pani-i-toto 10.04.05, 22:01 motylka! Na najbliwszym forumie zrobilo sie makabrycznie ciezko duszno i powaznie. A wiec motylek! Niech ktos prosze zaraz natychmiast zlapie tego sk.syna i rzuci linkę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don2 Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 10.04.05, 23:04 Prosze bardzo: www.mmj.pl/~cichy/motylek.swf Odpowiedz Link
jutka1 Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 10.04.05, 23:26 z wielka przyjemnoscia znowu posluchalam, bo od wyjazdu z Paryza nie podlaczylam glosnikow Odpowiedz Link
chris-joe Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 10.04.05, 23:31 wy mi tu motylkiem nie zawracajcie durszlaka- mam prawdziwy i zyciowy problem: odcedzilem wlasnie fetuccini i nie wiem co zrobic, by sie nie posklejalo. Zaznaczam, ze oliwa podlewac nie bede, bo nie po to zre organiczne szpinakowe kluski, by sie tluszczem objadac! No? Odpowiedz Link
jutka1 Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 10.04.05, 23:43 SiDzej, jesli juz odcedziles, to chyba doopa. Oliwe do wody, a nie na makaron. Aaa niech Don powie, bo ja jak wiadomo feministka, a feministki sie na niczym nie znaja, a jeszcze facetow chca utrzymywac, brrr ;-)))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:02 ja bym zjadla czym predzej, zanim sie posklejaja;) ale dieta mi zabrania;( za to goloneczka - ma to do siebie, ze sie nie skleja:PPPP mniaaaaam:)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:06 Golonka sie nie skleejaaa?????? A chrzasteczka z goloneczki, wygotowana jakcza, taka klejaca.... mniam.... Ide cos zezrec czyjak? (joke alert!! ;-)) Odpowiedz Link
ani-ta Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:09 w sensie... golonka do glonki sie nie klei... bo jakby jedna - malutka - sierotka - byla;) ciiiiaala moja!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))) boszzzzzzz... jak dobrze jesc cos... czego inni nie lubia;))))) Odpowiedz Link
chris-joe Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:19 Podlalem suto zimna woda i zadzialalo. Poddusilem tez wolowine w czerwonym winie z kaprami. Do tego pieczarki z chinska fasolka plaskostrakawa w odrobinie balsamicznego octu plus brokuly na parze. Thank you very much. Feministki jakie, czy co gorszego?! Odpowiedz Link
ani-ta Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:25 feministki, nie feministki... ale na zartko chetnie bysmy sie wprosily:) pierwszy wolny termin?:) Odpowiedz Link
chris-joe Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 01:51 jakos was upcham w kalendarzu, byle w mojej strefie czasowej- w srodku nocy karmic was nie bede! (no, chyba, ze sie do tej nocy zasiedzimy:) Odpowiedz Link
ani-ta Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 09:41 hmm... to moze zjaw sie w naszej strefie czasowej?:) cos kiedys obiecywales...:) Odpowiedz Link
chris-joe Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 11:21 dopiero we wrzesniu, ale gotowac z pewnoscia nie bede :) Odpowiedz Link
jutka1 Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:26 Sinister, brzmi smakowicie, gratuluje Feministka, tak, albo i cos gorszego!! zglodnialam przez was :-)) Odpowiedz Link
ani-ta jutka! przypominam:) 11.04.05, 00:28 .. my jestesmy w innej stresie czasowej niz c-j:) co my tu jeszcze robimy?!:))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: jutka! przypominam:) 11.04.05, 00:42 jak to co robimy? ogien jako westalki podtrzymujemy o! :-))) ps. pers caly i zdrowy, nie pekaj :-) Odpowiedz Link
ani-ta Re: jutka! przypominam:) 11.04.05, 09:39 hahahaha;) westalki!!!:)))) hahahaha:)))) wstawaj westalko! horrorscop !!!!:)))))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:24 samotna sierotka goloneczka tez lubie sie zajac, jak bidna taka i sama.... oooooo :-))))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: natychmiast w tej chwili dawać tutaj 11.04.05, 00:27 aaaach te geny... one nikogo nie oszukaja!:))) <o persa nie pytam:P zeby nie bylo, ze zawsze pytam:P> Odpowiedz Link
maria421 Fettucine 11.04.05, 09:53 musza byc made in Italy ( z maki typu "grano duro") i do tego gotowane w duzej ilosci wody (bez oliwy), to sie nie posklejaja. Podobnie kazde inne spaghetti, tagliatelle itd. Nie musza, a nawet nie powinny byc polewane zimna woda po odcedzeniu. No i nie moga byc gotowane za dlugo, musza byc "al dente". Odpowiedz Link
don2 Re: Fettucine 11.04.05, 11:21 Oj chyba to sie nazywa "grano durum " taki rodzaj pszenicy. grano-ziarno durum -gatunek pszenicy. Amoze sie myle ,co ja tam wiem Odpowiedz Link
chris-joe Re: Fettucine 11.04.05, 11:26 moje fettucini aux epinards sklada sie z: semoule durum entier bio, poudre d'epinard. Wyprodukowana w La Meunerie Milanaise w... Milan, Quebec, Canada. www.lamilanaise.com Odpowiedz Link
don2 Re: ulubiony 11.04.05, 12:06 moj ulubiony turecki yogurt nazywa sie YAYLA ,10% tluszczu i wyprodukowany jest...... przez Turk GmbH 47800 Krefeld. zawiera mleko pelne pasteryzowane ,smietana-tak napisano w kilku jezykach i w polskim tez. Odpowiedz Link
jutka1 Re: ulubiony 11.04.05, 12:28 z polskiego motylka na sklad jogurtu i fettucine aux epinards, tylko tutaj mozna tak pieknie scoorvic watek. Hawk. ;-))) Odpowiedz Link
don2 Re: ulubiony 11.04.05, 12:45 Scurvianie watkow zostalo przyjete na tym Forum jako "uso tradicionalis " lub rodzaj wentyla bezpieczenstwa zawnego madrze "valvula securitas " PS mam w zapasie rozne cudzoziemskie zwroty podkreslajace moja erudycje i zaprzeczajace opinii,ze jestem totalnym idiota.I o co chodzilo mojej wychowawczyni w przedszkolu nie mam pojecia,a co dzien mi to mowila-i tak juz poszlo rozpedem az po dzisiejsze dni. ( wstawka biograficzna,testament w opracowaniu ,str.4) Odpowiedz Link
szfedka Don 11.04.05, 12:48 Czyzbys uczeszczal na kurs szybki laciny dla poczatkujacych emerytow? Odpowiedz Link
don2 Re: re Don 11.04.05, 13:00 Owszem,latami uczylem sie tzw " latinae informalis " i rezultaty widac.jezyk jak najbardziej zywy i komunikatywny.Podaje przyklad znakomitego porozumiewania sie w tym jezyku np z Polakiem :wisz stary bo mowie ci curva ,ze to bylo curva tak,przyszedl curva Wojtek i nie dosc ,ze curva ,skurvil wszystko to curva jebaniec,curvami rzuca na wszystkie strony,cham taki curva....itp itd Odpowiedz Link
jutka1 Re: ulubiony 11.04.05, 12:55 hahahahahaaaaaaaaaaa ja w biegu czytajac zrozumialam: vulvae securitas no no no ;-)))))) Odpowiedz Link