Dodaj do ulubionych

wielka ściema

IP: *.aster.pl 30.01.08, 12:03
AAa młode osoby do działu reklamacji,
bez doświadczenia, szkolimy, praca
stała, tel. 620 94 92 to i jeszcze kilka ogłoszeń to wielka ściema to jest
praca jako akwizytor i nie jest to praca stała, obiecują cuda a tak naprawdę
to wielka ściema
Obserwuj wątek
    • lplast Re: wielka ściema 15.02.08, 15:52
      Chyba wiem o czym mówisz. Ostatnio pojawiło się to ogłoszenie w Gazecie Praca.
      Zadzwoniłem, odebrała jakaś sekretarka, która nie była w stanie udzielić mi
      żadnych informacji. Oczywiście wszystkiego miałem dowiedzieć się osobiście u
      prezesa.. Żałosne..
    • Gość: gosia Re: wielka ściema IP: *.chello.pl 19.03.08, 12:31
      dzis tzn 19.03 pojawiło sie to ogłoszenie, widac odrazu ze skoro nie
      podane kto to to jakas lipa
    • Gość: ż. Re: wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 15:19
      hej. właśnie dzisiaj dzwoniłam do tych ludzi na nr 620...
      mowili,że chca od zaraz,bo tworzą jakiś skład 5 osobowy. to naprwde ściema ?
      • maryjanek66 Re: wielka ściema 14.05.13, 16:47
        co to znaczy ściema? raczej oszustwo po polsku
        • Gość: . Re: wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 23:15
          czy to OSZUSTWO ?
    • Gość: gość Re: wielka ściema IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 10:17
      witam..

ostatnio znalazłam ogłoszenie na gumtree cyt:

Firma zajmująca się promocją warszawskich teatrów, poszukuje osób na stanowisko pracownika obsługi klienta.
      Praca na pełen etat, w godzinach 8.00-17.30.
      Umowa zlecenie/umowa o prace.
      Wynagrodzenie 2-3 tys złotych.
      Poszukujemy osób dyspozycyjnych, do podjęcia pracy od zaraz.

Osoby zainteresowane, proszone są o kontakt telefoniczny w celu umówienia się na rozmowę kwalifikacyjną. CV drogą elektroniczną nie będą brane pod uwagę.

22/620 94 92

Jak zadzwoni,lam do babeczki to stwierdzila ze na rozmnowe moze umowic jedynie na dzis na 13:30 na nast dzien jak chcialam to już cieżko cieżko..
      I pomysleć ze chcialam dziecko oddac do zlobka a on kosztuje 1500zl za miesiac!!!!!
      jeszcze śmieszniejsze jest to ze po podaniu mi adresu (żelazna 54 lok.3 p.2) zaczełam miec wątpliwości - pare lat wczesniej pracowalam pod podobnym adresem jako akwizytor!!! zarobilam cale nic bo tam stalej pensji nie ma! Sprawdzam na google maps i eureca to to samo gowno!

TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH JAK NAJDALEJ!
      ONI ZARABIAJĄ NA NAIWNOŚCI LUDZKIEJ!!!!
      • Gość: Sy Re: wielka ściema IP: *.free.aero2.net.pl 01.11.13, 20:39
        dziękuję, że ochroniłyście mnie przed oszustami.
        • Gość: paweł Re: wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 11:33
          a coś mnie natknęło tak żeby poszukać coś o nich na forum, wkleiłem ich numer tel. który podali (bo żadnych więcej info o nich nie ma) i proszę bardzo czego można się dowiedzieć ;p a już chciałem dzwonić ale mówię, jeszcze sobie sprawdzę :) dzięki wielkie za informację :)
          • Gość: LO1968 Re: wielka ściema IP: *.205.39.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.13, 15:18
            Bardzo dziękuję wszystkim za komentarze!
            Dziś numer 226209492 zbiera ludzi do :
            "Firma zajmująca się promocją warszawskich teatrów, poszukuje osób na stanowisko pracownika obsługi klienta.
            Praca na pełen etat, w godzinach 9.00-18.30.
            Poszukujemy osób dyspozycyjnych, do podjęcia pracy od zaraz.

Osoby zainteresowane, proszone są o kontakt telefoniczny w celu umówienia się na rozmowę kwalifikacyjną. CV drogą elektroniczną nie będą brane pod uwagę."
            Wizyty: 2952 - tyle mają odsłon!

Ja nie dzwoniłam, ponieważ ogłoszenie zbyt "piękne", ale sądząc po ilości odsłon - naiwnych znajdą i tym razem.....

Dzięki wszystkim jeszcze raz :)
      • Gość: dawid Re: wielka ściema IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 10:14
        dzięki za podpowiedź, miałem pojechać na spotkanie ale babeczka, która odebrała była tak niemiła, że postanowiłem sprawdzić w necie czy warto
    • Gość: paweł Re: wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 12:02
      Ogłaszają się też na Tablica.pl tylko, że podają inny numer tel.

Firma zajmująca się promocją warszawskich teatrów, poszukuje osób na stanowisko pracownika obsługi klienta.
      Praca na pełen etat, w godzinach 9.00-18.30.
      Poszukujemy osób dyspozycyjnych, do podjęcia pracy od zaraz.. Warszawa, dzielnica Śródmieście, przystanek autobusowy Mennica lub Norblin.
      tel.226 207 339
      • blueska3 Re: wielka ściema 07.01.14, 12:40
        Już miałam tam dzwonić, ale intuicja podsunęła mi pomysł, żeby sprawdzić ten numer, który podali w ofercie (na gumtree.pl). Dzięki wam oszczędziłam sobie nerwów. Dziękuję!
        • Gość: ona Re: wielka ściema IP: *.centertel.pl 22.05.14, 09:36
          Ja tez, jak zawsze mam w zwyczaju, wygooglowalam sobie numer zanim tam zadzwoniłam. Teraz proponują więcej 2-4 tys. zl. Dzięki ludzie za to forum ;) w sumie zbyt mądrzy nie są skoro tyle czasu pod tym samym numerem działają. A może nie myślą tak jak my zeby się wygooglować i sprawdzić co ludzie o nich piszą. Ciekawa jestem czego dotyczy ta akwizycja? Ktos sprawdził? A może gumtree powiadomić?
          • tomeczek_44 Ta firma stała się już legendarna :) 22.05.14, 09:59
            Gość portalu: ona napisał(a):

> A może nie myślą
            > tak jak my zeby się wygooglować i sprawdzić co ludzie o nich piszą.

Ich to akurat {...} obchodzi, co o nich na forum piszą.
            A piszą sporo, i to od prawie siedmiu lat :)

forum.gazeta.pl/forum/w,23,65742500,,Firma_na_Zelaznej_54_Warszawa_.html?s=0
    • gosc151900 Re: wielka ściema 08.10.14, 10:57
      WIELKA ŚCIEMA POD KAŻDYM WZGLĘDEM...
      nic nie mówią o co chodzi tylko kłamią, po czym zapraszają na dzień próbny tak zwany wyolbrzymiają wszystko i mówią ze tyle się zarabia potem się awansuje itp. itd...
      tak na prawdę na tym pseudo szkoleniu ,, dniu próbnym'' chodzisz z młodzieża czyli jedną osobą z tam tąd która Cię przyucza do składania reklamy i zachęcania do zakupu karty bądź biletu do teatru... ciągle chodzisz po różnych instytucjach na nogach tyle godzin ludzie się denerwują nie maja na to czasu ani pieniędzy a jak zechcą sobie pójść do teatru to sobie i tak pójdą bez twojej prezentacji i zachęty... Ci ludzie co pracują tam aby cokolwiek im zeszło chodzą po sądach kancelariach adwokackich i aby tylko wejść do środka kłamią że byli umówieni a po chwili są wyrzucani... tak spędziłam cały dzień a kart około 5 sprzedała dziewczyna i mówi ucz się ucz bo egzamin na końcu będziesz z tego zdawać co wydawało mi się bardzo śmieszne... co do wypłaty to mają rzekomo 12 zł od sprzedanego biletu... awanse to także wielka ściema... jedynie co to awansować można na to, że z 12 zł płacą ci 15 co też nie koniecznie jest prawdą a to co oni mówią i opowiadają to aż się rzygać chce... rozwijająca się firma... kogo oni chcą na to nabrać ? dziwne nie, to praca jak listonosza tylko że o wiele gorsza bo ciągle gadasz i gadasz to samo o danym repertuarze w teatrze i zachęcasz do zakupu i na tym się zaczyna i jednocześnie kończy awans który jak mówią jest 5-cio stopniowy!!
      po dniu próbnym piszesz test z całego dnia czyli z tej reklamy rzekomych stopniach awansu wymienić je itp. itd których tak naprawdę nie ma. a po teście i tak każdego przyjmują mimo tego że rzadko kto do niego przystępuje a po tym teście gorącą Ci gratulują, że Cię przyjęli że ci się udało i czekasz na odpowiedź szefa mimo że jak wiemy to nawet pracą nazwać nie można... że na to nie ma jakiegoś prawa, to jakiś CYRK JEST! UWAŻAJCIE NA NICH...
      na rozmowie pierwszej my ludzie nie świadomi w stresie też nie całkiem myślimy a oni pytają nawet o takie osobiste rzeczy że to kolejny znak zapytania z czego się utrzymujesz aktualnie z kim mieszkasz ile ci potrzeba na miesięczne utrzymanie i to wszystko przy młodych bardzo osobach które są na bardzo niskim szczeblu w życiu...
      dodam jeszcze, że na zachętę mówią także że nie patrzą na cv tylko każdemu dają szanse tylko pytanie na co ??? na roznoszenie zaproszeń i proszeniu ludzi aby kupili bo inaczej nie dostanę zapłaty... kto tym wszystkim kieruje pytanie bo rozmowy są prowadzone przez dzieci że tak powiem które pracują tam kilka miesięcy i są w to wciągnięte a ktoś po studiach idzie i marnuje swój czas na takie pośmiewisko i wielką ściemie... ŻENADA PO PROSTU!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka