Dodaj do ulubionych

Zobaczcie cwaniaki

13.02.06, 05:15
Przecytajcie sobie artykul na forum regionalnym LUBLIN, watek "matka oskarza
lekarza" Tam wreszcie dobiora sie do dupy lapownikom. Caly szpital dzieciecy
na Chodzki skorumpowany z profesorkiem Osemlakiem na czele. Wymuszanie
lapowek na porzadku dziennym, arogancja i chamstwo . Metody leczenia z lat 50-
tych. Wszyscy jestescie jednakowi, skorumpowani i aroganccy, zadufane w
sobie zera. Lapowy macie wliczone do pensji i dlatego tyle zarabiacie.
Podobnie jak fryzjerzy w New York majacy $30 dniowki bo wszyscy wiedza, ze
maja napiwki. To samo kelnerzy i WY.Nie macie honoru ani godnosci. Wyciagac
lape po pieniadze do chorych czesto biednych ludzi? Zreszta ile w was
ludzkich odruchow zobrazowal proces hien w bialych fartuchach z Lodzi /skory/
Nie mam dla was kompletnie zadnego szacunku bo sama tez musze dawac pomimo,
ze jestem w Polsce ubezpieczona i gowno moze kogos obchodzic gdzie mieszkam.
Sepy jestescie i to wszyscy wiedza. Zadna krtyka was nie porusza bo wy
jestescie przekonani, ze spoleczenstwo sie na was uwzielo. Nie predko
zasluzycie na taki szacunek jakim sa otaczani lekarze w USA. Oni zyja godnie
i sa naprawde wspaniali.
Obserwuj wątek
    • p.atryk o co ci chodzi??? 13.02.06, 05:34
      W zyciu nie bylem w Lublinie :).W Lodzi bylem raz -jeszce przed matura na
      wycieczce :).Teraz pracuje jako lekarz w USA-istotnie zarobki godne,pacjenci
      nie tak prymitywni a szacunek nieporywnywalnie wyzszy w porownaniu z tym
      polskim bagienkiem.
      To czego ty kobieto chcesz ode mnie konkretnie?
      P.S.
      Masz cos wspolnego z niejaka Daria alias mxp4 ?
      • Gość: Daria Re: o co ci chodzi??? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.02.06, 05:47
        Tak ja jestem Daria i do ciebie personalnie sie nie czepiam.
      • Gość: Daria Re: o co ci chodzi??? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.02.06, 05:50
        Pacjenci sa rozni i tu i tam. Nie opowiadaj mi, ze przyjdzie do ciebie meksyk
        czy inny chinczyk i oni nie sa prymitywni a i z kultura bogatych ladys
        manhattanskich bywa bardzo roznie.
        • Gość: Patryk Re: o co ci chodzi??? IP: *.ipt.aol.com 13.02.06, 06:13
          Tak sie sklada,ze pacjentow o ktorych wspominasz nie widuje.Zapewne ubodzy
          Latynosi,Azjaci czy Murzyni siedza spokojnie w county hospitals po pare godzin
          w kolejce (jak ich nie stac na normalna opieke),dostaja Advil,dobre slowo i ida
          do domu.Nie pyszcza jak polscy bezrobotni,co to im sie "nie oplaca " do pracy
          isc,ze im sie nalezy tomograf,szpital,sanatorium,implant biodra i gwiazdka z
          nieba.Najlepiej zaraz i natychmiast.
          Szacunek do lekarza jest wymagany rowniez od zamoznych pacjentow.Nie
          przypomonam sobie ani jednego przypadku chamstwa z ich strony-gdyby sie
          zdarzylo,pozegnalibysmy sie w trzydziesci sekund.

P.S.
          Badz zatem laskawa formulowac swoje zarzuty i pretensje wobec lekarzy bardziej
          precyzyjnie.Moze bez naduzywania okreslen "wy lekarze".Bez uogolnien,propagandy
          i nadmiernej egzaltacji-do konkretnych osob i konkretnych miejsc.
          Inteligentnym ludziom taki brak formy jakos nie przystoi :)
          • Gość: Daria Re: o co ci chodzi??? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.02.06, 07:10
            Twoje P>S mozna odniesc do twojego tekstu powyzej PS, gdzie dobrze sie maja
            uogolnienia.
            Musze ci powiedziec, ze w New York przyszlo mi sie otrzec o medycyne. Widzialam
            wiele szpitali , spotkalam wielu lekarzy. Mialam okazje obserwowac ich prace.
            Jestem pod wrazeniem. Kultura, sposob bycia... Jednego spotkalam
            niesympatycznego - Polak! Nie zmyslam. Jak traktujecie pacjentow ty wiesz
            lepiej. W Polsce lekarze wywodza sie glownie ze srodowiska wiejskiego. Nie
            otrzymali kindersztuby. Nie mozna wymagac od nich obycia bo akademiki tez
            niczego dobrego nie ucza.
            • Gość: 2423 Re: o co ci chodzi??? IP: *.gl.digi.pl 13.02.06, 10:11
              no cóż zobaczył ciebie i koszmar wrócił
    • mlody.lekarz Zobacz cwaniaro 13.02.06, 12:59
      ...do czego to doszło, w tej naszej Polsce, że ludzie publicznie, na forum się
      chwalą popełnianiem przestępstwa oczekując od innych jeszcze współczucia.
      Dawanie łapówki jest w Polsce karalne.

Poza tym nie musisz nikomu nic dawać. Jak Ci nie pasuje publiczna służba
      zdrowia, to korzystaj z prywtnej płacąc rachunki. Możesz również leczyć się za
      granicą.

Podobnie, jak przez sam fakt bycia Polakiem nie poczuwam się do bycia złodziejem
      samochodowych, tak i przez sam fakt bycia lekarzem nie poczuwam się do bycia
      skorumpowanym. Nigdy w swoim życiu nie wziąłem od nikogo łapówki.
    • Gość: Mamija Podaję link IP: *.lub.net.pl 13.02.06, 16:43

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=36606579
      Mam natomiast podstawową uwagę do Ciebie- także wsród lekarzy są różni- jak i
      wśrdó hydraulików. Jednak NIE MOZESZ UOGÓLNIAĆ!!!! i pisać tym tonem o
      wszystkich lekarzach, bo obrażasz tych, którzy sa uczciwi!
      Ja tez wywaliłabym na zbity pusk Osemlaka, bo przez jego durnowate zasady (tj.
      tylko on jasnie wielmozny pan moze podejmować jakiekolwiwk decyzje dot.
      leczenia) o mało co mi sie dziecko nie przeniosło na tamten świat.Ale nawet u
      niego na oddziale są NORMALNI, UCZCIWI lekarze, którzy pomogli mi wtedy i
      pomagaja do dziś. Bez kopwert, znajomosci i innych tego typu spraw.
      Dlatego licz sie ze słowami, albo zabieraj swoje doopsko i lecz się zagranicą-
      teraz już przeciez mozna, a ze Słowakiem czy Czechem dogadać się przeciez mozna
      i bez tłumacza.
    • Gość: Doc.&Germ. Do Darii IP: *.n.pppool.de 13.02.06, 17:47
      Lapówkarstwo w sluzbie zdrowia to dramat. To prawda. Ale dlaczego jestes przy
      tym tak bezdennie prymitywna. Jak mozna o meksykanczyku pisac "meksyk" etc.
      Widac, ze brak ci szacunku do ludzi wogóle, a twoja ordynarnosc jest
      bezgraniczna. W zasadzie z takimi osobami nie powinno sie wogóle dyskutowac.
      • Gość: Daria Re: Do Darii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.02.06, 19:25
        "Meksyk" to w NY potoczne okreslenie meksykanina to fakt troche pogardliwe ale
        oni sobie na takie okreslenia /sa gorsze/ w pelni zasluzyli /kradzieze,
        rozboje, handel pirackimi DVD i zycie na koszt spoleczenstwa amerykanskiego to
        ich specjalnosc/.
        • Gość: Doc&Germ. Re: Do Darii IP: *.n.pppool.de 13.02.06, 20:09
          Nie zgadzam sie z tym co mówisz. Nie mozna calego narodu wkladac do jednego
          worka.Polacy kradna nagminnie m.in. auta w Niemczech, ale z pewnoscia nie
          zasluguja na globalne okreslenie jako zlodziejska nacja. Uwazam, ze tego typu
          okreslenia sa rasistowskie i na tym forum nie maja nic do szukania. W pewnej
          grupie wiekowej gwara jest "cool", ale mimo wszystko nie nalezy obrazac,
          równiez lekarzy. Sam jestem lekarzem na emigracji i znam w Polsce wielu zacnych
          kolegów i wiele kolezanek,którzy/re nie biora zadnych lapówek i sa doskonalymi
          w swoim fachu!!!
          • Gość: arom Re: Do Darii IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 20:25
            akurat w Niemczech policja ocenia że duża część kradzieży samochodów to
            oszustwa ubezpieczeniowe.
          • maxima10 Re: Do Darii 13.02.06, 20:27
            Gość portalu: Doc&Germ. napisał(a):

> Nie zgadzam sie z tym co mówisz. Nie mozna calego narodu wkladac do jednego
            > worka.Polacy kradna nagminnie m.in. auta w Niemczech, ale z pewnoscia nie
            > zasluguja na globalne okreslenie jako zlodziejska nacja. Uwazam, ze tego typu
            > okreslenia sa rasistowskie i na tym forum nie maja nic do szukania. W pewnej
            > grupie wiekowej gwara jest "cool", ale mimo wszystko nie nalezy obrazac,
            > równiez lekarzy. Sam jestem lekarzem na emigracji i znam w Polsce wielu
            zacnych
            >
            > kolegów i wiele kolezanek,którzy/re nie biora zadnych lapówek i sa
            doskonalymi
            > w swoim fachu!!!

Ja nie mialam tyle szczescia i na swojej drodze spotkalam WYLACZNIE lekarzy
            lapownikow. Jeden ktory leczy mnie od dawna posunal sie nawet do tego, ze dla
            mnie zastosowal wyzsza stawke w swoim gabinecie /dlatego, ze mieszkam w
            Stanach/ Ten byl wyjatkowo nachalny, nie sposob z nim zamienic slowa w poradni
            czy na oddziale bo odrazu kieruje do swojego gabinetu. Juz sie z nim
            pozegnalam. Szkoda dobry fachowiec. Stac mnie na to by placic ale takie
            zachowania sa nie fair.
          • maxima10 Re: Do Darii 13.02.06, 20:30
            Gość portalu: Doc&Germ. napisał(a):

> Nie zgadzam sie z tym co mówisz. Nie mozna calego narodu wkladac do jednego
            > worka.Polacy kradna nagminnie m.in. auta w Niemczech, ale z pewnoscia nie
            > zasluguja na globalne okreslenie jako zlodziejska nacja. Uwazam, ze tego typu
            > okreslenia sa rasistowskie i na tym forum nie maja nic do szukania. W pewnej
            > grupie wiekowej gwara jest "cool", ale mimo wszystko nie nalezy obrazac,
            > równiez lekarzy. Sam jestem lekarzem na emigracji i znam w Polsce wielu
            zacnych
            >
            > kolegów i wiele kolezanek,którzy/re nie biora zadnych lapówek i sa
            doskonalymi
            > w swoim fachu!!!

Nie mieszkasz w Stanach i nie mozesz ocenic sytuacji. Jak by ci banda meksykow
            przetrzepala skore i okradla, zmienil bys zdanie. Kazda nacja zapracowala sobie
            na opinie.
            • Gość: Doc&Germ. Re: Do Darii IP: *.pool.mediaWays.net 13.02.06, 22:10
              Miejsce gdzie mieszkamy jest tej historii bez znaczenia ( irrelevant ), wazne
              jest co i jak sie mówi, jak okresla sie narodowosci i jaki ma sie do nich
              stosunek. Twój sposób okreslania jest po prostu prymitywny, byc moze brakuje ci
              ogólnej oglady jaka maja ludzie w cywilizowanym swiecie. Ale to juz nie moja
              sprawa i nie mam zamiaru cie wychowywac ( "byl czas rabac las" ), zastanów sie,
              moze przyda sie twoim dzieciom??? Poza tym oceny stosunków socialnych w danym
              kraju z pewnoscia nie bede szukal na tym forum.
              • Gość: Daria Re: Do Darii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.02.06, 22:26
                Ty tak pieprzysz aby pieprzyc. Ogolnie wiadomo jaki polacy maja stosunek do
                cyganow /czy wolno nazywac ich cyganami a moze juz teraz romami?/ do ukraincow.
                W Stanach jest okreslony stosunek do meksykow /nazywaja ich tez roaches/ tak
                sie mowi bo te nacje sobie na to zapracowaly. A tak wogole co ty widzisz
                obrazliwego w okresleniu "meksyk" przeciez to skrot.
                Mam gdzies to co ty o mnie myslisz, podobnie jak maja gdzies lekarze to co
                mysla o nich pacjenci.
                • aelithe Re: Do Darii 13.02.06, 23:11
                  Daria Meksykanie w USA wykonują najgorsze i najcięższe orace, jakich amerykanom
                  nie opłaca sie wykonywać. Mój przyjaciel ( white nazi dominant), który spędził
                  kilkanaście lat w Miami miał o nich dośc dobrą opinię. W przeciwwieństwie do
                  murzynów.Wszystko zależy od tego jakich spotkasz ludzi.
                  • Gość: Daria Re: Do Darii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 00:52
                    Re: Do Darii
                    Autor: aelithe
                    Data: 13.02.06, 23:11 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                    Daria Meksykanie w USA wykonują najgorsze i najcięższe orace, jakich amerykanom
                    nie opłaca sie wykonywać. Mój przyjaciel ( white nazi dominant), który spędził
                    kilkanaście lat w Miami miał o nich dośc dobrą opinię. W przeciwwieństwie do
                    murzynów.Wszystko zależy od tego jakich spotkasz ludzi.
                    -------------------------------------------------------------------------------

Murzyni to tez rozbojnicy z ta roznica, ze bardzo duzo murzynow jest
                    wyksztalconych na wysokich i srednich stanowiskach, pracuja i ci sa normalni a
                    duza czesc to bandyci , handlarze narkotykami, zlodzieje itd. Meksyki tez,
                    czesc pracuje rzeczywiscie ciezko czesto za $2/h. 80% meksykow jest w USA
                    nielegalnie, nie znaja ani w zab angielskiego sa prosci i prymitywni do
                    bolu ,dlatego tak pracuja /jesli wogole to robia/ reszta to zbiry

• venesssa Re: Do Darii 14.02.06, 00:59
                      Daria, z taka wiedza w kazdej dziedzinie powinnas zaczac ksiazki pisac.Bogata
                      bedziesz i slawna nie tylko na forum.
                      • Gość: Klara Re: Do Darii IP: *.n.pppool.de 14.02.06, 19:13
                        Czy ty jestes "salowa" z zawodu? Ten twój vokabular?
                        • Gość: Daria Re: Do Darii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.02.06, 22:39
                          Nie jestem saloa i nigdy nie bylam jakkolwiek szanuje te panie. A ty NIE? Ten
                          twoj pogardliwy ton...

Zyje bez mala 20 lat w Stanac Zjednoczonych i uzywam wylacznie j. angielskiego
                          w zwiazku z czym moze moj polski jest juz niezbyt bogaty ale lepszy niz
                          niejednego lekarza ktory sie nie przykladal.

Pisze sie vocabulare! krytykantko.
                          • Gość: :))) Re: Do Darii IP: *.internet.v.pl 14.02.06, 22:48
                            Gość portalu: Daria napisał(a):

> > Pisze sie vocabulare! krytykantko.

Byłam pewna, że vocabulary.
                            • malkontent_jeden Re: Do Darii 14.02.06, 23:50
                              Gość portalu: :))) napisał(a):

> Gość portalu: Daria napisał(a):
                              >
                              > > > Pisze sie vocabulare! krytykantko.
                              >
                              > Byłam pewna, że vocabulary.

Gdzieniegdzie jeszcze vocabulaire, ale dla darii to juz czyzdo apstrakcjo.
                              • Gość: Daria Re: Do Darii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.02.06, 00:04
                                Literowka BALWANIE.
                                • Gość: Klara Re: Do Darii IP: *.n.pppool.de 15.02.06, 19:18
                                  Z tym balwanem dosyc hart( Deutsch), obrazasz ludzi jak klozetowa z Pruszkowa.
                                  Chyba mailas konflikt z jakims "meksykiem", bo mówisz nieco nie do rzeczy.
                                  Ale mi cie zal, widac, ze jestes troche zagubiona w tej nieprzyjaznej
                                  rzeczywistsci, moze masz wogole konflikt ze swoja osobowoscia?
                                  Klara
                                  • Gość: Daria Re: Do Darii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.02.06, 19:31
                                    Re: Do Darii
                                    Autor: Gość: Klara IP: *.n.pppool.de
                                    Data: 15.02.06, 19:18 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                                    Z tym balwanem dosyc hart( Deutsch), obrazasz ludzi jak klozetowa z Pruszkowa.
                                    Chyba mailas konflikt z jakims "meksykiem", bo mówisz nieco nie do rzeczy.
                                    Ale mi cie zal, widac, ze jestes troche zagubiona w tej nieprzyjaznej
                                    rzeczywistsci, moze masz wogole konflikt ze swoja osobowoscia?
                                    Klara

----------------------------------------------------------------------------

Ty poprostu tak twierdzisz... zadnych kontrargumentow. Rownie dobrze ja moge ci
                                    zarzucic, ze jestes wariatka, nosicielka HIV i alkoholiczka.

Co do obrazania ludzi jest to zazwyczaj odpowiedz na obrazanie mnie choc w
                                    bielszych rekawiczkach a ja rekawiczki zdejmuje i wale na odlew w ryj!

• Gość: Klara Re: Do Darii IP: *.pool.mediaWays.net 15.02.06, 21:39
                                      Wow, znowu hart ( Deutsch ), ty masz ale charakter. Mozesz rzeczywiscie równiez
                                      zadziwic czlowieka, ale ze to bicie ci tak latwo przychodzi, tak po prostu na
                                      odlew? Pwenie bylas sama bita, jak bylas mala? A moze i do tej pory dostajesz
                                      porzadne wciry? I to regularnie? Przyznaj sie, to nie boli. Zal mi cie bardzo.
                                      Klara
                          • aelithe Re: Do Darii 14.02.06, 22:59
                            Na tym forum jakoś często się wypowiadasz jakbyś znała polski system opchrony
                            zdrowia.
    • malkontent_jeden Re: Zobaczcie cwaniaki 14.02.06, 23:36
      Daria, ty sie ku.. zdecyduj czy jestes Daria czy maxima czy ch.. wi co.
    • Gość: lubelski doktor Re: Zobaczcie cwaniaki IP: *.dyn.optonline.net 16.02.06, 01:54
      to prawda osemlak to cham i prostak a jego syn to cham i prostak tylko taki
      troche mlodszy z wyciagnieta zuchwa.
    • Gość: lekmed Re: Zobaczcie cwaniaki IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:23
      Ten wątek został przekierowany do komendy policji w Lublinie.
      Nikt w sieci nie jest anonimowy. Ktoś kto daje łapówki powinien byc
      przesłuchany.
      • Gość: prawnik I słusznie. IP: *.lodz.msk.pl 14.03.06, 20:11
        Łapownictwo trzeba tępić.
        Pomawianie i oszczerstwa rzucane w internecie również. Internet, drogie misie,
        nie jest anonimowy.
        Liczę, że po przeczytaniu tego wątku ktoś poniesie karę. Albo łapownik, albo
        oszczeca.
        • Gość: Daria Re: I słusznie. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.03.06, 20:39
          I słusznie.
          Autor: Gość: prawnik IP: *.lodz.msk.pl
          Data: 14.03.06, 20:11 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Łapownictwo trzeba tępić.
          Pomawianie i oszczerstwa rzucane w internecie również. Internet, drogie misie,
          nie jest anonimowy.
          Liczę, że po przeczytaniu tego wątku ktoś poniesie karę. Albo łapownik, albo
          oszczeca.
          -----------------------------------------------------------------------------

Mozesz sie tylko pie..ac w pusty leb. America On Line nie udostepnia
          niczyich danych, No chyba, ze jakis seryjny morderca. TO JEST AMERYKA! Pamietaj
          przasny koltunie!

• Gość: prawnik Re: I słusznie. IP: *.lodz.msk.pl 15.03.06, 15:23
            Co szmato, znowu złapałaś męża z sąsiadką? A jak zaczęłaś na niego wrzeszczeć
            przyłożył ci w durną gębę i kopnął w tłusty tyłek?
            Udaj się na najbliższy dworzec i połóż swój pusty łeb pod pociąg, śmieciu, i
            nie zaśmiecaj internetu swoimi rzygowinami, zdziro.
            • aron2004 Re: I słusznie. 15.03.06, 19:31
              kiedyś wieki temu były jakieś cegiełki. Dlaczego z nich zrezygnowano?
      • Gość: Daria Re: Zobaczcie cwaniaki IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.03.06, 20:35
        Re: Zobaczcie cwaniaki
        Autor: Gość: lekmed IP: *.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl
        Data: 14.03.06, 18:23 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

Ten wątek został przekierowany do komendy policji w Lublinie.
        Nikt w sieci nie jest anonimowy. Ktoś kto daje łapówki powinien byc
        przesłuchany.
        ----------------------------------------------------------------------

Mam cie gdzies razem z twoim "przekierowaniem" a coz to za dziwolag :DDD
        Co cie oburza, ze jakas kobieta opisala swoje doswiadczenia z owego szpitala?
        Nie badz zbyt swiety bo i tak was wszystkich lapownikow policja wczesniej czy
        pozniej wylapie. Swinio wiejska za jajka i rabanke na likarza wyucona

• aaki nie ma sprawy-ustalmy oficjalnie" napiwki" 14.03.06, 20:08
      dla lekarzy i ok.przytaczani przez ciebie kelnerzy i taksówkarze biorą je oficjalnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka