Dodaj do ulubionych

praca w millennium bank

20.07.09, 13:12
Witam niedawno odbyłam dwie rozmowy rekrutacyjne dotyczace pracy w
banku millennium. przeszlam obydwie pozytywnie - teraz mam czekac na
telefon kiedy szkolenie..Chcialabym sie dowiedziec od kogos jak
wyglada szkolenie, praca, wysokosc premii i czy jest duze cisnienie
na sprzedaz? I JESZCZE JEDNO - KIEDY MOGE EWENTUALNIE ZREZYGNOWAC Z
PRACY JESLI OKAZE SIE ZE TO NIE TO CHODZI MI O REZYGNACJE BEZ
KONSEKWENCJI (ZWROT KOSZTOW SZKOLENIA, ITP). NACZYTAŁAM SIE OPINII
NA TEAMT PRACY W MILLE I TROCHE JESTEM PRZERAZONA JAK TO BEDZIE
CHOCIAZ W KONCU MUSZE NABYC GDZIES DOSWIADCZENIA W MOIM KIERUNKU --
>FINANSE I BANKOWOSC. PROSZE O SZCZERE WYPOWIEDZI PRACOWNIKOW TEGO
BANKU..POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: były pracownik Re: praca w millennium bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:22
      Powiem Ci tak od serca, że jeżeli nie chcesz wpaść w nerwicę to daruj sobie tę
      pracę. Naprawdę. Sama tam pracowałam i wytrzymałam niecały rok. Sama odeszłam.
      Ciśnienie na sprzedaż GIGANT! Premie małe, albo wcale. Oddziały bardzo długo
      czynne, więc godziny pracy też beznadziejne. Zresztą żeby dowiedzieć się jak tam
      się pracuje wystarczy sięgnąć po wydania gazety wyborczej, na której to BM był
      na pierwszych stronach kilka razy. Sami pracownicy poszli do gazety. Co do
      odejścia każą zwrócić koszty za szkolenia. Poszukaj w innym banku bo w tym nie
      jest za ciekawie. Ja bardzo żałuję że podjęłam tam pracę, ale cieszę się, że
      nareszcie się stamtąd uwolniłam. Zrobisz jak uważasz. Pozdrawiam
      • Gość: milerobol Re: praca w millennium bank IP: *.chello.pl 24.07.09, 22:06
        jtylko potwieradzam co poprzedniczka powiedziała. Ogólnie odradzam pracę w tym
        banku, pracowałam, dostałam wymówienie bo oooo niezgadzałam się na akwizycyjną
        działalnośći sprzedaży i ogólne socjalistycznymi rządy mojej zdesperowanej,
        niedowartościowanej kieroniczki, której słoma z butów wystaje a zwie się Urszula
        Jankowska - przestrzegam, chory 27 letni człowiek. Premi przez rok niedostałam
        bo targety są ustalone właśnie tak, żeby dodatkowej kasy nie otrzymać, parcie na
        sprzedaż kart, kredytów, planów systematycznego oszczędzania i tzw. crosseling
        czyli wciskanie klientom dodatkowych produktów, zapewniając ich że są one
        przecudowne i jak założą są szczęśliwcami, jakby wygrali bilet na Majorkę.
        Często takie produkty jak konta oszczędnościowe, usługi sms są zakładane bez
        wiedzy klienta - pracownicy tak motają, bo wiedzą że będą mieli po łbie jak przy
        zakładaniu klientowi konta nie założą dodatkowych produktów: konta
        oszczędnościowego, karty debetowej, najlepiej też kredytową i do tego kredytową
        dodatkową, dostępu do internetu, usługi sms, millezdrowie, etc. !!!!! a przede
        wszystkim problem to karda kierownicza, w większości karierowicze
        nieprzekraczający 30tki,pełno układzików, zero pojęcia o zarządzaniu różnorodną
        grupą ludzi, motywowaniu, szacunku etc. Dobrze nie jest w tym banku, ale skoro
        większość z tych żądzących ma niepoukładane w głowie trudno o lepszą politykę.
        Doświadczenie zyskasz to fakt bo przez jakiś czas wytrzymasz tę atmosferę ale
        zniechęcenie do bankowości gwarantowane. Dodam, że dotyczy to pracy w
        oddziałach, polityki cantrali nie znam. Zakładam, że są i fajne departamenty i
        ile rządzą nimi fajni ludzie.
        • Gość: kasiulka ltd Re: praca w millennium bank IP: 79.139.9.* 25.07.09, 13:31
          acha dziekuje za opinie :)
          • Gość: były pracownik Re: praca w millennium bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 17:55
            kasiulkaltd masz pracować w oddziale warszawskim? Jeśli możesz to powiedz ile Ci
            zaproponowali podstawy? Pewnie z 2300 brutto może 2500??
            • Gość: kasiulka ltd Re: praca w millennium bank IP: 79.139.10.* 13.08.09, 14:08
              nie ja w łodzi bede pracowac a o zarobkach nie moge sie wypowiadac..
              • Gość: kasiulka ltd Re: praca w millennium bank IP: 79.139.10.* 13.08.09, 14:14

chcialam dowiedziec sie co ludzie w wawie sadza o pracy w mille..ale
                coz kazdy moze miec swoje zdanie..ja sie przekonm sama.. pozdrawiam
                • Gość: bre Re: praca w millennium bank IP: *.infoglob.com.pl 06.09.09, 15:49
                  powodzenia zycze kolejna osoba do odstrzalu pozdrawiam i sluchaj na
                  przyszlosc uzytkownikow forum dobra rada
                  • Gość: centrala Re: praca w millennium bank IP: *.2a.pl 14.02.10, 17:09
                    Ja mogę się wypowiedzieć o pracy w centrali. Racja - co departament, to i inna
                    atmosfera i podejście do ludzi. Jednak kierujący i dyrektorzy - karierowicze,
                    ktorym raz - brakuje wiedzy, dwa - szacunku do innych ludzi. Wszelkie pytania
                    kwitowane krotko - BO NIE. nie podoba się, to wyp**ć...z daleka od tego banku.
                    Nie placa i kręcą.wprowadzają absurdalne zakazy - byle tylko pokazać, KTO TU
                    RZĄDZI.
    • Gość: Kris Re: praca w millennium bank IP: *.chello.pl 15.02.10, 12:24
      Nie ma przepisu, który zmusi Cię do zwrotów kosztów szkolenia! To
      obowiązek pracodawcy! Możesz odejść bez żadnych konsekwencji!
      • Gość: nitro Re: praca w millennium bank IP: *.bialystok.vectranet.pl 30.12.10, 02:16
        jedzie ktoś na szkolenie z Podlaskiego Województwa 7 Lutego 2011?? jak cos to ja jade samochodem a razem zawsze razniej, kontakt jeferson_18@wp.pl
        • Gość: madziek Re: praca w millennium bank IP: *.elpos.net 10.12.11, 13:28
          jade na szkolenie bankowe z millenium z podlaskiego do Wawy w polowie stycznia, czy ktos jedzie? byloby razniej :)
      • Gość: magda Re: praca w millennium bank IP: *.meganet.com.pl 02.11.15, 23:07
        Trzeba zwrocic za szkokenie zewnetrzne czyli kurs kasjersko wakutowy , bo oni za to placa a my jak odejdziemy wczesniej niz rok to on jest aktualny i mozemy uzywac go do innej pracy.
        A szkolenie czyli noclegi, przejazdy to nie to w ich interesie by nas wyszkolic
        Zwilnilam sie po 3 miesiacach
        Porazka , odradzam wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka