Dodaj do ulubionych

Ostrzezenie dla mezczyzn

02.10.05, 13:46
Jest nas tu malo wiec musimy sie popierac. Otoz znajomy wlasnie sie rozwiodl,
corka 16 lat. Otoz zona miala jakies tajemnicze wydatki na duze sumy bo od
stycznia do lipca wydala $20,000. Mowi ze sprawdzal swoje konta emerytalne i
wszystko bylo w porzadku ale ona brala ze swoich emerytalnych i kart
kredytowych a TAMTYCH NIE SPRAWDZIL. Moral: Vertrauen ist guy, Kontrolle ist
besser. Albo powieriaj, nie dowieriaj. Czy mamy jakies dobre polskie
przyslowie na te okazje?
Obserwuj wątek
    • don2 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 02.10.05, 14:30
      mamy :Polak madry po szkodzie
    • szfedka Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 02.10.05, 14:49
      Oj, widze ze Polki za granica sa madrzejsze niz te w Polsce :)
      Tam na ogol bywa odwrotnie, facet sie zmywa i zabiera wsio, zostawia ja bez
      srodkow do zycia. Mowi do kobiety, chcesz to idz do sadu...A wiadomo polskie
      sady, latami to moze trwac.
      Znajoma to uslyszala od swojego meza gdy mu powiedziala ze chce sie rozwiesc.
      Wszystko jest na niego, dwa domy, wszelkie oszczednosci.
      Byla u adwokatow i nie moga jej w niczym pomoc wiec...jest zmuszona zostac bo
      nie ma nawet sie gdzie przeprowadzic.
      • don2 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 02.10.05, 15:42
        Albo inna wersja: Ona wsciekla na meza,najczesciej za skok w bok.Zawiadamia
        urzad skarbowy o lewych dochodach meza.zabieraja mu wszystko,firma bankrut.Ona
        oczywiscie gowno z tego ma i wraca do pracy jako pielegniarka za 600 zl.Ale ma
        satysfakcje :))))))
        • szfedka Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 02.10.05, 17:35
          Glupota ludzka nie ma granic. Naiwnosc zreszta tez.
    • basia553 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 02.10.05, 15:41
      möj kuzyn skolei wszystko: dom, interes, auto, zapisal na zone. möwie mu, ze
      frajer, bo w zyciu nic nie wiadomo. ale on optymista. miejmy nadzieje, ze sie
      nie zawiedzie. ale ja osobiscie nie rozumiem, dlaczego ludzie wiekszych döbr
      nie zapisuja na oboje?
      Troche nie na temat, ale siostra mi dzis opowiadala o swojej sasiadce znad
      morza: ta pani ma domek maly w Jastrzebiej, razem z mezem. Jest od wieköw
      zamezna, dzieci dorosle. Teraz nagle sie okazalo, ze jej maz ma röwnolegle
      pania, z ktöra w tzw. miedzyczasie ma 14-letnie dziecko. Na tamta pania
      wybudowal pensjonat w Lebie. Teraz zada rozwodu i oczywiscie nic nie ma:
      wszystko kupowal na tamta. Tak wiec zaufac nie mozna zadnej plci.
      • don2 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 02.10.05, 18:37
        wiele par ma osobne konta,ja nigdy tak nie mialem ,ale ja nie jestem rozsadny:)
    • drapieznik a ja uwazam ze ta kobieta jest wspaniala 02.10.05, 23:06
      lapciuch byl nodny, ciagnal woz w jakims starym chomacie nic wiec dziwnego ze
      popadla w kryzys z idiota jak sie tak dal w jajo zrobic. teraz ma odchowana
      corke i moze sie sypac na lewo i prawo, gozej juz spasc nie moze jak z nim.
      • szfedka Re: a ja uwazam ze ta kobieta jest wspaniala 03.10.05, 10:51
        to rozumiem
        jak lapciuch jest nudny to nalezy jej sie odszkodowanie ;)
      • jutka1 Re: a ja uwazam ze ta kobieta jest wspaniala 03.10.05, 12:45
        Co to znaczy "sie sypac na prawo i lewo"?
        Nie znam tego okreslenia w kontekscie, ktorego sie domyslam :-)))
        • drapieznik serving free goods 03.10.05, 13:16
          w wieku poborowym ku uciesze male members of the society...
          • jutka1 Re: serving free goods 03.10.05, 14:10
            Tak przypuszczalam :-)
            Czlek sie uczy czegos nowego codziennie :-)
            • maria421 Re: serving free goods 03.10.05, 14:21
              Nie wyobrazam sobie miec osobnych kat bankowych w malzenstwie. Przeciez we
              dwojke ciagnie sie ten domowy wozek i ma sie wspolne interesy. Czy nie?

• don2 Re: serving free goods 03.10.05, 14:25
                Myslisz tak jak i ja-czyli jestesmy niepraktycznymi naiwniakami.Ale tak w zyciu
                bywa ,ze czasami trzeba sie rozejsc i o ile mniej klopotow i niepotrzebnych
                slow !!!
                • szfedka Re: serving free goods 03.10.05, 14:48
                  ja tyz
              • lucja7 Re: serving free goods 03.10.05, 17:53
                Kazdy z nas ma swoje konto osobiste (albo konta).
                Jestesmy malzenstwem z separacja dobr.
                Mamy jedno wspolne konto "pani i pan...", domowe, na wydatki biezace.
                Moge dodac ze jest to przypadkiem czestym w wypadku uprawiania przez
                przynajmniej jednego z malzonkow zawodu tzw wolnego.
                • drapieznik Re: serving free goods 03.10.05, 23:54
                  lucja, przeprszam ze zapytam, po co ci malzenstwo? Albo lepiej, co ci daje
                  malzenstwo ze w nim tkisz?
                • jutka1 Re: serving free goods 04.10.05, 12:33
                  Mialam taki sam uklad finansowy, jak Lucja.
                  Dzieki temu nie bylo wojen rozwodowych o pieniadze i inne dobra, kazdy wzial co
                  swoje, i nerwow nikt sobie z powodow finansowych nie szargal.
                • ozpol To gdzie jest zaufanie i nadzieja na dobre?? 04.10.05, 13:28
                  Moze to naiwne, ale czy to nie jest od du.. strony. Wchodzimy w zwiazek i dalej
                  ciagniemy swoje w swoja strone. To poco ten zwiazek?
                  Ale z doswiadczenia wiem, ze zawsze ktoras strona "wyjdzie" na swoje.
                  Podejrzewam ze cokolwiek zrobimy to i tak bedzie zle.
                  • drapieznik Re: To gdzie jest zaufanie i nadzieja na dobre?? 04.10.05, 13:33
                    mysle podobnie ozpol, po co to robic ale jest rozwiazanie: mozna sie znac i
                    uzywac ale mieszkac osobno. Kazdy zachowuje co jego, zawsze wiadomo co kto
                    wnosi skoro sa razem a przeskoczyc na nowe lozko zawsze kazdy moze. Czyli trick
                    jest nigdy nie mieszkac razem. Proste?
                • xurek Konstelacja 04.10.05, 13:47
                  Bardo popularna zarowno wsrod Niemcos jak i Szwajcarow, bez wzgledu na
                  wykonywane zawody. Rzeczywiscie ulatwia wiele w przypadku rozwodu, w zyciu
                  codziennym tez oszczedza wielu dyskusji na temat np. przeznaczenia wspolnych
                  oszczednosci itd.

Ja co prawda widze te wszelkie zalety, ale w jakis sposob podobnie jak Maria
                  przywiazana jestem bardzo do tej ideii “wspolnego wozka”. Nie przejechalam sie
                  na niej zreszta w przypadku rozwodu – podzial wspolnego majatku odbyl sie bez
                  klotni, bez adwokatow i ku obopolnemu zadowoleniu.

Mojemu obecnemu mezowi ciezko sie bylo przekonac do instytucji wspolnych kat –
                  znalezlismy kompromis w postaci “rozwiazania odwrotnego”, czyli wspolnego konta
                  z calymi przychodami i dodatkowych kont osobistych z “miesiecznym
                  kieszonkowym”, ktore kazdy moze wydac na co mu sie podoba. Jak dotak daziala
                  bezproblemowo majac ten dodatkowy plus, ze jezeli dostane prezent badz zostane
                  zaproszona, to wiem, ze on a nie rodzinne konto musial z czegos dla mnie
                  zrezygnowac :).

Xurek
    • bird_man2 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 03.10.05, 17:28
      jak ktos do mnie mowi (a zdarza sie czasami). "ty to masz dobrze" to mu
      odpowiadam ze kazdy ma tak dobrze jak sobie zapracowal..
      pozdrawiam
      ptaszek
      • drapieznik Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 03.10.05, 23:55
        i w zamian jestes pierwszy do redukcji bo tak wymaga klucz personalnego.
        • kan_z_oz Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 04.10.05, 02:57
          Drap napisal; ...Mowi ze sprawdzal swoje konta emerytalne i
          wszystko bylo w porzadku ale ona brala ze swoich emerytalnych i kart
          kredytowych a TAMTYCH NIE SPRAWDZIL.

Jesli oproznila swoje konto emerytalne i zadluzyla swoje karty kredytowe to
          chyba nie sugerujesz, ze nacignela meza?

Swoja droga; musieli miec 'ciekawy'uklad gdy On musial ja sprawdzac, a Ona nie
          miala odwagi sie z nim 'normalnie' rozstac.
          Z reguly prawda lezy po srodu; czyli jedno i drugie mowi tylko ta wersje, w
          ktora samo chce wierzyc.

Kan
          • drapieznik Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 04.10.05, 03:28
            Myslalem o tej mozliwosci ktora poruszylas. Jestem naiwny w sprawach malzenstwa
            jak moze sie domyslalas, ale uwazalem ze malzenstwo to jakas wspolnota celow, w
            tym gl;ownie finansowych. osobiscie uwazam go za kompletnego idiote a kobieta
            to jest swieta ze z tym abranem wytrzymala tyle lat, no ale ucho dzbana sie w
            koncu urwalo. Zgadzam sie z toba ze ten dramat finansowy to jest wlasnie
            produkt tych 16 lat wytrzymywania meze w imie czegos tam. Ale cos takiego
            zrobic? MOze dlatego to tak opdczuwam ze mnie tez kiedys wyczyszczono konto,
            hehehe. Musialabys widziec moja mine w banku jak poszedlem po pieniadze!

kan_z_oz napisała:

> Drap napisal; ...Mowi ze sprawdzal swoje konta emerytalne i
            > wszystko bylo w porzadku ale ona brala ze swoich emerytalnych i kart
            > kredytowych a TAMTYCH NIE SPRAWDZIL.
            >
            > Jesli oproznila swoje konto emerytalne i zadluzyla swoje karty kredytowe to
            > chyba nie sugerujesz, ze nacignela meza?
            >
            > Swoja droga; musieli miec 'ciekawy'uklad gdy On musial ja sprawdzac, a Ona
            nie
            > miala odwagi sie z nim 'normalnie' rozstac.
            > Z reguly prawda lezy po srodu; czyli jedno i drugie mowi tylko ta wersje, w
            > ktora samo chce wierzyc.
            >
            > Kan
            • kan_z_oz Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 04.10.05, 15:40
              Nie ma nic zlego z naiwnoscia. Jesli ktos chce oszyscic konto i tak to zrobi.
              Nie ma zadnego zabezpieczenia przed tym. Jedyna satysfakcja - jesli ktos
              ukradnie to i tak mu 'bokiem wyjdzie'. Nie musi koniecznie od razu ale z czasem.
              Ja w to wierze - naiwnie, dlatego tez nie ma sensu 'chuchac na zimne'. Jesli
              ktos bardzo chce wziasc, co do niego nie nalezy - prosze bardzo, efekty sa
              przewidywalne.
              Widzialam to wiele razy w biznesie pod tytulem 'developments' - az nudne, tak
              przewidywalne!

Kan
              PS; Wyczyszczono Ci konto? Gratulacje, po pierwsze pewnie wtedy zasluzyles, a
              teraz mam nadzieje, ze jestes madrzejszy i wyciagnales wnioski.
              Chcesz to moge Ci opowiedziec jak mnie 'zrobiono na samochod'?
              • don2 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 04.10.05, 16:19
                Scenka rodzajowa : Honza ci placi za obiad dzisiaj,na to Honza jej maz :a niby
                to czemu,wczoraj placilem ! A buty kto dzieciakowi dzisiaj kupil i za nie
                placil? poinformowala go Ona. Moi znajomi czesi ze szajcarii.
                • drapieznik Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 05.10.05, 00:26
                  niesamowite!
                  • szfedka Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 05.10.05, 13:18
                    Ida do sklepu: ona placi 50% i on placi 50 %.
                    Maja oddzielne polki w lodowce gdyz on uwaza ze ona kupuje zbyt drogie jedzenie.
                    O Iranczyk, ona Czeszka.
                    Autentyczne
                    • drapieznik Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 05.10.05, 14:09
                      do czego to dochodzi, po co ci ludzie sie zenia? Jakby nie byli malzenstwem to
                      on musialby zaplacic za wszystko a ona nic za nic.
                      • jutka1 Re: Ostrzezenie dla mezczyzn 05.10.05, 14:11
                        drapieznik napisał:

> do czego to dochodzi, po co ci ludzie sie zenia? Jakby nie byli malzenstwem to
                        > on musialby zaplacic za wszystko a ona nic za nic.
                        Tak tak, malzenstwo to dla kobiety do kitu interes!
                        :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka