ertes 25.06.04, 18:17 Federalny Sąd Administracyjny w Lipsku uznał, że zakaz noszenia islamskich chust, wprowadzony w szkołach Badenii-Wirtembergii, jest zgodny z prawem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 25.06.04, 18:36 Ertes. kurza twarz! Chcesz wywolac trzecia wojne swiatowa? Olbrzymi wontek skuli tych chust mielismy juz tutaj! Odpowiedz Link
ertes Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 25.06.04, 18:46 Pewnie. Jakos cicho i spokojnie sie zrobilo. Odpowiedz Link
ma_teusz Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 25.06.04, 18:54 ertes napisał: Jakos cicho i spokojnie sie zrobilo. Więc może napisz na ktora dziewczyne bedziesz glosowal ? Tylko nie mow że nie bedziesz bral udzialu w wyborach Miss Ca Ladne chociaz sa ? Odpowiedz Link
ertes Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 25.06.04, 19:04 ??? "Miss Ca" a co to jest? Odpowiedz Link
ma_teusz Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 25.06.04, 19:14 14 sierpnia odbeda sie piate jubileuszowe wybory miss Polonia California i Queen of Polonia International. Program skladajacy sie z finalow konkusu pieknosci i wytepow artystycznych bedzie zaprezentowany w gmachu teatru Scottish Rite mieszczacym sie pod adresem 855 Elm Avenue, Long Beach, CA 90802. Program galowy rozpocznie sie o godzinie 18:30. Tradycyjnie konkurs zakonczy sie konferencja prasowa i zabawa taneczna. Bilety wstepu na konkurs i zabawe sa do nabycia w cenie $25.00. Informacje dotyczace rezerwacji i sprzedazy biletow uzyskac mozna pod numerem telefonu 562.435-5232. Miss Polonia California, Queen of Polonia International 117 Linden Avenue, Ste G, Long Beach, CA 90802. USA queenofpolonia@aol.com www.queenofpolonia.com Odpowiedz Link
ertes Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 25.06.04, 19:20 Wypij za mnie piwo i baw sie dobrze. Odpowiedz Link
maria421 Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 27.06.04, 11:33 Bardzo dobry wyrok. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 27.06.04, 11:44 hm.... w wiesbaden to chyba nie przejdzie:) tam 99%mieszkancow to turcy... i im podobni:) stezenie chust na ulicach przekroczylo moje wyobrazenia;))) co... wcale nie przeszkadzalo wlascicielkom chust kupowania... dosc wyuzdanej bielizny!!!:))))))) polubilam je z miejsca! symbol symbolem... ale chlopa czyms kusic trza!:))))))))) a.:))) Odpowiedz Link
ertes Re: Niemcy: zakaz noszenia islamskich chust 27.06.04, 17:02 To ty do Turcji pojechalas? Odpowiedz Link
ani-ta ha! tez mnie to zaskoczylo!!!:))) 27.06.04, 17:40 mimo, zem nieuk polityczny... to zadziwil mnie fakt, ze tej "turcji" po niemiecku w wiekszosci mowiono:PP a.:))) Odpowiedz Link
starypierdola Niemcy: Zakaz 27.06.04, 17:34 A ja sie domagam zeby w Calavasito wydac zakaz noszenia lederhosen. Wpieprzaja mnie ci niemcy: szwargola glosno po swojemu, pija piwo zamiast kawy i jeszcze nosza te smieszne lederhosen zeby pokazac roznice! SP Odpowiedz Link
ani-ta Re: Niemcy: Zakaz 27.06.04, 17:42 a moze to ich znak rozpoznawczy?:) zeby swoj swego... nie ruszal... w celu zaiesniania stosunkow miedzynarodowych?:) a.:)) Odpowiedz Link
lucja7 Re: Niemcy: Zakaz 27.06.04, 17:49 Chusty chustami, ale uwazam ze powinno byc stanowczo zabronione uzywanie nazwisk o polskim brzmieniu w niemieckich filmach policyjnych. Co jakis ogladam, to najgorszy bandzior nazywa sie Kowalski albo inny ...ski. Co wy tam robicie w tych Niemczech? Boicie sie zacofanych Arabow a tolerujecie bez zmruzenia oka niemiecka antypolskosc!! lucja7. Odpowiedz Link
maria421 Lucjo, 27.06.04, 18:11 Czyzbys nie wiedziala, ze najlepszy niemiecki detektyw filmowy Szymanski sie nazywa? Odpowiedz Link
maria421 Re: Uwazam 28.06.04, 08:26 morsa napisała: > ze jest to dyskryminacja Dla mnie ten wyrok jest tylko przejawem laickosci panstwa niemieckiego. Morso, ksieza ktorzy prowadza lekcje religii w niemieckich szkolach tez nie przychodza do szkol w sutannach, tylko w cywilnych ubraniach. Pani Ludim (Afganka z niemieckim paszportem), ktora uparla sie droga sadowa dochodzic w Niemczech prawa nauczania w chuscie, nie jest nawet nauczycielka religii muzulmanskiej. Nie jest osoba duchowna. Dlaczego mialaby byc lepiej traktowana niz ksieza? Jezeli dzisiaj sad niemiecki zgodzi sie na to, zeby nauczycielki nosily chusty, to moze jutro bedzie musial zgodzic sie na to, aby nosily chadory? Albo- czemu nie- moze i burkha? Pani Ludim bedzie musiala wybrac to, co jest dla niej wazniejsze- chusta na glowie, albo powolanie do zawodu nauczyciela. Albo moze wrocic do Afganistanu, gdzie z pewnoscia nauczycielki z jej wyksztalceniem i inteligencja sa na wage zlota i gdzie jest masa zaleglosci do nadrobienia po latach rezimu Talibow. Odpowiedz Link
lucja7 Re: Lucjo, 28.06.04, 09:41 Okazuje sie ze nie wiedzialam. Generalnie rzecz biorac policyjne filmy niemieckie nie sa moja rozrywka, ale to o czym napisalam rzucilo mi sie w uszy. lucja7. Odpowiedz Link
maria421 Re: Lucjo, 29.06.04, 15:59 lucja7 napisała: > Okazuje sie ze nie wiedzialam. Generalnie rzecz biorac policyjne filmy > niemieckie nie sa moja rozrywka, ale to o czym napisalam rzucilo mi sie w uszy. > lucja7. To chyba tez nie wiesz, ze w serialu "Alarm für Cobra" jednym z dwoch policjantow -bohaterow jest Turek o imieniu Samir ktory ma niemiecka narzeczona. Odpowiedz Link
don2 Re: Lucjo, 29.06.04, 16:09 A moze nie zauwazylas,ze kazdy oficer policji w NY i okolicach i to koniecznie ten szlachetny ,lub z wydzialu kontroli wewnetrznej to Murzyn? A w wielu policyjnych serialach francuskich arab jest policjantem.A jedna z zabawniejszych serii to francuscy policjanci :zyd i arab. Od czasow por.Borewicza duzo sie zmienilo nespa ? Odpowiedz Link
lucja7 Re: Lucjo, 29.06.04, 16:11 Nie, tez nie wiedzialam, ale to chyba nie az tak wazne? lucja7. Odpowiedz Link
chlopzmazur Manipulacje Ertesa 29.06.04, 14:59 Ertes, masz godna podziwu zdolnosc (nabyta w USA ?) MANIPULOWANIA wiadomosciami. Piszac: > Federalny Sąd Administracyjny w Lipsku uznał, że zakaz noszenia islamskich > chust, wprowadzony w szkołach Badenii-Wirtembergii, jest zgodny z prawem. chciales wbudzic wrazenie, ze chusty zostaly zabronione generalnie - czyz nie tak ? A moze zwyczajnie zapomniales dodac, ze zakaz ten dotyczy wylacznie islamskich nauczycielek w trakcie prowadzenia lekcji w publicznych szkolach ? I nie ma nic wspolnego z chustami setek tysiecy islamskich uczennic. Pewnie to zylko roztargnienie :( Odpowiedz Link
ertes Re: Manipulacje Ertesa 29.06.04, 16:09 Ach, coz za przenikliwosc i blyskotliwosc. Manijka przesladowcza daje znac? Pisz na onet.pl, moze cie wysluchaja. Lepiej ci wychodzi wyskakiwanie jak filip z konopii na temat tego gdzie pojechales. Wybierasz sie do Magny Cours? Odpowiedz Link