backpacker 23.09.03, 06:22 Jesli przyjmiemy, ze dzis jest jutro (dla mnie) czyli jutro to jest 23 wrzesien . A wiec dzis (czyli jutro) pierwszy dzien jesieni/wiosny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia553 Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 08:18 Tak sobie wlasnie dzisiaj pomyslalam, zobaczywszy - po wczorajszym upale - deszczyk za oknem: "Sommer ade". Sommer (lato po polsku), to möj szef, ktöry wyjechal dzis sluzbowo do Francji i bedzie mnie sto razy w ciagu dnia meczyl telefonicznie o pomoc (zamiast mnie zaraz z soba zabrac), ten Sommer bedzie wiec jeszcze wracal. Niestety kalendarzowy Sommer odplynal w sina dal i musze znowu czekac caly rok... Poniewaz nie lubie sie zamartwiac, postanowilam polubic jesien. Czego i Wam zycze! Odpowiedz Link
wkrasnicki Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 08:25 Dobra jesień nie jest zła. A zima jeszcze lepsza. Tylko, że w Polsce to trochę trwa za długo, więc i tak będziemy czekać wiosny. Odpowiedz Link
vaud Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 08:57 Ulewa. Sciana deszczu. Muszę piechotką na stację. 20 min. prysznica, ale przynajmniej z górki. Koniec złotej jesieni. Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 11:46 Tutaj taka nowojorska- woodyallenowska jesien: Zona mi uciekla z sasiadem, zdrazila z trupem i zabrala mi wszystkie pieniadze, ale ZYCIE JEST PIEKNE!!! Pozdrawiam, Claire Joanna Odpowiedz Link
prawdziwystarywiarus Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 11:57 A na polkuli poludnowej szaleje wiosna - caly ogrodek w zonkilach, pomiedzy ktorymi coraz to nowy tulipan. Jutro ma byc 25 stopni. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 17:35 Najpiekniejsza pora roku to jesien w Breslau. Od miliona la nie mialam okazji:-((((( Trzeba to zmienic.Kran Odpowiedz Link
szfedka Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 17:46 Ciechooooo Kranie!!! Nie kus! Kurcze bo wsiade w samochod jutro i na prom ;-P hmmmmm faaaaan ide sie pakowac Odpowiedz Link
don2 Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 18:05 szfedka napisała: > Ciechooooo Kranie!!! Nie kus! Kurcze bo wsiade w samochod jutro i na prom ;-P > hmmmmm > faaaaan > ide sie pakowac Nie idziesz sie pakowac i nie pojedziesz.wyplata dopiero wplynie ci w czwartek do banku :))))))) Odpowiedz Link
szfedka Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 18:38 don2 napisał: > Nie idziesz sie pakowac i nie pojedziesz.wyplata dopiero wplynie ci w czwartek > do banku :))))))) wyplata nie gra roli , ma sie rezerwe ;-P kiedys zapierdalam na nia a teraz bede ja rozpierdala :) no i...szydlo Odpowiedz Link
jan.kran Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 18:12 szfedka napisała: > Ciechooooo Kranie!!! Nie kus! Kurcze bo wsiade w samochod jutro i na prom ;-P > hmmmmm > faaaaan > ide sie pakowac Szwedko! Ja w tym roku Ci nic nie obiecuje , bo jesien i jeszcze troche musze spedzic w Norge. Ale za rok to wsiadam z Toba na prom i jedziemy Richtung Schlesien. Pokaze Ci jesienny Wroclaw i wpadniemy do Jutki. W koncu jakies principia trzeba w zyciu miec:-))) Kran zapracowany. Odpowiedz Link
don2 Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 17:50 jan.kran napisała: > > Najpiekniejsza pora roku to jesien w Breslau. Od miliona la nie mialam okazji:- > ((((( Trzeba to zmienic.Kran najpiekniejsza pora roku to wiosna w Stettin,jesien jest ladna.Od 2 milionow lat nie mialem okazji )))))) nie mam zamiaru tego zmieniac.D. :)) Odpowiedz Link
backpacker Re: Jesien/Wiosna 23.09.03, 17:54 Najpiekniejsza jesien to w Kanadzie i New England. Nie bylem tam 3 miliony lat ale nie bede nic zmienial bo wole jesien zaczynajaca sie w grudniu. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jesien/Wiosna - Paris, Moscow, Heimat 23.09.03, 20:14 Jesien w Moskwie: 20C, slonce, drzewa zaczynaja zmieniac barwy, a wszystko przeswietlone sloncem i powietrze wyglada jakby drzalo. Jesieni w hajmacie nie widzialam cale wieki. Ale wystarczy zamknac oczy i pamietam. Jesien w Paryzu przed przyjazdem tutaj: miliony kasztanow na chodnikach, 28-30C przez 10 dni, boskosc total. A zima ma szanse byc piekna. A przynajmniej mam taka cicha nadzieje. A wiosna jak zwykle jeszcze lepsza. A po nas chocby potop. Glab filozoficzny :) Odpowiedz Link
basia553 Re: Jesien/Wiosna 24.09.03, 07:53 A tak wracajac/wspominajac lato: dzis w wiadomosciach uslyszalam, ze bylo to najgoretsze lato od 250 lat! Ciekawe co nas w przyszlosci czeka... Odpowiedz Link