33kk 15.04.04, 23:41 Wasze opinie na temat stacji benzynowych i sprzedawanego tam paliwa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuster Re: Stacje benzynowe 21.04.04, 22:08 Jeśli muszę to tankuje przy Czalineckiej. Na razie nie było sensacji. Odpowiedz Link
wuster Re: Stacje benzynowe 21.04.04, 22:22 Ostatnio Orlen wystawił nową stację w Drawsku ale chociaż mam po drodze to przez przekorę tam nie biorę. Odpowiedz Link
grodzienski Re: Stacje benzynowe 22.04.04, 13:31 Jako małe dziecię jeździłem po Złocieńcu i okolicach wspaniałym cudem techniki PRL jakim był ... Komar. Pamiętacie? Taki motorower ale z pedałami, którymi można było kręcić i od biedy jechac niczym rower. Więc pamiętam jak przez mgłe, że paliwo do niego gdzieś kupowałem. Zresztą z tym kupowaniem też był pewien cyrk: najpierw sprzedawca do bańki wlewał olej, potem jakąś ilość benzyny, zamykło się wieczko i powstawało coś w stylu pradawnej maselnicy! Służyło to do mieszania benzyny z olejem. Dopiera tak wymieszane ingrediencje wlewało się do baku Komara. Ale co ciekawe za nic w świecie nie mogę sobie przypomniec gdzie ta stacja benzynowa się znajdowała.... Ot smutno, latka lecą... Odpowiedz Link
wuster Re: Stacje benzynowe 22.04.04, 13:48 Stacja była przy ul. Drawskiej, za cegielnią. Paliwo to była etylina 78, a olej Lux lub dla bogatszych Mixol. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mochowo Re: Stacje benzynowe 02.05.04, 11:21 Na nowej stacji Orlenu w Drawsku Pom. jest paliwo dobrej jakości w rozsądnej cenie.To najlepsza stacja w okolicy. Odpowiedz Link