resia80 21.01.08, 21:35 Witam, gdzie w Bytomiu są usytuowane sale zabaw? Ostatnio chciałam z córką do jakiejs pojechać, ale zupełnie nie wiedziałam gdzie :( Jesli wiecie - napiszcie. Pozdrawiam i dziekuje, Agata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasulas Re: Sala Zabaw ? 22.01.08, 09:53 witaj Z tego co wiem aktualnie nie ma żadnej... Kiedyś była Bawilandia na Stroszku - zamknięto. My jeździmy do Zabrza - ale dojazd środkami komunikacji miejskiej skomplikowany. Można podjechać tramwajem 41 lub 6 do Chorzowa - wysiadka przy skrzyżowaniu z ul.3Maja bodajże i wybrać się fo Figlolandu. Opinie o tej sali są różne, ale jest chyba najbliżej. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
resia80 Re: Sala Zabaw ? 22.01.08, 12:47 Witaj, dziękuję za odpowiedź. A czy mogłabyś mi powiedzieć dlaczego zamknęli Bawilandię?? W Bytomiu nie ma potrzeby na coś takiego jak sala zabaw? Mało dzieci tam chodziło? Co te dzieci w Bytomiu mogą robić, jakie mają rozrywki? (oprócz lodowiska..).. Pozdrawiam i dzięki za odp. Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Sala Zabaw ? 22.01.08, 19:43 no niestety... dzieci masa, sali zabaw nie ma. Wiesz albo z forum albo ze środowiska jaka jest opinia o Bytomiu i takie inwestycje nie dość, że są kosztowne to być może nie opłacają się tutaj. Nie fajnie! Ale cóż! Poza tym, poza pomysłem i nieraz kasą, potrzebny jest dobry lokal... Bawilandia zamknięta chyba z powodu wypadku jaki miał tam miejsce - ale już dawno. Poza tym - zobacz może do Mdku na Powstańców Warszawskich (koło dworca) - może mają teraz zajęcia dla dzieci. I tutaj: slask.miastodzieci.pl/pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
resia80 Re: Sala Zabaw ? 22.01.08, 22:59 Dzieki Krasulas za odpowiedz.. Interesuje mnie tylko co za wypadek wydarzyl sie w tej Bawilandii.. Od dawna jest juz zamknieta? Pozdrawiam, Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Sala Zabaw ? 23.01.08, 08:46 Nie znam szczegółów co do wypadku - bodajże jakiś chłopaczek spadł/zleciał z czegoś-tam. nie wiem też czy zmarł, ale wypadek jakiś napewno się zdarzył. Było to jakiś czas temu, a o wypadku dowiedziałam się z pół roku temu. Pewnie przyczepiła się PIP, BHP itp i zamknięto salę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
anul-ka28 Re: Sala Zabaw ? 24.01.08, 00:14 Figoland w Chorzowie odradzam, brudno, sprzęty nadają sie do generalnej naprawy. Ale polecam sale zabaw w centrum handlowym FORUM w gliwicach, jest nowy i naprawdę fajny. Odpowiedz Link Zgłoś