Dodaj do ulubionych

Bravo Walesa!

14.02.05, 09:35
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2551065.html
Obserwuj wątek
    • don2 Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 12:01
      Widzialem ten program z Wyszkowskim.Ma racje.I faktycznie musialo go zabolec.
      To co wygaduje te W.jest chamska demagogia i stekiem klamstw.
    • jutka1 Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 14:45
      O co chodzi w tym programie z Wyszkowskim? I kto to ten Wyszkowski?

Pare gorzkich prawd Walesa napisal.
      Brawo Lechu.
      • wkrasnicki Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 20:37
        No przeciem gadał. Nie dać mu za dużo o sobie prawić, to się i akuratnie sprawi. :-)
        • don2 Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 21:39

• don2 Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 21:51
            PS.zapomnialem dodac ,ze ten polityk i Dr uczelni wielu,ma do dzis nasrane w
            glowie terminologia PRL-u.Czytywal czasami w sraczu jakas wiejska gazete i tam
            wlasnie pisano o wrogu klasowym dzialajacym zza wegla i podstepnie.Blazen by
            lepiej milczal!
          • wkrasnicki Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 22:29
            Wprawdzie już żeśmy ten temat przerabiali i to nawet w tej samej klasie, ale jeszcze słowo z mojej
            strony.
            Jest takie niemodne, wyświechtane słowo jak patriotyzm. Wałęsa kawałek swojego życia i to raczej ten
            lepszy poświęcił dla Polski. Można uznać, że to mało, że miał szczęście- co w tym złego?. Tylko, że on
            tego szczęścia nie mógł założyć, wkalkulować.
            Facet przeszedł do Historii ze swoją słomą, doktoratami, manierami i akurat ja ani myślę się za niego
            wstydzić.

Dlaczego musiał koniecznie czytać w sraczu za cholerę nie kumam. Może to taka licentia poetica?
            Egzotyczna dosyć.
            • don2 Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 22:50
              kras,a ty rozumiesz o czym ja pisalem? Tu chodzi o potepienie ! Tego sie nie
              robi w tak prymitywny sposob.Piszac cokolwiek ,nalezy dobrze rowazac slowa.
              Czasami to co sie pisze lub mowi,odwraca sie przeciwko autorowi.Daje
              przeciwnikowi argumenty.I w tym celu cytowalem.Rydzyk moze w prosty
              sposob,zrobic z Walesy durnia ,belkoczacego jak zwykle banialuki.kazde slowo to
              zwykle prymitywne belkotanie.tak nie pisze czlowiek ,ktory nazywa siebie
              politykiem i bog wie czym jeszcze.I przestan opowiadac o historii i
              zaslugach.ja zajmuje sie tym w jaki sposob zabral sie do krytykowania i tp.
              nie mozna wiecznie jechac na koniku Nikodema Dyzmy.RM i TV Trwam + dzialalnosc
              Rydzyka ,to o wiele powazniejsza sprawa i nie na glowe tego boze pozal
              sie "polityka".takim wodolejstwem nie zwalcza sie tak mocnego przeciwnika.
              A zawstydzic sie swoich wystepow jako gosc RM-na to faktycznie nie za pozno.
              Ale facet ma manie widzenia siebie przed kamerami.Zalosne to i zenujace.
              I kazda wypowiedz spontaniczna nawet ,powinna byc bazowana na znajomosci
              faktow i ocenie przeciwnika w tym przypadku.
              I jeszcze raz dodam ,nie pomoze ani poblazliwosc ani docenianie dawnych zaslug.
              Czesto dawne zaslugi niweluje blaznowanie pozniejsze.
              • maria421 Re: Bravo Walesa! 14.02.05, 23:34
                Ale zes sie Don uczepil!
                Walesa jest Walesa i wyraza sie jak Walesa a nie jak profesor doktor doktor
                habilitowany ktorego nalezy ze slownikiem wyrazow obcych czytac.
                To, co mi sie w jego liscie podoba do wlasnie PASJA. Nie jakies tam wysilanie
                sie na pseudonaukowe wywody, nie jakas tam przebiegla taktyka czy dyplomacja,
                ale po prostu pasja.
                Zauwazyles jak sie w Polsce o RM mowi i pisze? Kosciol nie ma odwagi uderzyc
                piescia w ambone, powazne gazety sa pelne analiz dla tego "zjawiska
                socjologicznego" jakim jest RM, a Walesa mowi, co mu na sercu lezy i co go boli.

Mnie sie to podoba i nie mam zamiaru sie bledow dopatrywac, a nawet jakbym
                jakie znalazla, to oczy na nie zamykam.
    • swiatlo No to mamy awanturę 15.02.05, 00:43
      Niezła awantura się zrobiła na Internecie na forum GW. Ciekawe co z tego
      wszystkiego wyniknie.
      Swoją drogą, prośba do adminów P2, może byście wpuścili nick 'lwprezydent' na
      nasze forum. A nuż i do nas Pan Prezydent zawita..
      • poloniaii zaproszenie lwprezydent 15.02.05, 10:26
        Zgodnie z twoja sugestia, zaproszenie do lwprezydent zostalo wyslane.

pozdrawiam admin4
    • chris-joe Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 03:10
      Panstwo wybacza, ale jesli po dekadzie jawnego i oczywistego kurestwa jakim jest
      RM w kraju wolnym, demokratycznym i z ambicjami szalenie zachodnimi wogole,
      jakas liczaca sie osoba wreszcie sie w sobie zebrala, by krytycznie i publicznie
      do tego kurestwa sie ustosunkowac (ze sie tak wyraze)- to ja mam sie slinic z
      radosci i gratulacje skladac? Rzyg!

RM byla takim samym szalbierstwem, gdy LW udzielal tam pogawedek, jakim jest i
      dzis. Tyle tylko, ze dzis ktos nastapil mu tam zbytnio na odcisk. Ani RM sie
      nie zmienila, ani LW.
      Daj Boze i Maryjo Najswietsza, ze przez te prywate RP zmieni sie z lekka.
      • jutka1 Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 03:31
        CJ, ok.
        Ale wreszcie prosto powiedzial, ze RM i uociec derechtur i te klimaty nie sa ok.
        A jesli kto uslyszy?
        Myslisz, ze tak sobie tylko zagral, bo mu na odcisk nadepneli? moze, nie wiem.
        • don2 Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 10:29
          No to juz nie bardzo wiem,czy warto kontynuowac ten watek.Mysle ,ze nie warto.
          Okazuje sie,ze jednym wszystko jedno jak i co gada -i tak nalezy mu sie
          czolobitnosc gdyz "wszedl do historii",innym z kolei szalenie sie podoba ,ze
          odezwal sie niezaleznie od tresci (mozna nie czytac ,tego co sie nie podoba)
          ale z kolei wazna jakas tam niby pasja.jeden twierdzi ,ze nie zamierza
          wstydzic sie za Walese,druga znowu ,twierdzi ,ze sie czepiam.No coz widze ,ze
          nie czytaliscie tego listu.A nawet jak czytaliscie to nieuwaznie.na koniec zadam
          pytanie:jak wam sie podoba takie zdanie:bede na spotkaniach z Polakami za
          granica odradzal wspieranie tych psycholi od Rydzyka.k.c.
          Nie zajmowalem sie ani pobudkami,ktore tym bufonem kierowaly ani tp.jak juz
          donosi prasa i TV ,reakcje sa jak zwykle mieszane.I mam nadzieje,ze RM nie
          zgniecie LW na placek.Wlasnie Wyszkowski publicznie powiedzial: To ja Walese
          stworzylem,to ja uczynilem go tym czym byl w pierwszym okresie
          dzialalnosci,wyciagajac go znikad.Poniewaz Walesa obrazil go publicznie,nalezy
          oczekiwac porzadnego kopniecia ,jakie przygotuje mu Wyszkowski.
          I na koniec.CJ slusznie zauwazyl ,ze nadepneli mu na odcisk.Uprzejmie
          przypominam,ze walka wyborcza sie zaczela pelna sila.Awizowane powstanie jest
          jakiejs partii centrum.kazdy szuka poparcia.A do wielkiego polityka jakos nikt
          sie nie zwraca.Ta wypowiedz na temat RM.moze byc takim
          taktycznym,przypomnieniem o sobie i swoich mozliwosciach.To z mojej strony na
          ten temat.PS. Zdecydowana wiekszosc hierarchii koscielnej nie potepia RM i
          Rzdzyka-wczorajsze wypowiedzi niektorych biskupow to ukazaly.
          • don2 Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 10:36
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2552856.html
            • wkrasnicki Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 10:49
              Uff, odetchnąłem z ulgą, wreszcie pojawiło się słowo się bufon, bo już się o Dona niepokoiłem.
              Po co miałbym Donie czytać cały tekst. Twoje streszczenie jest bardziej zabawne.

PS. A ten mądrala, no jak mu tam? O,o,o,- Balcerowicz- musi odejść (cytat niestety zapożyczony, ale
              też fajny).
            • maria421 Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 10:50
              No to mamy niezla awanture! Ale taka awantura byla bardzo potrzebna.
              Oczekuje dalszego ciagu.
              • don2 Re: Bravo Walesa! 15.02.05, 10:59
                Jaka awantura? gdzie?
                • don2 Re: Bravo Walesa! 16.02.05, 12:29
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2554555.html
    • wkrasnicki Re: Bravo Walesa! 16.02.05, 17:34
      No mówiłem, że całkiem do rzeczy.

www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/1.html
      • don2 Re: Bravo Walesa! 16.02.05, 21:34
        A niech mnie szlag trafi na miejscu.Toz to prwadziwe ogrodniki ,ci ktorzy te
        nazwy nadali-jak zwykle "przesadzili"
        światowa prapremiera nowych odmian powojników
        Na wystawie "Zieleń to Życie 2004" w Warszawie zaprezentowaliśmy cztery nowe
        odmiany powojników hodowli Szczepana Marczyńskiego ('Lech
        Wałęsa', 'Solidarność', 'Jerzy Popiełuszko' i 'Polonez'). W uroczystości wzieli
        udział m.in. prezydent Lech Wałęsa z małżonką.

No kit z tym Walesa,ale ten Popieluszko to troche jak na moj gust za mocne
        • don2 Re: Kras ,ty mi tu stawaj na ubita ziemie.... 17.02.05, 12:51
          wielbicielu i obronco tego bufona prymitywnego. teraz musisz mi przyznac
          racje,ze te listy to tylko prymitywny chwyt zzeranego ambicja wielkiego zera.
          By pokazywano go w mediach. Drugi list tak jak i pierwszy ,nic nie mowiace
          belkotania polanalfabety. nawet wczoraj w TV ten znawca komputerow (jego slowa)
          Oswiadczyl." kto nie umie pisac i czytac oraz poslugiwac sie komputerem ,jest
          analfabeta " Moze mi wyjasnisz co mial ten expert wiedzy wszelakiej na mysli,to
          jest urywek z Drugi list Walesy-gazeta.pl:

Czemu są poza nawiasem nauczania Ojca Świętego i niosą lekcję Wiary pomijającą
          przepojone miłością nauczanie Jana Pawła II?

Co to jest" nawias nauczania" ? I polecam ,ten drugi list ,to jest
          majstersztyk belkotu
          • don2 Re: Kras ,ty mi tu stawaj na ubita ziemie.... 17.02.05, 13:32
            Chodzi mi tylko o to, że ojcowie z Radia Maryja zbierają brzytwy, które potem
            oddają nieodpowiedzialnym małpom

A ja myslalem ,ze Bog nas wszystkich stworzyl na OBRAZ I PODOBIENSTWO SWOJE
            :)
            • lalka_01 Re: Kras ,ty mi tu stawaj na ubita ziemie.... 17.02.05, 13:36
              to tylko test na potwiedzenie (badz nie) ojcostwa...
              • wkrasnicki Ano stoję... 17.02.05, 14:37
                i ten nagi miecz widzę, bo wyszczerbiony jakiś i rdza go żre, zresztą powinny być dwa-
                skąpstwa nie wypominając.

Tylko w jakiej sprawie mam się niby na tej glebie potykać. do kolorytu jego języka był czas się
                przyzwyczaić, wolę to niżby mu ktoś miał te teksty pisać. Lechu radzi sobie beze mnie i widać, że razy
                bolą bo szumek niezły.
                No to teraz odpowiedz i właź pod stół, ma ci on odwagę ili nie?

PS. Skąd wiesz jak Bóg wygląda?
                • don2 Re: Ano stoję... 17.02.05, 15:39

• wkrasnicki Re: Ano stoję... 17.02.05, 16:59
                    Po pierwsze to mój kumpel mówi, że gorzałka jest boska, pewnie stąd tyle tych religii.
                    Po drugie to Don nie frasuj się o Lecha, gwarantuję Ci, że on sobie poradzi lepiej niż my obaj
                    pomnożeni przez 17. Dewocja była jest i będzie, ktoś im tylko musiał zawiesić tabliczkę na drzwiach z
                    nazwą klubu.
                    Nie widzę też jakiejś kalkulacji u Wałęsy- ma więcej kasy niż może wydać i mało czasu na łowienie ryb.
                    Nie wiem więc na ptaka mu jakiekolwiek starania o PR.
                    • don2 Re: Ano stoję... 17.02.05, 17:27
                      Zadza wladzy jest silniejsza od checi wzbogacenia sie-nie badzmy naiwni. Ciagle
                      dziala ,by wrocic do korytarzy.PS ja sie o niego nie frasuje-nie moje zoo,nie
                      moje malpy.To wy mieszkancy Polski macie powody do frasowania.A sadzac z
                      sytuacji,to szykuje sie niezla rozpierducha polityczna.PS.ja sobie nie musze
                      juz radzic,teraz tylko moge miec nadzieje na jak najdluzsze zycie.A do ryb mam
                      blizej niz on i to w roznych morzach.
                      • wkrasnicki Re: Ano stoję... 17.02.05, 19:44
                        don2 napisał:

> Zadza wladzy jest silniejsza od checi wzbogacenia sie-nie badzmy naiwni. Ciagle
                        > dziala ,by wrocic do korytarzy.PS ja sie o niego nie frasuje-nie moje zoo,nie
                        > moje malpy.To wy mieszkancy Polski macie powody do frasowania.A sadzac z
                        > sytuacji,to szykuje sie niezla rozpierducha polityczna.PS.ja sobie nie musze
                        > juz radzic,teraz tylko moge miec nadzieje na jak najdluzsze zycie.A do ryb mam
                        >
                        > blizej niz on i to w roznych morzach.
                        A wędkuj sobie Don, wędkuj- zazdroszczę wam obu- trochę.
                        • don2 Re: Ano stoję... 17.02.05, 21:02
                          Nie ma czego zazdroscic.Zimno jak cholera,wieje i na tym morzu nie idzie
                          wedkowac,na jeziorach podobnie.na moim drugim morzu by sie dalo ale akurat
                          zamiast na cieple morze,musze znowu do PL jechac.jak snieg zejdzie :)))))
                          • maja92 dodaje... 18.02.05, 13:22
                            kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53581,2547356.html?as=1&ias=5
                            zastanawiam sie czy sto lat temu histora czegos podobnego nie przerabiala????
                            moze mundurki nie byly granatowe, ale bardziej ciemnego koloru.....

Brrrrrrrrrrrrrrr;-((((((((((((((((((((((((((
                            • don2 Re: dodaje... 18.02.05, 13:53
                              ha ha ha ,nie do smiechu-to normalka.tak sie ustawia kadry:

Wytyczne ważne dla wszechpolek: - Nie pytać, nie wnikać - mówi Igor Downar-
                              Zapolski, kiedyś przewodniczący koła warszawskiego i sekretarz rady naczelnej
                              MW. W razie problemów cytować "Kontrrewolucję młodych" Romana Giertycha
                              albo "Myśl nowoczesnego Polaka" Romana Dmowskiego. Możesz wylecieć, gdy
                              żartujesz z Giertychów, gdy pytasz o pieniądze, z jakich finansowana jest MW
                              albo o sprawę Wielkopolskiego Banku Rolniczego, za to, że będziesz za
                              antykoncepcją albo powiesz, że stan wojenny był złem (Giertychowie wciąż
                              uważają, że Jaruzelski miał rację).

Trzeba dopisac:jak juz dorosniesz ,to dupy dawaj w pozycji na bacznosc i tylko
                              narodowcowi i nie zapomnij historyczne pytanie ....A Polska ?
        • don2 Re: Bravo Walesa! 19.02.05, 13:51
          Jan Lipnicki Nasze opinie

GORĄCZKA 2005-02-17

Lech Wałęsa od kilku dni prowadzi wojnę z Radiem Maryja. Pierwszym aktem
          tej batalii było umieszczenie przez byłego prezydenta komentarza na forum
          internetowym „Gazety Wyborczej”. Wałęsa, używający nicka „lwprezydent”,
          skomentował artykuł pt. „Jasna Góra: górale dziękują za zdrowie Papieża” ostrym
          tekstem dotyczącym polityki prowadzonej przez o. Rydzyka. Komentarz ten stał
          się podstawą „listu otwartego”, który Wałęsa przesłał następnie do redakcji GW.

W jakiej formie utrzymany był list – to każdy chyba miał okazję zobaczyć.
          Niewybredne epitety pod adresem adwersarzy połączone z gloryfikacją samego
          siebie plus oczywiście obowiązkowe mówienie o sobie w trzeciej osobie. W Polsce
          w ten sposób wypowiadają się, oprócz „lwprezydenta” m.in. Andrzej Lepper i
          Michał Wiśniewski. Generalnie list sprawiał wrażenie bełkotliwego i pełnego
          jadu ataku dokonanego przez obrażonego w swej dumie bufona.
          • don2 Re: Bravo Walesa! 19.02.05, 14:19

nudna sobota ,nie ma co robic to laze sobie po necie :))))))))))))))

Re: List otwarty Lecha Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
            Gość: zp7 14.02.2005 10:07 + odpowiedz

No i gdybyś tak tylko naskoczył na Radiomaryjców... Miałbyś trochę plusów u
            narodku, któremu nie chce się nic czytać. Ale zachciało Ci się listów
            otwartych... Jeżeli ktoś przeczyta Twój "list", po prostu się przerazi.
            Przerazi się tym, że coś takiego jak Ty przez parę lat było pierwszą osobą w
            czterdziestoparomilionowym państwie. Patologiczna bufonada (od zawsze),
            uporczywe ciągoty konfabulacyjne (również od zawsze), kompletne oderwanie od
            rzeczywistości (j.w.), graniczące z obłędem rozdęte ego... Po prostu, malutki
            człowieczek, wyniesiony niespodziewanie do góry przez naród, który po prostu
            zgłupiał z euforii. Lesiu, jeżeli w normalnym kraju polityk (a w każdym razie
            ktoś z takimi ambicjami) mówi, że rozmawia z Bogiem, to się go leczy.

--------------------------------------
            • don2 Re: Bravo Walesa! 19.02.05, 16:06
              Ledwie „Bolek” zaatakował Radio Maryja na łamach „Wybiórczej” a już zaczęto
              stawiać bezsensowne pytania ukrywające istotę sprawy. Wałęsa nie broni żadnej
              linii tylko zielonych, żyje bowiem z tego, że jeździ po świecie i udziela
              wykładów po 50 tys. dolarów za sztukę. Durnota się zbiera i płaci za
              wysłuchiwanie takich odkrywczych stwierdzeń jak: „Jestem geniuszem, rozwiązałem
              wszystkie problemy, ale nie powiem jak, doprowadziłbym Polskę do rozkwitu ale
              mi nie dali pograć w ping ponga jeszcze przez 5 lat, obaliłem komunizm„ itp.
              Niewykluczone, że durnota zagraniczna zbiera się by obejrzeć „Bolka” jak
              niegdyś ”kobietę z brodą” w cyrku. Teraz Wałęsa się przestraszył, iż wpływy Oj.
              Ryzyka w USA znacznie poziom durnoty podwyższą i przekierują, co zaowocuje
              zmniejszeniem się liczby wykładów lub ich zniknięciem. Ot wszystko.

Natomiast fakt zaatakowania Radia Maryja właśnie na łamach „Gazety”
              świadczy przede wszystkim o kompletnym braku jakiegokolwiek poczucia godności i
              strasznym zeszmaceniu. Wszak to „Wybiórcza” wylewała kubły pomyj na Wałęsę
              • wkrasnicki Re: Bravo Walesa! 19.02.05, 19:46
                Don, ja już wiem, Lechu był Twoją kilkukrotną teściową i nie kombinuj - tak było i już.
                Kręci się tu gdzieś taki facet od paszportów - ma podobny problem. Powinien pomóc trening bokserski
                zwany walką z cieniem.
                O Balcerowiczu już pisałem to nie będę się powtarzał.
                • don2 Re: Bravo Walesa! 19.02.05, 20:59
                  Nie kombinuje,wpisalem troche innych opinii ,by nie bylo ,ze to moje
                  hobby.Pozytywnych nie ma sensu ,bo ty wystarczysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka