ertes 30.01.05, 17:27 Rozne agencje donosza ze ponad polowa uprawnionych glosowala. Czyzby jednak mozna bedzie zbudowac tam demokratyczne panstwo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Sukces w Iraku? 30.01.05, 17:35 ertes napisał: > Rozne agencje donosza ze ponad polowa uprawnionych glosowala. > Czyzby jednak mozna bedzie zbudowac tam demokratyczne panstwo? Nie bylaby to jedyna demokracja bez demokratow.... Odpowiedz Link
ertes Re: Sukces w Iraku? 30.01.05, 17:39 Ciezko uwierzyc ze Muzulmanie jednak moga? I to demokratycznie? Ja tez jestem zdziwiony alle wyglada ze jednak bedzie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Sukces w Iraku? 30.01.05, 17:49 ertes napisał: > Ciezko uwierzyc ze Muzulmanie jednak moga? I to demokratycznie? > Ja tez jestem zdziwiony alle wyglada ze jednak bedzie. Sam Saddam Hussejn przeciez byl demokratycznie i jednoglosnie wybierany...) Odpowiedz Link
don2 Re: Sukces w Iraku? 30.01.05, 19:59 baju ,baju,oficjalnie 72% frekwencja.jednoczesnie wiadomo z inf.,ze byly obwody wyborcze bez jednego nawet glosu.Niektore lokale wyborcze do wczoraj byly tajne.Co ciekawe ,Saddama tez wybrano 72 % glosow.Tylko naiwny by mial nadzieje ,ze zacznie tam funkconowac panstwo. Zreszta ,nie przypominam sobie ,by ktos na serio bral jakiekolwiek wybory w Arabskich panstwach.Nawet w Kazachstanie prezydent mial 98 % za nim. cale te wybory w Iraku to farsa.Irakijczycy sami mowili ,ze nie sa gotowi w zadnym wypadku.Bush sie uparl. Odpowiedz Link
don2 Re: Sukces w Iraku? 30.01.05, 20:24 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2520570.html ten reportarz,przypomina mi sprawozdania z wyborow w Polsce,tych pierwszych po wojnie. Z malymi modyfikacjami prawie doslownie.Brak tylko hasel 3 x Tak. pewnie ucza dziennikarzy na archiwalnych materialach :))))))))))))))) Odpowiedz Link