Dodaj do ulubionych

11 grudnia 2015

11.12.15, 10:12
Zapiszcie te date, kochani, to jest dzien w ktorym demokracja w Polsce , czyli to, o co ludzie walczyli od 1980 roku, padla....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19328641,rzad-skasowal-wyrok-trybunalu-konstytucyjnego.html#Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 10:23
      "Prokuratura bada czy minister Klempa nie zlamala prawa" hehehe.
      no patrzcie a ja jeszcze niedawno sie smialam z obaw ze "demokracja pada".
      przyznaje ze juz mi nie do smiechu. nie moge uwierzyc ze to co sie dzieje jest mozliwe.
      no ale - POLSKA wybrala.

dlatego ja sie czuje Kanadyjka. od momentu wyjazdu. nie trawie tego cyrku a la Polandia.

Minnie
    • chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 10:44
      Ale przeciez Swiatlo zaraz oznajmi, ze Polska wybrala wlasne, polskie, wschodnioeuropejskie wartosci. Ty go natychmiast poprzesz, bo to pro-islamistyczne, politpoprawne i lewackie skrzywienie do tego doprowadzilo; Ertes sie tez ucieszy, ze trumpizm zwycieza za oceanem. Reszta nas sie zawstydzi, ze bylismy naiwnymi lemingami. Luski nam nagle z oczu opadna. Wreszcie!

Proponuje Bacha (wielbie!)
      www.youtube.com/watch?v=REu2BcnlD34 (you are welcome, enjoy).
      • minniemouse Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:04
        :D

tos podsumowal, CJ
      • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:06
        Chris, nie pitol bo temat jest zbyt powazny.
        • chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:19
          "Powazny" tak nagle, od dzisiaj, 11 grudnia? Jak nie-skutecznie dowodzilas od lat, politpoprawne lewactwo jest sobie winne. Spijamy pianke. W stylu twoich sojusznikow, Ertesa i Swiatly: "hehehe", "niech padnie", za lata "brutalnego terroru"...
          • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:27
            Chris, znajdz na forum jeden moj wpis w ktorym popieralam PiS , OK?

• chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:46
              Fakt, nigdy nie popieralas PiS. Zawsze jednak znajdujesz wytlumaczenie i zrozumienie dla najbardziej ekstremalnych wybuchow Swiatla na ten przyklad. Osobiscie reki nie przykladasz niby, popierasz jeno zza kulis. Mi to wiele z historii przypomina. Wlasciwie nie, ale jednak tak. Dlatego cie nazywam, tak jak cie nazywam. I to sie nie zmieni. Znam ten typ.
              Pianke bedziemy spijali wspolnie, niestety. Chocby z oddali.
              • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:58
                Chris, ja tez tak samo doskonale Cie znam jak Ty mnie i tak samo wiem co Ty robisz "zza kulis", wiecej, wiem co myslisz nawet jezeli tego nie piszesz! :-))))

• chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 12:10
                  Znasz mnie, jak Eichmann znal sie na Zydach. A znal sie niezle. Wybacz analogie. A moze, obawiam sie, winienem cofnac ta zwyczajowa prosbe o wybaczenie.
                  • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 12:39
                    chris-joe napisał:

> Znasz mnie, jak Eichmann znal sie na Zydach. A znal sie niezle. Wybacz analogie
                    > . A moze, obawiam sie, winienem cofnac ta zwyczajowa prosbe o wybaczenie.
                    >
                    >
                    Skarbie, znam Cie dokladnie tak samo jak Ty mnie znasz. Nie mniej i nie wiecej :-)

• chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 13:46
                      Blad. Ostro prawicowy styl widzenia jest mi calkiem obcy. Centrystow potrafie sobie wyobrazic. Maniakalnych 'kulturofobow' juz nie. Moja wyobraznia tam nie siega. Wiec nie imputuj. Jasne, ze moja poprzeczka jest -paradoksalnie- nieco zanizona (ale tez zawyzona). Jasne, ze uzywam double standard. W Maroku, Egipcie, czy w Turcji podrozuje z 'przyjacielem'; w reszcie swiata- z partnerem, rezerwujac jedno lozko. U siebie, czy to w kontaktach z Kanadyjczykami od kilku pokolen, czy tez od wczoraj, oznajmiam moja 'sytuacje' przy pierwszej okazji. Choc to dla niektorych z twoich tutejszych aliantow oznacza "afiszowanie sie", "brutalne narzucanie".
                      Najczesciej latwiej mi to oznajmic mym muzulmanskim wspolpracownikom z pierwszego emigracyjnego rzutu, niz wloskim Kanadyjczykom od 3-4 pokolen. 2015!

Oczywiscie, powiecie (ty, Swiatlo, albo Ertes), ze ktorys z moich arabskich wspolpracownikow jutro moze przyjsc do pracy z granatnikiem. Ale in my line of work anyone anytime can go postal.
                      • chris-joe (as for Garrett..) 11.12.15, 14:12
                        (mimo mojego wszechogarniajacego szacunku dla swobod wszelich- meskie kucyki winny byc prawnie zakazane! NIE znosze!)
                        • maria421 Re: (as for Garrett..) 11.12.15, 14:45
                          chris-joe napisał:

> (mimo mojego wszechogarniajacego szacunku dla swobod wszelich- meskie kucyki wi
                          > nny byc prawnie zakazane! NIE znosze!)

Garrett jest piekny nawet z kucykiem! :-)
                        • minniemouse Re: (as for Garrett..) 11.12.15, 22:00
                          popieram! te kucyki wymyslil sam diabel!

M.
                      • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 14:47
                        Chris, Ty piszesz ciagle o swoich wyobrazaniech, ktore nie musza i czesto nie maja odbicia w rzeczywistosci.

• ertes Maria 11.12.15, 15:51
                  Przeciez widzisz ze czlowiekowi cos odbilo i nie ma z nim zadnej dyskusji. Wchodzi tu tylko po to zeby sie awanturowac a najchetniej bluzgac na brata.
                  Olej goscia i tyle.
                  • maria421 Re: Maria 11.12.15, 15:55
                    ertes napisał:

> Przeciez widzisz ze czlowiekowi cos odbilo i nie ma z nim zadnej dyskusji. Wcho
                    > dzi tu tylko po to zeby sie awanturowac a najchetniej bluzgac na brata.
                    > Olej goscia i tyle.

Mam nadzieje ze on znow wroci do olewania mnie, co robil przez ostatni rok.
                    • ertes Re: Maria 11.12.15, 16:09
                      Miejmy nadzieje ze dawny, fajny cj kiedys wroci zamiast tego klotliwego goscia.
        • chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:23
          Zbyt powazny na Bacha?
          • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:38
            chris-joe napisał:

> Zbyt powazny na Bacha?

Specjalnie dla Ciebie- Bach w wykonaniu mojegi ukochanego skrzypka:

www.youtube.com/watch?v=x1ByRGNIpFA
            • chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:57
              (Calkiem miedzy nami: nie potrafie Bacha sluchac za wiele. Ja przy nim placze jak siusiumajtka, a to mnie nerwowo wyczerpuje. Bach jest poprostu ZBYT genialny. Absolutna perfekcja. Nikt nigdy, w zadnej dziedzinie, nie pokona Bacha. Wlacz Bacha, ja dostaje paralizu konczyn.)
              • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 12:01
                Moim absolutnym Number One jest i pozostanie Mozart.
                Bach konkuruje u mnie z Händlem.

A video Ci poslalam bo jestem fanka Davida Garreta, kocham go cala moja dusza, uwielbiam go!
                • chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 12:18
                  NIE. Garret ma jedynie momenty, ale nie calosc. Przy Mozarcie potrafie odpoczac, tzn. zaczerpnac oddechu. Bo Mozart jest ludzki. Bach jest nadludzki. Nie wiem skad on sie wzial, ni gdzie mieszka. Bach to Gaudi.
                  • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 12:42
                    Garret laczy mistrzostwo i osobowosc dzieki ktorej wlasnie popularyzuje muzyke powazna wsrod mlodych.
                    Za to wszystko go wielbie.
                • minniemouse Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 22:03
                  I pacz pani, jeszcze przystojny, i o dziwo ma do rzeczy kucyk.

M
      • swiatlo Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 15:14
        chris-joe napisał:

> Ale przeciez Swiatlo zaraz oznajmi, ze Polska wybrala wlasne, polskie, wschodni
        > oeuropejskie wartosci. Ty go natychmiast poprzesz, bo to pro-islamistyczne, pol
        > itpoprawne i lewackie skrzywienie do tego doprowadzilo; Ertes sie tez ucieszy,
        > ze trumpizm zwycieza za oceanem. Reszta nas sie zawstydzi, ze bylismy naiwnymi
        > lemingami. Luski nam nagle z oczu opadna. Wreszcie!
        >

Czy nie możesz raz na zawsze się odp.... od nicka "Swiatlo"?
        • swiatlo Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 15:33
          swiatlo napisał:

> chris-joe napisał:
          >

Przeleciałem, ten wątek i jest on niczym innym jak gówniarskim i kompletnie niesprowokowanym personalnym atakiem na grupę forumowiczów, a przede wszystkim we mnie.
          Jeszcze raz ci mówię: odpierdol się! Odpierdol się!! Mam ochotę mieć spokojny dzień, a tymczasem jakiś gówniarz przypierdala się do mnie bez powodu.
          Nie podoba ci się polityka w Polsce, to odwal się ode mnie. Ja nie mam z tym nic wspólnego.
          Zachowujesz się jak niedojrzały pętak. Zamieniasz to forum w ściek. Atakujesz ludzi, nie potrafisz zaakceptować odmiennych poglądów, ziejesz nieposkromioną nienawiścią, jesteś typowym trollem. Nie masz możliwości dowalenia politykom, to walisz na oślep komu się da w twoim bezpośrednim sąsiedztwie.
          Myślałem że to forum staje się spokojnym miejscem, sporo wysiłku kosztowało aby do tego doprowadzić, czasy nie są łatwe, a ty tymczasem wyładowujesz swoją żółć i niewiarygodną nietolerancję na Bogu ducha winnych ludzi.
          Jedź do Polski i zaatakuj Kaczyńskiego. Ale ode mnie się odwal!

• chris-joe Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 15:59
            "Myślałem że to forum staje się spokojnym miejscem, sporo wysiłku kosztowało [kogo? ciebie?] aby do tego doprowadzić [...]"

-slepy, gluchy, glupi, zgrywasz sie?... Zeby do czego doprowadzic w ciagu ostatnich paru tygodni? Do krawedzi rozpadu po 15 latach? I TY nagle pozujesz na 'peace-maker'?! Wpadasz, robisz rozpierduche, po czym podrzucasz pare cienkich dowcipasow i nagle zaczynasz pouczac o 'peace'? Are you insane?!!!
            • swiatlo Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 16:20
              chris-joe napisał:

> "Myślałem że to forum staje się spokojnym miejscem, sporo wysiłku kosztowało [k
              > ogo? ciebie?] aby do tego doprowadzić [...]"
              >
              > -slepy, gluchy, glupi, zgrywasz sie?... Zeby do czego doprowadzic w ciagu ostat
              > nich paru tygodni? Do krawedzi rozpadu po 15 latach? I TY nagle pozujesz na 'pe
              > ace-maker'?! Wpadasz, robisz rozpierduche, po czym podrzucasz pare cienkich dow
              > cipasow i nagle zaczynasz pouczac o 'peace'? Are you insane?!!!
              >

Jeszcze raz: odwal się od nicka "Swiatlo".
              Ja, tak samo jak ty i każdy inny, mam prawo do poglądów i do ich wyrażania. I nie widzę powodu aby się z tymi poglądami kryć. Natomiast nie mam prawa, jak i ty nie masz też tego prawa, to atakować personalnie forumowiczów. Atakuj poglądy, atakuj polityków, odwal się od forumowiczów. I nie nazywaj wyrażania poglądów odmiennych od twoich "rozpierduchą".
              To ty teraz robisz typową rozpierduchę.

Nie mam pojęcia co się dzieje z TK, gdzie jest łamanie prawa a gdzie normalna zagrywka polityczna. Jak jest łamanie prawa to niech organy ścigania się za to zabiorą. Jak się za to nie zabierają to znaczy że nie ma łamania prawa. Nie znam się na tym, nie obchodzi mnie to i nie zabieram w tej sprawie głosu. Odwal się od nicka "Swiatlo".
              A nawet jakbym hipotetycznie zabrał głos, to atakuj poglądy zawarte w poście, nie atakuj człowieka. Każdy ma prawo do zabierania głosu, niezależnie od tego jak się z tym nie zgadzasz.
              Mam prawo głosować na Kaczyńskiego, na Macierewicza, Ziobro czy Rydzyka. To moje konstytucyjne prawo. Ty natomiast nie masz prawa mnie atakować że ja z tego prawa korzystam.

Co do Forum, to ja tutaj nie "wpadłem". Ja tutaj jestem od wielu lat. To ja tutaj ciebie zaprosiłem.
              Jestem odpowiedzialny za atmosferę tak samo jak i ty i każdy inny. Różnie to było w przeszłości, każdy ma swoją historię upuszczania emocji i wyładowania nerwów, ale tym razem ty przekroczyłeś granice. Zaatakowałeś kompletnie niesprowokowany. To ty teraz przyczyniasz się do owego "rozpadu".
              • ertes Ditto Swiatlo . 11.12.15, 16:42
                • maria421 Re: Ditto Swiatlo . 11.12.15, 16:50
                  Ja odnotowuje pozytywna zmiane na forum. Znow dyskutujemy zamiast pisac glownie o pogodzie.
                  • chris-joe Re: Ditto Swiatlo . 11.12.15, 16:59
                    Ja zas calkiem odwrotnie. Bo akurat w realu mam wielki bajzel. To nudne forum o pogodzie bylo dla mnie wazne. Widac, to sie skonczylo. Teraz mamy dylemat: eksterminowac uchodzcow wszystkich, czy tylko doroslych? Co panstwo mysla? (Tak, mam na mysli E-M-S= Ertes-Maria-Swiatlo; alfabetycznie, zeby sie Swiatlo nie czepial, ze sie go czepiam.
                    • swiatlo Re: Ditto Swiatlo . 11.12.15, 17:04
                      chris-joe napisał:

> Ja zas calkiem odwrotnie. Bo akurat w realu mam wielki bajzel. To nudne forum o
                      > pogodzie bylo dla mnie wazne. Widac, to sie skonczylo. Teraz mamy dylemat: eks
                      > terminowac uchodzcow wszystkich, czy tylko doroslych? Co panstwo mysla? (Tak, m
                      > am na mysli E-M-S= Ertes-Maria-Swiatlo; alfabetycznie, zeby sie Swiatlo nie cz
                      > epial, ze sie go czepiam.

I love you, brother!

• maria421 Re: Ditto Swiatlo . 11.12.15, 17:12
                      chris-joe napisał:

> Ja zas calkiem odwrotnie. Bo akurat w realu mam wielki bajzel. To nudne forum o
                      > pogodzie bylo dla mnie wazne. Widac, to sie skonczylo. Teraz mamy dylemat: eks
                      > terminowac uchodzcow wszystkich, czy tylko doroslych? Co panstwo mysla? (Tak, m
                      > am na mysli E-M-S= Ertes-Maria-Swiatlo; alfabetycznie, zeby sie Swiatlo nie cz
                      > epial, ze sie go czepiam.

Chris, nie ma obowiazku czytac wszystkich watkow ani sie we wszystkich udzielac.

Pisz sobie o pogodzie i o czym Ci sie podoba i daj innym pisac o tym co uwazaja za wazne, bez naskakiwania na nich ze nie pisza tego, czego akurat Ty sobie zyczysz.

• felinecaline Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 11:43
      Demokracja w Polsce wyzionela ducha juz wczesniej, pucz byl pelzajacy. Dzisiejsza decyzja mozna sobie natomiast ewentualnie na kominku podpalic bo wyroki TK maja to do sie, ze sa ostateczne i nieodwolalne a zaden rzad nie ma prawa ich "uniewaznienia". Moze co prawda je krytykowac czy tez ignorowac ale nie istnieje cos takiego jak uniewaznienie .
      • maria421 Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 12:02
        Co zrobic z rzadem i prezydentem ktory olewa nieodwolalne wyroki TK?

• minniemouse Re: 11 grudnia 2015 11.12.15, 22:17
          No ja bylam pewna ze mimo wszystko demokracja w PL pasc nie moze bo Polacy predzej dadza sobie wyrwac jaja bez znieczulenia niz ukochana wolnosc i niepodleglosc.
          a tu taka niespodzianka.
          mowilam ze religia to wymysl szatana. najpierw nas religia zjednoczyl przeciwko komunie
          zeby teraz, po latach, nam zeby powybijac PiSem.

Ale, ale... przezylismy rozbiory, okupacje, komune, wiec damy se rade z PiSem.
          chwila tylko. niedoczekanie zeby Polak nie mogl machac szabelka kędy chce.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka