnie nie czarowal zarobkami, tylko szczerze zostalem poinformowany, ze czeka mnie ciezka praca. Jezeli mi sie nie uda, to prznajmniej zostanie licencja, zostane przeszkolony i licze tez na zdobycie wiedzy i doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: *.171.36.210.static.crowley.pl 16.11.09, 21:16 witajcie, jakis czas temu pracowalam w RF. na mnie proces rekrutacji rowiez zrobil pozytywne wrazenie, ale praktyka pokazala swoje.. praca za 600-700zl albo i nie, jesli nie wyrobilo sie planu sprzedazowo- rekrutacyjnego. obietnica wielkich pieniedzy okazala sie fikcja, kiedy to po 3 m-cach sprzedazy OFE nie dostalam zlotowki. a na marginesie praca np.przez miesiac bez podnisanej umowy i spisywanie OFE bez licencji to w tej firmie standard. jednym slowem strata czasu. nie polecam. P.S. zamilowanie wspolwlasciciela firmy do alkoholu to nie bujda.. :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawa Re: Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 18:14 emilia , to co ty robiłaś przez 3 miesiace, że nie dostałaś złotówki? Spałaś czy co, a może cię ktoś oszukał?;)) na OFE ludzie zarabiają po kilka tysięcy miesięcznie bez problemu - ale pracują, czyli mają spotkania. Takie same głupoty możesz pisać o każdym rodzaju pracy w sprzedaży - jak nie sprzedasz nie zarobisz - jeśli nie masz ochoty sprzedawać nie zawracaj sobie głowy pracą w sprzedaży, tylko idź na kasę - będziesz nosić pampersy, ale myślę że na to też będziesz narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: *.147.9.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.12.09, 00:27 Brat pracuje w tej firmie i jest calkiem ogłupiony. Działają prawie jak sekta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog Re: Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: 77.255.131.* 16.12.09, 00:16 a czym jest ogłupiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Wrazenia po rozmowie z konsultantem z RF. IP: *.146.35.4.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.09, 02:33 Wesołych Świąt ! Brat jest zadowolony i to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pika Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 13:43 zgadzam się, tego typu dyskusje nie pomagają żadnej z firm doradczych. warto pomyśleć o osobach, które czytają te forum. o klientach, którzy mają potem złe wyobrażenia o firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 13:56 przecież to jest oczywiste, że na takim forum negatywnie wypowiadają się takie osoby, którym coś się w życiu nie udało i chcą żeby inni za to zapłacili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowałem tam Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.dsi-sieci.pl 30.09.11, 18:57 ja jestem idealnym przykładem na to ze to oszuści dyrektorzy spijaja smietanke a doradcom sie mówi ze nie dostana kasy bo transfery nie przeszły oszuści na maxa powinien sie tym sad zajac banda oszustów i nic wiecej wyzyskuja ludzi by im na stołkach zylo sie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.wtvk.pl 29.11.11, 08:51 Witam, pragnę tylko uprzedzić przyszłych pracowników firm doradczych o pewnych niejasnościach zamieszczanych w ogłoszeniach pracodawców. Podstawy, które oferują, często są po wykonaniu chorych norm brak wyrobionej normy = brak kasy (podstawy!!!) Niekompletna umowa brak wpisu w umowie o podstawach czy premiach za pierwszy miesiąc czasem nie jest wypłacane wynagrodzenie firma może zastrzec sobie prawo do zmieniania warunków wynagrodzenia Oferują telefony? stacjonarne w firmie czy kom.? Wszystkie spotkania odbywają się na własny koszt (wiadomo, że to my dostosowujemy się do klienta) Pracujemy od rana do wieczora (godziny również dostosowujemy do klienta) Brak pewności jakie pieniądze zarobimy i czy w ogóle je dostaniemy a wiadomo sami wykładamy na spotkania i telefony. Oferują wysokie zarobki? Pytajcie o podstawę. Prowizje/Premie? Pytajcie kiedy są wypłacane, po trzech dniach? Czy po 40? Prowizje/Premie od czego? Od każdego klienta czy od klienta ale przy wyrobionej normie. O to trzeba pytać na rozmowach kwalifikacyjnych zanim zacznie się działalność charytatywną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.11, 15:04 pracowałem , polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Pracuję w Realfinance od 4 lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 21:57 Tak, pracuję w tej firmie ponad 4 lata, jestem zadowolona, mam klientów, kórych sama pozyskałam, nikt mi nie dał bazy danych, mają do mnie zaufanie, polecają moje usługi doradcze swoim znajomym. Na sukces trzeba zapracować, jestem zadowolona z moich dochodów, to tak jakbym prowadziła własny biznes, ale pod czyjąś marką, dzięki temu nie martwię się o wynajęcie biura, czy umowy z partnerami. Na samochód, telefon komórkowy i laptopa zarobiłam sama, przynajmniej, kiedy będę chciała odejść z firmy nikt mi tego nie zabierze. To nie jest firma dla wszystkich, to firma dla ambitnych, samodzielnych ludzi, którzy są przedsiębiorczy lub chcą takimi zostać. Jeśli szukacie ciepłej posadki z komputerem, telefonem i stałą pensją to nie dla Was, z całym szacunkiem. Dzisiaj to Klient mi powiedział, jeśli chcesz być w tej na samej górze piramidy Maslowa musisz się postarać i powalczyć. Powodzenia!!! Zadowolony Doradca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Pracuję w Realfinance od 4 lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 22:02 Aha i jeszcze jedno: Nigdy nikt nie zabrał mi prowizji, zawsze dostaję to co mi się należy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie do doradcy Re: Pracuję w Realfinance od 4 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 22:11 Mam pytanie. Czy w tej firmie tzrba zaczynać od swoich znajomych? W sensie - rodzina , koledzy. Czy na początku każą robić listę własnych znajomych, czy też dają wolną rekę i mozna zaczynać od obcych ludzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Pracuję w Realfinance od 4 lat IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 23:24 Oczywiście, że możesz zaczynać od kontaktów z obcymi osobami, jeśli nie masz problemu, żeby umówić z nimi spotkania, wiem, że spotkania z rodziną bądź znajomymi nie są na początku komfortowe, ale w ten sposób też poznasz kto tak naprawdę jest Twoim przyjacielem. Pierwsze spotkania zazwyczaj odbywasz z managerem, który jest profesjonalistą i odpowie na każde pytanie związane z finansami i produktami. Miłego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca kiedyś [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.11, 22:42 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy nadal Re: Pracuję w Realfinance od 4 lat IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.11, 18:15 Cześć pytanie - odszedłeś sam, czy zostałeś zwolniony? Bo jeśli sam odszedłeś, to wiedziałeś co robisz, więc nie miej pretensji. Z tego, co wiem, w firmie zawsze dotrzymują umowy, więc nie płacz na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca kiedyś Re: Pracuję w Realfinance od 4 lat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.11, 21:18 Odszedłem sam. Żałuję że tak późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 14:14 jesli pracownik zachowuje sie w porzadku do pracodawcy, to pracodawca odplaci sie tym samym. tak jest w kazdej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pika1 Re: Odradzam potencjalnym pracownikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 13:54 dokładnie, nie warto spalać za sobą mostów :) ja pracowałam w tej firmie okołu 5 miesięcy, odeszłam bo znalazłam prace w swoim zawodzie. wiem, że w każdej chwili mogę tam wrócić. polecam przekonanie się na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.147.145.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.12.09, 00:51 Piramida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 21:54 Oszuści i tyle. Prawdą jest ,że jak się odchodzi to nie chcą się rozliczać z wypracowanych prowizji. Nacieli tak dużo osób i nie chodzi tu o kilka złotych tylko o grube tysiące. Nie radzę zaczynać z ta firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:50 Pracuję w tej firmie 4 lata, nie zdarzyło mi się żeby ktoś został oszukany, daj jakieś przykłady bo ja nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof.R Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 188.33.104.* 07.04.10, 21:33 Jak pznacie prawde o tym co robie to się zalamiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof.R Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 109.243.38.* 30.04.10, 20:17 Ostatnio tylko medytacia potrafi rozwiązać moje złe nastroie wynikające z marnych wypłat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi.s Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 109.243.117.* 08.05.10, 21:10 Masz racie na zus niewystarcza mało kto placi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.11, 22:34 Krzysiu R. Jak się jest takim miernym pracownikiem to rzeczywiscie zostaje tylko medytacja. Pracowałem z tobą póki cie nie wywalili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktyczny Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 16:13 Drogi "Logiczny". Zapewne nie zdajesz sobie sprawy, że w każdej firmie sprzedażowej, bez znaczenia jaka to branża jest pewna struktura sprzedaży i właściciel zarabia najwięcej. po co miałby prowadzić firmę ( chyba że w formie fundacji charytatywnej), jeśli ma nie zarabiać. Postawcie się na miejscu właścicieli firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 109.243.80.* 22.01.10, 20:44 Witam Pana Praktycznego. Rozumiem ze logika i praktycznosc to podstawa.Mam nadzieje ze osoba taka jak brat da sobie rade w tym dosc ciezkim zawodzie.Pozdrawiam Logiczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.chello.pl 19.02.10, 14:40 Czy jakiś pracownik Real Finance może konkretnie powiedzieć jakie są prowizje dla mobilnego doradcy za sprzedaż kredytów hipotecznych? tylko konkretnie, ile 0,5%, 1,5%? jaka stawka od udzielonego kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony bankowiec działalność etat czy zlecenie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.10, 20:50 jaka formę zatrudnienia preferują? umowa zlecenie, działalność czy też moze jest to umowa o pracę ze ściśle określonymi limitami sprzedaży? skąd biorą klientów? maja jakiś swój CRM czy tez doradcy sami sobie ich szukają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działalność etat czy zlecenie? IP: *.centertel.pl 18.03.10, 21:08 Mi juz prawie podsunęli umowę pod nos do podpisania a do końca nie odpowiedzieli na pytanie "na jakich warunkach" (finansowych i nie tylko). Klientów szukasz sobie sam, potem ewentualnie wylatujesz a oni się cieszą, że im naraiłeś grupkę ludków... których ze sobą nie możesz zabrać bo narazisz ich na straty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logiczny Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 109.243.245.* 14.10.10, 21:41 Powodzenia ale spora część waszych doradców nie płaci ani ZUS ani PODATKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrze Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.net.stream.pl 01.06.10, 14:51 Radze omijac ich z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:02 dlaczego tak piszesz? wypowiedz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cali Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.10, 13:39 zarobie z 2 tys w tej firmie bez problemu? prosze o kontakt, tych ktorzy pracaowali/pracuja w katowicach: cali91@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 22.07.10, 22:02 Jak chcesz zarobić tylko tyle, to niewiem, czy nasza firma jest dla ciebie. Może jakiś etat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 19:30 To ile można zarobić? I jeszcze pytanie co do ZUS-u, czy to znaczy że mam otworzyć własną działalność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; ) Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.mtvk.pl 22.11.10, 08:51 RealFinance? w skrócie: Prowizoryczna atmosfera, wielki haos i szef który popija kawke i prowadzi szkolenia, sam nie działając a zarabiając na "pseudo-doradcach" Czemu tak pisze? Jak może ktoś nazywać się doradcą finansowym po szkoleniu które trwało tydzień? Jak może osoba mająca 19 lat zarzadzac 30 000 zł ? po tygodniowym szkoleniu o produktach... Dużo przychodzi nowych, rezygnuja przed podpisaniem umowy, bo widzą co sie dzieje. Brak sprecyzowanych celów, wytycznych.. szefowie sami nie wiedza co robić. = tłumaczmy sobie, że jest to tkz. " niezależność" Firma ma nadzieje ze pracownik który nie dostanie wynagrodzenia po miesiącu, zwolni sie i wtedy kasa pójdzie dla kierownika ;). Specjalnie przeciagaja terminy aby do tego doszło. Tyle na temat. Myślcie ze to ściema;) zapraszam do przystapienia i przekonania się na własnej skórze, a później i tak traficie tutaj i bedziecie pisac jak było.. PS. Przychodzcie dalej, pijcie sobie kawe i narzekajcie, że wam nie idzie. Zamiast szukac pracy z podstawą a nie z prowizją.. Pozdrowienia dla kumatych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.10, 13:50 A jak to wygląda w przypadku kierownika zespołu? Dostałam taką ofertę w Warszawie i chciałabym wiedzieć na co się nastawić. Proszę tylko o konkretne odpowiedzi, bez żadnych ściem i słodzenia. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 23:05 Jestem kierownikiem w firmie. Jak Ci napiszę, że ludzie zarabiają tu po kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie to uwierzysz? Ja pracuję tu 4 lata - wiem wszystko. Pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.01.11, 14:29 Sam jesteś Pyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.11, 12:10 najpierw naucz się kultury, a dopiero później wchodź na fora. szkoda oczu na takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jah Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.acn.waw.pl 28.01.11, 16:17 Przejrzałem większość postów i dalej nie wiem czego można się po tej firmie spodziewać jako jej pracownik... Jeżeli wypunktuje to ktoś (doradca lub kierownik lub ktoś kto tam pracował) może odpisać?: - Forma zatrudnienia (um. o pracę, zlecenie, własna działalność) - Zarobki (na 'dzień dobry', podstawa, prowizje) - Forma kontaktu z klientem (w domu klienta, w firmie) - Jak zdobywamy klientów (baza danych w firmie, czy jak zacznę pracę to mam dzwonić po znajomych) - Ewentualne plusy - Ewentualne minusy Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłego dnia Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.futuremedia.pl 31.03.11, 12:57 1 działalność gospodarcza 2. na dzień dobry około: minus 1200zł/miesiąc ( zus, benzyna, amortyzacja auta, telefon) za nic nie zwracają za wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni. ALE JAK TWIERDZĄ SZEFOWIE PO 6 MIESIĄCACH - ZARABIASZ DZIESIĄTKI TYSIĘCY. Nie rozumiem w takim razie dlaczego ludzie nie stoją przed drzwiami aby się zatrudnić :) 3. jeździsz własnym samochodem, bierzesz własny telefon i za własne pieniądze dzwonisz do własnych znajomych i do własnej rodziny i sprzedajesz im: polisy na życie (dostana jak umrą) lub programy inwestycyjne ( wpłacane kwoty regularnie przez 10 lat. jak rodzinka lub przyjaciele przestaną płacić po np. dwóch latach bo np coś się stało to dostaną około 3% CAŁEJ kwoty wpłaconej, reszta przepadła!!) MAKABRA 4. miejsce do wyboru. prowizja od kilku do kilkudziesięciu % za opłaconą polisę 5. PROPAGANDA SUKCESU NA WYSOKIM POZIOMIE, ILE TO SIĘ NIE ZARABIA I KIM SIĘ NIE JEST 6. hmm... brak plusów podobni akwizytorzy to family, gold, az finance itd Aha i co jest istotne: ci "doradcy" finansowi nazywają się doradcami po tygodniowym szkoleniu. A żeby wszystko było jasne w ciągu tygodnia jest może z 6 godzin o finansach z czego max 2 o doradztwie finansowym. natomiast reszta to treningi jak skołować naiwnego klienta przez telefon a następnie w cztery oczy. nie chciałbym aby tacy "doradcy finansowi" dostali się pod skalpel dentysty po tego rodzaju kursie lub jakiegokolwiek innego "doradcy" czy "specjalisty"... a może z raz powinni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_krasuski@o2.pl Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.aster.pl 11.05.11, 11:09 W związku z firmą proszę o kontakt na maila. Chcę się dowiedzieć wszystkiego o umowie, pracy, OFE itd itp. Pozdrawiam AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłego dnia Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.futuremedia.pl 16.05.11, 16:11 forum.gazeta.pl/forum/w,140,64636881,123813594,Re_Real_Finance_Znacie_ta_firme.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnis Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.acn.waw.pl 22.02.11, 14:33 zaraiasz? - cudzymi rekami!! a raczej krwawicą "doradców"!!! to przecież klasyczna piramida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzonson Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 22:17 byłem tam na rozmowie o prace w budynku microsoftu w Alejach (chyba są tam dalej) - powiem tak to był rok 2008 i było nawet fajnie - wtedy nie przystąpiłem bo nie podobała mi się idea własnej działalności (ale sama firma i ludzie tam pracujący zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie) kilka słów o własnej działalności w tego typu pracy - nie polecam uważam ze to pomyłka jeśli firma ma być fair i jest taka super to niech zatrudni na etat (więcej nie chce mi się o tym pisać) obecnie pracuje już 3-ci rok dla Citi jako doradca ale już wymiękam kryzys nas dopada bank ma krociowe zyski a nam tną prowizje (ale lata 2008-2010 to była niesamowita kasa) generalnie właśnie szukam pracy - jednak po lekturze tego forum stwierdzam ze nie chcę jednak być doradcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.u.itsa.pl 28.02.11, 19:16 Nie pracujemy już w Alejach, tylko na Domaniewskiej. A tu przez 3 lata te same prowizje, nikt nie obcina najwyżej dokłada. A ty szukaj " pracy " zaraz wszystko co zje Ci ZUS - teraz to widać bardzo dokładnie. NIE ODDAWAJCIE SWOICH PIENIĘDZY ZUSOWI, MYŚLCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydatka_1 Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.jmdi.pl 28.03.11, 19:09 Witam. Mam pytanie, jakie są aktualne propozycje dla nowozatrudnianych, tzn. czy w ogóle są zatrudniani czy tylko jest to dla osób z własną działalnością?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A L Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.centertel.pl 18.05.11, 22:42 działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 213.218.125.* 03.06.11, 11:28 Można dostać etat. Nie koniecznie działalność wchodzi w grę. Jestem pracownikiem i mam etat i wysokie prowizje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula czy na poczatek każą zakladac dzailalność??? IP: *.elartnet.pl 03.06.11, 13:00 czy trudne są początki w tej firmie??? czy jako przyszły doradca finansowy trzeba zaczynać zawsze od swoich znajomych (z którymi różnie bywa) ?? Czy też można od obcych ludzi zaczynać ??? jak skutecznie nowych, obcych klientów pozyskiwać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK TAK JAK TO DZIAŁA IP: *.futuremedia.pl 06.06.11, 09:14 CZEŚĆ ULA 2 PYTANIA NA POCZĄTEK: 1. SKORO WARUNKI PRACY I ZARABIANE PIENIADZE SA TAK DOBRE JAK MÓWIĄ TO DLACZEGO CIAGLE SZUKAJA NOWYCH DO PRACY? 2. CZY WYOBRAŻASZ SOBIE TAKA OPCJE: PRZYCHODZA NOWI AKWIZYTORZY/DORADCY NACIĄGNA TATE, CIOCIE I SIOSTRE I ODCHODZĄ W 99% ALE KIEROWNIKOWI/DYREKTOROWI NAMIARY I POLISY NA TATE CIOICE I SIOSTRE ZOSTAJĄ. NASTĘPNIE SZKOLI SIE NASTEPNYCH KTÓRZY MAJA ROWNIEZ CIOCIE, SIOSTRE I TATE I TAK W KÓŁKO. TO SĄ TZW "POLECENIA " CO DO PYTAŃ TO ZNALAZŁAM COS TAKIEGO: 1 działalność gospodarcza TYLKO CHYBA ŻE JESTEŚ WŁASCICIELEM TEJ FIRMY 2. na dzień dobry około: minus 1200zł/miesiąc ( zus, benzyna, amortyzacja auta, telefon) za nic nie zwracają za wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni. ALE JAK TWIERDZĄ SZEFOWIE PO 6 MIESIĄCACH - ZARABIASZ DZIESIĄTKI TYSIĘCY. Nie rozumiem w takim razie dlaczego ludzie nie stoją przed drzwiami aby się zatrudnić :) - TO PRAWDA 3. jeździsz własnym samochodem, bierzesz własny telefon i za własne pieniądz e dzwonisz do własnych znajomych i do własnej rodziny i sprzedajesz im: polisy na życie (dostana jak umrą) lub programy inwestycyjne ( wpłacane kwoty regularnie przez 10 lat. jak rodzinka lub przyjaciele przestaną płacić po np. dwóch latach bo np coś się stało to dostaną około 3% CAŁEJ kwoty wpłaconej, reszta przepadła!!) MAKABRA TO SMUTNA PRAWDA 5. PROPAGANDA SUKCESU NA WYSOKIM POZIOMIE, ILE TO SIĘ NIE ZARABIA I KIM SIĘ NIE JEST podobni akwizytorzy to family, gold, az finance itd Aha i co jest istotne: ci "doradcy" finansowi nazywają się doradcami po tygodniowym szkoleniu. A żeby wszystko było jasne w ciągu tygodnia jest może z 6 godzin o finansach z czego max 2 o doradztwie finansowym. natomiast reszta to treningi jak skołować naiwnego klienta przez telefon a następnie w cztery oczy. nie chciałbym aby tacy "doradcy finansowi" dostali się pod skalpel dentysty po tego rodzaju kursie lub jakiegokolwiek innego "doradcy" czy "specjalisty"... a może z raz powinni ;-) POZDRAWIAM TAK TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: JAK TO DZIAŁA IP: 213.218.125.* 07.06.11, 13:25 Po pierwsze bo firma w styczniu wprowadziła zmiany, np. sprzedaż hipotek i się rozwija. Widać że nie znasz się na branży i nie znasz słowa polecenia! Oczywiście można proponować nasze produkty rodzinie ale sposób pozyskania klientów jest inny. Każdy z pracowników ma służbowy telefon. Działalność jest przeznaczona dla osób z dużym doświadczeniem, reszcie proponuje się etat:) Jeśli ktoś ma pytania jak naprawdę wygląda praca zapraszam do kontaktu. Pracuje w tej firmie i wiem nieco więcej niż osoby z konkurencji:P malami84@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4rtg78 bezsens IP: *.elartnet.pl 07.06.11, 13:54 skoro jest tak cudownie to dlaczego firma ta (i podobne) CIĄGLE się ogłaszają i szukają nowych pracowników??? To że nie wszyscy nadają sie to wiadomo. wiadomo ze zaczyna się od SWOICH znajomych i prosi się ich żeby dali namiary do kolejnych osób, to żadna tajemnica. Co, na książę telef. ? w czego skuteczność wątpię. Jeżdżenie po firmach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: bezsens IP: 213.218.125.* 16.06.11, 10:07 Nikt nikogo nie zmusza do pracy, ale ja na pewno nie zrezygnuję z niej - za fajne pieniądze można wyciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK TAK Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.futuremedia.pl 08.06.11, 12:42 Szkoda mi Cie Sandra ( nawet imię się wstydzisz podać prawdziwe) z konkurencji tez nie jestem-znów pudło sposób pozyskiwania jest taki jak wszyscy wiedza... a ty po "wielu" latach pracy cały czas NIE I na koniec: kontakt, który do siebie podajesz (mało profesjonalny, ale czego się spodziewać po akwizytorach) może przysporzy ci kolejnych akwizytorów do MLM, bo ogłoszenia w gazetach już nie działają, co :P ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 08:56 jaki etat ?? nie ma mowy o żadnym etacie...albo działalność gospodarcza albo umowa zlecenie, i fakt zgadzam się że więcej na szkoleniu jest o tym jak rozmawiać z klientem żeby podpisać z nim umowę albo zdobyć "polecenia" niż o samych finansach...i właśnie kwestia tego typu- podpiszesz z kimś produkt inwestycyjny albo OFE, które realizuje się dopiero po 2-3 miesiącach i wtedy jeśli odejdziesz z firmy nici z Twojej kasy na konto już nic Ci nie wpłynie bo nie jesteś pracownikiem firmy chociaż to jest umowa podpisana przez Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski po jaki mczasie jest pierwsza wyplata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 10:43 skoro na poczatek jest szkolenie ileś czasu i nauka. Po kilku miesiącach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: po jaki mczasie jest pierwsza wyplata? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 22:12 Pracuję w tej firmie ponad 4 lata, jestem zadowolona, mam klientów, kórych sama pozyskałam, nikt mi nie dał bazy danych, mają do mnie zaufanie, polecają moje usługi doradcze swoim znajomym. Na sukces trzeba zapracować, jestem zadowolona z moich dochodów, to tak jakbym prowadziła własny biznes, ale pod czyjąś marką, dzięki temu nie martwię się o wynajęcie biura, czy umowy z partnerami. Na samochód, telefon komórkowy i laptopa zarobiłam sama, przynajmniej, kiedy będę chciała odejść z firmy nikt mi tego nie zabierze. To nie jest firma dla wszystkich, to firma dla ambitnych, samodzielnych ludzi, którzy są przedsiębiorczy lub chcą takimi zostać. Jeśli szukacie ciepłej posadki z komputerem, telefonem i stałą pensją to nie dla Was, z całym szacunkiem. Dzisiaj to Klient mi powiedział, jeśli chcesz być na samej górze "piramidy Maslowa" musisz się postarać i powalczyć. Trzeba tylko wiedzieć co to jest "piramida Maslowa" :) Szkolenia z finansów zapewnią Ci w firmie, o to się nie martw, trzeba tylko chcieć! Powodzenia!!! Zadowolony Doradca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: po jaki mczasie jest pierwsza wyplata? IP: 213.218.125.* 16.06.11, 10:12 I ot cała prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: po jaki mczasie jest pierwsza wyplata? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 23:59 Podczas okresu szkoleniowego zaczynasz pracę z klientami w towarzystwie managera, to dla bezpieczeństwa i profesjonalizmu, manager odpowie na wszystkie pytania klienta, im wcześniej zaczniesz umawiać spotkania tym lepiej dla Ciebie, bo wcześniej zaczniesz zarabiać. Zwykle pierwsze pieniądze pojawiają się po pierwszym miesiącu pracy, ale trzeba zaczekać do dnia wypłaty, jeśli oczywiście sfinalizowałeś razem z managerem wymagane umowy. Nie traktuj tego jak wyścigu szczurów, tylko jak możliwość pomocy swoim znajomym i nieznajomym. To co robimy jest naprawdę wartościowe, Ty nauczysz się samodzielnej pracy jeśli tylko będziesz chciał i będziesz konsekwentny. Ta praca to w perspektywie własny biznes, więc musisz zadbać o niego sam, szczególnie na początku. Mnie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieufaćdoradcom Re: po jaki mczasie jest pierwsza wyplata? IP: *.wtvk.pl 17.01.12, 18:58 Haha "POMOC" znajomym..dobre sobie. Nie kompromituj się takimi fałszywymi komentarzami. Ile ci zapłacili za napisanie tego? Pewnie max 0,50gr haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: po jaki mczasie jest pierwsza wyplata? IP: 213.218.125.* 16.06.11, 10:11 szkolenie wyjazdowe trwa tydzień, potem na bieżącą są szkolenia w placówkach, u mnie w regionie 2 razy w tyg po 1-2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: JAK TO DZIAŁA IP: 213.218.125.* 16.06.11, 10:10 Hmmm...są etaty - wiem bo mam:) Co do wypłaty premii gdy już nie pracujesz to się nie orientuję, ale podejrzewam, że na wniosek dyr regionalnego wypłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela-dycha Re: JAK TO DZIAŁA 17.06.11, 12:03 pytanie czy Kierownk Zespolu Doradcow dostaje jakas podstawe i tez moze byc na etacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: JAK TO DZIAŁA IP: 213.218.125.* 04.07.11, 09:59 Manager zespołu ma podstawę i może być na etacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 16:16 Jako człowiek związany z finansami z konieczności, ale za to z branżą wcale mówię "temu Panu(Pani) już dziękujemy". Sektor finansowy raczej nie jest domemą PSL-u. Natomiast żeby kierować innymi, a takie jest zakładam zadanie Kierownika/Managera - trzeba opanować materię i siebie. Biada tej firmie, jeżeli ta osoba faktycznie będzie tam kierować czymkolwiek. A podobno w prywatnych firmach nikogo się w teczce nie przynosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca kiedyś Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.11, 22:45 Nie wypłacą. Ja już to wiem na własnym przykładzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wariat Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 12:00 A w jakiej firmie wypłacą premię jak w niej już nie pracujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca kiedyś Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 08:37 Nie mówimy o premiach ale PROWIZJACH pierwszorocznych od klientów pozyskanych w czasie pracy w firmie. Wiele firm wypłaca gdy klient pozyskało się przed odejściem z firmy. Zresztą ta firma działa jak amway to czego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: JAK TO DZIAŁA IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.11, 19:44 Wszystko zależy od konstrukcji umowy. Po odejściu firmy wypłacają prowizje zazwyczaj przez określony czas i to tylko wtedy, jeśli masz w umowie zastrzeżony zakaz pracy dla konkurencji w tym okresie. Znam firmy, które niestety zniknęły z rynku zostawiając swoich doradców bez prowizji, to jest ryzyko w bardzo malych firmach ( 2-5 osobowych), gdzie nie sa realizowane kryteria sprzedaży dla korporacji finansowych. Podsumowując, etat nic nie zmienia, bo to i tak male kwoty a okres wypowiedzenia najwyżej 3 miesięczny. Wielu doradców żyje z prowizji i jest to ogólnie przyjęta zasada na świecie. Osoby, które są dobre w tym co robią (czyli rzetelne w stosunku do klienta, wybierające zawsze najlepsze rozwiązania finansowe i pracowite) osiągają sukcesy. Dobry prawnik również prowadzi swoją Kancelarię a nie zatrudnia się na etacie, żyje również z tego co sam wypracuje, podobnie jest z Doradcą. Jeśli chcecie się związać z branżą finansową na dłużej to musicie zacząć się uczyć a najlepszą nauką jest praktyka z najlepszymi, do tego dochodzą szkolenia, warszaty prowadzone przez znane firmy. Czy ktoś zna prawnika, któremu firma zapewniła pieniądze na aplikację adwokacką? W tym zawodzie można zarabiać dużo, ale tak jak w zawodzie prawnika czy lekarza na początku trzeba ponieść trochę wyrzeczeń, czyli włożyć dużo pracy. Powodzenia! Realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda [...] IP: *.dsi-sieci.pl 30.09.11, 18:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Real Finance Znacie tą firme IP: 62.29.253.* 20.10.11, 17:06 A powiedzcie prosze czy Kierownik dzialu jest zwyklym doradca tez? jak wyglada jego praca?na czym konkretnie polega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale numer ;)) Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 25.10.11, 18:29 Ty kolego to głupi jakiś jesteś ;))) masz problemy nie tylko ze zrozumieniem tematu, ale nawet z ortografią. Trzeba było chodzić do podstawówki, bo potem trudno jest sobie z kompem poradzić ;)))))) komplety chaos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 15:58 Jestem po szkoleniu chciałem uzyskać opinie na temat warunków jak wygląda praca, a tu co kierownicy pisza jest super musisz wiecej pracować, ech wszedzie rekrutują. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.icpnet.pl 30.11.11, 17:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anka5228 Re: Real Finance Znacie tą firme 01.12.11, 21:02 Witam kolege pracujacego pol roku w oddziale Poznanskim RealFinance Polska. Nie mogę sie przestac smiac z bzdur jakie piszesz o Łukaszu???? to ze jest mlody i jest dyrektorem to swiadczy to dla Ciebie jest szczeniakiem???no gratuluje kultury i szerokiej wyobrazni!!!!wydaje mi sie ze po prostu mu zazdoriscil tego co osiagnal mimo mlodego wieku!!!!! wez sie lepiej do roboty i przestan wypisywac bzddury!!!! ja pracuje rok w tej firmie i wiesz co????? cale szczscie ze nie wiem KIM JESTES!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.wtvk.pl 17.01.12, 19:02 zmień pracę na uczciwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.net02-g2.isko.net.pl 28.01.12, 00:10 witam!!! gość ma rację sama pracuję kilka lat w tej firmie firma była super bardzo dobra obsługa dobre szkolenia, świetne relacje z klientami, dobre firmy dobre produkty zawsze coś dla klienta można znaleść odpowiedniego, fantastyczna atmosfera pracy, fakt prowizje na nieco niższym poziomie jak u innych ale coś za coś. i nagle wszystko się zmieniło Dyr sprzedaży wymymyślił sobie nowe zasady, prowizyjne budowanie zespołów, forum finansowe i nowe targety, no i podstawa i chyba się z tym wszystkim pogubili bo zasady zmieniają się jak w kalejdoskopie od połowy zeszłego roku odeszli z firmy sami najlepsi doradcy co chwilę coś nowego wymyśla się na poczekaniu dla zaspokojenia chwilowego problemu, atmosfera sięga dna, wprowadzone zostały ukryte formy pracy (podpisywanie listy i siedzenie w firmie między spotkaniami) podstawa zabiła morale większość się rozgląda za czymś innym moim zdaniem to początek końca tej firmy, mam wrażenie że zastępców się już nie słucha i najpewniej niebawem zzostaną niekórzy zwolnieni bo trzeba zatuszować swoje błedy. Maćku jak to przeczytasz porozmawiaj z ludźmi i wyciągnij wnioski z pewnych działań bo firma ci się rozpada nie pozwól na to zrób tak jak było kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza swiezynka Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 09:13 to chyba nie ta firma ;) Panie Macieju jest dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.jmdi.pl 07.07.12, 19:41 Natrety straszne z nich a najgorzej jest w piatek czasem dwa telefony od jakiś ludzi z RF żeby się na siłę spotkać i coś pobajdurzyć. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 20.01.12, 15:57 No może z tym pół roku przesadziłem w sierpniu byłem na szkoleniu każdy dzień prowadził ktoś inny równie niekompetentny szkolenia bardzo szybko prowadzone co do Pana Szulca jeśli tam pracujesz to dobrze wiesz o czym mówię ... fakt pół roku nie wytrzymałem bo jak można umawiać 20 spotkań siedzisz w piątek do oporu jak nie umówisz to nie masz co przychodzić w poniedziałek do pracy ... hahah niezła polityka !!! Do tego Ci menagerowie pfff od 7 boleści ludzie którzy nigdy wcześniej nie mieli nic z tym wspólnego. Jeśli jeszcze tam pracujesz to radzę zobaczyć na swoje półroczne przelewy i dobrze policzyć czy ilość nerwów równoważy jakość wynagrodzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.as13285.net 31.01.12, 15:30 Witam, Jaka jest różnica miedzy kierownikiem zespołu a zastępcą dyrektora w Real Finance? Chodzi mi o zakres obowiązków? Czy ktoś obecnie był na rozmowie w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 11:48 Ja byłem ale strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Illumination Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 02.02.12, 22:16 Potwierdzam. Strata czasu, w dodatku firmie zależy tylko na tym, by wydusic od kandydatow ich kontakty. Poza tym prosze zwrocic uwage na ciagly nabor. Co prawda, szkolenia byly fajne, ale nic poza tym. Jesli ktos szuka pracy, to radze omijac te firme. Przynajmniej jesli chodzi o oddzial w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 13:57 jak łatwo się domyśleć - to skoro firma rekrutuje tzn. że szuka kandydatów, a skoro prowadzi ciągły nabór to zapewne dlatego że trudno znaleźć osoby którym chce się pracować, a nie siedzieć i patrzeć jak trawa rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noicotam Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.net.zeork.com.pl 02.03.12, 14:53 no własnie jak jest z tą podstawą w ogłoszeniu na menagera jest info ,że gwarantowane 3000złdaja ot tak sobie czy pod warunkiem zrobienia jakiegoś wolumenu plis o info bo czasem szkoda benzyny na dojazdy na beznadziejne rekrutacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noicotam Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.net.zeork.com.pl 02.03.12, 14:55 żeby nie być gołosłownym a drugie pytanie etat czy działalka? Kierownik będzie odpowiedzialny za: - Budowę i kierowanie zespołem doradców, - Realizację planów sprzedaży całego zespołu, - Organizację pracy własnej, - Reprezentowanie firmy podczas kontaktu z klientami. Oferujemy: - Atrakcyjny system wynagradzania z zagwarantowanym stałym wynagrodzeniem podstawowym 3000 PLN i systemem prowizyjnym, - Jasne i przejrzyste warunki współpracy, - Indywidualną ścieżkę kariery, - Dużą niezależność, - Rozwój zawodowy oparty na najlepszych wzorcach międzynarodowych, - Doskonałą atmosferę pracy stymulującą do osiągania wyników, - Pomoc ze strony wykwalifikowanej kadry dyrektorskiej/kierowniczej w procesie adaptacji do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do noicotam Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.12, 11:55 Cześć no i gdzie masz problem Panie noicotam? Jak Ci się ogłoszenie podoba to przyjedź i się dowiedz, a jak Ci szkoda kasy na benzynę to przyjedź autobusem :) W ogłoszeniu jest prawda, ale warto samemu zobaczyć. Ale jeżeli Twoją ciekawość nakręca jedynie pytanie etat czy działalka to nie przyjeżdżaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noicotam Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.net.zeork.com.pl 06.03.12, 16:18 ogłoszenie mi się podobało i co z tego uważam ,że jest niezgodne z prawem i nabija ludzi w butelkę czy nie prościej napisać praca wyłącznie na prowizji plus działalność gospodarcza a "gwarantowana podstawa"jest za wyrobienie planu .....śmiechu warte rozumiem ,że są zawody gdzie pracuje się tylko na prowizji i zarabia więcej niż na etacie ale po co robić idiotyczne ogłoszenia gdzie się traci czas i benzynę :-) na spotkania z mało wykształconymi ludźmi ,którzy nauczyli się na pamięć przemówienia dla przyszłych kandydatów do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.aster.pl 07.03.12, 16:03 Powiem krótko, strata czasu! Oferta jak w każdej firmie tego typu , o podstawie zapomnij bo podstawa jest płacona z tego co wypracujesz , na pierwszej rozmowie sprzedadzą to tak tobie że myslisz że znalazłeś pracę marzeń, jeśli jednak masz doświadczenie w tej branży to już pierwszego dnia na szkoleniu zrozumiesz o co chodzi! Dla mało spostrzegawczych napisze o co chodzi o podanie 50 minimum z Twojego telefonu by można na Twoim nazwisku wesprzeć się jako na rekomendacji oraz wbita pod tytułem jak można sprzedawać produkt którego się nie ma samemu. Takich firm na rynku jest żeby nie skłamać około 100 różnią się jedynie tym kto lepiej kłamie i naciąga na strate czasu. Zaproponują ci stanowisko adekwatne do twojego doświadczenia natomiast kadra ubrana jest na poziomie bazarowym mocno więc jak można spostrzec szybko kokosów sam Pan dyrektor nie zarabia bo jak doskonale wie era polis inwestycyjnych oraz ubezpieczeń które defakto są najgorsze na rynku ale dobrze płacą partnerom dawno minęł. Forma posiada dział kredytowy również ha ha zapytajcie się o jego liczebność oraz porozmawiajcie z tymi co te kredyty robią i dowiecie się jaka jest ich skuteczność jak usłyszycie ich pierwsze dwa zdania. Generalnie banda dzieciaków i nieudaczników życiowych którym w zyciu nie wyszło i łapią się każdego zajęcia. Szkolenie służy temu by wcisnać ci produkt niestety nie da się sprzedawać już ofe bo zarobili by na was po 1500 zł minimum i starczy nic tylko szkolić jak najwięcej ludzi a jak dokupicie polisę albo sprzedacie ją w rodzinie to zarobią jeszcze kilka tysięcy złoty. Jak wciśniesz w rodzinie i stracisz wszystkich znajomych za nachalność ze swojej strony bo cokolwiek zarobić to sam odejdziesz zostawiając im to co sprzedałeś. Forum finansowe dla klientów których im przyprowadzisz i wydusisz kolejne polecenia na siłę jest na tragicznie niskim poziomie oraz przychodzi niewielka ilośc osób co swiadczy o niskiej skuteczności metod które się w tej firmie promuje. Czasy takiego doradztwa finansowego już dobiegają ostrego końca lepiej otworzyć myjnię za pieniądze z urzędu pracy niż wciskać ciemnotę po rodzinie. W oddziale w którym byłam kilka dni by przyjrzeć się systemowi pracy oraz temu co się dzieje jest zaledwie kilka osób a większośc nowych osób na szkolenie nie dotrzymuje do końca. Ściema że trzeba zdać egzamin bo trzeba być profesjonalnym to zwykła lipa. Przyjżyjcie się instruktazowemu filmowi jak sprzedawać gdzie w głownej roli zobaczyć można dyrektora sprzedaży i bazarową dyrektor jednego z oddziałów - tak nie malezy sprzedawać tych produktów bo nie przyniesie to wam zadnego sukcesu lecz złą opinię w środowisku w które wchodzicie. Pójdźcie zobaczyć forum finansowe też można wiele zauważyć. Podczas odbytego całego cyklu szkolenia z racji tego że miałam urlup i mogłam podpatrzeć konkurencję stwierdzam że z całej kadry którą zaobserwowałam może 2 osoby nadawały się do czegoś. Wielkość zegarków które noszą doradcy nie idzie w parze z ich jakością oraz ceną, garnitury tez mocno średnie więc widać poziom życia. Grupa znajomych otworzyła firmę i wyłudzając kontakty do róznych ludzi sprzedaje im produkty gdyż sam dyrektor sprzedaży wygląda na akwizytora z pierwszej ligi odkurzaczy bądź garnków zepter . Każdy kto ma doswiadczenie w sprzedaży ucieknie z tego miejsca po max 3 dniach gdyż na rozmowie wstepnej nabierze się każdy bo się na niej kłamie. Kłamstwo ma krótkie nogi bo już w pierwszym dniu szkolenia prowadzący uzmysławia uczestników że zostali oszukani ale już siedzą więc chca dosłuchac do końca nastepnego dnia przyjdzie ich mniej aż do momnetu gdzie zostaną dwie osoby może jedna na koniec czyli największy frajer w grupie który liczy na kokosy. Puśccie totolotka za pieniądze które wydacie podczas szkoleń na jedzenie i dojazd do firmy może będziecie mieć więcej szczęścia i nie będziecie musieli słuchać tych głupot które usłyszycie w każdej nastepnej firmie która jest tak samo niezależna i ma swój unikatowy sposób sprzedazy MLM :-) Lepeij sprzedawać Avon większe prawdopodobieństwo zarobku niż w tego typu firmach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.aster.pl 07.03.12, 16:41 PS. Zapomniał bym dodać podobnie jak firma Real FinaNce Polska tez jestem niezależnym doradcą finansowym i posiadam te same produkty oraz kilka lepszych więcej i nie muszę wiązać się z takim podmiotem by ktoś naciągał mnie na to co mam robić. Jak chcecie się pobawić w doradztwo finansowe polecam 4 lata pracy w banku + ze dwa w firmie typu Open Finance, Ekspander czy Money Expert tam przynajmniej jest kapitał dostaniecie potrzebne narzędzia łącznie z samochodami by móc dojechać do klienta oraz podstawą i umową o pracę jak już nauczycie się w 6 lat tego zawodu i zdobędziecie wszystkie potrzebne licencje to otwórzcie własne działalności i zarabiajcie kilkanaście tysięcy miesięcznie bez robienia z siebie błazna pod płaszczykiem garnituru który coraz bardziej kojarzony jest z oszustwem a nie czymś dobrym. Patrzcie też uważnie z kim macie doczynienia z ramienia małych i nie znanych firm tego typu bo oszustów, naciągaczy oraz bazujących na waszym braku doświdczenia cwaniaków nie brak w tym pięknym zimnym kraju. W pracy prócz wyimaginowanych zarobków oraz niezależności firmy liczy się jeszcze etyka pracy oraz etyka w stosunku co do klienta. Dziś branża finansowa to bardzo cięzki kawał chleba oraz edukacja klienta i naprawianie błędów które popełnili inni którzy byli tam przed Tobą bo w chwili obecnej w duzym miescie co trzeci potencjalny klient miał doczynienia z doradcą finansowym i 70% z nich nie ma w tym względzie dobrych wspomnień teraz policzcie sobie ile spotkań już na 100% nawet jeśli dojdą do skutku jest spalonych oraz ile ich musicie odbyć w miesiącu żeby zarobić cokolwiek. Mogę wam powiedzieć z własnego doświadczenia żeby zarobić dziś w tej branży 5000 zł mówię oczywiście o własnej działalności trzeba odbyć około 100 spotkań jedno spotkanie to około 2 godziny plus czas na dojazd czyli jakieś 3 do 3,5 policzcie sobie teraz 20 dni roboczych to musicie wykonać takich spotkań 5 dziennie czyli najmniej 15 godzin czyli jest to niemożliwe. Weźcie pod uwagę też fakt żeby umówić sto spotkań trzeba wykonać 600 telefonów. Policzcie sobe teraz koszty tej całej zabawy oraz czas który musicie na to poswięcić i widzicie jak realne jest wasze 5000 zł na które wystawicie rachunek zapłacicie zus + podatek zostanie wam nieco ponad 3000zł - koszty pozyskania tych klientów na mysli mam telefony oraz dojazdy (1200 zł)= 1800 zł zostanie wam na szaleństwa( w tej kwocie 5000 policzylem juz upadajace polisy za ktore przestajecie otrzymywac pieniadze oraz za ktore zwrociliscie pieniadze gdybym to doliczyl to zarobili byscie okolo 10000 zł opowiedc na ten temat pozwolilem sobie pominąć) po cieżkim miesiącu pracy. Lepiej zatrudnić się na kasie w tesco 1726 netto 8 godzin dziennie oraz zero p-lanów sprzedażowych i biegania po mieście i pukania do drzwi :-) Ktoś pewnie zaraz skrytykuje to co napisałam mówiąc że jestem anonimowo oraz że jak na tyle spotkań taka mała sprzedaż tak taka mała bo ze 100 osób które się spotkają 20 już nabrało się na takie produkty, kolejne 20 nie stać na oszczędzanie bo żyja ledwo do pierwszego do pierwszego. kolejne 40 osób to ludzie świadomi swoich decyzji i sprawdzający nim w coś wejda informacje w internecie więc mimo że pięknie ich ściemnicie powiedzą że nie są zainteresowani. Zostaje zaledwie 20 potencjalnych jeleni z których wyłoni się 7 frajerów kótrzy podpisza polisę którą przestaną opłacać max po 3 miesiącu jej funkcjonowania więc dostaniecie zaledwie 3/12 swojej prowizji oraz z tych siedmiu 3 podpisze wszystko dla swietego spokoju nie dokonując pierwszej wpłaty bo bez tego produkt nie działa o czym sami poinformujecie klienta i dacie mu swietny pomysł na pozbycie się was. Zostaje wam jeden mega frajer który podpisał polisę i będzie ją opłacał ze składką max 300 zł miesięcznie bo nie sprzedacie mu kredytu hipotecznego z tym produktem bo sprzedajecie tylko polisy więc dosprzedaż w waszym przypadku nie gra roli z czego oczywiscie skladka bedzie miesieczna wiec dostaniecie co miesiac az nie przestanie placic max rok po okolo 150 zł miesiecznie i tak bedzie wygladał wasz zarobek przez pierwsze pol roku bo 5000 zł to zarabiaja doswiadczeni akwizytorzy. Sami widziecie wiec jak to wyglada, przepraszam za bledy ortograficzne bo pewnie kilka sie zdarzyło ale miałam na celu przestrzec was przed taką pracą bo zmarnujecie czas i energie i w nastepnej pracy bedziecie bardzo negatywnie nastawieni do sprzedazy a sprzedaz jest fajna i moze dac spory dochód pod warunkie ze wie sie co sprzedawać. W branży finansowej są to jedynie kredyty i to też nie wszystkie :-) pozdrawiam i sugeruję jak to w nazwie Real Finance realnie spojrzeć na tą pracę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościu Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.12, 17:01 Boże kolego, ty się nadajesz do leczenia psychiatrycznego. Nie tylko że piszesz głupoty o branży i pracy w niej, ale jeszcze jak piszesz. Radzę Ci - zamiast szukać pracy, szukaj dobrego lekarza od głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś mi tu nie gra Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.12, 19:10 Ale gościu, raz piszesz jako " byłam" a raz w ps "byłem". Czy ty jesteś kobietą czy jak ta grodzka w sejmie? ale chyba prochów to bierzesz bez liku bez wątpienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.12, 09:23 Ty chyba maturę zdobyłeś za " masełko" , nie dziwię się, że nie utrzymałeś się w tej firmie, gdzie jest wysoki poziom kultury osobisty pracowników i ich szefów. Firma jest o key i Twoje pomówienia jej nie zaszkodzą , bo naprawdę są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.icpnet.pl 29.03.12, 08:44 Gosciu, jesli masz chwile czasu i checi to chcialbym Ci zadac kilka pytan, gdyz sam jestem na szkoleniu w realfinance. Napisz na gg 7294994, z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damionus Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.15, 11:37 A wiesz jaki tam jest program startowy? 3000 plus 3000 prowizji za cele minimalne, umowa o pracę, można tam awansować na kierownika a nawet na dyrektora,raz do roku organizują wyjazd za granicę? Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 10:27 dzieki tej firmie zarobilem bardfzo fajne dodatkowe pieniadze, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 12:28 pracuje w firmie w Warszawie ponad rok. praca tylko dla osob ambitnych i pracowitych. nie wyobrazam sobie pracy w innej branzy. najlepiej przekonac sie na wlasnej skorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadeusz Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.15, 11:36 Co sprzedają w realfinance? Np. akcje pracownicze dobrze notowanych przedsiębiorstw (na tym można nieźle zarobić) czy też działki na mazurach. Zysk jest spory, i warunki pracy niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.12, 14:34 Proszę aby osoby, które się tu wypowiadają podawały przykłady wyrażanych przez siebie opinii, a nie tylko rzucały niczym nie poparte puste słowa. Ja pracuje w tej firmie ponad cztery lata i nie spotkałem się z żadnym z wymienionych wcześniej zdarzeń. Firmę cechuje ciągły rozwój i dbałość aby pracujący w niej doradcy byli świetnie przygotowani do zawodu. Nie mogę jednak zrozumieć rozgoryczenia osób, którym się nie udało i obwiniają RealFinance za swoją porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł1 Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.12, 17:04 a na czym polega oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia i paweł Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.12, 17:07 pytanie - dlaczego piszesz wpisy jako, kasia, paweł, gość itp. z jednego kompa? Czy ktoś Ci krzywdę zrobił w życiu, ze tak się zachowujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Marcina Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.12, 14:06 Oj Marcinie - szerokim łukiem to trzeba omijać takie osoby jak ty, przyszedłeś na szkolenie - kilka dni i zmiatamy - bo się okazuje, że trzeba pracować jednak, a to firma to nie frajerzy, którzy każdemy leniowi wypłacą kaskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Sz. Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 14:34 Mam nadzieje że z Twoim wykształceniem prawniczym będziesz się dobrze bronił w sądzie . Bo nie wiem czy wiesz oskarżanie i pomówienia też są karane . Nie można wypisywać sobie bezkarnie bzdur i kłamstw bo nie wyszła współpraca i nie nadajesz się ani do firmy prawniczej i finansowej Tak czy owak takiej sytuacji nie zostawię . Jestem uczulony na kłamstwo i w Twoim przypadku jesteś tego świadomy ponieważ niby jesteś prawnikiem , nie można mieć pretensji do firmy że Ciebie nie awansowała na Kierownika jeżeli się do tego nie nadawałeś. Nie zostawię tego. Ironiczne jest to że prawnik kłamie w sprawie prawdziwych informacji. hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 15:09 Pod wpływem silnych emocji przesadziłem i mocno mnie poniosło. Za co firmę Realfinance i Łukasza Sz. serdecznie i szczerze przepraszam. A użytkowników forum informuję, że podane przeze mnie informacje nie są zgodne ze stanem faktycznym. Proszę nie sugerować się moją opinią jako, że jest bardzo subiektywna i niezgodna z rzeczywistym stanem rzeczy. Jeszcze raz publicznie i serdecznie przepraszam zarówno pana Łukasz Sz. jak i całą firmę Realfinance za podanie nieprawdziwych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 23:24 Dziwny z Ciebie chłopie prawnik skoro takie postraszenie na Tobie poskutkowało. :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Portalu Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 23:32 Tak swoją drogą to wszyscy się kreują, że są najlepsi, najuczciwsi, najrzetelniejsi i inne naj... A prawda wygląda prosto i następująco (z 2 powodów): PIENIĄDZE LUBIĄ CISZĘ ! i nie potrzeba do autentycznej współpracy zbędnego (czasem sztucznego) rozgłosu na np. takich forach dyskusyjnych, nie potrzeba kreowania kogoś/czegoś co nigdy niczym/nikim w warunkach (kryto)autoprezenatcji nie było. Są podmioty, które na ten temat i o sobie nic nie mówią. Nie potrzebują. Historia ich funkcjonowania na rynku robi swoje wrażenie, daje przekonaie i nie potrzebuje tymbardziej dodatkowego potwierdzania prawdy. Ot, choćby jak tu poprzez sztuczny tłok w Internecie. Wystarczy poszukać. Pozdrawiam. (trafiłem tu przez zupełny przypadek i trochę się uśmiałem) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mali Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 09:05 Jedno co trzeba przyznać szkolą naprawdę dobrze swoich ludzi , maglowali mnie kilka tygodni ale przynajmniej zarobiłem nie złe money . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarobiony ;) Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 18:10 hehehe tak czytam i sądzę że większość zadowolonych ludzi nie ma czasu na pisanie na forach ponieważ wolą zarabiać pieniądze, a w doradztwie się zarabia a nie dostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiu Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 18:29 DOKŁADNIE !!! Jak nie możesz znaleśc pracy bo nikt Cie nie chce to nie traktuj forum jak dodatkowej pracy gdzie wypisujesz bzdury . Jak chce się zarabiać to się pracuję a nie udaję a potem na forum lituje . pozdrawiam Rzadko tu wchodzę ale jak czasami czytam to co ktoś wymyśla to człowiekowi się w kieszeni nóż otwiera. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 10:40 pracuję w realfinance już dość długo i rzeczywiście, informacje nie są wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 19:45 ależ gdzie tam, wydaje mi się , że to nieporozumienie, ja się zrekrutowałem na managera i nie na działalność gospodarczą a na zlecenie, coś ściemniasz kolego. Nie chcę pisać, że to ty jesteś oszustem, ale na pewno nie podajesz prawdziwych informacji na tym forum. Konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlicjaK Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 12:39 mąż został zaproszony na rozmowę w sprawie pracy: stanowisko kierownicze posiada ponad dziesięcioletnie doświadczenie w zarządzaniu i sprzedaży, wykształcenie wyższe, mówi biegle w 2 językach obcych jak zapraszano go na rozmowę pytał czy na pewno chodzi o dane stanowisko a nie np o pracę doradcy ( tak się składa, że miał całkiem niedawno dość dziwną sytuację z pewnym towarzystwem ubezpieczeniowym gdzie w ogłoszeniu wpisano, że szukają kierownika regionu a na rozmowie okazało się, że zwykłego ph) i co? oczywiście stanowisko kierownika jak najbardziej aktualne, ale.... za 6 może 12 miesięcy a na razie musi pan się wdrożyć i popracować jako doradca:) pozostawię to do Państwa indywidualnej oceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 19:48 tak a propos - ile lat powinien mieć kierownik żeby być dobrym kierownikiem? bill gates zaczął bardzo wcześnie - a ty czekaj sobie do emerytury jak taka wola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Real Finance Znacie tą firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 18:34 Witam Ja pracowałem 3 lata potem przeszedłem do aktualnej firmy. Z mojej perspektywy praca na prowizji jest OK i trochę mnie wkurza jak do firmy przychodzą osoby, które chcą ochronki. W tej branży normą jest prowizja a nie tzw. stałka, chyba ze chcesz do Nobla na 1/16 etatu. A jak jesteś tatusiem to musisz podejmować odpowiedzialne decyzje a nie liczyć że jakoś to będzie. W każdej firmie masz plany i wymogi - nie spełniasz - to cię nie ma. A jak chcesz sobie popłakać to do poduszki kolego tatusiu. Pozdrawiam kolegów Odpowiedz Link Zgłoś