Dodaj do ulubionych

Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej informacji

IP: *.nott.cable.ntl.com 22.02.08, 20:19
Witam, firma jak wyzej oglasza, ze szuka koordynatora projektow. Czy ktos ma wiecej informacji, jaka atmosfera tam panuje, jakie sa zarobki i czy rzeczywiscie, pracujac tam, ma sie wiele kontaktow zagranicznych. Czy podajac na rozmowe kwalifikacyjej oczekiwana pensje 5 tys. netto bede pasowac do kultury placowej :)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 10:00
      Spróbuj tyle zaśpiewać, ale raczej ciężko Ci będzie tyle uzyskać. Co do
      kontaktów międzynarodowych - parę razy może wyjedziesz na szkolenie zagranicę i
      to tyle.
      • Gość: gośććććć Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 09:42
        Jako Koordynator Projektów raczej 5k nie dostaniesz. Prędzej 4k.

Kontakty zagraniczne są, bo projekty są zlecane z zagranicy, więc cała
        korespondencja (czasem również rozmowy) odbywa się w języku angielskim. Wyjazdów
        faktycznie nie ma, ale kontakty zagraniczne to codzienność.
        • Gość: panienka Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.chello.pl 08.05.08, 16:35
          Mysle, ze i 4k nie dostaniesz. Z tego, co slyszalam, to Koordynatorzy
          Projektow dostaja tam na start maksymalnie 3k netto.
        • Gość: Paweł Gaweł Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.spray.net.pl 27.05.08, 19:28
          A czy ktos moze wie jak wyglada rekrutacja do lionbrigde?? Na
          stanowisku koordynatora projektow? Są testy czy tylko romowa
          kwalifikacyjna?

• Gość: mrowka Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 83.238.100.* 29.05.08, 10:14
            Ja mam trochę inne pytanie: a mianowicie, jak tam wygląda socjal?
            Czy mają opiekę medyczną albo cos w tym stylu?
            • Gość: grl Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:57
              Pracownicy dostają podstawową (białą) kartę do Medicover
              • Gość: michałłłł Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:15
                Dokładnie, biała karta Medicover. I są dopłaty do wakacji (od tego roku). Poza
                tym nawet karnetu na basen nie chcą zesponsorować/dosponsorować.
                • Gość: ALA Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.spray.net.pl 03.06.08, 12:24
                  a czy ktos moze wie jak wyglada tam atmosfera w pracy? czy ludzie
                  ogolnie spoko czy moze raczej wyscig kto wiecej i lepiej.
                  • Gość: gośćććććććć Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 22:04
                    Ludzie ogólnie spoko i wyścigu szczurów nie ma (z nielicznymi wyjątkami, ale one
                    giną wśród normalsów).
      • Gość: anelika Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.tktelekom.pl 28.12.11, 22:53
        Witam czy mógł by mi ktoś powiedzieć ile można zarobić na stanowisku testera w tej firmie? słyszałam że są przyjęcia na to stanowisko
    • Gość: mrowka Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 83.238.100.* 05.06.08, 16:39
      A jak mniej więcej wygladają warunki na stanowiskach redaktorskich -
      jakie zarobki, ile pracy?
      • Gość: gośććććć Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 19:56
        Zarobki nie wiem. Praca bez nadgodzin i w ilości akuratnej.
        • Gość: j Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:32
          To jest chyba firma-widmo. Aplikowałem tam, nie raczyli się odezwac
          a widzę, że znowu poszukują kierownika projektu. Nadal wydaje mi
          się, że spelniam ich wymagania i trochę dziwi mnie ich tajemniczośc.
          Czy ktoś z Was tam był na rozmowie lub dostał pracę?
          Pozdrawiam
          J
          • Gość: KMK Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.spray.net.pl 08.06.08, 18:46
            Wiesz oni maja w czym wybierac, z tego co wiem to naprawde masa
            ludzi aplikowala tam o prace a z zasady HR odzywa sie tylko do
            wybranych kandydatow.
            • Gość: J Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:58
              Tak, tylko skoro mają w kim wybierac to czemu znowu zamiescili
              ogłoszenie? Trochę to dziwne...
              • Gość: guest Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 11:33
                Poniewaz jest rotacja i trzeba na bieżąco uzupelniac zasoby.
                • Gość: gośććć Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:52
                  Nie wiem czy w detepie da rade 4 tyś. na łape, chyba nie.
                  Rotacja jest, ale to zależy od dzialu. U kierowników projektów z pewnoscia jest,
                  bo ciagle nowe nazwiska. I roboty maja sporo.
              • Gość: Sylwia Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.11.09, 13:46
                Ja tam bylam na rozmowie o stanowisko Managera Projektow, jesli dobrze pamietam.
                Zglosilam sie na Koordynatora, bo takie bylo ogloszenie, ale ze wzgledu na moje
                doswiadczenie zproponowali mi aplikowanie na Managera (odpowiedzialnosc
                budzetowa). Przeszlam test w stylu odpowiadania na mejle i wymyslania szybkiej
                krotkiej strategii, zarzadalam 5k na reke i powiedzieli, ze ich na mnie nie stac :)
                • Gość: cobra01 To z grzeczności tak powiedzieli. Naucz się po IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 01:40
                  polsku pisać analfabetko, bo robisz blędy ortograficzne. Po angielsku pewnie też poprawnie nic nie napiszesz.
          • Gość: anka Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.resourcepartners.eu 14.06.10, 11:04
            Hej , wysyłałam im cv chyba z 4 razy!!! i ostatnio sie odezwali , 4
            miechy po tym jak wysłałam ostanie cv a na oferte o która sie ubiegałam z
            dobre 4 miechy temu!!! miałam podobne odczucia do twoich- zycze powodzenia
            i cierpliwosci :)
    • Gość: Gość Re: Lionbridge Polska - a jak z dtp? IP: *.aster.pl 09.06.08, 15:10
      moze ktos wie ile tam mozna dostac na stanowisku operatora DTP? jest
      szansa na 4k?
      • Gość: * Re: Lionbridge Polska - antypracownicza firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 21:46
        praca w firmy Lionbridge:
        www.trybuna-robotnicza.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2495&Itemid=5
        • Gość: salomon Re: Lionbridge Polska - antypracownicza firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 23:57
          dobrze że ktoś to wyciagnal. Tak bylo, wywalili i sie nie cackali
      • Gość: Mieczysław Re: Lionbridge Polska - a jak z dtp? IP: 82.177.11.* 20.06.08, 08:46
        Niema szans na 4k, max 3k ale to i tak nie na poczatek.
      • Gość: ta Re: Lionbridge Polska - a jak z dtp? IP: *.chello.pl 31.10.08, 20:19
        Max 2,2k
      • Gość: Maciek Re: Lionbridge Polska - a jak z dtp? IP: 82.177.11.* 19.01.10, 08:36
        dostałem propozycje pracy w Lionbridge jako specjalista operator
        DTP, jakie moge mieć wymagania finansowe, żeby nie przegiąż ale też
        za mało niekrzyknąć. chciałem powiedzieć 2500 do łapy na początek a
        potem 3000 do łapy. jak myslicie?
    • Gość: kasia Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 212.76.37.* 13.06.08, 23:56
      Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie (znajoma pracujaca
      tam przekazala mi, ze mają kłopoty z rekrutacją doświadczonych
      pracowników), i mimo że idealnie pasowałam do stanowiska i mogłam
      się pochwalić kilkuletnim doświadczeniem, pani na dźwięk
      oczekiwanego wynagrodzenia 4 tys. netto tak się
      zapultała,zapowietrzyła i zmieszała, że więcej się do mnie nie
      odezwali. w trakcie rozmowy była też obecna inna pani, która zaczęła
      robić jakieś dziwne uwagi nt. mojego poprzedniego pracodawcy, że
      niby ustawiony politycznie i dlatego wygrywa przetargi, których
      Lionbridge wygrac nie moze. myslalam, że to jakas podpucha i nie
      reagowałam ale jak pani po raz trzeci poruszyła ten temat doszłm do
      wniosku, że po prostu chciała kogoś obgadać. zrobiło to na mnie dość
      kiepskie wrażenie, bo uważam, że to mało profesjonalne.
      Moja znajoma krótko potem odeszła z tej firmy - powodem były
      niekończące się, oczywiście bezpłatne nadgodziny
      • Gość: Cub Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 13:36
        > Moja znajoma krótko potem odeszła z tej firmy - powodem były
        > niekończące się, oczywiście bezpłatne nadgodziny.

To akurat troche dziwne. Nie wiem, w jakim dziale pracowala Twoja znajoma, ale
        zazwyczaj nie ma problemu z platnosciami za nadgodziny. Z drugiej strony firma
        naciska, zeby bylo ich jak najmniej, co przy ilosci pracy w niektorych dzialach
        byloby mozliwe raczej tylko w wypadku zalaman czasoprzestrzeni.
      • Gość: gośććććććć Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:57
        Nadgodziny bywają (liczba zależy od działu), ale z kasa za nie nie ma raczej
        problmu...
        Zachowanie pani faktycznie dziwne, ale ludzie sa tu rozni chociaz wiekszosc
        normalna.
        • Gość: oto garść Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:30
          dodatkowych informacji
          lionbridge.zsp.net.pl/
        • Gość: mikrusek Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 85.222.86.* 08.07.08, 19:35
          Ja też nic nie wiem o żadnych problemach z wypłacaniem nadgodzin.

Firma ogólnie spoko, ale 4 tys. się w detepie nie dostanie. Koordynator projektu
          też tyle nie dostanie.
          • Gość: a Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.chello.pl 14.07.08, 22:54
            Wszystko zależy od tego, w jakim dziale się pracuje i z jakimi kierownikami projektów ma się najczęściej do czynienia. Zdarzają się osoby poruszające się czasem jak dzieci we mgle, ale zasadnicza większość jest bardzo sympatyczna i zawsze chętna do pomocy. Przełożeni nie zaglądają przez ramię na monitory i nie trzepią linijkami po łapach. Nie spotkałam się z jakimikolwiek opóźnieniami w płatnościach czy nie płaceniu za nadgodziny. Poza tym wbrew temu, o czym obecnie można przeczytać na stronach www, firma wcale nie jest antypracownicza.
            A żeby dostać się na stanowisko koordynatora przechodzi się zarówno rozmowę jak i testy, zaś kandydat dobierany jest pod kątem specyfiki danych projektów, które miałby on koordynować.
          • Gość: poliglota Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.eranet.pl 07.09.08, 22:30
            A czy ktoś wie, ile dostaje koordynator zespołu tłumaczy? Ogłosili
            nabór, ale mam wątpliwości, czy aplikować, bo wszyscy piszą o
            marnych pensjach.
            Dzięki za info
            • Gość: B Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 218.27.148.* 07.09.08, 22:51
              Moze ze 4 netto. Biuro warszawskie generalnie jest tylko oddzialem
              produkcyjnym dla calej korporacji, stad male przychody (prawdziwe
              przychody sa w biurach z Europy Zach i USA ktore zlecaja Warszawie
              robote od swoich lokalnych klientow, natomiast uslugi firmy sa za
              drogie na Polske, stad brak jest w Warszawie lokalnych zlecen na
              ktorych mozna by cos zarobic). Wszystko to przeklada sie na marne
              zarobki (i marne podwyzki nie rekompensujace nawet inflacji),
              kiepski socjal (opieka medyczna warta chyba ok 60zl/mies + dodatek
              urlopowy ok 600zl + 50zl rocznie sic! na wyjscia integracyjne).
              Z tych tez powodow polecam firme tylko jako pierwsza prace i/lub
              miejsce do zdobycia doswiadczenia przed jakas porzadna robota.
              • Gość: gosc Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.aster.pl 20.10.08, 22:43
                Dodam tylko, ze w tym roku nie bylo nawet wyrownania inflacyjnego, a Zarzad wymiguje sie od wyjasnien. Atmosfera w wiekszosci dzialow jest naprawde OK, ludzie bardzo fajni, ale zdarzaja sie takie przypadki, ze Dilbert wysiada. Zalezy od szefa i od dzialu - czasem potrafi byc naprawde niemilo, a Zarzad udaje, ze nic nie widzi.
    • Gość: nan co lepsze? CBG czy Lionbridge? IP: 87.204.210.* 23.10.08, 11:03
      ktora firma lepsza?
      • cupofcoffee Re: co lepsze? CBG czy Lionbridge? 12.03.14, 17:30
        CBG. Generalnie w tej "pracy" nie trzeba pracować... W czasach, kiedy umowa o prace i godne warunki płacowe są nie lada rarytasem, w tej firmie pracownicy nie robią ABSOLUTNIE nic, a zarabiają duuuuuuuuuużo powyżej średniej krajowej! Zatrudnili dziewczyny zaraz po studiach (swoją drogą kiepskich) bez żadnego doświadczenia zawodowego, babki nigdy w życiu nic nie robiły. Dalej nic nie robią, z tym że teraz biorą za to ogromne pieniądze - 4000 zł na umowę o pracę. Do tego gratisy, prezenty okazjonalne, cały czas jakieś dni wolne... więcej ich nie ma w pracy niż są. A teraz proszę państwa najciekawsze - zakres "obowiązków". Jak już wspomniałam, w tej pracy nie robi się absolutnie nic. Zadaniem zatrudnionej na stanowisku "administrator projektu" osoby jest przesiedzenie 8 godzin przed komputerem, nie ważne jak. Ludzie tak się nudzą, że słuchają muzyki w radiu, czytają książki, oglądają filmy albo nawiązują romanse. Tam się liżą wszyscy ze wszystkimi i wszędzie - w toalecie, w kuchni, w windzie - wszędzie. No, bo jak się nie ma co robić a od nadmiaru dobrobytu w głowach się przewraca. Aha no i jedzą, na okrągło, 2 razy śniadanie, 2 razy lunch, 2 razy obiad, no bo trzeba coś zrobić z czasem... Także na pewno osoby które nie lubią się "przepracowywać" bedą zadowolone, osoby bardziej aktywne niekoniecznie. Chyba że same sobie znajdą zajęcie.
    • fuks0 Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform 17.11.08, 01:28
      Czy ktoś wie na jakie pieniądze można liczyć na stanowisku młodszy inżynier
      xml/html?
      • Gość: quevier Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 82.177.11.* 27.11.08, 15:39
        na poczatek 3600.
        • Gość: KASIA Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 62.29.133.* 20.01.09, 16:03
          a ile w lionbridge moze krzyknąć kooredynator tłumaczeń? mam 8 lat doświadczenia
          w zawodzie, język biegle. Napomknę, że teraz zarabiam 6500 brutto.
          • Gość: guest Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 82.177.11.* 06.04.09, 12:27
            To lepiej zostan tam gdzie jestes ;)
            • Gość: rozmowny Dział IT - płaca to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 16:41
              na stanowisko w dziale IT (2 linia wsparcia) zaproponowali mi 2200
              netto. HAHA :D Sorry ale teraz głupi servicedesk (1 linia wsparcia)
              zarabia 3000 netto.. Nie dziwię się, że wszyscy tutaj narzekają na
              niskie płace w tej firmie.. Wymagali biegle znajomości języka +
              praca zmianowa (noce!). Oczywiście za taką kwotę zrezygnowałem - w
              Warszawie 2200 zł to ja mam samych opłat. LOL.
          • blebla1-1 Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform 27.03.11, 18:03
            Kasiu, A w jakiej firmie można zarobić 6500 brutto na stanowisku project managera?
            • Gość: ja Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 18:07
              w każdej poważnej
        • Gość: zxxxxc Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.10, 21:18
          rozumiem ze brutto?
    • Gość: beti Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:14
      Witam, czy ktoś mógłby udzielić mi informacji czy po rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko koordynatora projektów i przeprowadzonym teście, zostaliście od razu poinformowani o wynikach i ewentualnym przyjęciu lub odmowie? Czy musieliście czekać - jak tak, to jak długo? Pozdrawiam
      • Gość: lion Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 20:57
        na czym polegał test
      • Gość: j Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.retsat1.com.pl 01.11.09, 00:27
        Czy wie ktoś coś na temat zarobków osoby na stanowisku Parental Controls Editor?
      • Gość: Sylwia Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.11.09, 14:11
        nie pamietam dokladnie ale cos miedzy 1-3 dni. Odpowiedzieli droga mejlowa, ze
        nie moga mi dac tyle, o ile poprosilam (5k na reke za Dyrektora Projektow).
      • Gość: Maciek Re: Lionbridge Polska - DTP IP: 82.177.11.* 19.01.10, 08:43
        dostałem propozycje pracy w Lionbridge jako specjalista operator
        DTP, jakie moge mieć wymagania finansowe, żeby nie przegiąż ale też
        za mało niekrzyknąć. chciałem powiedzieć 2500 do łapy na początek a
        potem 3000 do łapy. jak myslicie?
        • Gość: anonim Re: Lionbridge Polska - DTP IP: 82.177.11.* 01.02.10, 11:33
          Zależy jakie masz doświadczenie. Myślę ze 3000 netto to nie ma szans bo tu sie
          tyle dostaje po 2-3 latach. Ale mozesz sprobować bo teraz odchodzi troche ludzi
          to moga miec cisnienie
    • Gość: Beatrice26 Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.matrix.pl 17.06.10, 11:38
      Witam,
      Czy ktoś mógłby napisać jakie są zarobki dla Kierownika Projektu w
      tej firmie?
      Pozdrawiam!
      • Gość: Gość 13 Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 14:10
        Witam,
        Będę bardzo wdzięczna za informacje dotyczące testu na rozmowie kwalifikacyjnej. Na czym polega dokładnie?
        Bardzo dziękuję :)
        • Gość: Kika Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.kielce.hypnet.pl 12.03.12, 23:42
          Podbijam:) w sumie też chętnie dowiedziałabym się jak wygląda rekrutacja i czy jako świeżo upieczona absolwentka bez kilkuletniego doświadczenia miałabym szansę na stanowisko koordynatora projektów tłumaczeniowych; wszystkim, którzy podzielą się doświadczeniami, dziękuję:)
        • meggip1 Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform 26.03.12, 14:11
          Witam, byłam na rozmowie o pracę na stanowisko koordynator projektów natomiast nie dostałam żadnego testu do rozwiązania:-/ czy ktoś przechodził taki test i na czym polegał..?Będę bardzo wdzięczna za informację.
          • Gość: anka Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.12, 13:50
            ja rowniez bylam na dwugodzinnej rozmowie kwalifikacyjnej, powiedzieli, ze odezwa sie za dwa tygodnie. to dlugo, podejrzewam, ze chcieli mnie zbyc. pozdrawiam
            • Gość: marta Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.net013-g1.isko.net.pl 13.06.12, 21:52
              a jak wygladala ta rozmowa?
              • Gość: serdaczek Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 212.160.114.* 02.08.12, 10:46
                Rany, 2 godzinna rozmowa?! To o co pytali? Mnie natomiast intryguje to, że ogłoszenia na koordynatorów projektów lub koordynatorów tłumaczeń pojawiają się bardzo często. Taka duża rotacja pracowników w tej firmie? Ciekawe czym spowodowana....
                • Gość: Afa Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.aster.pl 27.08.12, 12:19
                  Hej, ponawiam pytanie, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko koordynator projektów? czy jest to tylko rozmowa czy jest też już wcześniej wspomniany test (jeśli tak, czego dotyczy)? Rozmowa jest w j. polskim i angielskim? Jekie są zarobki na tym stanowisku? 4 tys. netto?
                  Z góry dziękuję za odpowiedź.
                  • Gość: X Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.eu 05.09.12, 17:03
                    Nie netto, tylko brutto i to jesli masz dużo szczęścia. Na kokosy tam nie licz.
                    • Gość: Sun-dari Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.compi.net.pl 29.11.12, 21:01
                      Lionbridge prowadzi obecnie rekrutację na Asystentkę Zarządu. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jaką osobą jest Prezes? I jakie kwoty wchodzą w grę jeśli chodzi o wynagrodzenie netto?
                      • Gość: gość Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.12, 21:24
                        Jeśli chodzi o dwa tygodnie oczekiwania na odpowiedź po rozmowie rekrutacyjnej - po prostu proces rekrutacyjny trwa i jest dużo rozmów. Poza tym firma ma bazę kandydatów i rekrutuje bardzo aktywnie, więc zawsze może też wrócić do kandydatury przy okazji innego stanowiska.

Jeśli chodzi o same rozmowy - najpierw zawsze jest rozmowa z HR, potem z potencjalnym bezpośrednim przełożonym. Bywają też różne testy w zależności od działu.

Jeśli chodzi o powtarzające się ogłoszenia - firma rozwija się niezwykle dynamicznie i przyjmuje bardzo dużo nowych osób. Wzrost jest tak duży, że przez kilka ostatnich lat firma wynajmowała kolejne piętra w biurze, a niedawno była też konieczność wynajęcia kolejnego biura. Oczywiście pewna rotacja także jest, w firmie pracują przeważnie ludzie bardzo młodzi, którzy jeszcze poszukują swojego miejsca na rynku i zbierają doświadczenia.
                        • Gość: melon Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.navy.fastwebserver.de 24.01.13, 13:53
                          Widać, że ktoś z HR to pisał, nawet podobnie sformułowane jak ogłoszenia...firma, owszem, dużo przyjmuje, ale też dużo ludzi się szybko zwalnia ze względu na niskie pensje i kiepski socjal. A 2 tyg. oczekiwania na odp. to nic dziwnego, proces rekrutacyjny przecież trwa, trudno się spodziewać odpowiedzi dzień po rozmowie.
                          • Gość: Furuss Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 23:15
                            Wie ktoś może o zarobkach jako tester gier w tej firmie?
                            • Gość: whistleblower Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.static.chello.pl 24.04.13, 20:00
                              Nie polecam pracy tam!

Firma oferująca bardzo niskie wynagrodzenia, nie szanująca doświadczonych pracowników. Ze strony pozytywów - dość dobra atmosfera pracy i serdeczność wśród szeregowych pracowników. Prawie brak możliwości rozwoju wewnątrz firmy lub awansu. Gdy pojawia się możliwość awansu promowani są leniwi i nielubiani przez zespół "zausznicy" lub "spowinowaceni" - przykład, panienka z HR żyje z kolesiem z działu IT (przy głupim przekonaniu że nikt o tym nie wie) ,który ubiega się o awans na stanowisko kierownicze a rekrutację na to stanowisko prowadzi jej najlepsza koleżanka. Reszta pracowników jest zdemotywowana wiedząc że nie ma o co się starać nie mając takich "pleców".
                              • Gość: The Shadow Współpracował z Lionbridge jako Speller Judge IP: *.ey.nl 27.08.13, 15:52
                                czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? jak to wygląda od kuchni biorąc pod uwagę, że pracodawca zlokalizowany jest w Irlandii? Dostałam informację,że firma nie ponosi odpowiedzialności za odprowadzanie podatku dochodowego. Jak zatem to wygląda w praktyce? jest to praca na podstawie umowy cywilnoprawnej? jak rozliczam się z podatków? (składek płacić nie muszę,to już wiem, bo jestem zatrudniona w innym miejscu na etacie)
    • Gość: były pracownik Trochę informacji o Lionbridge IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.03.14, 21:33
      Powtarzają się w necie opinie, że to firma dobra jedynie na pierwszą pracę po studiach. Ja bym uściślił, że przede wszystkim jest to firma raczej dla ludzi bez zobowiązań, żyjących z dnia na dzień, a to dlatego że praca w niej jest bardzo niestabilna. Zdarza się, że podpisują z człowiekiem umowę na trzy miesiące albo rok, a po dwóch tygodniach oznajmiają mu, że jednak nie jest im potrzebny, i dają do wyboru: porozumienie albo wypowiedzenie z krótkim terminem. Takie zwolnienia miewają charakter grupowy. Niezależnie od tego ludzie często sami odchodzą po krótkim czasie, np. po miesiącu czy dwóch.

Atmosfera między szeregowymi pracownikami na ogół jest OK, z Team Leaderami też pomijając niechlubne wyjątki zazwyczaj "idzie" się dogadać (zdarzyła się panienka z tych, co wyżej sr**ą niż d**ę mają, ale na jej i moje szczęście nie byliśmy w jednym teamie), natomiast management często jest, jak ktoś wyżej napisał, "tajemniczy" i trudno dostępny dla zwykłych śmiertelników, przez co nie wzbudza zaufania, a do tego chowa głowę w piasek w niewygodnych momentach.

Jeśli chodzi o kasę, to cóż, każdy dostaje tyle, ile wynegocjuje. Piszecie o 2,5 czy 3k do łapy. Sorry, tyle to może zarobić kierownik zmiany w Biedronce u mnie na osiedlu mając wykształcenie średnie i nie znając języków, natomiast w przypadku międzynarodowej korporacji szanujący się człowiek powinien chyba mieć wyższe wymagania. Godząc się na takie zarobki psuje się tylko rynek. Przy ustalaniu wynagrodzenia należy także wziąć pod uwagę, czy zatrudnienie jest w oparciu o umowę o pracę czy zlecenie, i pamiętać, że w tym drugim przypadku należą się większe pieniądze niż w przypadku podobnej pracy na etacie, chociażby dlatego że nie ma płatnego urlopu.

Plusem dla niektórych może być lokalizacja ze względu na możliwość dojazdu pociągami SKM i WKD (dotyczy biurowca Tajfun).
    • Gość: Gosc Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.business.static.vectranet.pl 17.03.14, 14:27
      witam, na stanowisko Koordynatora Projektow z bieglym niemieckim i angielskim zaoferowano mi 3900netto na umowe zlecenie. sciema Lionbridge: nie ma jeszcze stworzonego gotowego etatu w strukturze firmy i nie wiadomo ile to potrwa ale na pewno dluzej...Pytam tzn jak dlugo 3-5miesiecy a potem umowa na 2 lata...takze bardzo niestabilna praca jesli przez pierwsze 5 miesiecy mialbym pracowan na zlecenie...support 26krajow UE, mysla ze znalezli sobie kołchoz i tanią siłę roboczą w Polsce???!!! nikt z dlugoletnim doswiadczeniem, szanujacy sie lingwista nie podejmie pracy za taka kase. 5000-5500netto o takiej kasie mozemy rozmawiac - na poczatek.
      • Gość: ona Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: 89.72.156.* 21.03.14, 20:08
        ja mam u nich rozmowe w przyszlym tygodniu na KP z bieglym angielskim , ale skoro jest to umowa zlecenie to juz widze jak przebiegnie ta rozmowa.....
    • wee123 Praca - Lionbridge - HR 28.05.14, 13:33
      Czy ktoś pracował w Lionbridge jako Młodszy Specjalista ds. rekrutacji? Zastanawiam się jak kształtują się zarobki na tym stanowisku i jak wygląda praca. Widziałem ogłoszenie i zastanawiam się czy aplikować. Będę wdzięczny za każdą informację :)
    • Gość: Everest Re: Lionbridge Polska - czy ktos ma wiecej inform IP: *.dynamic.mm.pl 02.06.14, 12:43
      Tak jak piszecie, zarobki w Lionbridge nie są powalające. Firma nie docenia specjalistów (informatyków, testerów, lingwistów), a szkoda, bo to oni napędzają całą machinę. Zarobki są bardzo przeciętne, a i forma zatrudnienia pozostawia wiele do życzenia (umowa zlecenie albo o pracę tymczasową przez agencję, czyli w obu przypadkach śmieciówka). Pracę można stracić w każdej chwili, z dnia na dzień, niekoniecznie z własnej winy, o czym boleśnie przekonały się osoby zajmujące się testowaniem aplikacji na Windows 8 dla Microsoftu. Widząc, co się dzieje, ludzie nie są zmotywowani, pracę traktują jako dorywczą do czasu, aż znajdą coś lepszego, dlatego trudno się dziwić, że pół dnia spędzają na surfowaniu po sieci (FB, YT, fora, strony z ogłoszeniami o pracy...) albo plotkach w kantynie czy przy papierosie. Z kolei nie bez kozery powiada się, że menedżerami zostają najczęściej ludzie, którzy nic innego nie potrafiliby robić, bo np. nie mają żadnych kwalifikacji, dzięki którym mogliby dobrze zarabiać nie będąc na stanowisku kierowniczym. Do Lionbridge pasuje to jak ulał. Osobna kwestia to HR-owcy. Podobnie jak menedżerowie nie cieszą się zbytnim szacunkiem. W wartościowych pracowników warto inwestować, co powinna zrozumieć firma z pisowcem Stryczyńskim na czele. Amerykanom należy wytłumaczyć, że ludzie w Polsce się cenią, a licząc na tanią siłę roboczą raczej nie otrzyma się wysokiej jakości. Jaka płaca, taka praca. A traktowanie ludzi jak śmieci skutkuje m.in. pojawianiem się w internecie wpisów takich jak ten.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka