akam22 29.08.07, 23:05 Czy ktoś pracuje w Citi na tym stanowisku lub pracował i ewentualnie mógłby mi przybliżyć specyfikę tego stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajsarka Re: Citibank - doradca ds. kredytów hipotecznych 29.08.07, 23:21 To chyba jak w kazdym banku: sprzedaz kredytow hipotecznych, pozyskiwanie klienta... A co chcesz konkretnie wiedziec? Jaka kasa, klimat? Swoja droga mam znajoma w Citi i nic nie mowila, ze kogos szukaja... Ale ona pracuje w dziale kart kredytowych... Odpowiedz Link Zgłoś
akam22 Re: Citibank - doradca ds. kredytów hipotecznych 29.08.07, 23:26 Jak kasa to napewno bym chciała wiedzieć ponieważ inaczej zawsze wygląda na rozmowie a inaczej w rzeczywistości. Narazie wiem że jest to podstawa plus premia? Jaka podstawa wiem, bo się zgodzili na moje warunki raczej jak wyglada kwestia premii? Jak klimat? I cy raczej jest to praca w oddziale czy na zewnątrz? Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Citibank - doradca ds. kredytów hipotecznych 30.08.07, 10:51 akam22 napisała: > Jak kasa to napewno bym chciała wiedzieć ponieważ inaczej zawsze wygląda na > rozmowie a inaczej w rzeczywistości. Narazie wiem że jest to podstawa plus > premia? Jaka podstawa wiem, bo się zgodzili na moje warunki raczej jak wyglada > kwestia premii? Jak klimat? I cy raczej jest to praca w oddziale czy na zewnątr > z? Jesli wolno mi coś doradzić, to proponuję od Citi trzymac sie z daleka - jak Cię nie okradną to na pewno zajeżdzą. Moja 8miesieczna kariera w tym miejscu zakończyła się w sądzie pracy - i poszło rzecz jasna o premię:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania33771 Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? IP: *.1.telkab.pl 30.08.07, 13:29 mam propozycję pracy jako konsult. sprzedaży kart kredyt. Warto? podstawa + prowizja. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? 30.08.07, 15:05 Gość portalu: ania33771 napisał(a): > mam propozycję pracy jako konsult. sprzedaży kart kredyt. Warto? > podstawa + prowizja. Z innego wpisu wnioskuję, ze chodzi nie o sam Citi ale agencję Rigall - agencje sprzedażowe Citi jak właśnie Rigall czy DSA to takie małe obozy koncentracyjne, które mozna prowadzić nie tracąc jednak nic z wizerunku solidnej firmy i dobrego pracodawcy. Oczywiscie kazda ważna decyzja dotycząca wynagrodzenia, sposobów naliczania prowizji i tak nalezy do ludzi z banku, ale jak dochodzi do sporu to siłą rzeczy trzeba pozwać agencje - ewentualnie wykłócac się z księgową, która nic nie wie, nic nie umie i tylko wykonuje rozkazy...:) Poszukaj lepszej roboty - jak sie nie uda, Rigall przyjmie Cię z otwartymi rękami - oni tam ciągle potrzebują:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania33771 Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 21:36 Prowizja od sprzedania jednej karty jest spora, .....podobno. Ciekawe jak te karty sie sprzedaja tak naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: citigowno Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? IP: *.srg.vectranet.pl 31.08.07, 00:37 citi to korporacja nastawiona na zyski,sprzedaz ,zasrana praca,go...pieniadze,dla idiotow Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? 31.08.07, 08:37 Gość portalu: ania33771 napisał(a): > Prowizja od sprzedania jednej karty jest spora, .....podobno. > Ciekawe jak te karty sie sprzedaja tak naprawdę... Rynek sie juz nasycił, a Citi ma coraz bardziej kiepską opinie - tym bardziej ze konkurencja nie spi i też fajne karty umie wymyślić - a co do sporej prowizji, to jest tu pewien haczyk - płacą dopiero jak karta zostanie aktywowana:) Znałem kiedyś goscia, który wbił sie na jakis zjazd leśników - machnął za jednym razem 100 wniosków na kartę - zgadnij ile zostało zapłacone - 0!! Bo w lesie nie ma gdzie aktywować karty:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sd Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? IP: *.chello.pl 31.08.07, 15:42 przypominam że pytanie dotyczyło doradcy ds.kredytów hipotecznych..nie wierzę że skoro ma się jakiś procent od tego co sie sprzedało nie zarobi się nawet 3-4 tyś,przy sprzedaż powiedzmy 3-4 średniej wielkości kredytów hip. miesięcznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? 31.08.07, 15:58 Gość portalu: sd napisał(a): > przypominam że pytanie dotyczyło doradcy ds.kredytów hipotecznych..nie wierzę ż > e > skoro ma się jakiś procent od tego co sie sprzedało nie zarobi się nawet 3-4 > tyś,przy sprzedaż powiedzmy 3-4 średniej wielkości kredytów hip. miesięcznie?? Przypominam, ze po drodze temat konwersacji sie trochę zmienił:) A z czego wnosisz, ze tak akurat będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Citibank - sprzedaż kart kredyt????? IP: *.chello.pl 31.08.07, 16:07 Widzę że masz złe doświadczenie z citibankiem:)nie chodzi mi dokładnie o citi ale ogólnie o doradców hipotecznych,może wiesz coś bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiek pracowalem w rigallu IP: *.icpnet.pl 30.10.07, 23:28 Pracowalem w Rigallu i bardzo zaluje ze w ogole zaczalem tam prace, pewnie lepiej byloby gdyby ich ogloszenie w ogole nie wpadlo mi w rece. Tak jak juz ktos napisal- legalne obozy pracy :) Jesli jeszcze tam nie pracujesz to stanowczo odradzam a jesli pracujesz to zachecam do zmiany pracy- Zobaczysz jaka to ulga :)) pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś