Dodaj do ulubionych

Commercial Union - konsultant tel.obsługi klienta

21.03.08, 16:22
Zostałam wstępnie zrekrutowana poprzez firmę Randstad, w środę mam rozmowę u
nich - nie wiem czy żeby mnie przyjęli będę jeszcze musiała się zaprezentować
w samym CU :) Ale proszę o opinie jeśli jest na forum ktoś kto pracował /
pracuje albo był na samej rozmowie - jak wygląda praca tam, atmosfera itd. Jak
sama rozmowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: ajser Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.acn.waw.pl 23.03.08, 11:41
      Rekrutacja do CU Direct (samochodowe w Blue City) czy CU Polska (Biuro Główne?)
      • frey.ja Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl 25.03.08, 17:21
        Nie jestem pewna, ale chyba główne...
        • Gość: ajser Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.acn.waw.pl 25.03.08, 18:49
          Na rozmowie w Randstadzie nie mówili ?:)
          Generalnie tak: jeśli rekrutacja tylko tam, to na pewno CU Direct, bo do
          głównego na 100% musiałabyś się pojawić na kolejnej rozmowie w CU.

Jeśli chodzi o biuro główne to na początek 1800-1900 netto, najpierw dwu
          miesięczne szkolenie - pełnopłatne. Praca nie jest jakaś niesamowicie ciężka,
          ale lekko też nie jest. Na pewno mnóstwo wiedzy do przyswojenia o czym świadczy
          dwu miesięczne szkolenie. Doświadczeń w tej pracy zbierzesz co nie miara.
          Atmosfera w zespole jest super - prawie sami młodzi ludzie, zgrana ekipa i z
          łatwością nowe osoby wchodzą w skład zespołu. Kierownictwo jak to wszędzie -
          zawsze mogłoby być lepsze, ale nie jest źle ;)

Jeśli by chodziło jednak o CU Direct to jest oddzielna sprawa - oni mieszczą się
          w Blue City, płace są mniejsze jeśli chodzi o podstawę, są za to premie za
          podpisane umowy (tam dużo więcej niż w głównym też dzwonisz do ludzi). Harówka
          jest większa niż w głównym. Mniej przyjemnie "na sali", mniejszy kontakt z
          innymi pracownikami, ale to już tylko ze słyszenia wiem.

to tyle ;)
          • frey.ja Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl 26.03.08, 01:20
            Rozmowa już jutro... problem w tym że pani mimo że miła to tak nawijała przez
            telefon, że nie do końca wszystko wyjaśniła, albo ja się niedostatecznie
            skoncentrowałam ;) Ale złapałam słowa kluczowe "fundusze inwestycyjne", nie ma
            sprzedaży (tak twierdziła bo w samym ogłoszeniu było "obsługa infolinii o
            profilu sprzedażowym"... Może moje cv wpadło nie w tę przegródkę :)

I nie wiem, czy będzie ta druga rozmowa w CU.

W każdym razie życz mi powodzenia :)
            • frey.ja Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl 28.03.08, 01:57
              Heh, to ta lepsza fucha - ale czekają mnie jeszcze dwa etapy rekrutacji w samym
              CU, pierwszy to 15min rozmowa a drugi to spotkanie z kimś z HR...

Ktoś był / pracuje, może powiedziec o co będą pytac i da kilka rad jak najlepiej
              się zaprezentowac?

Bardzo zależy mi na tej pracy.
              • Gość: ajser Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.acn.waw.pl 29.03.08, 00:15
                Pierwszą rozmowę będziesz miała z kierowniczką centrum telefonicznego (przy
                rozmowie pewnie będzie też dyrektorka, ale tylko się przysłuchując).No i
                standardowe pytania, bo o co tu pytać :)
                Trzeba nawijać,że się lubi pracę w zespole, gdzie masz wokół siebie dużo ludzi,
                że szybko się uczysz i przyswajasz wiedzę, że nie dajesz się łatwo wyprowadzić z
                równowagi, jesteś cierpliwa i lubisz kontakt z ludźmi - czyli klientami. Tego
                typu banały generalnie, ale kierowniczka lubi to słyszeć, więc trzeba o tym
                mówić - nawet niepytanym konkretnie.
                Warto dać odczuć, że nie traktujesz tego jako pracy tymczasowej na kilka
                miesięcy, tylko chciałabyś się zadomowić na dłużej na tym stanowisku.
                Rozwój w tym dziale polega na obsłudze coraz większej ilości spółek - zaczynasz
                od ubezpieczeń na życiem, a potem w różnej kolejności dochodzi Ci co
                kilka-kilkanaście miesięcy fundusz emerytalny, fundusze inwestycyjne i
                ubezpieczenia mieszkaniowe. Można więc wspomnieć, że Cię to ciekawi i fajnie by
                to było wszystko poznać.

Ta rozmowa jest decydująca, potem do HRów to już tylko formalność.

pozdrówka
                • frey.ja Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl 03.04.08, 18:47
                  Boję się, czy nie położyłam tej rozmowy... :(

Oprócz kobitki był jeszcze jakiś pan ze smutną miną trochę w typie Kevina
                  Spacey. Hmm. No pytania rzeczywiście były standardowe (takie jakich się
                  spodziewałam po tym co usłyszałam w Randstadzie), starałam się sprzedawac
                  pozytywy. Ale nie wiem czy się odezwą.

Hmm, myślałam że skoro ta rozmowa ma trwac 15 min to ta druga będzie ważniejsza?
                  Ale i tak starałam się dac z siebie 100% więc może będzie dobrze...
          • Gość: Markopolo Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: 83.238.160.* 25.05.08, 22:10
            Jeśli chodzi o szkolenie CU, to ile jest ono płatne i czy firma zobowiązuje w
            związku z tym do przepracowania określonego czasu??? Jak wyglądają zmiany w
            Biurze Głównym???
    • Gość: należności Commercial Union- kons. obs. płatności i należnośc IP: 62.29.253.* 28.03.08, 09:21
      Cześć,

A może ktoś podobnych informacji udzielić na temat w/w stanowiska?
      Z góry dzięki :)
      • Gość: ON Mazury Re: Commercial Union- kons. obs. płatności i nale IP: 80.54.5.* 31.03.08, 16:31
        hejka Wszystkim:)
        ... tak się składa, że dziś miałem rozmowę o prace w CU:).
        Początki jak wiadomo zbieranie chętnych do funduszu a z czasem po kolejnych
        szkoleniach dodatkowe ubezpieczenia itp itd.

Całość brzmi całkiem ciekawie.

Pytanko mam... może ktoś się orientuje ile sie średnio zarabia na najniższych
        szczeblach w CU... [wiem wiem że to czysta prowizja... ] ponoć ok 2-3tysie.

Pozdrawiam
    • Gość: jest różnica? Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: 62.29.253.* 01.04.08, 09:08
      Jaka jest różnica w CU pomiędzy konsultantem tel obsługi klienta, a
      konsultantem obsługi płatności i należności?
      • Gość: pytanko Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 20:02
        w jakim wieku pracują ludzie w CU - tym głównym i Blue City? Czy ktoś jest na
        forum z kadry ? ile osób po 30 -tce , po 40-tce itd
        chyba w takiej zwykłej pracy nie powinni robić żadnych ograniczeń wiekowych... ale
        kto wie ?
        • Gość: Marta Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.timplus.net 28.05.08, 12:51
          Witam wszystkich.
          Zostałam zaproszona na rozmowę do CU, tylko w Blue City:-(, z tego co czytałam
          na tym forum to jest ta gorsza fucha.Zapytali mnie od razu o oczekiwania
          finansowe i jak powiedziałam 1800 netto, to okazało się,że takiej podstawy nie
          mogą zapłacić, więc trochę ją obniżyłam.
          Czy ktoś pracuje w CU i może się podzielić wrażeniami z tej pracy?
          Czy plany sprzedażowe są łatwe do zrealizowania, jaka jest premia a jaka
          podstawa, jaka jest atmosfera w pracy?
    • Gość: ten anonim Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: 193.24.24.* 28.07.08, 13:53
      Hej, jesli chodzi o BG to nie będę się wypowiadał ponieważ tam nie
      pracuje i nie wypada. W BC(komunikacyjne) nie jest źle, jeśli chodzi
      o zarobki to są one porównywalne do BG-przynajmniej na początku.
      Atmosfera pracy jest ok, zależy też w jakim dziale będziesz
      pracować, jeśli będzie to sprzedaż ubezpieczeń to jest najcieżej(
      zrozumiałe chyba-cały czas na słuchawce, ale za to bardzo wysoka
      premia za plan sprzedazowy)łatwiej jest na obsłudze klienta, lub np.
      dziale platności. Ogólnie firma dba o pracownika. Polecam:)Ps: wiem
      że przez Randstad rekrutacje są do Blue City(komunikacyjne)
      • Gość: memo Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 16:11
        Oplaca sie pracowac w CU?? bo wlasnie zostalem przyjety i chcialbym jakies
        wskazowki na poczatek z gory dziekuje za info.
        • Gość: wiek pracownika Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: 88.220.47.* 31.07.08, 16:53
          czy ktos z kadry CU napisze w jakim wieku zatrudniacie ludzi ???
          napiszcie kto wie lub widzi ludzi dookola siebie ...
        • Gość: ironist Re: Commercial Union - konsultant tel.obsługi kl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 18:35
          mam jutro spotkanie w sprawie pracy...
          na Jana Pawła II 15, trudno tam trafić? bo ja nie z wawy
          jakieś rady?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka