maria421 13.08.19, 10:33 Tu dalej o fryzurach, figurach itp :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stokrotna Fryzury podgalane 13.08.19, 11:55 A co teraz jest modne w Was, Minnie ? Fakt, krótkie fryzury wymagają częstszych wizyt u fryzjera. Tyle, że "boczki" to sobie sama trimuję trimmerkiem. Fajna rzecz. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Fryzury podgalane 14.08.19, 09:37 stokrotna napisała: A co teraz jest modne w Was, Minnie ? poszarpane skinny jeans, Daisy Duke sukienki, sukienki długie z tylu z przodu krótkie, krótkie spodenki, baletki, maxi sukienki i spódnice z rozcięciami i bez, bluzki z opadającymi ramionami, spodnie z materiału z rozcięciami i prawie wszystko ma koronki nawet swetry. > Fakt, krótkie fryzury wymagają częstszych wizyt u fryzjera. Tyle, że "boczki" to sobie sama trimuję trimmerkiem. Fajna rzecz. ja tez strasznie lubię czuprynki podgalane, najlepiej niesymetryczne, chociaz u nas to trochę wychodzi z mody. ale ostatnio mam ochotę strzelić sobie cos takiego tylko mam najbardziej polska spłaszczoną z tylu główkę jaka mozna mieć :D (ta ma perfect, conie?) a do tego jakis delikatny lososiowy kolorek. albo jasnoniebieski... moze sie odwaze..co tam.. raz w zyciu. to mi sie tez bardzo podoba. a moze w koncu zdecyduje sie na to, tylko kolor inny.zawsze miałam ostro rude, moze wrócę? ale najbardziej to mam ochotę zrobić sobie trwałą crimperem bo mam już rzadkie i cienkie włosy, i to by mi dodało objętości Minnie Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 13.08.19, 13:15 Uwazam ze zupelnym niewypalem ostatniego sezonu sa cienkie spodnice plisowane. Odpowiedz Link
roseanne Re: Moda 4 13.08.19, 16:48 cienka spodnice plisowana nosilam w latach 1995-2005, mniejwiecej, uwielbialam ja, ale mi sie przytylo... w kolorze rdzy i czerwieni, do kostek, wietnie pasowala do tshirtow i swetrow jednakowo, Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Moda 4 13.08.19, 17:19 Nie pamietam kiedy ostatnio widzialam tutaj spodnice plisowane - pewnie nigdy:) Malo kobiet nosi spodnice - owszem, latem sukienki, takie letnie i zwiewne sa popularne. Ale glownie szorty i spodnie. Mnie osobiscie nie podobaja sie popularne wzorki - male kwiatki i takie inne rozne "laczki" - i jeszcze takie krotkie bluzki, na prosto taki wygladi tez mi sie np nie bardzo podoba - bluzka za krotka, a spodnie za bufiaste, a material za wzorzysty. Odpowiedz Link
roseanne Re: Moda 4 13.08.19, 21:49 kwiatki lubie, ale wszechobecnego kolorku hmmm nazwijmy to musztardy, zeby nie powiedziec dosadniej, nie do niewielu osob pasuje Odpowiedz Link
stokrotna Shorty super extra mini... 14.08.19, 00:15 ... zwykle typu jeans, wcinające się w rowek (z tyłu... i przodu). Z wystającymi z tyłu dużymi kawałkami półdupków. Już chyba drugi czy trzeci sezon z kolei. Od samego patrzenia ... zaczyna mnie boleć tyłek. www.vinted.pl/kobiety/szorty-z-wysokim-stanem/20903441-sexy-szorty-spodenki-z-wysokim-stanem-jasny-jeans-jeansowe-dziury-dziurawe-z-nitami-forever-21-xs Odpowiedz Link
roseanne Re: Shorty super extra mini... 14.08.19, 02:15 ha ha i koniecznie wystajace spod nieistniejacych nogawek kieszenie, tak prawie po kolano Odpowiedz Link
maria421 Re: Shorty super extra mini... 14.08.19, 08:38 Odnosnie spodnic plisowanych- ok jezeli jest do nich odpowiednio dobrana gora, czyli obcisly, dosc dlugi top, czy tez obszerny, luzny sweter. Masakra jezeli do takiej spodnicy jest bluzka koszulowa w nia wpuszczona. Wzory kwiatowe ostatnio w modzie, sama za tym nie przepadam, ale jezeli kwiatyki nie za duze i dobrze kolorystycznie dobrane, to ok. Szorty super ekstra mini- ok jezeli na mlodziutkich, szczuplych dziewczynach gdzies na nadmorskich deptakach. Oczywiscie bez kieszeni do kolan :-) Czesto patrzac na ulice miasta w upalne dni zycze sobie zeby juz zima byla, bo ogladanie wylewajacych sie tluszczy znad czy spod roznych skapych odzien nie jest mile dla oka :-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 26.11.20, 15:50 Zagladacie na Instagram? Znalazlam cos fajnego : www.instagram.com/sciuraglam/ Sciuraglam to polaczenie wyrazow "sciura" i "glamour". Sciura to w dialekcie mediolanskim "signora", ale odnosi sie to glownie do zasobnych, eleganckich pan 60+ z Mediolanu. Sciura trzeba sie urodzic, nie da sie tego podrobic, ale mozna do bycia siura aspirowac :-) Odpowiedz Link
stokrotna Re: Moda 4 26.11.20, 18:06 Nie używam insta, ale zajrzałam - faktycznie, bardzo fajne. Słowo Sciura bardzo mi się podoba :) Tyle, że jest to styl specyficznie właśnie dla zasobnych Włoszek. Ja bym się w czymś takim czuła źle, nie na miejscu, bo brakuje mi kilku szczczegółów - mieszkania w odpowiednim klimacie, z odpowiednimi zasobami na koncie i apartamentu w fajnym miejscu do trzymania tych ciuchów i biżuterii. No i tych 10 lat, bo narazie jestem jeszcze 50+. Natomiast owszem, szukam jakiegoś innego "luku" (od "look", czyli stylaż i wizaż) dla siebie, bo ganianie w ciuchach jakie ostatnio noszę bo są wygodne i się przyzwyczaiłam od kilkunastu lat w nich ganiać - hm, to nie to, że nie "wypada", ale ja się sama czuję już w tym źle. A pewnie też nie wyglądam optymalnie, tylko głupawo, jak dzidzia piernik, aspirująca do wyglądu małolaty. Coś tak jak te babo, co zdjęcie jej wydawało mi się jest Xurkiem, a to się okazało, że nie jest. Skoro nie jest to Xurek, to powiem w takim razie co naprawdę myślę o takim stylażu - wygląda to przekomicznie. Jakby babo założyło same rajstopy, zapomniało o dolnej części garderoby. Teraz już pewna jestem, że to Xurek nie mógł być, bo pamiętam sama wyśmiewała w swoim małolectwie zamożne Niemki jadące na ksiuty do Maroko, czy Egiptu, tam tańcujące do upadłego w odzieży stosownej dla nastolatek, używając przy tym usług (o horrendum!) lokalnych młodzieńców usiłujących zarobić sobie uczciwie parę dodatkowych groszy, przyjmując też wdzięcznie od owych kobiet mile widziane podarki.Xur pamiętam ubolewał nad upadkiem moralnym owych starszawych Niemek i przysiągł sobie dozgonnie iż przenigdy się do takiego poziomu nie stoczy. Reasumując - ja też bym wolała się jakoś fajnie prezentować teraz, żeby było i wygodnie, i elegancko, i "stunning" (osłupiająco wręcz wspaniale), oraz stosownie do pogody, wykonywanych funkcji i zasobów portfelika. Moją ikoną stylu jest "super minimalistka" sławna w latach 1990-tych Carolyn Besette Kennedy, w tych latach był modny styl minimalistyczny, w Polsce się to nosiło w późnych latach 1990-tych/2000. Miałam taką garderobę, i sądzę że coś takiego bym sobie mogła teraz odtworzyć. Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 26.11.20, 18:46 Dorotko, ja ten styl mediolanskich sciur podziwiam, ale nawet nie probuje nasladowac, bo to bym nie byla ja. Kazdy musi sobie znalezc styl w jakim sie dobrze czuje. "Moda jest tak brzydka, ze trzeba ja co pol roku zmieniac", mowil Oscar Wilde. :-) Moda sie zmienia, styl trwa. "Wygodnie , elegancko i stunnig", piszesz? Jak jest wygodnie to tez jest elegancko, nikt w niewygodnych butach czy za ciasnym ciuchu nie czuje sie wygodnie, wiec nie moze byc elegancki. "Stunning" zalezy nie tylko od tego co masz na sobie, ale glownie od Ciebie, od osobowosci. Odpowiedz Link
xurek Re: Moda 4 26.11.20, 20:08 Stokrotna / 25.11.20 / 12:12 jednakowoż udało się dojrzeć gdzieś świetną figurę Xurka. Xurek / 25.11.20 / 12:46 sprostowuje na wszelki wypadek, bo potem sie jeszcze tak przekreci, ze to ja twierdzilam, ze mam superfigure Stokrotna / 25.11.20 / 13:03 Przyznać się, KTÓRA stała przed drzwiami z napisem "Clientis Bank Aareland".... Bosz... Xurek / 25.11.20 / 13:08 ja ale to nie jest zanda superfigura. Stokrotna / 26.11.20 / 18:06 , jak dzidzia piernik, aspirująca do wyglądu małolaty. Coś tak jak te babo, co zdjęcie jej wydawało mi się jest Xurkiem, a to się okazało, że nie jest. Skoro nie jest to Xurek, to powiem w takim razie co naprawdę myślę o takim stylażu - wygląda to przekomicznie. Jakby babo założyło same rajstopy, zapomniało o dolnej części garderoby. Teraz już pewna jestem, że to Xurek nie mógł być, bo pamiętam sama wyśmiewała w swoim małolectwie zamożne Niemki jadące na ksiuty do Maroko, czy Egiptu, tam tańcujące do upadłego w odzieży stosownej dla nastolatek, używając przy tym usług (o horrendum!) lokalnych młodzieńców usiłujących zarobić sobie uczciwie parę dodatkowych groszy, przyjmując też wdzięcznie od owych kobiet mile widziane podarki.Xur pamiętam ubolewał nad upadkiem moralnym owych starszawych Niemek i przysiągł sobie dozgonnie iż przenigdy się do takiego poziomu nie stoczy. kuniec cytatow. przyczepiona do wpisu Marii o modzie wypowiedz Stokrotnej zawiera 11 linijek na temat tematu i 9 linijek na temat mnie. ktora to juz proba osmieszenia tudziez sprowokowania mnie w ciagu 3 dni? czwarta? ile zachodu, zaciecia i pamieci moich wypowiedzi sprzed lat (nieco przekreconych, bo chodzilo o karaiby a kobiety byly francuzkami no i w takim klimacie nie nosily oczywiscie skorzanych spodni tylko bluzeczni bez biustonosza). chyba moje jestestwo uwiera Stokrotna jak jakis wielki kamien w bucie badz powtarzajac za Kanem drzazga w d. tyle (limitowanego) internetowego czasu poswieconego MNIE. wow.... a przeciez mozna bylo w tym czasie napisac sto razy na FB ze sie z niego nie korzysta od stu dni albo udrapowac cala mase przeroznych gadzetow i je sfotografowac w dowodzie oszalamiajacej kreatywnosci albo nauczyc sie czegos na jutjubie albo albo albo. nie jestem co prawda psychologiem, ale cos mnie sie zdaje, ze ten nadmierny fokus na mojej osobie nie moze byc psychicznie zdrowy. jeszcze nie daj boze z tego wszystkiego zaczne sie snic po nocach, raz jako dzidzia, raz jako piernik, raz w gaciach a raz, o zgrozo, BEZ. Mario, scusi za scurwienie watku 😊 Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Moda 4 26.11.20, 18:27 Fajna SIURA :) - tylko nie bardzo mi pasuja fryzury - te "natapirowane" koki, ale rozumiem, ze sa w konwencji stylu. mi sie podoba taka stylizacja Tekst linku pani jest przerazajaco chuda, wiec trudno sie porownywac - ale tak ogolnie to w sumie kazda rzecz mi odpowiada. Tylko tak realnie patrzac - na siebie, to obecnie w roku 2020 moj stroj sklada sie z maseczki na twarz, leggins/dzinsow - t-shirt lub bluzy. Czyli raczej dziadostwo. Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 26.11.20, 18:51 ania_2000 napisała: > mi sie podoba taka stylizacja > > Tekst linku To jest to, co lubie. > Tylko tak realnie patrzac - na siebie, to obecnie w roku 2020 moj stroj sklada > sie z maseczki na twarz, leggins/dzinsow - t-shirt lub bluzy. Czyli raczej dzi > adostwo. Tez tak mam. Dawniej nie wychodzilam z domu bez szminki na ustach, teraz pod maseczke nie ma sensu. Kupowanie nowych ciuchow jak sie wychodzi tylko do sklepu lub na domowe spotkania tez nie ma sensu, juz nie mowiac ze chodzenie po sklepach i przymierzanie w masce na twarzy nie jest zadna przyjemnoscia. Odpowiedz Link
stokrotna Re: Moda 4 26.11.20, 21:12 Tak, to jest to o co mi chodzi. Faktycznie, teraz wychodzi się mało. Zauważyłam jednak, że pałętanie się "w obwisłej bieliźnie" (cytat z C.J. bodaj) nawet po domu. robi mi wewnętrznie źle. Poza tym muszę uczestniczyć w różnych spotkaniach via internety, więc należy trzymać pion i ... poziom. Bardziej niż przedtem nawet. Byłam niestety świadkiem kilku spektakularnych "wtop", mianowicie uczestniczący w ważnej video-konfie kolega niebacznie wstał i się okazało, że na dole ma jedynie spodnie od dresu drugiej świeżości, albo w trakcie naprawdę ważnej konfy na topie, babie wparadował do pokoju kot i zaczął pieszczotliwie sobie myć genitalia, bardzo pieszczotliwie, za bardzo, i ukradł "show". I takie tam. Dlatego warto się całościowo "odstawić" bo cholera wie co może się stać. I makijaż też warto zrobić, via internety, nawet jest to ważniejsze niż na "zywca". Zakupów nie robię, ale musiałam nabyć w internetach nową parę butów, bo stare się znosiły do punktu gdzie wyślizgał się bieżnik i się zrobiły mało bezpieczne do chodzenia po prostu. Była cała epopeja z tymi butami, ale w końcu są, są idealne i je kocham. Ciuchy raczej selekcjonuję te co mam, bo mam podstawową garderobę, a nienoszone wywalam. Niektóre rzeczy - przerabiam, tak jak ten sweter co widać na zdjęciu "biżuteryjnym". Sweter jest ekstra, ale posiadał duży, zbyt obszerny maksi-golf. Dużo zyskał po odpruciu tego golfu, golf zaś przerobię, na taki co się nadaje do osobnego noszenia. Przeczytałam gdzieś Marysia, że się zabierasz za zrobienie sobie szalika. Fajny pomysł, ja jedynie umiem coś udydłać szydełkiem, na drutach nie umiem. Podobała mi się więc bardzo narzutka/szal/ponczo którą zrobiła Rose sobie , tylko ja bym "weszedła" w inny kolor niż fioletowy. Odpowiedz Link
minniemouse Re: Moda 4 27.11.20, 03:17 ja to miediolanu nie lubię, bardziej pasują mi Anine klimaty. ale ja szczerze mówiąc jeszcze całkiem z goth/punk/ rocker nie wyrosłam. zawsze muszę mieć chociaż akcent np biżuterię albo rekawiczki w tym stylu. Minnie Odpowiedz Link
minniemouse Re: Moda 4 27.11.20, 03:24 niektore rzeczy z ragamuffin style tez bym na siebie zalozyla, np caly ten outfit Odpowiedz Link
stokrotna Re: Moda 4 27.11.20, 14:03 Tak, a la Mirren jest ekstra. Zresztą wielbię Helen w całej rozciągłości. Z ragamuffin pasują mi buciory. Takie buciory są jednym z "trzebamieci" (must-have) mojej garderoby. Teraz kupiłam coś mniej więcej takiego jak ma na sobie owo inkryminowane babo, co już nie wiem czy jest, czy nie jest Xurkiem. Tylko czarne, moje buty są. To są poprzednie buciory, te co się wyślizgały :) Odpowiedz Link
minniemouse Re: Moda 4 27.11.20, 23:30 bo takie buciorki sa po prostu wygodne. ta szydełkowa spódnica tez jest ekstra! Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 28.11.20, 11:32 W watkach o modzie nie bylo jeszczenic o bizuterii, co mi sie przypomnialo po lekturze dzisiejszych Pierdul. Ja zawsze stawialam na "mniej znaczy wiecej", ale z uplywem czasu zredukowalam bizuterie (na sobie, nie w kuferku) do minimum. Ale lubie ogladac, wiec jak ktos ma cos do wstawienia, to prosze bardzo :-) Odpowiedz Link
stokrotna ... buciory i kieca :) 29.11.20, 22:03 minniemouse napisała: > bo takie buciorki sa po prostu wygodne. ta szydełkowa spódnica tez jest ekstra No.... Dzięx :) To jest cały "ensamble", sukienka rozpinana cała z przodu, z koszowymi rękawkami, i długa do ziemii - z delikatne wełny. Jedna z najfajniejszych rzeczy jakie mam. Buciory, już któreś z kolei - ostatnio nabyty nabytek :) No i takie same sobie kupił, okazuje się, "fyrtlok" małpiszon jeden, mój stylaż i wizaż kradnie. Nienawidzę go, tak jak by, w końcu on mi kupił te buty, upierdliwość z tymi chopami sama. Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 27.11.20, 10:35 Gdybym sie miala "paletac po domu w obwislej bieliznie", to bym od razu w wielka depresje popadla. Ja mam swoj codzienny poranny rytual , ktorego z detalami nie bede opisywac, w kazdym razie jak siadam do kompa zeby zajrzec co slychac na forumowych Pierdulach, to jestem umyta, uczesana, ubrana. Mam nawet lekki make up. Dla siebie to robie :-) Odpowiedz Link
xurek Re: Moda 4 27.11.20, 10:46 dokladnie tak samo, tyle ze przewaznie siadam do kompa, aby na nim pracowac :). LIKE :) Odpowiedz Link
xurek Re: Moda 4 27.11.20, 10:58 dla mnie zbyt klasycznie, ale fryzura marzenie. niestety nieosiagalne. probowalam kilka razy i nie potrafie jej tak "ufryzowac", wiec zrezygnowalam. Odpowiedz Link
xurek bizu - kolczyki 28.11.20, 14:56 no to ja, skoro juz nic innego z nimi nie robie, wkleje tutaj kawalki mojej bizuteryjnej kolekcji gromadzonej przez lata: 1: "wczesna PL", czyli Xurek nastoletni, "kolczyki artystyczne" 2: "Portugalia" - Xurek 25-letni w i pod wplywem Portugalii 3: "Etno" - Xurek 20-30 letni 4: Hopi - mnw. ten sam czas 5: "Geometria" - Xurek po 30-stce Odpowiedz Link
maria421 Re: bizu - kolczyki 28.11.20, 15:22 Fajny ten kolczyk- klatka z ludzmi i papuga :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: bizu - kolczyki 28.11.20, 16:24 Kolczyki bardzo mi sie podobają. Pasują do Ciebie. :-) Nosisz je? Odpowiedz Link
xurek Re: bizu - kolczyki 28.11.20, 16:50 nie, w tej chwili mam 4 "favourite" pary, ktore nosze w dziurach "glownych"(zadna z tych sfotografowanych) oraz 4 "wklowki", ktorych w ogole nie zmieniam. a pozostale ok. 100 par wisi w szafie bizuteryjnej albo lezy w szufladach. a to tylko szpica gory lodowej - sa jeszcze naszyjniki, broszki i pierscionki :). albo zmobilizuje sie i wstawie to w koncu w jakies internety, albo bede liczyc na to, ze bede miala co najmniej 5 wnuczek :). Ooo, Rose, moze to sie nadaje na barther :)? Odpowiedz Link
roseanne Re: bizu - kolczyki 28.11.20, 16:56 uwielbiam srebrna bizu :) moze sie nadaje, obwachamy Odpowiedz Link
ania_2000 Re: bizu - kolczyki 29.11.20, 08:03 Wszystkie sa przepiekne. I kazde sa stunning pod wzgledem wykonania - i unique. Ja niestety nie mam duzo - i nosze tylko klasyczne, proste i nudne studs - z bialego zlota, bo moje uszy sa niestety super wrazliwe i natychmiast czerwenieja. Nawet srebro niestety juz mnie uczula. Moge tylko zazdrosnie patrzec na innych. Ostatnio juz nawet tez je wyjelam i nie mam nic. Odpowiedz Link
minniemouse Re: bizu - kolczyki 29.11.20, 09:16 odważę się pokazac kawałek mojej kolekcji. zbieranej przez prawie pół wieku, część z tego należała jeszcze do mojej mamy. proszę sie wiec ze mnie nie nabijać 😉 mam tylko prośbę, nie przekazujcie zdjęć dalej jakby co - jednak nieco martwię się o prywatność. z góry dziekuje 💖❤💋 groszki to od córki naszyjnik. bransoletkę tough kupiłam w pewnym bardzo niedobrym okresie życia. ta z łańcuszkami to bardzo mi się podobała. bat to jedno z moich ulubionych zwierzątek i na przekór konserwom dalej nosze a co! różne pierścionki i kolczyki to zbieranina wzdłuż i wszerz życia, czasem kupiona, czasem darowana. np takie jakby półkola z czajniczkiem dostalam od koleżanki na urodziny. komplet z jabłuszkami tez od niej. komplet pt "kość" słoniowa" (jakaś kość, ale nie słonia) dostalam od przyjaciółki. mimo iż niepozornie wygląda sama w sobie, bardzo dobrze prezentuje sie w zestawach ubraniowych. kolczyki przykręcane na ucho to jeszcze jak moja mama młoda była je miała. na koniec musiałam, ale to musiałam! pochwalić się laleczka. pilnuje mnie kiedy śpię. Odpowiedz Link
maria421 Re: bizu - kolczyki 29.11.20, 10:00 Jaka sliczna lalaeczka! Tez taka chce :-) Bardzo mi sie podoba bransoletka z cieniutkich lancuszkow, mialam kiedys kolczyki z takich mieciutkich lancuszkow. Lancuszki byly zawieszone obydwoma koncami na kolczyku. Dalam corce, corka tez juz ich od dawna nie nosi. Minnie, tu kazdy moze mowic o wlasnym stylu, pokazywac to, co chce pokazac, a jakby sie ktos z tego mial wysmiewac, to nalezy go olac. Odpowiedz Link
xurek Re: bizu - kolczyki 29.11.20, 17:24 lalka przesliczna, jaka ona jest duza? wyglada jak Elf :). tez podoba mi sie ta branzoletka z lancuszkow oraz taka chyba z kosci z duzym bladozielonym kamieniem. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: bizu - kolczyki 29.11.20, 19:48 Minnie, thanks for sharing:) Kazda osobista kolekcja ma wielkie znaczenie. I wartosc emocjonalna. Na mnie duze wrazenie zrobil ten piercien? taki duzy piece na pierwszym zdjeciu na gorze po prawej stronie pod naszyjniekiem w pudelku. Odpowiedz Link
minniemouse Re: bizu - kolczyki 30.11.20, 01:38 branzoletke, przepraszam, już zapakowałam, pierścionek mam na wierzchu. lalka to elf, ma ok 25 cm wielkości, mam tez poupée co ma, bagatela, 50 lat a wewogle to dzięki za mile słowa Odpowiedz Link
minniemouse Re: bizu - kolczyki 30.11.20, 01:40 ps ten pierścionek tez w prezencie, wiem nie wiem skąd Odpowiedz Link
stokrotna Kolekcje biżu :) i prywatność 29.11.20, 21:21 Są piękne :) Dziewczyny, uwaga. Jeśli się marwicie o prywatność - to to forum nie jest ukryte. Nie każdy może pisać, ale czytać i oglądać - KAŻDY. Mam wrażenie, że często o tym zapominamy. Jesteśmy "na widelcu" widoczni. Zdjęcia, wpisy, etc. Mała przypominka. Odpowiedz Link
maria421 Ikony stylu 02.12.20, 11:48 Tak nazywano Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Freda Astaire czy Cary Granta. Ale to bylo dawno, dawno temu. A teraz? Sa wsrod slawnych osob jakies ikony stylu? Kogo byscie wymienili? Mnie nikt do glowy nie przychodzi. Odpowiedz Link
stokrotna Re: Ikony stylu 02.12.20, 12:01 maria421 napisała: > Tak nazywano Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Freda Astaire czy Cary Granta. Ale > to bylo dawno, dawno temu. > A teraz? Sa wsrod slawnych osob jakies ikony stylu? Kogo byscie wymienili? Mnie > nikt do glowy nie przychodzi. Pomyślę :) Ze starszych przychodzą do głowy Catherine Deneuve, Isabella Rossellini, w Polsce aktorka, np Maja Ostaszewska, i ... Agata Duda - dobrze się ubiera, stosownie do swej roli, oczywiście. Lubię też styl byłej pierwszej Damy, żony Sarkozego, czyli piosenkarko modelki Carli Bruni. A faceci - z tym już trudniej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ikony stylu 02.12.20, 12:32 Mam! Ksiezniczka Karolina z Monako, ikona stylu jak jej matka Grace Kelly. Jej corka Charlotte Casiraghi tez. Z mezczyzn? Pierce Brosnan tylko do glowy mi przychodzi. I Karl Lagerfeld. Odpowiedz Link
stokrotna Re: Ikony stylu 02.12.20, 13:59 Tak, Księżniczka jest świetna. Pierce także. Karl - ukradę Twój tekst - zmarł :( I to na początku ubiegłego roku. Na pewno to do mnie dotarło wtedy, ale o tym zapomniałam. Michelle Obama też ma niezły styl. Faceci - Ś.P. Donald Sutherland. A młodsi? Downey Jr. ? Jude Law? Odpowiedz Link
xurek Re: Ikony stylu 02.12.20, 14:16 lubie styl aktorki sarah jessica parker. moze bym sie podobnie ubierala, gdybym byla taka chuda. Odpowiedz Link
stokrotna Re: Ikony stylu 02.12.20, 14:32 xurek napisała: > lubie styl aktorki sarah jessica parker. moze bym sie podobnie ubierala, gdybym > byla taka chuda. Dla mnie odrobinę za "fussy", trochę za dużo wszyskiego. Styl Ellen Degeneres - całkowita odwrotność, z kolei zbyt ekstremalnie oszczędny. Jakby pomiędzy tym a tym, by było fajnie. U SJP przeszkadzają mi patykowate nogi. Nie lubię tego, a już szczególnie chudych łydek, jak u kury. U facetów - też. Spójrzcie na Jaggera - toż do wygląda komicznie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Moda 4 02.12.20, 17:15 Ona jest po prostu naturalnie piekna. Z taka uroda nawet w worku po kartoflach mozna dobrze wygladac. Odpowiedz Link