Dodaj do ulubionych

Przygotowania do powrotu Cz. 2

16.06.04, 16:44
Rozumiem, ze Kran chcial cos dopisac?? ;PPPPP

zara napisze nastepny odcinek co mi poglowie chodzi, i to jak zwykle
scurviony....... ;))))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • jutka1 Odcinek 1, uzupelniony i poprawiony ;))))))))) 16.06.04, 17:04
      Zycie towarzyskie. Zycie tenteges. Stosunki sasiedzkie.

Wot, dilema.
      :))))))))))))))))))))
      • jan.kran Re: Odcinek 1, uzupelniony i poprawiony ;)))))) 16.06.04, 17:06
        Ja chcialam o strychu. Ja bym tam wstawila kolumny jak najwieksze, szezlong i
        bym zalozyla Pokoj Muzyczny. Z barkiem. To jest najlepsze zuzycie Strychu. K.
        • jutka1 Re: Odcinek 1, uzupelniony i poprawiony ;)))))) 16.06.04, 17:08
          jan.kran napisała:

> Ja chcialam o strychu. Ja bym tam wstawila kolumny jak najwieksze, szezlong i
          > bym zalozyla Pokoj Muzyczny. Z barkiem. To jest najlepsze zuzycie Strychu. K.
          Jest to pomysl! Jeno jedna zagwozdka sie pojawia, jak tam bedzie barek, to
          bedzie pite, a jak bedzie pite, to mozna zleciec z drabiny i kark skrecic. Ale
          moze bez barku..... Dzieki za pomysl ;))))))
          • jan.kran Re: Zrob schody z porecza ntxt 16.06.04, 17:13
            • basia553 Re: Zrob schody z porecza ntxt 16.06.04, 17:14
              co tam schody z porecza: zjezdzalnie!!!
          • tortugo Strych, sople i orgazmy -- a la Rzulw ;)))))) 16.06.04, 18:52
            ja sie tez podpisuje pod strych muzyczny krana. czesto i tak musisz zalozyc
            izolacje cieplna pod dachem, a ta, akurat sie sklada, stanowi rowniez znakomita
            izolacje akustyczna. i to nie po to, zeby sasiadow nie budzic, jeno dzwiek
            daje dobry, bo sie po scianach nie obija :))

co do barku i problemu z drabina, to nalezy tak pic, zeby na strychu pasc
            trupem, a nie po jakichs drabinach po pijaku lazic.

a ten strych mi sie kojarzy z soplami, a te wiadomo, z seksem. ale nie! :))))
            ja zawsze chcialem podac gosciom drinki w szklaneczkach z sopelkiem lodu
            zamiast kostek, coby i za lod robil, i jednoczesnie za mieszak. uwazam, ze to
            by bylo stylowe. chyba wymysle gizmo do robienia sopli w poludniowej
            kalifornii :)))))))))))))

bede robic sople, bede milionerem :)))))))))))
            ~:O:=o

PiEs: a w ogole to juz raz wymyslilem cos, co teraz jest szczytem mody nouveau
            cuisine, czyli befsztyk tatarski z tunczyka. Ja to zrobilem ok. 1984, znaczy
            dobre 5 lat zanim zaczelo sie to popularyzowac w restauracjach, przynajmniej
            tutaj. (zaraz mi stary pierdola powie, zebym sie nie wyglupial jak Al Gore,
            ale to akurat tez jest moj wlasny pomysl, choc oczywiste jest, ze i ktos inny
            na niego wpadl). no wiec i z tym soplem mysle, ze mogloby sie przyjac. nawet
            mi sie podoba, bo mogloby byc tak:
            • xurek pytam 16.06.04, 19:08
              no to jak to jest u rzulwi?

Xurek
              • tortugo Re: pytam 16.06.04, 19:22
                ciii, bo zaraz ci sie dostanie od wiesz kogo sie za scurvianie
                watku... ;))))))))
                • xurek OK, to powiedz mi cichutko na ucho. ntxt 16.06.04, 19:49

• jutka1 Re: OK, to powiedz mi cichutko na ucho. ntxt 16.06.04, 21:59
                    Tysz bym kciala wiedziec ile taki orgazm u rzulwiow trwa. Ino tak, z
                    ciekawosci..... :)
                    • ani-ta jezeli chodzi o... zolwie... 16.06.04, 22:42
                      to TEZ jestem zainteresowana!:))))))))))))))

a.:))
                      • tortugo Re: jezeli chodzi o... zolwie... 17.06.04, 17:26
                        rzulw przeprasza za chwilowa nieobecnosc, ale ma wlasnie orgazm. odpisze jak
                        mu przejdzie.

rzulw's friend

• jutka1 Re: jezeli chodzi o... zolwie... 17.06.04, 17:28
                          tortugo napisał:

> rzulw przeprasza za chwilowa nieobecnosc, ale ma wlasnie orgazm. odpisze jak
                          > mu przejdzie.
                          >
                          > rzulw's friend
                          hahahahahahahaha :))))))))))))))

Ty sie spiesz z tym orgazmem, bo masz duzo do zrobienia!

PS. Przeczytalam w baaardzo mundrym pismie, ze rzulwi orgazm trwa 15
                          minut..... :))))
                          • tortugo Re: jezeli chodzi o... zolwie... 17.06.04, 21:39

>
                            > PS. Przeczytalam w baaardzo mundrym pismie, ze rzulwi orgazm trwa 15
                            > minut..... :))))

uff, jestem. aaa, tak, ale to tylko przecietna.
                            ;)))))))))))))))
    • basia553 Re: Przygotowania do powrotu Cz. 2 16.06.04, 17:13
      Odradzam goronco stosunki sonsiedzkie. Chyba ze sonsiad nie zwiazany. ale wtedy
      powstaje pytanie: dlaczego nie zwiazany? Pewnie do de? A wiec i wtedy stosunek
      sasiedzki odpada.
      • jutka1 Basiu !!!!! 16.06.04, 22:18
        basia553 napisała:

> Odradzam goronco stosunki sonsiedzkie. Chyba ze sonsiad nie zwiazany. ale
        wtedy powstaje pytanie: dlaczego nie zwiazany? Pewnie do de? A wiec i wtedy
        stosunek sasiedzki odpada.
        Swinte slowa gazdzino, hej!

A co dalej????????????????????????????????????,
        • ani-ta Re: Basiu !!!!! 16.06.04, 22:44
          moze sprobuj w sasiedniej wsi?
          tam cie moze jeszcze nie znaja?:PPPPPPP

a.:))))
      • luiza-w-ogrodzie Jak sasiad nie zwiazany to nalezy go zwiazac 17.06.04, 00:27
        basia553 napisała:

wtedy
        >
        > powstaje pytanie: dlaczego nie zwiazany? Pewnie do de? A wiec i wtedy
        stosunek
        > sasiedzki odpada.

Dlaczego odpada? Jak sasiad nie zwiazany to nalezy go zwiazac (dobre sa do tego
        wezly plaskie) a potem uzyc. Polecam przecwiczenie wezlow ze znajomym harcerzem
        albo skautem, zeby pozniej nie bylo problemow z szybkim wyplataniem sie, jakby
        co.

Pozdrawiam zwezle
        Luiza-w-Ogrodzie

"have your fun and keep lafing" ©joanna

.·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
        • jutka1 Re: Jak sasiad nie zwiazany to nalezy go zwiazac 17.06.04, 08:14
          luiza-w-ogrodzie napisała:

> Dlaczego odpada? Jak sasiad nie zwiazany to nalezy go zwiazac (dobre sa do
          tego wezly plaskie) a potem uzyc. Polecam przecwiczenie wezlow ze znajomym
          harcerzem albo skautem, zeby pozniej nie bylo problemow z szybkim wyplataniem
          sie, jakby co.
          Pomysl nie powiem, z jednym "ale": ktos z sasiedniej wsi, nie z mojej. A
          najlepiej ze 4 wsie dalej :))))))))))
      • jutka1 Stosunki vs. zwiazanie :)))))))))))))))))) 17.06.04, 08:13
        basia553 napisała:

wtedy powstaje pytanie: dlaczego nie zwiazany? Pewnie do de? A wiec i wtedy
        stosunek sasiedzki odpada.
        Jak zwykle nastapilo scurvienie :))))))
        Chodzilo mnie o relacje z sasiadami, nie seks z sasiadami, a juz szczegolnie
        nie zwiazki z sasiadami. Wlasnego gniazda staram sie nie kalac :))))))))))))))
    • jutka1 Sprawa psia -- cont'd 17.06.04, 08:45
      Snilo mi sie dzis, ze pies hajmatowy byl rasy kuvasz (ort. ?)
      Snilo mi sie, ze byl chwalony za absolutne oddanie jednej osobie, i bronienie
      pana, domu i zagrody.

Musze poczytac na temat tej rasy. Jakby ktos znal, to prosze o podzielenie sie
      impresjami.

J. :)
    • jutka1 Odcinek nastepny plus 6 -- kwestie kulinarne 17.06.04, 11:56
      Mam zagwozdke. Czy bede sie musiala bardzo przestawic. Tutaj z jednej strony
      lunczyki na tarasach i w knajpach, z drugiej strony permanentnie pusta lodowka
      i gotowanie co sie pod reke nawinie.

Mysle jednak, ze jak sie przestawie na posilki w wiekszosci w domu, to mi to i
      na zdrowie i na kieszen dobrze zrobi :))))) Tylko pare krzynek brouilly bede
      musiala wziac :)))))

I troche przypraw wezme na zas, i duzo zielonej soczewicy du Puy, i pare innych
      ulubionych rzeczy nie do dostania w PL. I nasiona rukoli i kolendry/cilantro.

I tyle. Zglodnialam. ;)))) Ide cos zjesc.:)
      • tortugo Re: Odcinek nastepny plus 6 -- kwestie kulinarne 17.06.04, 17:39
        Princesso, podobaja mi sie twoje priorytety: skrzynki i nasiona, oraz wybor
        psa :)))))))))

a powiedz no w skrocie jak wygladac bedzie twoje zycie jak juz miejsca
        zagrzejesz na nowym domostwie. bedziesz codziennie dojezdzac do pracy w
        miescie, uprawiac role, pisac poezje, czy oddasz sie calkowicie wiejskiej
        dekadencji?

bom ciekaw :)))
        jesli juz bylo i przegapilem, mozesz zrugac zamiast ;))))
        • jutka1 Re: Odcinek nastepny plus 6 -- kwestie kulinarne 17.06.04, 18:43
          tortugo napisał:

> Princesso, podobaja mi sie twoje priorytety: skrzynki i nasiona, oraz wybor
          > psa :)))))))))
          :)))))))))))))))))))))))

> a powiedz no w skrocie jak wygladac bedzie twoje zycie jak juz miejsca
          > zagrzejesz na nowym domostwie. bedziesz codziennie dojezdzac do pracy w
          > miescie, uprawiac role, pisac poezje, czy oddasz sie calkowicie wiejskiej
          > dekadencji?
          Mam w glowie cos fajnego do zrobienia dla miasta rodzinnego. Zadnych
          organizacji, administracji, szefow czy hierarchii: ja sama sterem, bosem,
          zeglarzem i okretem. Jednym slowem skocze na gleboka wode, tym bardziej, ze
          finansowanie bede musiala wyszarpac tez sama... A w celu wyzywienia mnie, psa i
          kota, bede nadal jezdzic pare razy do roku w rozne dziwne miejsca i pisac
          jakies bzdurne raporty.

Bede sie tez zajmowac ogrodem, przetworami, pisaniem (rowniez nie-
          forumowym ;))))), spedzac czas z przyjaciolmi, jezdzic po Polsce, szczegolnie w
          te miejsca, ktorych jeszcze, niestety, nie znam: Bieszczady, Mazury, Wschod
          PL.... Bede sie uczyc roznych rzeczy. Chce pojsc na czeladnika do znajomego
          stolarza-artysty i nauczyc sie drewna, robic meble albocus.

Matkobosko, toc ja nigdy na to wszystko nie znajde czasu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tym samym popelnilam obnazenie nr 6. Pardon. :))
          • tortugo Re: Odcinek nastepny plus 6 -- kwestie kulinarne 17.06.04, 21:57
            dziekuje :)))))))))))
        • jutka1 W kwestii poezji -- konkurs z nagroda 17.06.04, 18:53
          Oglaszam konkurs. Wiem, ze scurviam, ale mi sie skojarzylo z pytaniem
          sznycelka, pardon.

Osoba, ktora wie kto napisal ponizsze haiku, dostanie ode mnie butelke zgodnie
          z zyczeniem (ok, ok, stuletnie wina itp. odpadaja! ;)))) No, robaczki, sprezyc
          sie:

wspomnienie
          dla nikogo - nigdy
          nie bede niczym wiecej
          • jutka1 Re: W kwestii poezji -- konkurs -- stokrotka 17.06.04, 18:54
            Stokrotka shut up!!! Jestes zdyskwalifikowana, bo gadalysmy o
            tym !! :)))))))))))))))))
          • luiza-w-ogrodzie Szymborska n/t 18.06.04, 12:29
            jutka1 napisała:

> Oglaszam konkurs. Wiem, ze scurviam, ale mi sie skojarzylo z pytaniem
            > sznycelka, pardon.
            >
            > Osoba, ktora wie kto napisal ponizsze haiku, dostanie ode mnie butelke
            zgodnie
            > z zyczeniem (ok, ok, stuletnie wina itp. odpadaja! ;)))) No, robaczki,
            sprezyc
            >
            > sie:
            >
            > wspomnienie
            > dla nikogo - nigdy
            > nie bede niczym wiecej
            >
            • jutka1 Re: Szymborska n/t -- Nie :))))))))))))))))) 18.06.04, 14:07

• emre_baran Ten, tego. 18.06.04, 14:14
                Tego nikt nie napisal bo to nie jest haiku, moze byc glenfidyh 30.
                • jutka1 Re: Ten, tego. 18.06.04, 14:20
                  emre_baran napisał:

> Tego nikt nie napisal bo to nie jest haiku, moze byc glenfidyh 30.
                  Baranie obeznany :)))) To tylko daje wskazowke, ze nie jest to tradycyjne haiku
                  japonskie, czyli 5-7-5

W innych jezykach wspolczesne haiku - nawet jesli trzymaja sie zasady 17 sylab,
                  co nie zawsze jest prawda, patrz "The Haiku Anthology" natenprzyklad - odbiega
                  od tradycyjnych regul, zeby wziac poprawke na wlasciwosci jezyka, w ktorym sie
                  haiku pisze. More leeway, dude.

Innymi slowy, haczyk byl nie w tym, choc okrutniem rada, zes ten od-bieg od
                  normy zauwazyl.

Pozdrowienia od jelenia :)
                  J.:)
                  • emre_baran jak tam chcesz 18.06.04, 14:42

jaki jest kon kazdy widzi,
                    z europy taki kontynent jak z indyjskiego ocean,
                    a kurak to tez mieso
                    • jutka1 Re: jak tam chcesz 18.06.04, 14:56
                      emre_baran napisał:

> jaki jest kon kazdy widzi,
                      > z europy taki kontynent jak z indyjskiego ocean,
                      > a kurak to tez mieso
                      Nie czepiac sie tylko odpowiadac na zagadke kurdebalans. Nio.
                      Wernyhora, kurcze blade.
                      Joke alert ;)))))
                      • emre_baran prawda jesttaka 18.06.04, 15:20
                        Wydaje mi sie ze to juz gdzies widzialem (searach nie zwraca nic z sensem),
                        tylko nie wiem gdzie, a potstep z wyludzeniem alkoholu sie nie udal wiec juz
                        chyba nic nie wskoram. Dzielo nosi znamiona ciezkiego przypadku grafomanstwa i
                        byc moze dlatego wydaje mi sie znajome.
                        • jutka1 Re: prawda jesttaka 18.06.04, 15:23
                          emre_baran napisał:

> Wydaje mi sie ze to juz gdzies widzialem (searach nie zwraca nic z sensem),
                          > tylko nie wiem gdzie, a potstep z wyludzeniem alkoholu sie nie udal wiec juz
                          > chyba nic nie wskoram. Dzielo nosi znamiona ciezkiego przypadku grafomanstwa i
                          > byc moze dlatego wydaje mi sie znajome.
                          Ano ano Baranie. Podstep wyludzeniowy wyczulam czujnym wechem, i nie dziw sie
                          ze sie nie nabralam.
                          Co do ciezkiego przypadku, masz na mysli ze swoj swego itepe? (joke alert ;))
                          • emre_baran w zasadzie oto moj myslotok 18.06.04, 15:27
                            troche inaczej - ja nie czytam ksiazek o czym nie musze wspominac bo to widac,
                            co nastepuje jest musi byc widzialem gdzies na necie czyli wlasciwie na forum, a
                            jak kto pisze na forum to jest grafoman. I troche mnie swedzi ze sobie nie moge
                            przypomniec gdzie. Ale tylko troche.
                            • jutka1 Re: w zasadzie oto moj myslotok 18.06.04, 15:29
                              BLAD.
                              Wkrocz na nielinearne myslenie.
                              A moze nie oczoma ino uszoma? kurde nie pamietam.
                              • emre_baran uszoma nie ma mowy 18.06.04, 15:31
                                niech mnie swinia polnie, a nie wymyslem, oszoma nie zapamietuje absolutnie nic.
                                • jutka1 Re: uszoma nie ma mowy 18.06.04, 15:33
                                  emre_baran napisał:

> niech mnie swinia polnie, a nie wymyslem, oszoma nie zapamietuje absolutnie
                                  nic.
                                  No to przegrales. Sorry Baranie.
                                  Alez ja durna jestem, powinnam byla zrobic zalozenie, ze kto przegra to MNIE
                                  butelke stawia. Kurdebalans mialabym juz dwie butelki!!! GLAB!!!!!! :(
                      • morsa Odpowiedz na zagadke 18.06.04, 15:32
                        Jutka?

Pada deszcz
                        jade na rowerze
                        do domu
                        • jutka1 Re: Odpowiedz na zagadke 18.06.04, 15:34
                          morsa napisała:

> Jutka?
                          >
                          > Pada deszcz
                          > jade na rowerze
                          > do domu
                          Morso, prosze o wyjasnienie... Ty mi teraz kontra-zagadke dajesz?

Jesli tak, to znam odpowiedz :)))))))
                          • morsa Re: Odpowiedz na zagadke 18.06.04, 15:36
                            -Och, to pytanie byla odpowiedzia.
                            -
                            <)..(>
                            ( (..))
                            • jutka1 Morsa :)))))) 18.06.04, 15:41
                              morsa napisała:

> -Och, to pytanie byla odpowiedzia.
                              Odpowiedz prawidlowa. Pitunia (c) maj 2004. :) Wybierz butelke :)))))
                              Dostarcze nastepnym razem jak bede w SE. :))

Skad wiedzialas? Bo moje haiku na razie zbieram, moze kiedys opublikuje, moze
                              nie, nie zalezy mi. I to akurat haiku to byl debiut. :)))

Wasza Pitunia Grafomanska ;))))))))))
                              • morsa Re: Morsa :)))))) 18.06.04, 15:47
                                Zdolnosci detektywistyczne, intuicja, psi swed....
                                nie wiem.
                                Jak juz tytul szerloka zajety, to poprosze o
                                tytul watsona.

PS. Podoba sie moja swinia?
                                Moge podrzucic do Heimatu (ew. karczmy)
                                • jutka1 Re: Morsa :)))))) 18.06.04, 16:15
                                  morsa napisała:

> Zdolnosci detektywistyczne, intuicja, psi swed....
                                  > nie wiem.
                                  > Jak juz tytul szerloka zajety, to poprosze o
                                  > tytul watsona.
                                  Tytul Watsona przyznany!!!!! :))))))

> PS. Podoba sie moja swinia?
                                  > Moge podrzucic do Heimatu (ew. karczmy)
                              • tortugo Re: Morsa :)))))) 18.06.04, 18:11
                                jutka1 napisała:

> Odpowiedz prawidlowa. Pitunia (c) maj 2004. :) Wybierz butelke :)))))
                                > Dostarcze nastepnym razem jak bede w SE. :))
                                >

Jutuniu, ja bym i Luizie butelke dostarczyl za te jej "nieprawidlowa"
                                odpowiedz ;)))))))
                                • jutka1 Re: Morsa :)))))) --- Sznycel i Luiza :))))) 18.06.04, 19:06
                                  tortugo napisał:

> Jutuniu, ja bym i Luizie butelke dostarczyl za te jej "nieprawidlowa"
                                  > odpowiedz ;)))))))
                                  Ano!!!! Dobrze godocie gazdo, hej!!!!!! ;)))))))
                                  Luiza postawie Ci jak sie zobaczymy. Duzom, wielkom flache czegotamsobie
                                  zessces....... :)))))))))
    • jutka1 Odcinek 2 - osprzent (ort.zam. ;)) i przyleglosci 18.06.04, 10:42
      Juz kiedy gdzies pisalam, ze bede musiala rozne osprzety i urzadzenia sobie
      sprawic.. To mnie troche przeraza, albowiem oprocz elektroniki, do ktorej mam
      instynktowna reke, wszelkie mechaniczne rzeczy wydaja mi sie sskomplikowane i
      niebezpieczne. :((

Kosiarka do trawy typu traktor. Jakiej marki? Jakiej wielkosci? Z koszem-bez
      kosza? Skad ja mam takie rzeczy wiedziec? Uzywajac kosiarki, ktora mam teraz,
      skoszenie trawy razem z odnoszeniem tej skoszonej w jedno miejsce zajmuje 14
      godzin. Kurde nie ma mowy zebym tyle czasu spedzala oddajac sie tej szlachetnej
      ale jednak nudnej czynnosci dwa razy w miesiacu.

Dwie inne przyleglosci, ktore chcialabym zrobic, to kamienny-ceglany
      piec/kuchnie ogrodowa do bbq i pieczenia pizzy (widzialam taki w Italii u
      kolezanki i bardzo pozazdroscilam), oraz obudowa juz istniejacej poniemieckiej
      studni. Studnia jest zakryta plyta na poziomie gruntu, a ja sobie marze, zeby
      zrobic taka prawdziwa kamienna obudowe, z zurawiem itepe. Musze tylko wziac
      probke wody do sanepidu, zeby zbadali, co w niej siedzi i ewentualnie poradzili
      co z tym zrobic. Nastepna wycieczka "do miasta" :))))

Ostatnie dwie przyleglosci, ktore chcialabym zrobic, to zacienienie tarasu i
      altana. Nie wiem, czy taras zacienic pergola czy dachem jakim (koszty :((, czy
      po prostu wielgasnymi parasolami... A altane chce zrobic w jednym miejscu w
      ogrodzie, z ktorego widac moje miasto rodzinne, wieze kosciolow, ratusz, te
      rzeczy. Sliczny widok, tyle, ze stac i sie gapic mozna mare minut, a mnie sie
      tak chce posiedziec i pogapic, z ksiazka czy lampka wina.

Jakby ktos z szacownego grona mial porady lub pomysly, to jak zwykle bede
      dzwienczna (pis. zam. ;)))

J. :)
      • morsa Re: Odcinek 2 - osprzent (ort.zam. ;)) i przylegl 18.06.04, 11:06
        Siedzie w tej chwili i nie chce mi sie
        rozwazac na temat zaburzen psychicznych
        (musze cus tam sklecic o modelach i teoriach,
        Freud, Mahler, Piaget i inni dzisiaj ida
        mi bardzo opornie:(()

Dlatego wlocze sie po roznych watkach,
        gazetach i sporcie)
        Tak sobie mysle, jakie rady dac Jutce??
        Trudno jakos tak, jak Domu i obejscia
        oczy moje nie widzialy, ale sie postaram:

- do koszenia zawsze znajdziesz chetnych;
        zapros gosci, albo pozycz barany. (Propozycja
        Ani-ty z kozami moze nie jest taka najgorsza...
        - piec/kuchnie znajdziesz napewno w polskich
        sklepach. Wybor jest duzy. Goscie tez sie moga
        przydac. Ktos, kto sie na tym zna i moglby
        cos takiego zbudowac???
        - studnia: sprawdzic wode musisz; grund takze.
        Moglabym wiecej o tym napisac, ale nie ma mojego
        brzydkiego teraz w domu (zna sie na geol. i wodzie:-))
        - taras: jestem za pergola, absolutnie!

Ps. przestalo padac!!!
        • jutka1 Re: Odcinek 2 - osprzent (ort.zam. ;)) i przylegl 18.06.04, 11:19
          morsa napisała:

> Siedzie w tej chwili i nie chce mi sie
          > rozwazac na temat zaburzen psychicznych
          Morsuniu, opisz profesurowi mojom skromnom osobem, i dostaniesz 5 z plusem za
          kliniczny opis ww. zaburzen, hehehehe ;)))))))))

> - do koszenia zawsze znajdziesz chetnych;
          Musze przyznac, ze na to lato znalazlam kogos z trudem... A chcialabym jednak
          sama sie ogrodem zajmowac, w miare mozliwosci...

> Ktos, kto sie na tym zna i moglby
          > cos takiego zbudowac???
          Oooo. Bede musiala zaczac szukac ofiary... ;)

> - studnia: sprawdzic wode musisz; grund takze.
          > Moglabym wiecej o tym napisac, ale nie ma mojego
          > brzydkiego teraz w domu (zna sie na geol. i wodzie:-))
          Zapytaj brzydkiego prosze. A grunt to wokol studni, czy zle rozumuje?

> - taras: jestem za pergola, absolutnie!
          Ja tez jestem za pergola. Na szczescie decyzje moge odlozyc do przyszlego roku,
          w tym roku juz nie wydole - ani finansowo, ani logistycznie.

> Ps. przestalo padac!!!
          Wyszlo slonce!!! ale chlodno jest.... :(

Dzieki wielkie Morsuniu.
          Dziob.
          J.:)
          • morsa Re: Odcinek 2 - osprzent (ort.zam. ;)) i przylegl 18.06.04, 12:15
            Moj brzydki wroci dopiero w niedziele
            albo poniedzialek.
            Bedzie pedalowal
            www.cyklavaettern.com/default.aspx?lang=1
            Startuje o 20.20.
            No i nie obejrzy MECZU!
            (grund mam na mysli podloze geologiczne,
            jakie warstwy i rodzaje czy cos w tym rodzaju)
        • jutka1 Re: Odcinek 2 - osprzent (ort.zam. ;)) i przylegl 18.06.04, 17:34
          Ilustracja moich zdolnosci rozumienia mechanicznych rzeczy. Zadzwonilam dzis do
          znajomego, zeby jeszcze raz wytlumaczyl regulacje zegara sciennego, znaczysie;
          jak sie spieszy, to w lewo czy w prawo podkrecic to cus na wahadle. Tlumaczyl
          mi dlugo o osi custam, kazal robic symulacje z dlugopisem, ale jak wszedl na
          cosinusy i tangensy, to w koncu odsluchawszy spytalam: Janeczku, w lewo czy w
          prawo???? W lewo mowi Janeczek, ale zapamietaj jak to dziala, cosinusy ....
          Zapisalam w notesie: spieszy sie - lewo.

Czy ja musze to rozumiec? Jeszcze mi tu z trygonometria wyjezdza. Nie tykalam
          od 10 lat i nie kcem tykac. Kcem wiedziec czy w lewo czy w prawo, a nie
          dlaczego.

Za scourvienie lekkie przepraszam, ale siem przejelam ta rozmowa. Juz do
          Janeczka dzwonic po porady mechaniczne nie bede, tylko w celach towarzyskich.
          ;)))))))))))))))))))
      • tortugo Re: Odcinek 2 - osprzent (ort.zam. ;)) i przylegl 18.06.04, 18:17
        jutka1 napisała:

> Dwie inne przyleglosci, ktore chcialabym zrobic, to kamienny-ceglany
        > piec/kuchnie ogrodowa do bbq i pieczenia pizzy

Moze jednak jestesmy spokrewnieni (choinka ;))) Ja tez sie zbieram do
        zbudowania takiego pieca/bbq na moim podworku na Kaszebach. Jutq, jesli
        masz/zdobedziesz jakies plany, schematy, rysunki, prosze, podziel sie :))))))
        Ja sie zaczelem rozgladac za rusztem, chce taki z grubego zeliwa i nie wiem
        jeszcze jak go zdobede. Ale zdobede! I jesli cie to interesuje, podaj wymiary
        swojego to moze uda sie wynegocjowac lepsza cene za 2 ;)))))
        • jutka1 Re: Odcinek 2 - Piec 18.06.04, 19:09
          tortugo napisał:

> Moze jednak jestesmy spokrewnieni (choinka ;)))
          Co to choinka w tem kuntekscie, zna sie te.... ;)))))

> Ja tez sie zbieram do
          > zbudowania takiego pieca/bbq na moim podworku na Kaszebach. Jutq, jesli
          > masz/zdobedziesz jakies plany, schematy, rysunki, prosze, podziel sie :))))))
          > Ja sie zaczelem rozgladac za rusztem, chce taki z grubego zeliwa i nie wiem
          > jeszcze jak go zdobede. Ale zdobede! I jesli cie to interesuje, podaj
          wymiary swojego to moze uda sie wynegocjowac lepsza cene za 2 ;)))))
          Podziele sie, jasne!
          Z ta dobra cena, to jest tak.... ;)))) ehem. roznica moze nie pokryc
          (pardon ;)))) kosztow transportu... ale kto wie. Tak czy owak wywiem sie i
          jako sabaka dam glos :)
          • tortugo Re: Odcinek 2 - Piec 18.06.04, 22:16
            jutka1 napisała:

> Co to choinka w tem kuntekscie, zna sie te.... ;)))))
            >
            choinka: jedno z "tych" slow zaczynajacych sie na "ch" :)))))))) (a po kuntekst
            odsylam do tamtego wontka;))

> Z ta dobra cena, to jest tak.... ;)))) ehem. roznica moze nie pokryc
            > (pardon ;)))) kosztow transportu... ale kto wie.

nawet mi to do glowy nie przyszlo, bo ja na koszta tego typu przedsiewziec
            notorycznie nie zwracam uwagi ;))) Ale jesli w ogole dojdzie do tego, ze
            bedziemy cos wspolnie dzialac na ten temat, to pewnie bede i w stanie
            dostarczyc ci to osobiscie, co bym z przjemnoscia uczynil :) Wtedy
            zamarynujesz jakies miecho i jestesmy kwita ;))))))))))
            • jutka1 Re: Odcinek 2 - Piec -- pickled turtle :)))))) 18.06.04, 22:58
              tortugo napisał:
              >
              > choinka: jedno z "tych" slow zaczynajacych sie na "ch" :)))))))) (a po
              kuntekst odsylam do tamtego wontka;))
              czyzbym zaczela sie gubic???? mozliwe.....

> nawet mi to do glowy nie przyszlo, bo ja na koszta tego typu przedsiewziec
              > notorycznie nie zwracam uwagi ;))) Ale jesli w ogole dojdzie do tego, ze
              > bedziemy cos wspolnie dzialac na ten temat, to pewnie bede i w stanie
              > dostarczyc ci to osobiscie, co bym z przjemnoscia uczynil :) Wtedy
              > zamarynujesz jakies miecho i jestesmy kwita ;))))))))))
              Ja mialam na mysli, ze ja bym Tobie ten piec zamowila, i nie wiedzialam czy
              dowiezienie ode mnie do Ciebie nie kosztowaloby wiecej niz tzw. oszczednosc na
              2-in-1.... Osobiscie to mozesz po toto przyjechac, a ja z przyjemnoscia
              ugoszcze specyjalami na/w owym piecu przygotowanymi, i nie tylko (wodka z
              pieca???? tequila z pieca????)

partnerinkrajm parekselons :))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka