chris-joe 01.04.16, 04:05 Nie wiemy jeszcze, czy w weekend 14 maja juz bedziemy w Macierzy, w kolejny jednak, czyli 21 maja najpewniej najpewniej... No, chyba ze zainteresowanym i srodek tygodnia bylby gancegal. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: W sprawie maja... 01.04.16, 09:29 nikt mnie nie zapraszal, wiec odmeldowuje sie z podwojnym smutkiem: w oba weekendy bede w Toskanie... Odpowiedz Link
morsa Re: W sprawie maja... 04.04.16, 00:17 W Macierzy czyli gdzie? W stolycy? Hmm... Zakonotuje termin. Jako emerytka wszelkie opcje mozliwe Odpowiedz Link
xurek Re: W sprawie maja... 04.04.16, 16:43 w ten weekend chcialam leciec do Krakowa :). Sprawdze opcje Warszawy :) Odpowiedz Link
blues28 Re: W sprawie maja... 05.04.16, 14:42 Och :-( A ja najwczesniej zjawie sie w Polsce na sam koniec maja. Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 09.04.16, 05:18 Ewka, znow, jak co pare lat, skwierczysz, ze cie "nikt nie zapraszal" ;) wiec jak co pare lat, gnam z ta sama odpowiedzia: NIKT NIGDY NIKOGO na te spotkania nie zaprasza. Sprawy wychodza w praniu, ze ktos bedzie tu czy tam, ktos inny zas na to, ze w takim razie musimy sie spotkac, bo bedziemy blisko, po czym ktos kolejny, ze ja tez tam bede, badz dojade. Zaproszen nikt nie rozsyla za kulisami. Wszystko sie dzieje tu, wszem i wobec. Ludzie sie zglaszaja, jesli stwierdza ze na spotkanie maja ochote, i moga, wiec czemu nie. Ot i sekret. Detale dopiero sie dogrywa w zakamarach. Wiec przestan sie burmuszyc, dopisac sie mozesz, jesli mozesz, w kazdej chwili. A jesli nie mozesz, to nasza strata. Buzi :) Odpowiedz Link
ewa553 Re: W sprawie maja... 09.04.16, 11:43 no wiesz, chris, nawet czlowiekowi ponarzekac nie wolno! Nie dosc ze w tym czasie nie moge przyleciec, to jeszcze taki jeden psuje mi przyjemnosc ponarzekania ze nikt mnie nie kocha. Poglaskalbys mnie lepiej po glowinie, wyrazil ubolewanie i juz. Wyczucia nie masz za grosz:) Mam nadzieje, ze bedziecie sie jak zwykle dobrze bawic!! Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 09.04.16, 11:57 Nie poglaskalem, ale buzi dalem, nie? :) Odpowiedz Link
xurek Re: W sprawie maja... 10.04.16, 21:33 ja niestety w ten Weekend tego Krakowa odmowic nie moge. Ale moze jakas inna opcja sie wyloni? Jak dlugo jestescie w tej Wa-wie? I jakie macie inne stacje europejskie? Moze jednak Szwajc :)? Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 16.04.16, 05:03 Xur, Morsa, wszyscy razem i osobno: przylatujemy do Macierzy 12 maja, wylot 23 maja. Kto ma ochote/moze, niech sie zglasza. Wyglada na to, ze warszawska randka bedzie 21 maja. Xurze, Szwajc znow nam nie po drodze, kurde blade. Jesli cos sie zmieni, nie omieszkamy dac cynk. Mamy juz loty Paryz- Warszawa, Warszawa- Ateny, Ateny- Bratyslawa, Bratyslawa- Berlin. Z Berlina do Francji autem, bez zbytniego pospiechu. Jesli sie okaze, ze Ewka bedzie akurat juz powrotna z Toskanii, a i nam bedzie po drodze, to sie zglosimy na pyfko/wino/obiad/pogaduchy. Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 17.04.16, 19:05 Stacjonujemy, jak zwykle, na Pradze Poludnie, zaraz obok Akademii Sztabu Generalnego :) Odpowiedz Link
jutka1 Re: W sprawie maja... 17.04.16, 19:54 No to zmówmy się gdzieś w Śródmieściu między 14.05 a 18.05? Przepraszam, że wyłamuję się z 21.05, ale 20.05 wylatuję służbowo - o czym nie wiedziałam, kiedy sie zmawialiśmy. Z Pragi Płd. to Poniatoszczak na moją stronę? Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 17.04.16, 20:13 Dla mnie dojazd to zaden dojazd, Jutka. Kolejka jestem w Srodmiesciu w 20 min. Tylko trzeba wyszukac mile, spokojne miejsce, najchetniej z tarasem/patio/ogrodkiem. Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 17.04.16, 20:14 Jesli nie 21 maja, to w takim razie moze 14 maja, sobota? Odpowiedz Link
chris-joe Re: W sprawie maja... 17.04.16, 20:31 Jutka, podrzuc mi mailem jakis swoj telefon w Wawie, co? Odpowiedz Link
jutka1 Tel. 17.04.16, 20:38 +48 22 879 2631 HAHAHAHAHAHA Tak serio, to mój numer komórki się nie zmienił. :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: W sprawie maja... 17.04.16, 20:36 Dla mnie 14 maja jest OK. - o ile mnie do Korei Płn nie wyślą. Joke alert! :-))) Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: W sprawie maja... 02.05.16, 00:46 A więc ustalone, 14.05 u mnie, taras i ogródek mam, i nie zawaham się ich użyć. Odpowiedz Link
roseanne albo czerwca.... 16.04.16, 15:06 szansa, ze bede z mloda, na razie ok 45% kolo 20.06 potem ona jedzie do kolezanki zagramanicznej na ok dwa tygodnie, a ja rajd po rodzinie( i znajonych) Xurku, kiedy sie orwieracie, jakie sa mozliwosci transportowe? - nie ma mowy o samochodzie powolutku rozwazam i knuje co jeszcze i gdzie, w lipcu :-) moze sie zdarzyc tez, ze tylko corcia bedzie swiat zwiedzac.... Odpowiedz Link
roseanne Re: albo czerwca.... 17.04.16, 04:06 jak pisalam wyzej.... jeszcze moja obecnosc nie jest przyklepana ;) ale jesli sie zdecyduje towarzyszyc dziecieciu to tak, przynajmniej w koncowce czerwca Odpowiedz Link
jutka1 Re: albo czerwca.... 17.04.16, 04:17 roseanne napisała: > jak pisalam wyzej.... jeszcze moja obecnosc nie jest przyklepana ;) > ale jesli sie zdecyduje towarzyszyc dziecieciu to tak, przynajmniej w koncowc > e czerwca *************** Daj znać. Od 3 lipca jestem wyjęta, ale poza tym możemy próbować. :-))) Please please please :-))) Odpowiedz Link
xurek Re: albo czerwca.... 18.04.16, 11:30 Rose, planujemy otwarcie najpozniej koniec maja. Z obydwu lotnisk (Zürich & Basel) jest do nas polaczenie pociag + autobus ( z autobusu 200 m pieszo), jezeli masz ochote nas odwiedzic, to mozemy Cie odebrac z lotniska, Basel korzystniej, bo blizej. Poruszac sie tutaj mozna autobusem i pociagiem, czas ok 50 min. do Basel, Bern, Zürich, Luzern, ok. 20 Min. do Aarau i Olten, 30 Min. do Zofingen (wyliczam takie ladniejsze badz wieksze miejsowosci). Odpowiedz Link
ewa553 Re: albo czerwca.... 20.04.16, 22:47 Chris, ja wracam w nocy z 22/23 maja, czyli z niedzieli na poniedzialek!! Odpowiedz Link
roseanne Re: albo czerwca.... 21.04.16, 16:12 no i juz, po sprawie..... paszport sie wyczerpal w styczniu zeby zrobic nowy cala szopka - konsulat w MOntrealu przeszdl usprawnienia, i konsul dostepny jest az 2 razy w mmiesiacu, trzeba sie zapisac z wyprzedzeniem tak wiec mam zapisana wizyte na 2 czerwca.... - najblizsza mozliwa i kaza placic przez czek bankowy potwierdzony , juz nie gotowka... porabalo kogos zdrowo Odpowiedz Link
roseanne Re: albo czerwca.... 21.04.16, 19:10 bo chce :) - krotsze kolejki dla mieszkancow unii Odpowiedz Link
roseanne Re: albo czerwca.... 26.04.16, 18:15 bilet jest 7-25 lipca polski paszport, czy tez unijny dokument tozsamosci potrzebny jest przy wyjezdzie, czasami urzednicy robia "wstreny"... zadnego dokumentu poza paszportem nie mam.. Odpowiedz Link
roseanne miejsca postojowe 26.04.16, 19:23 gdzie ciekawie mozna sie zatrzymac w : Malborku lub okolicach Gdansku bo w Warszawie i Krakowie bazy mam rodzinne chce corke pociagac tu i owdzie, by nie siedziec rodzince ukochanej na karku i wzajemnie w planach Wieliczka, Krakow, Wawka, Malbork, Gdansk - na calosc 2 tygodnie Odpowiedz Link
blues28 Re: miejsca postojowe 27.04.16, 15:40 Jak bedziesz miala wiecej szczególów (daty wizyty) to moge pomóc w Malborku. Jest duzo tanszy niz Gdansk, pociagi regionalne do Gda?ska-Gdyni jezdza bardzo czesto a sam przejazd to 40-45 min. Ale Malbork (zamek krzyzacki!) tez bardzo turystyczny jest dlatego im wczesniej sie zdecydujesz tym lepiej :-) Odpowiedz Link
roseanne Re: miejsca postojowe 27.04.16, 15:47 Wlasnie o zamek sie rozchodzi :) sama widzialam tylko raz, z okna pociagu - poczatek liceum, wycieczka szkolna do Gdanska Odpowiedz Link
xurek w sprawie lipcowych kolonii 28.04.16, 09:48 jako ze ja jeszcze nie zakupilam biletu, to moglabym ewentualnie przesunac moje wakacje o tydzien wczesniej, czyli 15-24. Jutka, czy u ciebie byloby to mozliwe? Rose planuje Gdansk na ten czas i Blues jeszcze jest na miejscu. Moglybysmy naprawde zrobic Kolonie w moim szalasie. Jest dosc prymitywny, ale ma 3 pokoje (oprocz mojego) w ktorych da sie spac i piekna dzialke / okolice. Czyli akurat na nas cztery, ewentualnie 5, jezeli ktos sie pisze na pietrowe lozko w pokoiku Piranhi :) Odpowiedz Link
blues28 Re: w sprawie lipcowych kolonii 29.04.16, 17:12 Jako idea kolonie letnie wydaja mi sie super atrakcyjne, ale ja ewentualnie moglabym w pierwszy weekend. Co, prawde mówiac, jest o tyle niezreczne, ze Ty ledwie bys zjechala, a Jutka pewnie bedzie musiala zlapac oddech po mordorze. Rose chyba jeszcze nie ma gotowego harmonogramu. Na dodatek ja jeszcze nie wiem jak ustawiony jest "program rozrywkowy" przygotowany przez moja rodzine :-) Wiec moja postawa jest "w zawieszeniu". Acha, weekend 25/6 juz zabukowalam z dala od rodziny :-) Odpowiedz Link
roseanne Re: w sprawie lipcowych kolonii 29.04.16, 17:37 no niestety, wciaz czekam na odpowiedz brata... Odpowiedz Link
jutka1 Re: w sprawie lipcowych kolonii 29.04.16, 21:42 xurek napisała: > jako ze ja jeszcze nie zakupilam biletu, to moglabym ewentualnie przesunac moje > wakacje o tydzien wczesniej, czyli 15-24. Jutka, czy u ciebie byloby to mozliw > e? Rose planuje Gdansk na ten czas i Blues jeszcze jest na miejscu. Moglybysmy > naprawde zrobic Kolonie w moim szalasie. Jest dosc prymitywny, ale ma 3 pokoje > (oprocz mojego) w ktorych da sie spac i piekna dzialke / okolice. Czyli akurat > na nas cztery, ewentualnie 5, jezeli ktos sie pisze na pietrowe lozko w pokoiku > Piranhi :) ******************* A wiesz, że mogłabym? 15. wieczorem kończę dużą konferencję, czemu nie uciec od tego wszystkiego 16. rano na kilka dni? :-) Takie małe "a wezmę i ucieknę z domu". :-))) Piszę się. :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: w sprawie lipcowych kolonii 29.04.16, 21:51 Chrystusie, pani nasza! Szykuje sie 'wiosna z forumem'! I co jest, ze mnie nikt nie zaprasza?!!! ;) Odpowiedz Link
roseanne Re: w sprawie lipcowych kolonii 29.04.16, 22:50 lato, lato, w lipcu jest lato! a przyjezdzaj i Ty, czemu nie, bedzie miala Mloda z kim sie wyklocac :) Odpowiedz Link
ania_2000 Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 00:35 A mnie mnie? Mnie tez nikt nie zaprasza ;))))) Odpowiedz Link
roseanne Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 00:48 the more the merrier :) Z Toba, Aniu, to moze na kawe w Portland? Odpowiedz Link
roseanne Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 02:42 pierwszy tydzien czerwca, juz wszystko zabukowane, raczej pierwsze 3 dni Odpowiedz Link
ania_2000 Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 18:09 Czyli tydzien June 5-11? Gdzie sie zatrzymujesz? w tygodniu pracuje, w downtown, wiec po pracy jestem do dyspozycji. Odpowiedz Link
ewa553 Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 19:02 ja bym chciala wiedziec jak Wy to wyczuwacie i robicie kolonie zawsze w czasie, kiedy ja nie moge uczestniczyc. Czuje sie ukarana za niewinnosc:) Odpowiedz Link
roseanne Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 19:37 oj Ewcia... najwiekszy zlot/minikolonie z moim udzialem, to jak Jutka i CJ byli w NY... ja ciagle nie mam odpowiedzi od brata, kiedy mam sie w Kraowie pojawic Odpowiedz Link
ania_2000 Re: w sprawie lipcowych kolonii 01.05.16, 08:38 Roseanne, to jest memorial weekend, i akurat wyjezdzamy na pare dni, ale wracam 2giego i jezeli bedziesz miala czas i mozliwosc, to jak najbardziej :) Jeszcze sie mozemy domowic pozniej:) Odpowiedz Link
blues28 Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 08:20 No to moze i ja sie wstepnie dopisze? Rzucilam okiem i mam pare Intercity Gdynia-Slawno i to jest zaledwie 2 h jazdy! Xurku, nie wiem czy Ci pasuja godzinowo, ale Slawno-Gdansk to 2h21min z czego pociag 15 min stoi w Gdyni. I na Intercity bilety i rezerwacje miejsca mozna zrobic internetowo. Tylko nie wiem jak daleko ze Slawna na folwark? Odpowiedz Link
xurek Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 17:24 ja 15-go Kolo poludnia laduje w Gdansku, wiec moglybysmy tym pociagiem pojechac razem. Ze Slawna jest ok 15 km, ktore pokonac zamierzam taksowka. Nie wiem do ktorej Jutka ma te konferencje i gdzie znajdowac sie bedzie Rose, ewentualnie moglybysmy wszystkie razem. CJ, jestes oczywiscie zaproszony i do hoteliku i na Kolonie do szalasu, jezeli piszesz sie na to pietrowe lozko badz na kanape w "salonie :)" bo tylko takowe jeszcze sie ostaly. Blues, mozesz mi podac namiar na stronke tych kolei (z tego co wiem to jest ich w Polsce wieksza ilosc) to moze sobie cos znajde juz na pierwszy przyjazd zamiast transferu busem? Odpowiedz Link
jutka1 Re: w sprawie lipcowych kolonii 30.04.16, 20:41 16go lipca z Wawy. Nie wiem jeszcze, jakie mam połączenia - napisz mi proszę w mailu adres kolonii, bo rozumiem, że to nie w samym Jarosławcu? Odpowiedz Link
blues28 Re: w sprawie lipcowych kolonii 01.05.16, 07:26 Ja korzystam z tej strony rozklad-pkp.pl/ Zielona ikonka to wlasnie TLK jezdzace na trasie Szczecin-Bialystok. Pociagi z rezerwacja, dostepna w internecie i konwoje coraz czesciej sa nowoczesne. Choc trafiaja sie i "zabytkowe" :-) Zapowiadaja zmiane rozkladu 11/6 ale te pociagi na ogól jezdza zawsze w tym samym czasie. Ewentualnie minimalne zmiany. Odpowiedz Link
iwannabesedated Re: w sprawie lipcowych kolonii 02.05.16, 00:42 Kanapa jeszcze wolna? Jak tak, to dołączam. Odpowiedz Link
xurek zapisy na kolonie 02.05.16, 12:15 zabuchowalam lot, przylatuje i otwieram osrodek kolonijny 15 lipca wieczorem. Osrodek zawiera nastepujace mozliwosci noclegowe: sypialnia 1 - kierownik kolonii czyli ja :) sypialania 2 - jednoosobowa, Blues zapis z ptwierdzeniem sypialnia 3 - dwuosobowa, jedno lozko na dole, drugie na gorze, zapis z potwierdzeniem Jutka sypialnia 3 - nieco "przechodnia", bo jest w niej druga lodowka, jednoosobowa, zapis warunkowy Rose lozko w pokoju Jutki badz kanapa w salonie: zapis z potwierdzeniem Stokrotka. No to jestesmy cztery albo piec, nastepni chetni musieliby z namiotem :). Osrodek otwarty jest do 23 lipca, 24 wczesnym rankiem zamykam :). Wysle w tym tygodniu maile z namiarami do Bluesa i Stokrotki i Jutki, do Rose nie mam adresu, moze jezeli ktoras z was ma, to niech mi na moj adres mailowy podesle :) ciesze sie bardzo i prosze o inauguracje modlow o dobra pogode :) Odpowiedz Link
ewa553 Re: zapisy na kolonie 02.05.16, 12:24 ha! jeszcze jedno loze wolne, ciekawe kto sie zglosi:) Odpowiedz Link
blues28 Re: zapisy na kolonie 02.05.16, 13:18 Ewunia, nie marudz :-) Sie pisze, sczególy do majlowego uzgodnienia :-) Odpowiedz Link
ewa553 Re: zapisy na kolonie 02.05.16, 18:45 no wiesz Bluesie!! Ja nie marudze, tylko z zainteresowaniem obserwuje. Przeciez wiadomo ze ja nie zapisalam sie na kolonie, wiec mam prawo przynajmniej zazdroscic z daleka. I cieszyc sie z Wami! Odpowiedz Link
xurek Re: zapisy na kolonie 03.05.16, 02:14 lista zamknieta dalszych miejsc na koloniach brak :) Odpowiedz Link
ewa553 Re: zapisy na kolonie 03.05.16, 08:33 zawsze jeszcze mozesz zorganizowas drugi turnus:) Odpowiedz Link
jutka1 Re: zapisy na kolonie 03.05.16, 08:59 Superduper. My się ze 100K zmówimy, może pojedziemy wespół w zespół. :-))) Odpowiedz Link
roseanne kolonie, serio teraz 10.05.16, 16:41 kiedy, data konkretna wracam do Wawki 23, wylatuje do domu 26 rano zaczynam rezerwacje lokum Odpowiedz Link
xurek Re: kolonie, serio teraz 11.05.16, 00:52 miedzy 15 a 21 lipca, bo 23 przyjezdza drugi turnus a ja 24 tez wracam do domu :). Z tego co zrozumialam to Blues moze przyjedze ze mna tego 15-go a Jutka i Stokrotka zjawia sie 16-go. A ty jak Ci w tych terminach pasuje Odpowiedz Link
blues28 Re: kolonie, serio teraz 11.05.16, 08:28 No ja wstepnie podpisuje liste :-) Xur, zaraz po przyjezdzie do PL moge nabyc bilety dla nas bez internetowego kszanienia sie. Mysle, ze takze smialo moge robic za dab hand przy jakichs zakupach, a poza tym moge zaklepac role podkuchennej i etazowej. Na kaowca i kucharza glównego kolonii widze inne talenta :-) Odpowiedz Link
roseanne Re: kolonie, serio teraz 11.05.16, 17:33 oscyluje 17-19, czekam na odpowiedzi z airb&b w gdansku od 19 tego do 23 moge pichcic jak bede miala zabukowane lokum bede szukac polaczen - strone pkp juz wymacalam Odpowiedz Link
roseanne Re: kolonie, serio teraz 11.05.16, 20:31 ok, gdansk zabukowany tlen przestal dzialac - nie mam kontaktu z bratem Odpowiedz Link
xurek Re: kolonie, serio teraz 11.05.16, 20:32 ja moge was zabawiac rozmowa i ewentualnie dolewac wina do pustych kieliszkow :) :) :) Odpowiedz Link