info-tw 23.11.07, 20:19 interesuja mnie zarobki i koszt utrzymania mieszkania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris-joe Re: Szwajcaria 24.11.07, 06:21 Cieszymy sie nieslychanie, ze masz zainteresowania... Odpowiedz Link
info-tw Re: Szwajcaria :-)))))) n/t 24.11.07, 16:23 A ja sie ciesze, ze wy sie cieszycie :DDDDDD A teraz mi tu mowic ile wynajem chalupy tam kosztuje, jakie sa zarobki i czy obywatel Niemiec potrzebuje jakies pozwolenia na prace. I bez smiechow chichow, bo powaznie bardzo pytam ;) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Szwajcaria :-)))))) n/t 24.11.07, 16:50 Bo co? Bo nas zbijesz? :-/ Jedyna osoba ze Szwajcarii rzadko tu zaglada, wiec sobie odpusc. Jezeli jednak bedziesz na innych forach pytac, to radze napisac, czy jestes sprzataczem, elektrykiem czy fizykiem jadrowym. A co do przepisow ws. zatrudnienia obywateli Niemiec w Szwajcarii, wystarczy znalezc w internecie te informacje wstukujac po niemiecku do googla "Szwajcaria" i "pozwolenie na prace". Mnie to zajelo 2 sekundy. www.zurich-relocation.ch/content/work_permits.html Odpowiedz Link
ewa553 Re: Szwajcaria 24.11.07, 16:47 przeciez toi Ty masz ksywe "info", wiec powinienies posiadac wszelkie informacje dla nas. Ale powaznie: mamy tu juz tylko jedna Szwajcarke, a i Ta gdziesz znikla i nie pisze. Odpowiedz Link
info-tw Re: Szwajcaria 24.11.07, 17:41 A liczylam na latwizne. No nic w takim razie ide poczytac stronke zalaczona przez jutke. Dzieki dziewczyny. :) Odpowiedz Link
maria421 Szwajcaria- warto zobaczyc 27.11.07, 09:58 ringier02.simplex.tv/content/51/52/636/ Odpowiedz Link