don2 07.10.05, 11:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2955594.html ja pamietam ten szum medialny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Temida ma czas 07.10.05, 11:53 Tu troche wiecej informacji: en.wikipedia.org/wiki/Banco_Ambrosiano Dobrze pamietam to wydarzenie, bo wowczas mieszkalam we Wloszech. Nalezy pamietac, ze w owych czasach wywoz pieniedzy z Wloch byl surowo karany. Calvi, zanim pojechal z falszywym paszportem do Londynu, byl juz postawiony w stan oskarzenia. Moze sie bal ze pojdzie do wiezienia, jak Licio Gelli z lozy masonskiej P2, ktoremu w celo zaserwowano espresso z arszennikiem? Faktem jest, ze Marcinkus korzystal z tych samych uslug bankowych co mafia i P2. Czy to znaczy ze mial bezposrednie kontakty z jednymi albo z drugimi? Tego sie nigdy nie da ustalic, i jest to olbrzymia pozywka dla dziennikarzy, ktorzy na bazie roznych podejrzen twierdza, ze Jan Papiez I zostal zamordowany, a nie umarl smiercia naturalna. Odpowiedz Link
don2 Re: Temida ma czas 07.10.05, 13:28 tajemnice Vatykanu !! Obecnie jakis emerytowany sedzia ,chce dorobic do emerytury i majaczy o jakis tam zamachach na Walese. Na co oczywiscie Walesa z satysfakcja stwierdzil:Okazuje sie ,ze najpierw mnie chciano zabic a potem O.Swietego. Odpowiedz Link
maria421 Re: Temida ma czas 07.10.05, 13:55 Nic z tego procesu nie wyjdzie. Szczegolnie tak dlugo, jak Berlusconi, byly mason P2 jest premierem. Procesy o przynaleznosc do P2 ulegly przedawnieniu i wszelkie slady z pewnoscia zatarte. Wniosek z tej hecy? Im wyzej jestes, tym bardziej musisz dbac o to, komu reke podajesz, bo zaden mafioso przeciez nie przedstawi sie slowami"Don Callogero jestem, mow na mnie Padrino". Pilkarz Maradona, kiedy gral w druzynie Neapolu, dal sie sfotografowac na jakiejs imprezie z jakimis lokalnymi mafiosami, zdecie zostalo opublikowane w prasie i wybuchl skandal, a Maradona musial sie zdrowo tlumaczyc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Temida ma czas 07.10.05, 19:30 ertes napisał: > Najpotezniejsza mafia. Kto? Temida? Odpowiedz Link
ertes Re: Temida ma czas 07.10.05, 19:47 Temida to chyba byla jakas laska, nie? Ale kto wie moze i byla w mafii. Na wadze odwazala narkotyki vs pieniadze a jak sie cos nie zgadzalo to ciachala mieczem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Temida ma czas 07.10.05, 19:49 ertes napisał: > Temida to chyba byla jakas laska, nie? > Ale kto wie moze i byla w mafii. Na wadze odwazala narkotyki vs pieniadze a jak > sie cos nie zgadzalo to ciachala mieczem. > :::)))) Odpowiedz Link
don2 Re: Temida ma czas 07.10.05, 20:07 Nareszcie sie dowiedzialem po jaka cholere ta niepelnosprawna baba ma ta wage :)))))) Odpowiedz Link