zaba19-16 19.09.08, 20:18 Witam serdecznie Mam pytanie czy któś kiedyś pracował na tzw. słuchawce w ColumBus i umawiał ludzi na prezentacje philipiaka . JAk sie tam pracuje i ile można zarobić proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.r.kbt.pl 12.12.08, 22:11 hej, pracowałem tam kiedys tzn. w 2006r. ale z tego co wiem i teraz płaca jest taka sama. mam kontak z ludzmi którzy nadal pracuja "na sluchawkach" 800zł podstawy + prowizja co wychodzi ok 1500zł- wszytsko zalezy od umówionych spotkać i przybycia ludzi na prezentację. praca po 6,5h dziennie na 2 zmiany. praca lekka ale szybko człowiek sie wypala i ile mozna "gadac" w słuchawkę ten sam tekst... do tego ludzie maja dosyc reklam i w kołko tych prezentacji- naciągania. zeby kogos namówic na przyjsie na taka prezentacje to sukces, najczesciej powiesz skąd dzwonisz i o co ci chodzi i jest "rzut słuchawką". kto co lubi.. ja nigdy bym nie poszedł ponownie na telemarketera.. do tego gdy szefostwo widzi , ze ci za dobrze juz nie idzie bo sie w tym "wypaliłes" mówią dowidzenia. zreszta ogolnie często jest tam zmiana obsady, zwalniają wszytskich, po czym szukaja nowej ekipy 70 osobowej na słuchawki i tak co ok poł roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 01:03 Zgadzam się z kolegą z warszawy. Pracuje w columbusie w olsztynie. Podstawa 600 zl plus prowizja ok 400-700. CZyli LIPAjak na dzisiejsze czasy. Ale czego chciec za 6.5 h dziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.ip-point.pl 30.04.09, 13:01 Nie wiem dokładnie jak się pracuje na słuchawce, ale wiem jak jako prezenter (jestem nim od roku). Jak zaczynałem, to myślałem, że zarobię max 2.000, a tu w zależności od miesiąca między 4.000 a 6.000 - całkiem nieźle! :) Fakt faktem nie jest to leżenie na plaży ale jak się poświęci na maxa te 8h dziennie wyniki są. Powoli się przygotowuje na awans na trenera sprzedaży, więc szukam mojego zastępcy :D więc jeśli ktoś by chciał, to niech prześle swoje CV do Pani z działu personalnego - dorota.dublanka@philipiak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Praca dla Philipiak Polska ?????? IP: *.ip-point.pl 08.05.09, 11:19 Wirtualnie chcę Ci podziękować za tą wypowiedź! Trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą rozmowę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio Re: Praca dla Philipiak Polska ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:58 ciekawe, tylko, że wasze IP są z tego samego ISP...<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciągacze Re: Praca dla Philipiak Polska ?????? IP: *.acn.waw.pl 30.05.09, 12:26 Gratuluję posady naciągacza. Plilipiak vel Filipiak to żenada jakich mało. Płacą za naciąganie ludzi na badziewiaste gary- byłem na szkoleniu więc wiem. Zero szacunku, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.171.118.12.static.crowley.pl 10.06.09, 20:09 Marek, może jestem dobrym kandydatem na twoje stanowisko, jak tam awans? Podaj szczegóły na priva green88@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warowski Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: 85.222.87.* 02.07.09, 14:24 Cześć, chcę się wkręcić do pracy na Przedstawiciela Handlowego :) Może ktoś coś pomoże?:) mail: warowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.knc.pl 04.08.09, 22:34 Nie rób tego proszę będziesz miał problemy trzymajcie się z dala od tej firmy. Jak nie robisz czego oni chcą to żądają zapłacenia 35.000 zł nie polecam a weksli nigdy nie oddają. Pewnie skończuy się w sądzie. Koniecznie unikajcie tzw. VIPów naciągaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska -weksel IP: *.wilan.pl 06.08.09, 18:07 Jak to nie oddają weksla ? W myśl kodeksu mają do tego prawo ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor praca w Philipiak IP: *.wilan.pl 06.08.09, 18:27 Witam. Jestem zainteresowany pracą w Philipiak w sprzedaży domowej na terenie śląska. Czy ktoś wie czego wymagają, jak wygląda praca i ile można zarobić ? Zależy mi na opini kogoś zorientowanego w temacie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: praca w Philipiak IP: *.wilan.pl 06.08.09, 22:54 Mój znajomy wpakował się w gó...aną współprace z firmą Philipiak. Z tego co mówi to nie polecam. Tylko prowizje można zarobić. Mieli jakieś pieniądze dostać za szkolenie. Ale podobno nawet tego nie ma. Z wypłatą prowizji też problemy bo w firmie nikt nie wie jak to ma funkcjonować. Tłumaczą się, że sprzedaż domowa to u nich coś nowego ale Mnie to wygląda na jedną wielką ściemę. Firma chyba szuka frajerów którzy będą z nią współpracować na umowie zlecenie albo agencyjnej (jeszcze mniej korzystnej) praktycznie bez żadnych zobowiązań ze strony firmy. Zwykła akwizycja - wciskanie garów za grubą kasę. Najlepiej jak ktoś jest tępy i wieży ślepo, że ma najlepszy produkt na rynku. Szkoda, że przyzwoici ludzie czasami przez sytuacje życiowe są zmuszeni do tak upokarzającej pracy. Podobno w firmie Philipiak jest takie powiedzenie "" jeśli komuś nie odpowiada taka współpraca to zawsze może pójść do supermarketu lub do pracy na portierni"". Wymowna ocena kultury panującej w tym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: praca w Philipiak IP: *.acn.waw.pl 07.08.09, 15:46 ciekawe że 3 ostatnie wypowiedzi pochodzą z tego samego IP do tego podobny styl pisania.... czyżby ktoś sam sobie zadawał pytania i na nie udzielał odpowiedzi? można i tak, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unikajcie Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.chello.pl 25.09.09, 02:28 "Nie rób tego proszę będziesz miał problemy trzymajcie się z dala od tej firmy. Jak nie robisz czego oni chcą to żądają zapłacenia 35.000 zł nie polecam a weksli nigdy nie oddają. Pewnie skończuy się w sądzie. Koniecznie unikajcie tzw. VIPów naciągaczy." Święta racja! Ludzie kochani unikajcie tej firmy dla własnego dobra i świętego spokoju. Nie wierzcie w historie o zarabianiu 10.000 zł miesięcznie. Nie opiszę tutaj swojej historii bo zostałbym rozpoznany (a chcę tego uniknąć), jednak mam nadzieję, że ktoś po przeczytaniu tej, oraz cytowanej wypowiedzi (której mój znajomy doświadczył na własnej skórze - 35.000...) zastanowi się 3 razy zanim wyśle do firmy swoje CV i zechce tam pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 23:20 hmm wątek był pisany w odniesieniu do pracy na słuchawkach w columbusie, wiec do niego wrócę... teraz to nie columbus a coltel sie nazywa i pragnę wszystkich ostrzec!! nie idźcie tam!! marne grosze, brak zainteresowania i szacunku ze strony kierownictwa, sprzęt i baza danych z czasów sredniowiecza !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w ColumBus dla Philipiak Polska ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.15, 10:56 ta praca , to pranie twojego mungu, marne grosze, presja ze strony "poganiaczy" wiesz co można ją określić jednym słowem w tej pracy jesteś NIKIM. za grosze które tam zarobisz, żal mi tylko tych ludzi, których zaprosiłem na spotkania, Przepraszam Wszystkich Których zaprosiłem na spotkania na terenie całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś