12.01.06, 18:26
Wlasnie sie wczoraj z Zonka zapisalismy.
Musze powiedziec ze jestem pod wrazeniem :)
Np z polskiego kina maja cala klasyke od Kanalu i Noza w Wodzie, prawie
wszystko Kieslowskiego, mnostwo nowosci.
Sa tez seriale - Pan Wolodyjowski, Janosik itp :)
Ogolnie naprawde duzy plus i w dodatku stosunkowo niedrogo :)
Obserwuj wątek
    • ertes Re: Netflix 12.01.06, 18:34
      Podobno niezle ale jakos nie moge sie zmusic gdyz czasami niechce mi sie ogladac
      filmow a tu trzeba bo sie placi. Ale ludzie sobie chwala z tego co wiem.
      Ja polskie filmy mam prosto z Chicago :)

Co mnie ostatnio natomiast zastanawia to Sirius albo XM choc ze wzgledu na
      Stern'a sklaniam sie ku pierwszemu.
      I jestem ciekaw czy to rzeczywiscie moze oznaczac poczatek konca radia.
      • czajek76 Re: Netflix 12.01.06, 18:46
        No, przy najtanszej wersji "trzeba" obejrzec 3 filmy miesiecznie zeby bylo
        taniej niz Blockbuster. Plusem jest to ze prawie zawsze maja to co chcesz.
        Minus to oczywiscie taki ze czeka sie na film, ale nie za dlugo - w zasadzie na
        drugi dzien juz jest w skrzynce.
        Co do radia satelitarnego, to generalnie mi sie ten pomysl bardzo podoba -
        placisz i sluchasz tego co chcesz. Ja nie jestem jakims fanem radia wlasnie ze
        wzgledu na jego "proreklamowy" charakter. A tu prosze - mozesz sobie wyobrazic
        cos w stylu dawnej "Trojki". Mnie sie wydaje ze to raczej ozywi niz dobije
        radio.
    • ania_2000 Re: Netflix 12.01.06, 18:43
      Netflix jest dobry bo mozna zawiesic membership kiedy chcesz - i na jak dlugo
      chcesz. My wypozyczamy np. przez miesiac - jak sie uzbieraja nowosci, na maxa,
      i co nie damy rady ogladnac, to nagrywamy na plyty - i pozniej kiedys jak jest
      czas na spokojnie mozna sobie zrobic "uczte kinomana".

Zastanawiam sie ostatnio tez na audible - sluchanie ksiazek na IPodzie, albo
      komputerze - olbrzymi wybor jest.. i w sam raz na stanie w korku (co prawda
      tutaj ich za duzo nie ma:) albo bieganie na treadmillu..
      • ertes Re: Netflix 12.01.06, 19:13
        Moja druga polowa dojezdza ponad godzine do pracy wiec ja staram sie jej
        znajdowac jakies gadzety. iPod z muzyka juz jest zainstalowany w obydwu samochodach.
        Teraz myslalem zeby zalozyc Sirius coby laska mogla caly czas sobie muzyki
        sluchac. Ale i ksiazka na iPodzie jest dobrym pomyslem.
        Masz Aniu jakies strony z czyms takim?

• ania_2000 Re: Netflix 12.01.06, 19:22
          zobacz:
          www.audible.com/adbl/entry/offers/mbr.jsp?BV_UseBVCookie=Yes&switch=moreInfo

jak sie zapiszesz to dostajesz IPod shuffle za darmo - oplata miesieczna 9.95,
          a ksiazek cale mnostwo.
          ja nie mam czasu na czytanie a bardzo mi tego brakuje.
          • ertes Re: Netflix 12.01.06, 19:39
            Czekaj, to znaczy place 9.95 a potem jeszcze musze kupic ksiazke?
            Czegos chyba nie rozumiem.
            • ania_2000 Re: Netflix 12.01.06, 20:23
              nie - placisz abonament (do 9.95) i potem sciagasz.. tylko w zaleznosci od tego
              jaki masz ten abonament tyle mozesz sciagnac ksiazek/audycji miesiecznie
              tak jak z netflixem - abonamenty sa rozne.
              • ertes Re: Netflix 12.01.06, 20:46
                Acha, dzieki, to bede musial sie Grubej zapytac czy chialaby.
        • czajek76 Re: Netflix 12.01.06, 20:36
          O wlasnie, a jak sluchasz ipoda w aucie?
          Ja kupilem jeden z tych przekaznikow FM (niby porzasdny bo zasilany z
          zapalniczki) ale niestety, szumialo i byly przebicia wiec musialem oddac :(
          Mam zamiar wyjac radio i zobaczyc czy nie ma z tylu jakiegos wejscia zebym mogl
          kabelkiem podlaczyc.

A co do Netflixa to wlasnie sie bawie w "Recommendations" bo moj szef sie
          godzine spozni na spotkanie :)
          Genialna sprawa, oceniasz filmy ktore widziales w skali 1-5 i oni maja jakis
          algorytm ktory generuje rekomendacje dla ciebie. Im wiecej oceniasz filmow tym
          bardziej sie zawezaja te rekomendacje i tym bardziej trafiaja w moje gusta :)
          • ertes Re: Netflix 12.01.06, 20:51
            Wiem, tez probowalem FM ale w LA nie da rady. Za duzo stacji:(

Zalezy od radia i samochodu. W BMW bylo to dosc proste bo radio ma wyjscie AUX
            wiec wystarczylo dokupic kabelek.
            W Hondzie troche trudniej gdyz musialem odlaczyc CD changer, dokupic specjlane
            urzadzenie ktore mowiac w skrocie odwroci sygnal. Teraz dziala po prostu zamiast
            CD.

Jaki masz samochod?
            • czajek76 Re: Netflix 12.01.06, 20:53
              Focus, ale radio nie jest fordowskie. Panasonic, wzglednie nowe wiec mysle ze
              moze miec wejscie na zmieniarke CD albo inne gadzety. Poza tym ma
              napisane "Sirius ready" wiec mysle ze musi miec jakies wejscia z tylu. Nie mam
              tylko czasu rozmontowac ustrojstwa.
              • ertes Re: Netflix 12.01.06, 21:03
                Najprosciej, bez wyjmowania, sprawdz czy masz wyjscie AUX.
                Jesli masz to tylko dokupujesz kabelek i gra :)
                Ewentualnie Sirius ready moze oznaczac ze wlasnie jest ten AUX albo podobnie i w
                to mozesz podpiac iPoda.
                Jak juz rozwiaz problem to na eBay kupujesz za pare groszy wzmacniacz/ladowarke
                Belkin podlaczana do zapalniczki i nie martwisz sie o baterie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka