Gość: STASIEK Re: poczytałem o marcpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 12:00 jestem ZAINTERESOWANY ZAŁOŻENIEM SPRAWY MARCPOLOWI PROSZĘ NA STASIEK_1966@O2.PL O INFO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracowniz Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 19:03 a mnie założyli sprawę o manko dla postrachu i tydzień przed sprawą pozew został cofnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydz Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.13, 18:36 Ktokolwiek może pomoc w powyższej sprawie proszę o kontakt rydz.80@WP.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 15:10 O co chodzi? Zapraszam… Pomogę. O ile będzie to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter [...] IP: *.mennica.com.pl 15.10.13, 08:09 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.13, 10:14 m.facebook.com/profile.php?id=442574009184585 przyłącza cię się , im będzie nas więcej tym lepiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: poczytałem o marcpolu IP: *.30.33.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.13, 03:02 zapraszam wszystkich którzy maja sprawy w sadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: poczytałem o marcpolu IP: *.30.33.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.11.13, 03:08 Nie moze byc tak ze musimy płacic marcpolowi za nasza ciezka prace!!!!!!Badzmy solidarni a wygramy.Prosze wszystkich pokrzywdzonych kierowników o kontakt kierowników o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 23:17 W niektórych przypadkach ktoś kto przepracował tam rok czy dwa lata, według nich ma teraz zarobione u nich pieniądze oddać… Odpowiedz Link Zgłoś
monique114 Re: poczytałem o marcpolu 29.11.13, 11:53 moze warto się zorganizować i zgłosić sprawę do telewizji? ludzi ktorym Marcpol zmarnowal kilka lat - przez sprawy w sadzie , dyscyplinarki - jest dużo. Trzeba ostrzec innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość MarcPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 12:56 Może warto się zorganizować i wreszcie przyłożyć się do pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MarcPol IP: *.play-internet.pl 08.12.13, 00:07 Oj coś mi sie wydaje ,że albo nigdy nie pracowałeś(aś) w MarcPolu ,albo pachnie mi tu KR. lub czymś podobnym. Proszę bardzo zapraszamy do pomocy. Sklep 650m ruch spory i o 15-tej łącznie z Kierownikiem 5 osób. to sie można zorganizować . Koń by się uśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MarcPol IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 02:07 Napiszę tak: jeżeli ktoś rozważa możliwość zatrudnienia się w tej firmie to ODRADZAM! Bez względu na wykształcenie i stanowisko, które ma objąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly cyrk polski IP: *.204.34.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.12.13, 08:28 praca w marcpol to praca za darmo. Kasjerki jak zrobia manko muszą oddać, kierownicy sali, zastępcy i główny sklepu przy obsadzie 5-osobowej zawsze będą mieli braki na sali sprzedaży i wszyscy konczą prace z długami ok. na osobę 20000zł. dostając do tego wypowiedzenie art. 52. Teraz znowu pojawiają się ogłoszenia, zę Marcpol poszukuje kadry zarządzającej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny człowiek [...] IP: *.centertel.pl 10.12.13, 01:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownica_1 Re: cyrk polski 12.12.13, 12:37 Witam, zastanawiam się, czy wśród tych, którzy piszą o sobie "pokrzywdzone" jest też nasz p. Hubercik z Józefowa. Taki biedny był, firma go wyrzuciła i skrzywdziła. A jak przyszło co do czego to okazało się, że z tego pana niezłe ziółko było. Mówił, że on zakupów w Marcpolu nie robi, bo drogo i tak dalej.. Ale jakoś nie przeszkadzało mu to w wynoszeniu siatek z towarem z zaplecza bez płacenia i podjadaniu i jeszcze innych zachęcał, że niby nikt się nie dowie. A jak się ktoś jednak dowiedział, to jeszcze próbował wmieszać w to innych, że niby tez razem z nim to samo robili... Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywdzona.pracownica Re: cyrk polski 12.12.13, 23:56 Nie znam tego Pana. Piszę o sobie "pokrzywdzona", ponieważ nigdy nic z tej "firmy" nie wzięłam a mało tego dokładałam do tego "interesu" np. wykupując towar w kasie i tyrałam jak wół. A co za to dostałam? Oczywiście manko i art. 52 jak to standardowo bywa w tej "firmie". Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_2 Re: cyrk polski 13.12.13, 08:48 A możesz opisać pokrótce swoją historię? Może u mnie był podobny proceder i da się coś z tym zrobić. Pozdrawiam. pokrzywdzona.pracownica napisał(a): > Nie znam tego Pana. Piszę o sobie "pokrzywdzona", ponieważ nigdy nic z tej "fir > my" nie wzięłam a mało tego dokładałam do tego "interesu" np. wykupując towar w > kasie i tyrałam jak wół. A co za to dostałam? Oczywiście manko i art. 52 jak t > o standardowo bywa w tej "firmie". Odpowiedz Link Zgłoś
kum_pel Re: cyrk polski 13.12.13, 09:11 A możesz cos więcej na ten temat napisać? Może mi to coś da pokrzywdzona.pracownica napisał(a): > Nie znam tego Pana. Piszę o sobie "pokrzywdzona", ponieważ nigdy nic z tej "fir > my" nie wzięłam a mało tego dokładałam do tego "interesu" np. wykupując towar w > kasie i tyrałam jak wół. A co za to dostałam? Oczywiście manko i art. 52 jak t > o standardowo bywa w tej "firmie". Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_2 Re: cyrk polski 13.12.13, 08:40 Rzeczywiście w Józefowie niezły bajzel był. Ale od kiedy jest nowa Pani kierownik, to wszystko jest jakoś inaczej. Fakt – ostra jest, ale może dzięki temu klienci do nas wracają i atmosfera się oczyściła. I mam nadzieję, że dzięki niej nie będziemy musieli spłacać żadnych strat. pracownica_1 napisała: > Witam, zastanawiam się, czy wśród tych, którzy piszą o sobie "pokrzywdzone" jes > t też nasz p. Hubercik z Józefowa. Taki biedny był, firma go wyrzuciła i skrzyw > dziła. A jak przyszło co do czego to okazało się, że z tego pana niezłe ziółko > było. Mówił, że on zakupów w Marcpolu nie robi, bo drogo i tak dalej.. Ale jako > ś nie przeszkadzało mu to w wynoszeniu siatek z towarem z zaplecza bez płacenia > i podjadaniu i jeszcze innych zachęcał, że niby nikt się nie dowie. A jak się > ktoś jednak dowiedział, to jeszcze próbował wmieszać w to innych, że niby tez r > azem z nim to samo robili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cyrk polski IP: *.play-internet.pl 18.12.13, 03:48 Hej kosmos ! Prawdziwy z ciebie kosmos jak dla mnie. A pokrój źle serek, nie dopilnuj wędlinki, przeocz nabiałek, niech ci się papieroski nie zgadzają , albo coś w tym rodzaju, to zobaczymy czy dalej będą takie ochy i achy . Mam tylko jedno pytanie : czy twoim kierownikom pieniadze z nieba spadają czy w totka wygrali? No wybacz, ale w cuda to już dawno nie wierzę. Jesli faktycznie jest tak jak piszesz i kierownicy pokrywają straty z winy pracownika z własnej kieszeni ,to ja się na to piszę. Zastanawia mnie również wypowiedź pracownicy 1, skoro tak obszernie opisuje na forum jak to Hubercik "wynosił towar siatkami" to niby co, klapiki na oczach do tej pory miała ? Dziwne ! Jak się sama bałaś to trzeba było zebrać się w parę osób i donieść gdzie trzeba, a nie czekać na innych.Teraz to proszę jestem odważna, mówię jak było, dajcie mi medal ! Czy oby ten świetoszek i lizusek lekkim smrodkiem nie zalatywał ,jak dla mnie to tak. Boże uchroń tych i innych kierowników przed takimi ludżmi bo z długów nie wyjdą za 100 lat . Widzisz kochaniutka jak łatwo można przez bezmyślność i brak umiejetności w doborze słów zaszkodzić sobie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochaniutka Re: cyrk polski IP: *.centertel.pl 18.12.13, 20:11 Fakt, nikomu pieniądze z nieba nie spadają (może wtedy nie musiałbyś się męczyć z tym nabiałem), ale też nie trzeba od razu kraść. No chyba, że nie masz żadnych zasad i tak rodzice uczyli. Ale są jeszcze ludzie, którzy chcą coś osiągnąć uczciwie, a nie kosztem innych. Dobrze, że w końcu się udało oczyścić atmosferę. Żałuję tylko, że tyle zwlekałam. Jestem tylko ciekawa, co byś zrobił, gdyby na Ciebie to trafiło. A może to o Ciebie w tym wszystkim chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cyrk polski IP: *.play-internet.pl 23.12.13, 06:49 Po pierwsze: nie o mnie tu chodzi, bo inaczej pewnie moja wypowiedż była by innej treści . Po drugie :gdyby to na mnie trafiło, że mój kolega mnie i innych okrada (pół biedy jak to był by towar ze śmietnika , jego ryzyko), to ciężko powiedzieć . Wszystko by zależało jak mocno by mnie to po kieszeni szarpneło i z całą pewnością padły by słowa niezbyt cenzurowane. Ciekawe jaką musieliście mieć minę jak sprawa się rypła .O Kierownikach nie wspomnę bo chyba szlak ich trafił. Po trzecie: żeby coś osiagnąć nie trzeba tego robić kosztem innych , wystarczy nie być biernym tak jak to miało miejsce. Po czwarte: czy rodzice uczą swoje dzieci takich rzeczy ? Raczej chyba nie. No chyba że on z jakiejś beznadziejnej patologii się wywodzi? Ale watpię bo niby jak by mu się udało dobrnąć do kierownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cyrk polski IP: *.play-internet.pl 23.12.13, 04:22 No właśnie widzę, kto tu umie czytać ze zrozumieniem . Proponuję przeczytać tekst na spokojnie a nie w nerwach :) Jesli poczułeś się urażony to sorki . Ja w swojej wypowiedzi używam delikatnego sarkazu, a ty jesteś opryskliwy. To ty sam napisałeś ; "I mam nadzieję, że dzięki niej nie będziemy musieli spłacać żadnych strat" Więc o co chodzi ? Po drugie, czy ja się czepiam jak ty pracujesz i czy innych mierzysz swoją miarą , nie bo to nie moja sprawa ! W brew pozorom swoją pracę staram wykonywać się najlepiej jak potrafię ,ale żeby nie było że ze mnie taki idealny pracownik przytoczę mądre powiedzenie "nie myli się ten, co nic nie robi". Zawsze można nawalić , ale to nie koniec świata , po prostu miałeś człowieku pecha i trzeba ponieść tego konsekwencje. O tym była mowa w mojej wypowiedzi. No chyba że zajmujesz stanowisko kierownicze, to zmienia postać rzeczy. Tylko wtedy powinieneś napisać otwarcie ,że nareszcie przestaniecie spłacać manka . Na tym kończę, i bez względu na stanowisko jakie tam zajmujesz życzę ci mimo wszystko powodzenia i usmiechu . Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_2 Re: cyrk polski 23.12.13, 09:31 Gość dzięki. Jednak można być jeszcze dla siebie miłym w tych czasach, bez względu na firme w jakiej się pracuje. Oczyściliśmy atmosferę i tak powinno być. Niektórym Marcpol może nie pasować, ale jak to mówią "jak się nie ma innej, to się lubi co się ma". Wszystkiego dobrego na Święta ! I obyśmy mieli pracę w Nowym Roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: cyrk polski IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.13, 00:21 zgadzam się. A konsekwencje pracowania w tej firmie mogą być bolesne jest przez długi czas po jej zakończeniu. Nie polecam każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kum_pel Re: cyrk polski 13.12.13, 08:24 :-( ja też przez takich kombinatorów straciłem pracę…Nawet nie umieli po tym nas przeprosić i jeszcze odgrażali, że się policzą, bo nic nie zrobili, a sam widziałem jaką magię czynili przy kasach. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_62 Re: MarcPol 11.12.13, 20:31 Widać, że Marcpol jest przez Was bardzo „lubiany” he..he.. Jeszcze kilka miesięcy temu myślałam tak jak większość z Was, że to jeden wielki bajzel. Ale okazało się, że taki bajzel i obóz pracy może zrobić jeden człowiek drugiemu i niekoniecznie jest to regułą w całej firmie. Pracowałam jakiś czas temu w Marcpolu w jednym z podwarszawskich sklepów. Atmosfera była koszmarna, nie tylko za sprawą kierownictwa i ich przerośniętej ambicji, ale i jednej z naszych cudownych koleżanek, która dodatkowo mieszała w naszym piekiełku. Myślałam żeby się zwolnić. Trafiła się okazja, żeby przeprowadzić się do stolicy. Myślałam, że tu będzie lepiej, ale okazało się, że nie z pracą. Postanowiłam wrócić do Marcpolu. Trafiłam do sklepu na Ursynowie. Mam niedaleko do pracy, ale co najważniejsze atmosfera jest zupełnie inna i naprawdę chce mi się pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: MarcPol IP: *.205.20.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.13, 10:47 to prawda atmosfera zależy od ludzi pracujących w Marcpol niestety dominuje chamstwo. Prezesi stworzyli stanowiska pracy chwala im za to jednak z tej pracy uciekają wartościowi ludzie, którzy nie tolerują wulgaryzmu chamskiego. Szkoda że nie wprowadzono system karania za chamskie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_62 Re: MarcPol 12.12.13, 12:25 To trzeba było by zacząć karać i rząd i całe społeczeństwo, bo to chyba jakas wada wrodzona większości (klienci też do najmilszych nie należą niestety :-/). Ale ja widzę, że w Marcpolu dużo się zmienia i porównując moje poprzednie miejsce pracy i obecne, to jest o wiele lepiej.. może to zasługa tych ludzi tutaj i kierownictwa, może mają jakiś nowy system? Nie wiem, ale to co teraz widzę całkiem mi się podoba i oby tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
monique114 Re: MarcPol 12.12.13, 18:38 osoby ktore mają problemy w sądzie z MarcPolem zapraszam do kontaktu ze mną stasil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozew.zbiorowy Re: MarcPol IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.13, 23:03 www.facebook.com/pozew.zbiorowypozew Odpowiedz Link Zgłoś
1reformator MarcPol od innej strony 16.12.13, 11:08 Wielu z Was pisze tutaj, że ta firma jest beznadziejna itd.. W niektórych kwestiach się zgadzam. Ale jak ktoś totalnie nie znosi swojej pracy to po co się w niej męczy? A jest coś co Wam się jeszcze w pracy w Marcpolu podoba albo podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik przemyślenia kierownika IP: *.centertel.pl 17.12.13, 08:09 Jestem kierownikiem sklepu w Marcpolu już jakiś czas. Pracowałem już na 3 sklepach, w różnych miejscach i uwierzcie, jak patrzyłem na pracę co niektórych, to normalnie ręce same opadały. Piszecie, że my kierownicy to „szuje” i nic tylko gnębimy biednych ludzi i się wydzieramy. Ale zastanówcie się, czy nie mamy podstaw? Kiedy mamy tylko same pretensje i żądania „więcej kasy” i nic w zamian?! Jak NIEKTÓRZY celowo i wręcz jawnie ignorują nasze polecenia i kiedy nie widzimy mają wszystko gdzieś. Specjalnie podkreślam, że „niektórzy”, bo większość pracowników z którymi miałem styczność w Marcpolu jest naprawdę OK. Ale tracą i oni przez takie czarne owce, które sieją zamęt i wprowadzają niezdrową atmosferę w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: MarcPol od innej strony IP: *.centertel.pl 17.12.13, 14:38 Mnie się podoba, że dają pracę dla ludzi bez doświadczenia. Jak szukałam pracy zaraz po skończeniu szkoły, to byłam załamana. Gdzie bym nie patrzyła, to wszędzie tylko potrzebne osoby z doświadczeniem, a skąd je wziąć jak człowiek się jeszcze uczy? Przez przypadek trafiłam na ogłoszenie z Marcpolu. Bez większego przekonania wysyłałam swoje CV i o dziwo po 2 tygodniach miałam już pracę. Fakt, trzeba było przejść dużo szkoleń, ale dziś to ja pomagam nowym pracownikom "wejść w sklep" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: MarcPol od innej strony IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.07.14, 10:47 Ale że jakie szkolenia?? Może BHP które nie ma nic wspólnego ze szkoleniem...pogadanka przy kawie...prezentacja działalności firmy to też szkolenie...nic to nie ma wspólnego z rzeczywistością i pracą w sklepach tej sieci...przepisy BHP...w sklepach sieci MarcPol nie ma czasu na BHP inaczej cię zwolnią!! a przepraszam jedyny przepis o który walczą kierownicy sklepu i rejonu to zakryte obuwie... Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_62 Re: MarcPol od innej strony 30.12.13, 19:12 A jak Wam się impreza urodzinowa w maju podobała, jak już tak rok podsumowujemy? Fajnie było się tak razem spotkać, pobawić i pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
aniol_89 zwolnienie z paragrafem 16.12.13, 20:51 Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest z tym zwolnieniami z paragrafu? Bo z tego co słyszałam od kuzynki, która jest prawniczką, to pracodawcy chyba nie mogą sobie tak na prawo i lewo wlepiać zwolnień z art. 52 jeśli nie mają dowodów ewidentnie poświadczających winę pracownika. I podobno sprawy w sądzie niektórych odwołujących się skończyły się dla nich kompromitacją, bo dowody były niepodważalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: zwolnienie z paragrafem IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.07.14, 10:55 standard MarcPol nie może sobie pozwolić aby ktoś odszedł od nich...bo to oni rządzą i oni zwalniają...sam to ty możesz jedynie do toalety iść...wlepiają kiedy i jak im się podoba..najczęściej przytrafia się to pracownikom którzy mają jakieś określone stanowisko...od kierowników sklepów po struktury w firmie...wlepiając paragraf a pracownik się nie postawi mogą z nim pogrywać dalej...już dostał paragraf walczymy z nim dalej z reguły paragraf 52 mówi o tym że naraziło się firmę na straty...teraz straty trzeba pokryć idziemy do sądu po odzyskanie kasy...i tak MarcPol zyskał kilka tysięcy...(trzykrotność Twojej pensji) dostałeś paragraf walcz inaczej się bardziej podsumują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 03:07 Jest takich ludzi naprawdę sporo. A w sądach ta firma ma oddzielne szafy z aktami z prowadzonych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: againter Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.14, 11:49 Witaj ja mam sprawę z Marcpolem od 2011 roku i nie mam zamiaru im ustąpić czytając niektóre wypowiedzi otwiera mi się scyzoryk w kieszeni jak to niby poszkodowani kierownicy chcą albo nawet godzą się na ugody z tą firmą dla świętego spokoju co to znaczy święty spokój że trzeba za niego zapłacić a niby z jakiej paki jeśli się nic nie ukradło i ma się czyste sumienie zapie...ło się nie po 8 a po 12 godzin to ja mam jeszcze płacić co to za podejście tych biedaków ja myślę że mają coś na sumieniu i muszą sobie je kupować nie wiem jak ty ale ja walczę do końca i się nie poddam mnie nie było na inwentaryzacji i przed byłam na zwolnieniu lekarskim bo miałam wypadek w pracy uszkodziłam sobie kręgosłup od dźwigania. więc nie wiem czego ode mnie chcą. za to kierownik głowny kradł bo został złapany na gorącym uczynku i z tego tytułu ma również sprawę więc wiadomo już gdzie jest sprawca. Pozdrawiam ciebie i wszystkich walczących nie poddawajcie się nie wchodźcie w ugody walczcie mój e-mail againter2@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: againter Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.15, 21:29 Można wygrać z Marcpolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: poczytałem o marcpolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 18:51 hej Ja właśnie dostałam pozew będę piać odwołania razem z koleżanką daj namiar na siebie to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywdzona.pracownica Re: poczytałem o marcpolu 19.11.13, 23:25 pisz na mail pokrzywdzona.pracownica@onet.eu to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
monique114 Re: poczytałem o marcpolu 27.11.13, 10:05 jeśli ktoś potrzebuje pomocy w sprawie pozwów MarcPol wysyłanych do pracowników - o zapłatę, ze zwolnieniem dyscyplinarnym czy tez innych - proszę o informacje. Te sprawy Z MarcPol można wygrać. Kontakt: stasil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 03:13 Jakiego miasta dotyczy ta informacja? Jakoś nikt nie organizuje się w grupę przeciwko tej firmie… A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozew.zbiorowy Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 13:14 Jeśli ktoś z Państwa jest poszkodowany przez tą polską firmę, otrzymuje wezwania do zapłaty lub w jakikolwiek inny sposób ma problemy prosimy o kontakt z naszym prawnikiem pod adresem pozew.zbiorowy@prokonto.pl Prosimy także o kontakt wszystkie osoby, które chcą dołączyć do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie. Nie bądźmy obojętni i nie dajmy się wykorzystywać firmie, która afiszuje się, że jest polską siecią handlową ! Czekamy na zgłoszenia: pozew.zbiorowy@prokonto.pl Polecamy również naszą stronę na facebook : www.facebook.com/pages/Walka-z-marcpolem/442574009184585 Odpowiedz Link Zgłoś
monique114 Re: poczytałem o marcpolu 03.12.13, 22:34 tez myslę,ze warto walczyc. Jest całe mnostwo pełnomocników radców prawnych którzy walczą z Marcpolem - wystarczy wystapic o pełnomocnika z urzedu i sąd go przyzna - ten za darmo pomoze sformułowac pisma w sprawach przeciw MarcPol itp ja taką pomoc mam bardzo skuteczną i walczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poczytałem o marcpolu IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.14, 11:13 Witam nie mogę znaleźć tej stronki na fejsie chętnie się tam zaloguję Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywdzona.pracownica potrzebuję pomocy 13.11.13, 14:35 Witam, Dzisiaj również otrzymałam wyrok z posiedzenia niejawnego, że mam zapłacić. Proszę o pomoc, może ktoś ma silne argumenty na nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: potrzebuję pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 22:59 Należy wnieść sprzeciw do sądu odnośnie otrzymanego wyroku. Trzeba pamiętać przy tym o terminach. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywdzona.pracownica Re: potrzebuję pomocy 14.11.13, 09:42 Wiem o tym, szukam kogoś, kto taką sprawę wygrał i jakimi argumentami się posłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: potrzebuję pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.13, 00:13 Jaki czas temu zakończyła Pani pracę dla tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 14:20 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia Re: MarcPol IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.11.13, 19:42 Witam placowka podskarbinska to istne piekło kierownictwo stosuje mobbing.Kierowniczka nie potrafi ukryc swoich emocji wyzywa pracownikow na sklepie , krzyczac na nich przy klientach ,bylam swiadkiem jak na zapleczu wrzeszczala i rzucała skrzynkami. Panie Prezesie zrobi cos pan z tym,bo naprawde nie milo sie przychodzi do tego sklepu na zakupy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: MarcPol IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 03:03 Prezes jest zajęty innymi sprawami. Jeżeli zarząd nie zmieni podejścia do kierowników to takie sytuacje będą na porządku dziennym. Czyli zatrudnianie ludzi bez najmniejszego pojęcia czy doświadczenia w zarządzaniu na stanowiskach kierowniczych. Jeszcze trochę i nikt przy zdrowych zmysłach nie zatrudni się w tej firmie na stanowisku kierownika, zastępcy czy kierownika sali. Nie wrzaskami, ale wykształceniem i podejściem do pracownika można o wiele więcej zdziałać. Poza tym, to w zarządzie nie grzeszą jakoś specjalnie kulturą i wykształceniem. Poza nielicznymi wyjątkami. Niektórzy faktycznie tam "pracują". Reszta jest chyba z przypadku, albo znała prezesa z czasów stadionu. Na marginesie to Prezes powinien reprezentować firmę. W tej dokładnie firmie prezes nie reprezentuje niczego pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: MarcPol IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 02:41 Nie wszyscy kierownicy są tego pokroju. Ale jeżeli zarząd będzie traktował kierownictwo jak do tej pory, to co raz więcej będzie takich "przypadków", że kierownictwo to ludzie bez wykształcenia. Pozostali po prostu zmieni pracę. Odradzam pracę w tej firmie na jakimkolwiek stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MarcPol IP: *.play-internet.pl 07.12.13, 23:53 Wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy,znam wiele osób po studiach którzy zachowuja sie poniżej krytyki. Problemem są ludzie na stołkach w centrali, ktorzy maja niezły ubaw jak szaraczki wzajemnie się wykańczają.Podkręcili już tak śrubę zarowno Kierownikom jak i pracownikom,że Biedronka w najgorszych czasach to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: MarcPol IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 17.12.15, 08:34 święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 22:45 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigdy wiecej Re: MarcPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 20:30 hahahaahahahahaha, śmieszna osobo, masz złego informatora, bo osobą ktora robi tam za trzech to na pewno nie jest ta pani o ktorej wspominasz,caly czas gdzies dzwonila a kultura tez nie grzeszy szkoda. ze obrona wypadla tak marnie, a na dodatek widac, ze napisal to ktos z bliskich, co do tej mlodej, to gowniarzami sie nie interesuje, ale te gowno co ma w glowie to niezle jest bo czasami przejezdala cos robic bo reszta nie umiala wiec do nauki nieuki pozdrawiam dziewczyny z wołomina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: MarcPol IP: *.180.127.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.11.13, 19:17 Polska Firma z polskim kapitałem na polskiej ziemi urządza nowo przyjętym pracownikom swoiste igrzyska. Zatrudnia naraz dziesięć osob starających się zaledwie o trzy stanowiska za minimalną pensję przy odpowiedzialności finansowej. Ludzie tratują się walcząc o przetrwanie o pracę o 1100zł nie przestrzegają norm etycznych tylko kto chamski ten lepszy a góra ogląda sobie małpy na wybiegu i obstawia, którzy wytrwają w tym upodleniu. Brawo Pani Prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: MarcPol IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 17.12.15, 08:33 na szczęście już wyje...... prezesową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruspan Re: MarcPol IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.12.15, 15:51 Gość portalu: znajomy napisał(a): > na szczęście już wyje...... prezesową na nieszczescie dopiro teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Michał Re: poczytałem o marcpolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 14:58 Wiem Że w Józefowie koło Otwocka był dokładnie ten sam problem. Kierownika obciążono za Manko. Widać, że to jest praktyka popularna w tej firmie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontrol Re: MarcPol IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.14, 15:24 hahahahhaha ale jaja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: MarcPol IP: *.net.wi-lan.net.pl 06.02.14, 18:31 tinyurl.com/opinieopracodawcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: MarcPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 12:22 ludzie czy w tych marcPolach ktoś was na siłę trzyma? Nie podoba się to składacie wypowiedzenie i dowidzenia? Nie wiem w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: MarcPol IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.07.14, 10:34 Teoretycznie ujmując to tak MarcPol trzyma ludzi w garści...złóż wypowiedzenie a firma już na Ciebie coś znajdzie przykłady: pracownik biura składa wypowiedzenie...hmm krótko to trwało dostaje paragraf i teraz się sądzi...kierownik rejonu jakoś w zeszłym roku jeździ po swoich placówkach i co modli się żeby paragrafu nie dostać uff tutaj się udało...inna sytuacja kierowniku nie odchodź inaczej spotkamy się w sądzie...co druga sprawa w Państwowej Inspekcji Pracy to MarcPol...słusznie ludzie zaczęli walczyć o swoje...kiedy się skończą te wszystkie problemy z tą siecią pewnie jak zostanie całkowicie wchłonięta przez Biedrę...życzę konkurencji powodzenia przynajmniej ludzie po 8 godzinach pracy idą do domu...a w MarcPolu przez 5 lat mieli urlopu kilka dni bo reszta to odbiór dni wolnych...dobre bo polskie - a to ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: MarcPol IP: *.centertel.pl 23.09.14, 19:22 Chciałam poruszyć temat marnotrawstwa jakie ma miejsce w sklepie marcpol na warszawskiej woli, niestety mam wątpliwą przyjemność mieszkać w pobliżu tego sklepu i codziennie oglądać ile to żywności jest marnowane i wyrzucane bezpośrednio do osiedlowego śmietnika.Dlaczego nie można zrobić przecen z upływającym terminem?? nie ma takiej tradycji w tym sklepie, dzień w dzień o 19 panie targają wózki z jedzeniem wprost do śmietnika, dziś cały wózek mleka wjechał do śmieci, w tygodniu, mięso mrożone w kartonach wyrzucone, pomarańcze itd. itp....to są dziesiątki kilogramów.....za kilka chwil przechodzą kloszardzi i wyciągają to co panie wrzuciły.....czy mięso i wędlina przeterminowane może być ot tak wrzucane do koszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: MarcPol IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.16, 08:23 Mieszkam na woli od ładnych paru lat i w dodatku nad sklepem o którym mowa...Nie wiem co kierowało wypowiedzią przedmówcy...Bo na pewno nie obiektywizm.W sklepie są robione przeceny i zresztą sam często o ile zdążę jeszcze to z nich korzystam.Co do kloszardów....to w jaki sposób niby wybierają ze śmieci skoro altana zamykana jest na klucz???Przez dziurkę od klucza to raczej się nikt nie przeciśnie...Tak więc proszę o jakieś prawdziwe dane ,a nie brednie wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: MarcPol IP: *.play-internet.pl 07.11.14, 14:07 Pracowalam na Trakcie Lubelskim pani kierownik chamica totalna. Zero wychowania. Rozstawia ludzi po katach a oni boja sie odezwac. Aby placowka miala mniejsze straty sprzedaje sie stare mieso i wedliny chleby nowakowskiego i intera sa odswierzane po pare dni. Ogolnie masakrs i mobbing. Glupota jest to ze podczas przerwy zeby wyjsc zapalic trzeba miec zgode pani kierownik a ona oczywiscie zalezy od jej humoru, a on raczej rzadko jest dobry. Teraz pracoje w innej firmie i mam spokoj nikt nie stoj mi nad glowa nie Krzyczy nie wyzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
sunpress1 Re: MarcPol 10.11.14, 16:32 Jeżeli szukasz pracy lub pracowników w Warszawie zajrzyj na stronę www.PracaWarszawa.com.pl Dodaj swoje ogłoszenie za darmo. Szukaj pracy blisko swojego miejsca zamieszkania, sprawdź oferty pracy w Twojej dzielnicy. PracaWarszawa.com.pl - praca na wyciągnięcie ręki. Odpowiedz Link Zgłoś