szfedka 12.06.05, 00:09 Ile butelek wina zuzywacie kazdego weekendu???? Nooooo?????????????? Nie klamac mi tu. Nie oszukiwac!!! Ino prawde najszczerwsza dawac mi tu :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drapieznik dobra, sprawdzam koniak 4-letni 12.06.05, 00:33 czy wiorki rowno nasiakaja, ale to wina (!) kan_z_oz ze mi przypomniala o rznieciu, tfu, o wiorach. Jeszcze tylko 3.5 roku i bede mogl zaczac cykl 10- letni z laska. Wanilii. Odpowiedz Link
jutka1 Nalewka 12.06.05, 02:09 Dalam dzisiaj za przeproszeniem dupy. Pardon. Nalewke zrobilam, popatrzylam na butelki szt. 2 spirytusu, na nalepce z lewej u dolu 0.5 litra. Ja sie wizualnie na spirytusie nie wyznaje, wlalam do gara 2 butelki plus inne ingrediencje. I co??? I kurna zrobilam nalewke na 2 litrach spirytusu, jutro musze poprawiac :-((( Limonki w Polandii w niedizle.... Hmmmm Odpowiedz Link
drapieznik Re: Nalewka 12.06.05, 04:51 ty przynajmniej mozesz kupic spirytus a u mnie to graniczy z cudem. Ekspert w specjalistycznym sklepie (czyt. gazer) wertowal plik wydrukow komputerowych chwalac sie ze wszystko moze. I co? I nic. nie moze. Jaka nalewke robisz? Te co mi dalas przepis? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nalewka 12.06.05, 15:55 Mozna juz nastepnego dnia spozywac, ale ja z reguly z tydzien czekam, co najmniej. Odpowiedz Link
szfedka Re: Nalewka 12.06.05, 15:59 wytrzymasz tak dluuugo? nie wierze ;-) i zwiewam natychmiast bo wiem ze torebka bez leb mi sie dostanie hehehe Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nalewka 12.06.05, 16:02 Gdyby to bylo dobre wino, to nie wiem, czy bym wytrzymala ;-))) Z nalewka wytrzymuje bez problemu :-) A jak bedziesz grzeczna, to ani torepkom bezlep nie dostaniesz, a i dam nalewki sprobowac... ;-)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Nalewka 12.06.05, 16:12 A teraz co, kurdebalans, zima?? ;-) (zimno psiakosc ;-( Jasne, ze sie ostanie, ze 4 litry mam :-) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 16:07 jedna:) czerwone wytrawne moldawskie;) rocznik 1998:)))) dobry rocznik! Demolka tez niego:) dobre bylo... tylko na otwarcie poswiecilam dwa korkociagi... a i tak pozniej plulam korkiem:))))))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 16:11 slyszalam (od mojego nauczyciela na winowym kursie) ze moldawskie moga byc super o ile ma sie szczescie. Niestety maja bardzo nierowny jak sie to nazywa no k...jak? kvalite no wiecie...no... stara jestem i skleroza mnie zaczyna dokuczac ;-) Odpowiedz Link
szfedka Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 16:17 no wlasnie...tak to siem nazywa dzieki siestro ;-) Odpowiedz Link
don2 Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 19:24 To musial byc super kurs.kazdy wie ,ze nie tylko wina ale kazdy produkt ma rozna jakosc.jakosc wina zalezna jest od kilku warunkow.Moldawskie nie nalezaly nigdy do klasy win wysokich a to z powodu: kolchozowa produkcja zanizyla mozliwosci uprawy innych winogron jak te odwieczne.gorbaczow wycial wiekszosc winnic do pnia.brak funduszy i utrata rynkow CCCP pograzylo cala Moldawie w blocie.Zreszta byli specjalistami glownie w winach slodkich i deserowych.Obecnie powoli odradza sie zasob winnic ,glownie z mysla o exporcie. natomiast moldawskie koniaki byly supelnie pijalne.warunki maja dobre i tradycje siegaja wieki cale do tylu.O kursach szweckich nie bede wyrazal swojej opini -jak zwykle !!te madrosci ,mozna przeczytac w kazdej gazecie.nawet te wino ,ktore dostaja z francuskiej winnicy ,ktora szwedzka panstwowa firma alkoholowa kupila kiedys ,to tez klasa raczej srednia.Socjalizm nawet smak wina zmienia w nieokreslona lure. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 20:45 wy tu sobie pitu pitu o nierownosci (jakby gdziekolwiek i kiedykolwiek ROWNOSC byla!!!) a ja we wtorek myk myk do sklepiku... i zakupie kolejne;) watpie by na jednej polce zbyt duze roznice klasowe byly?:)))) a cene maja za przeproszeniem "mozgojeba" polskiego!:))))) a juz korek... korek to KLASOWY! nikt w zyciu tyle z jednym korkiem nie walczyl co ja!:)))))) Odpowiedz Link
aka10 Re: Nooooo!!!! Do Szfedki 12.06.05, 21:44 Wczoraj poszly dwa,dzis pol.Dobrze,czy zle? A teraz,sluchaj...idz do Systemu i zakup czym predzej to: Vignali Basilicata 2003 (nr 99217) Basilicata (Cantina Divenosa) Radze od razu ze 3 butelki,jak jeszcze gdzies dorwiesz (na Dragarbrunnsgatan 50 A maja jeszcze 8 butelek,na Marknadsgatan 18).Skål i pozdrawiam. Odpowiedz Link
don2 Re: Nooooo!!!! Do Szfedki 12.06.05, 21:53 To jest scurviony kraj ,gdzie za winem trza latac jak za szynka w PRL-u. nie smiejta sie wy z innych krajow -ale tu terror antyalkoholowy kwitnie. Terror anty normalnemu zyciu tez. !!!!!!! Odpowiedz Link
aka10 Re: Nooooo!!!! Do Dona 12.06.05, 22:01 I tak chwala Bogu,ze w sobote te Systemy pootwierali.No,ale jak w niedziele wina w domu nie masz,to do poniedzialku o suchym pysku siedzisz.No,nie,Don? Odpowiedz Link
szfedka Re: Nooooo!!!! Do Dona 12.06.05, 22:04 przynajmniej w poniedzialek na kacu do roboty sie nie pojdzie ;-) Odpowiedz Link
aka10 Re: Nooooo!!!! Do Dona 12.06.05, 22:06 A Ty sie nie wymadrzaj,tylko jutro do Systemu na lunchu lec,bo Ci wszystko sprzed nosa zwina,Szwedzia.Dobrze Ci radze. Odpowiedz Link
szfedka Re: Nooooo!!!! Do Dona 12.06.05, 22:07 takie to dobre? zaraz sprawdze na necie czy maja w moich butikach Odpowiedz Link
aka10 Re: Nooooo!!!! Do Dona 12.06.05, 22:11 Toz Ci juz posprawdzalam,Szfedka,gdzie i ile butelek jest.Kawal roboty odwalilam,a Ty od nowa chcesz szukac? Odpowiedz Link
szfedka Re: Nooooo!!!! Do Dona 12.06.05, 22:12 Marknadsgatan mnie zwiodla hehehe jest taka ulica w Uppsali? gdzie? hehehe Odpowiedz Link
szfedka juz wiem 12.06.05, 22:16 tam jest duze centrum handlowe Gränby chyba nikt nie wie ze taki adress tam nonono czlowiek siem uczy caaale zycie ;-) Odpowiedz Link
aka10 Re: juz wiem 12.06.05, 22:17 No,wlasnie tez juz to samo znalazlam.Chyba dlatego tam tyle butelek jeszcze maja.Nikt znalezc tego Systemu nie moze :-)) Odpowiedz Link
szfedka jedno jedyne pozytywne 12.06.05, 22:18 z Systembolagetto to ze mozna wszystkiego na necie sie dowiedziec ile butelek w danym butiku hehehe Odpowiedz Link
aka10 Re: jedno jedyne pozytywne 12.06.05, 22:19 A,no,ale jak te butelki znikna,to koniec.Slutlevererat. Odpowiedz Link
szfedka Re: jedno jedyne pozytywne 12.06.05, 22:25 o ile dostane ;) cinko z czasem jutro zeby sie wyrwac :( Odpowiedz Link
szfedka Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 22:06 don2 napisał: > To musial byc super kurs.kazdy wie ,ze nie tylko wina ale kazdy produkt ma > rozna jakosc.jakosc wina zalezna jest od kilku warunkow. bla bla bla jasne ze tak ale normalnie jest tak ze sa granice roznic aby wino moglo sie tak czy tak nazywac i Ty o tym dobrze wiesz a jak nie wiesz to nie gadaj o winie ;-) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 22:47 no dobra! hit cenowy:) ogladam w sklepie i boje sie kupic;) Jerusalem vodka - 700ml - 11,49 szekli:) rzecz jasna - koszerna!:) Odpowiedz Link
don2 Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 12.06.05, 23:18 W PL masz lepsza,daj se spokoj z zajzajerami.Koszerna jest kazda :))) ani z wieprzowiny ,ani mieso z mlekiem:)))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 13.06.05, 07:30 don;) ze w PL lepsza to nie mam najmniejszych watpliwosci... tyle cena jest juz nawet jk na rosje zaskakujaca... a to nie rosja;)))))) Odpowiedz Link
don2 Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 13.06.05, 10:13 dla nas bardzo tania:)),jest tylko zawsze te ryzyko ,czy to produkcja Lubuskiej Wytworni ,czy Orlen Plock. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 13.06.05, 11:02 hehehe don:))) raczej nie jest to PL woodka;) Odpowiedz Link
aka10 Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 13.06.05, 17:01 No,i jak z tym winem,Szwedzia?Kupilas? Odpowiedz Link
wkrasnicki Re: Nooooo!!!! Powiedzcie prawde... 13.06.05, 18:58 Prawda wygląda dla mnie znakomicie- zero ml tej cieczy. Brzydzę się wami opoje. Anioł. Odpowiedz Link