Dodaj do ulubionych

Kupilam se swieczki .

30.09.03, 16:44
Coraz bardziej mnie niepokoi sytuacja energetycyna swiata. Stany, Szwecja,
Italia bez pradu. A dzis przeczytalam , ze codziennie hakerzy w Norge chca
sie wlamac do systemu najwiekszego producenta energii elektrycznej w Norwegii
i pograzyc kraj Ibsena w ciemnosci.
Ja jestem przypadkowo w znakomitej sytuacji. Norweg umie rozpalic w kazdej
sytuacji ogien i na nim upiec to co upolowal lub zlowil. Rodzina naszych
znajomych w srodkowej Norwegii jest wlasciwie samowystarczalna. Nawet bimber
niezly pedza. Wiec w razie czego back to the roots , ide ostrzyc topor zeby
byl w razie czego gotow. Podobno pieczen z lososia jest znakomita. Kran.
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 16:46
      Mialo byc pieczen z losia :-)) Ale wedke ma Junior i nawet zlowil raz rybe w
      Oslofjord tak , ze jest niezle. K.
      • basia553 Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:05
        Janiekranie, zawsze jeszcze mozesz powröcic do bezpiecznej, niemieckiej
        przystani. Wczoraj w wiadomosciach dokladnie nam wytlumaczono, dlaczego u nas
        taki totalny ausfall stromu nie jest mozliwy. Nawet bylo to przekonywujace.
        Pozdrowienia z poludniowego zachodu!
        • szfedka Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:18
          basia553 napisała:

> Janiekranie, zawsze jeszcze mozesz powröcic do bezpiecznej, niemieckiej
          > przystani. Wczoraj w wiadomosciach dokladnie nam wytlumaczono, dlaczego u
          nas
          > taki totalny ausfall stromu nie jest mozliwy. Nawet bylo to przekonywujace.
          > Pozdrowienia z poludniowego zachodu!

Hahaha
          Po tym co sie stalo w USA w Szwedzi twierdzili ze takie cos nie moze sie stac
          w Szwecji ;)

• bergo1 Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 19:45
        jadlam Kraniku losia oj jadlam - dobry ale jakis twardy byl - moze zle
        przyrzadzony hihi zaliczylam tez bidne reniferki - te to byly pyszne!!!
        A swieczki to kupie, kupie, pojde za dobra rada rodaczki :))))))))
        • bergo1 Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 19:47
          a co do lowienia ryb w Oslo fiordzie to slyszalam ze mieliscie tam niedawno
          goscia z polnocy? mors to byl czy jakies inne zwierze? To dopiero byscie mieli
          uczte :))))))))
    • szfedka Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:16
      Hahaha Kranie ;) Gdy zobaczylam tytul pod wrazeniem otwieralam ten watek hehehe

A teraz na powaznie.
      Dobrze miec swieczki ale jeszcze lepiej kuchenke traperska, no i zawsze zapas
      wody ;)
      Sama nie mam lecz wiem ze w Uppsali mamy mozliwosci odciac sie od sieci
      krajowej i produkowac prad na potrzeby miasta. Wiec teoretycznie (tylko
      teoretycznie nietsety) Uppsala mialaby zasilanie po godzinie.

• sabba Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:22
        szfedziu nie mow ze mialysmy te same wrazenia:))
        • jan.kran Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:34
          sabba napisała:

> szfedziu nie mow ze mialysmy te same wrazenia:))

Malpy !!! Kran Oburzony
          • sabba Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:49
            Kranik to ja jestem oburzona:)) U mnie swieczki sa
            podtswowym sprzetem domowym,;)))))
            • lolo271 Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 17:41
              Przyznam ze tytul lepszy niz tresc.....
              Z radosnym wolaniem otworzylem temat i......wielkie rozczarowanie:(((
              • jan.kran Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 17:51

Jak chcecie poswintuszyc prosze bardzo. Mlodsze dziecko mnie uswiadomilo jak sie nazywa wibrator po norwesku. Dzieki Bogu i Partii !!!! Dzien po uswiadomieniu Krana na tematy jezykowe moj Apollo z pracy rzucil dowcip na temat wibratora. Po norwesku. Poniewaz jestem Kran Ciekawski co sie o wszystko pyta jak bym dziecko mnie nie uswiadomilo to bym zapyta?la o to SLOWO. A tak to dowcip zrozumialam i sie ubawilam. Potem se pomyslam czy to dobrze czy zle , ze koledzy z fabryki , o polowe mlodsi ode mnie pozwalaja sobie na takie wyskoki w obecnosci moich siwych wlosow podbarwionych henna :-))) Kran Niepewny.
                • lolo271 Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 17:58
                  jan.kran napisała:

>
                  > Jak chcecie poswintuszyc prosze bardzo. Mlodsze dziecko mnie uswiadomilo jak
                  si
                  > e nazywa wibrator po norwesku. Dzieki Bogu i Partii !!!! Dzien po
                  uswiadomieniu
                  > Krana na tematy jezykowe moj Apollo z pracy rzucil dowcip na temat
                  wibratora.
                  > Po norwesku. Poniewaz jestem Kran Ciekawski co sie o wszystko pyta jak bym
                  dzie
                  > cko mnie nie uswiadomilo to bym zapyta?la o to SLOWO. A tak to dowcip
                  zrozumial
                  > am i sie ubawilam. Potem se pomyslam czy to dobrze czy zle , ze koledzy z
                  fabry
                  > ki , o polowe mlodsi ode mnie pozwalaja sobie na takie wyskoki w obecnosci
                  moic
                  > h siwych wlosow podbarwionych henna :-))) Kran Niepewny.

Rozumiem Kran........stowa na karku......
                  • jan.kran Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 18:06

Lolo....Tato.. Koledzy z fabryki po dwudziestce.... Policz sobie... K. w kryzysie energetycznym :-)))
                    • lolo271 Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 18:10
                      jan.kran napisała:

>
                      > Lolo....Tato.. Koledzy z fabryki po dwudziestce.... Policz sobie... K. w
                      kryzys
                      > ie energetycznym :-)))

....Nieprawda!.....
                      Tyle kobieta nie zyje!........
    • akawill Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:39
      jan.kran napisała:

> Coraz bardziej mnie niepokoi sytuacja energetycyna swiata. Stany, Szwecja,
      > Italia bez pradu. A dzis przeczytalam , ze codziennie hakerzy w Norge chca
      > sie wlamac do systemu najwiekszego producenta energii elektrycznej w Norwegii
      > i pograzyc kraj Ibsena w ciemnosci.

Czy to chodzilo o Norsk Hydro? Rozumiem, ze hakerzy nie lubia Microsoftu, ale
      co by mieli do tych?

Osobiscie nie obawiam sie ewentualnego braku energii, tylko tego jak ludzie
      podchodza do wykorzystywania zasobow, a dokladniej podejscia "najmniejszym
      kosztem".
      • don2 Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 18:44

a jak najlepiej wykorzystac ? najwiekszym kosztem ? Albo duren jestem
        albo grypa mnie bierze.Z tymi swieczkami pojalem:) ale tego co akawill nie.
        • akawill Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 19:45
          don2 napisał:

>
          > a jak najlepiej wykorzystac ? najwiekszym kosztem ? Albo duren jestem
          > albo grypa mnie bierze.Z tymi swieczkami pojalem:) ale tego co akawill nie.

Spiesze wyjasnic donie. Chodzi mi o to, ze przy zmianach technologii patrzy
          sie na natychmiastowy lub krotkiego zasiegu zwrot inwestycji i zysk.
          Technologie potencjalnie i dlugoterminowo lepsze nie sa popularne. Troche tez
          patrzac z innej strony, w kalkulacjach ekonomicznych nie bierze sie pod uwage
          czynnikow poza aktualnym rozrachunkiem (np. srodowisko).

Jesli chodzi o sama energie to pochodzi ona w ponad 90 % z ropy, wegla itp. I
          dlugo jeszcze te zrodla energii beda najtansze, bo ich jeszcze jakis czas nie
          zabraknie. Aby inne zrodla sie przyjely musza sie stac tansze, ale to nastapi
          tylko poprzez ich rozwoj, co wymaga inwestycji. A inwestycje obnizaja zysk.
          • szfedka Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 19:55
            Najtansze sa chyba elektrownie atomowe.
            W latach 80 bylo referendum w Szwecji i glosowano zeby do 2010 zaprzestac
            produkcji pradu w nich. Okazalo sie to zupelnie nierealne. Koszty budowy
            nowych elekrowni np. z biopaliwem bylyby olbrzymie a prad zdrozalby
            dwukrotnie. Wiec wycofano sie z tych planow. Zamkniketo jedynie 1 blok w
            elekrowni w Barsebäck i to spowodowalo ze nie ma balansu w produkcji w
            poludniowej Szwecji. Nie ma rezerw. Takie rzeczy co mialy miejsce w tamtym
            tygodniu moga sie zdazyc czesciej. W polnocnej Szwecji sprawa ma sie inaczej.
            No i przyznaje Akawillowi racje. Zbyt malo pieniedzy idzie do naukowcow aby
            znalesc alternatywne tanie paliwo.
            • clairejoanna Re: Kupilam se swieczki . 01.10.03, 13:35
              szfedka napisała:

"W latach 80 bylo referendum w Szwecji i glosowano zeby do 2010 zaprzestac
              produkcji pradu w nich."
              ---> A ja sie tym interesowalam i sie dowiedzialam, ze energia atomowa w
              porownaniu z innymi zrodlami energi nie jest taka szkodliwa dla srodowiska, jak
              nam sie wydaje.

Pozdrowienia,

Claire Joanna
              • szfedka Re: Kupilam se swieczki . 01.10.03, 16:53
                clairejoanna napisała:

> szfedka napisała:
                >
                > "W latach 80 bylo referendum w Szwecji i glosowano zeby do 2010 zaprzestac
                > produkcji pradu w nich."
                > ---> A ja sie tym interesowalam i sie dowiedzialam, ze energia atomowa w
                > porownaniu z innymi zrodlami energi nie jest taka szkodliwa dla srodowiska,
                jak
                >
                > nam sie wydaje.
                Energia atomowa jest dla srodowiska najlepsza metoda wytwarzania energii.
                Problem jest ze skladowaniem reszty uranu.

• clairejoanna Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 14:11
                  szfedka napisała:

> clairejoanna napisała:
                  >
                  > > szfedka napisała:
                  > >
                  > > "W latach 80 bylo referendum w Szwecji i glosowano zeby do 2010 zaprzestac
                  >
                  > > produkcji pradu w nich."
                  > > ---> A ja sie tym interesowalam i sie dowiedzialam, ze energia atomowa
                  > w
                  > > porownaniu z innymi zrodlami energi nie jest taka szkodliwa dla srodowiska
                  > ,
                  > jak
                  > >
                  > > nam sie wydaje.
                  > Energia atomowa jest dla srodowiska najlepsza metoda wytwarzania energii.
                  > Problem jest ze skladowaniem reszty uranu.
                  >
                  ---> Ale jak sie porowna z konsekwencjami innych zrodel energii, to ten uran
                  nie jest AZ taki straszny. Poza tym podobno pracuje sie teraz na jakies
                  technice laserowej, ktora ma unieszkodliwic radioaktywny uran.

Pozdrowienia,

Claire Joanna
        • aka10 Re: Kupilam se swieczki . 30.09.03, 19:47
          Don,Ty tam w lesie sobie ognisko rozpalisz i tez bedzie.
          Ps.Nie moge sobie wybaczyc,ze nie wstapialam,a bylam jakies 10 metrow od
          Ciebie...Hmmm,next time...
          • don2 Re: Kupilam se swieczki . 01.10.03, 14:11

Drzwi i okna zawsze otwarte
    • soup_nazi Re: Kupilam se swieczki . 01.10.03, 22:07
      Sluszny wybor. Wibratora nie da sie zapalic w razie awarii energetycznej,
      hehehe. Na wypadek gdybys sie oburzyla - sama jestes sobie nagrabilas
      prowokacyjnym tytulem postu.
      • backpacker Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 02:51
        Od kiedy wibratory na prad z gniazdka?
        Chyba raczej baterie wystarcza?
        Co by bylo gdyby takowy mial przebicie?
      • alaskanka3 zwariowaliscie z tymi wibratorami ? 02.10.03, 03:14
        soup_nazi napisał:

> Sluszny wybor. Wibratora nie da sie zapalic w razie awarii energetycznej,
        > hehehe. Na wypadek gdybys sie oburzyla - sama jestes sobie nagrabilas
        > prowokacyjnym tytulem postu.
        >

Niektorym rzeczywiscie "wszystko sie kojarzy".

Ze sklepu internetowego GoodVibes wynika ze wibratory na baterie to "novelty",
        czyli wynikaloby, ze bywaja rowniez wibratory sieciowe:
        www.goodvibes.com/cgi-bin/sgdynamo.exe?CODIV=0102&UID=2003100118111006&HTNAME=store/info/batvibes.htm
        A jak pokazano w jednym z odcinkow "Sex and the city" wibratory moga miec bardzo
        rozne zastosowanie.
        W swietle powyzszych rozwazan uzywanie swieczek jako substytutu wibratora byloby
        zupelnym nieporozumieniem.
        • akawill Re: zwariowaliscie z tymi wibratorami ? 02.10.03, 15:59
          A ja sie teraz zorientowalem, ze mi sie zle kojarzylo. Ja myslalem, ze chodzi
          o jakies swieczki nagrobkowe, np. na grob exa albo innego wroga - troche
          dziwne, i nieladne ...no wstydze sie piekielnie. Tak czy inaczej, skojarzenie
          znacznie mniej witalne ;) Chyba niedobrze ze mna.
          • alaskanka3 Re: zwariowaliscie z tymi wibratorami ? 02.10.03, 20:45
            akawill napisał:

> A ja sie teraz zorientowalem, ze mi sie zle kojarzylo. Ja myslalem, ze chodzi
            > o jakies swieczki nagrobkowe, np. na grob exa albo innego wroga - troche
            > dziwne, i nieladne ...no wstydze sie piekielnie. Tak czy inaczej, skojarzenie
            > znacznie mniej witalne ;) Chyba niedobrze ze mna.

A mnie skojarzylo sie ze swieczkami ! to dopiero niedobrze ?
            • jan.kran Re: zwariowaliscie z tymi wibratorami ? 04.10.03, 10:28
              Ja sie przestraszylam jak przeczytalam tytul w Aftenposten o tym , ze ma pasc
              energia elektryczna w Norge. Mam traume i najbardziej na sweicie sie boje
              norweskich lekarzy i norweskich informatykow. Ale Wy skreciliscie watek
              przednio zabierajac mi palme pierwszenstwa , bo ja w zasadzie mam monopol na
              pisanie bezsenownych watkow nie na temat. Do tego mam tupet , ale tu ziecke by
              sie mogl wypowiedziec :-PPPPP
              Mnie sie z seksem nic nie kojarzy chociaz po kilku miesiacach pobytu na Bis ,
              P2 i innych oraz osobistych kontaktach z niektorymi internautami powinno mi
              sie zmienic. Ide popracowac nad soba . K.
              • alaskanka3 .....norwescy lekarze i norwescy informatycy ? 04.10.03, 15:20
                jan.kran napisała:

> Ja sie przestraszylam jak przeczytalam tytul w Aftenposten o tym , ze ma pasc
                > energia elektryczna w Norge. Mam traume i najbardziej na sweicie sie boje
                > norweskich lekarzy i norweskich informatykow.

explanejszon plis ???
              • don2 Re: zwariowaliscie z tymi wibratorami ? 04.10.03, 15:31
                jan.kran napisała:

> Ja sie przestraszylam jak przeczytalam tytul w Aftenposten o tym , ze ma pasc
                > energia elektryczna w Norge. Mam traume i najbardziej na sweicie sie boje
                > norweskich lekarzy i norweskich informatykow. Ale Wy skreciliscie watek
                > przednio zabierajac mi palme pierwszenstwa , bo ja w zasadzie mam monopol na
                > pisanie bezsenownych watkow nie na temat. Do tego mam tupet , ale tu ziecke
                by
                > sie mogl wypowiedziec :-PPPPP
                > Mnie sie z seksem nic nie kojarzy chociaz po kilku miesiacach pobytu na
                Bis ,
                >
                > P2 i innych oraz osobistych kontaktach z niektorymi internautami powinno mi
                > sie zmienic. Ide popracowac nad soba . K.

Pani powie co pani widzi na tej kartce? hmmm goly facet
                no dobrze a na tej? tez goly facet
                a natej kartce? ooo goly facet
                kobieto ,wszystko pani sie kojarzy z sexem?
                nie,ale kto mi takie swinstwa pokazuje !
    • luiza-w-ogrodzie Przeczekac w Australii 02.10.03, 02:58
      Tu caly rok jest na tyle cieplo, ze mozna przezyc pod przyslowiowym mostem i
      hodowac warzywa, do gotowania palic kore i suche galezie eukaliptusow (pieknie
      i aromatycznie sie pala). Problem moze byc z zaopatrzeniem w wode - ale to
      zalezy gdzie sie mieszka. Tasmania najlepsza - caly stan zaopatrzony w energie
      z hydroelektrowni.

Swieczki zawsze mam na skladzie, lubie nimi dekorowac dom nawet gdy jest prad i
      sluchac muzyki przy swiecach. Polecam Marsalisa grajacego Haendla. I wogole
      muzyke barokowa przy swiecach.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
      .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
      • backpacker Re: Przeczekac w Australii 02.10.03, 03:13
        Zapomnialas o Rieslingu...
        • luiza-w-ogrodzie Re: Przeczekac w Australii 02.10.03, 03:32
          backpacker napisał:

> Zapomnialas o Rieslingu...

Backpacker, my tu mowimy o powaznym kryzysie energetycznym, a Tobie riesling w
          glowie. Jesli nastapi krach, to i tak bedzie trzeba sie przestawic na pedzenie
          bimbru, bo winnice padna z braku energii do napedzania pomp nawadniajacych.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
          .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
          • backpacker Re: Przeczekac w Australii 02.10.03, 03:42
            To co to za kraj na przeczekanie jak wody nie ma?
            eeee...
            • luiza-w-ogrodzie Re: Przeczekac w Australii 02.10.03, 03:53
              No worries, mate, znajdzie sie troche zrodel w Gorach Blekitnych i woda
              artezyjska.
    • basia553 Re: Kupilam se swieczki . 02.10.03, 08:05
      Uwazam ze winko na przeczekanie ciemnosci jest bardzo wazne. Kto to wytrzyma na
      trzezwo?
    • artur666 Jedno mnie tylko interesuje 04.10.03, 18:21
      Co ty z tmi swieczkami zrobisz jak wojna nie wybuchnie.
      Tylko nie wpadnij na glupie pomysly.
      • jan.kran Re: Jedno mnie tylko interesuje 05.10.03, 08:47
        artur666 napisał:

> Co ty z tmi swieczkami zrobisz jak wojna nie wybuchnie.
        > Tylko nie wpadnij na glupie pomysly.

Artur , ja uzywam swieczek generalnie zgodnie z przeznaczeniem. Dwa razy udalo
        mi sie podpalic mieszkanie. Raz powaznie. K. Piroman.
      • jan.kran Re: Do Alaskanki. 05.10.03, 09:03
        Norwescy lekarze sa niedouczeni. Moge rozszeszyc.

Norwescy informatycy:
        co jakis czas , w miare regularny wysadza mi w powietrze internet. Rekord:
        siedem razy w ciagu miesiaca.
        Wysadza tez w calej Norge , na dzien dwa lub wiecej.
        Ostatnio Mloda zadzwonila do Telenor , bo chciala nowy kod do internet . Na
        dzien dobry uslyszala informacje , ze w calej Nordnorge nie dziala
        internet :)))
        O banku nie wspominam.Zmienilam bank liczac , ze nowy dziala lepiej. Chyba za
        krotko tu mieszkam, hihi. Kazdy dziala tak samo :-)))
        Poszlam w piatek po poludniu wyjac piniadz w okienku, bo jeszcze nie mialam
        karty. Pani mnie poinformowala , ze nic z tego , bo system padl. Na pytanie
        skad mam wziac grosz na mleko i chleb dla mlodziezy w lykend bylo wzruszenie
        ramion. Mam aseksualnego przyjaciela co mi pozyczyl i z glodu nie umarlam.
        Oczywiscie piniadz mialam na koncie ino go nie moglam wyciagnac.

Odslona dwa , za pare dni. Ide do banku i mowie , ze mam zaplacic za czynsz.
        System padl. Prosze o zaswiadczenie na pismie dla mojej Pani co mi locum
        wynajmuje , ze sie spoznie , bo bank kaput. Nie dostane. Dzwonie do
        aseksualnego , pozycza kase, kase wkladam do koperty : list wartosciowy ,
        czynsz zaplacony.
        Pani wynajmowaczka siee zdziwila jak dostala zamiast przelewu gotowke w
        kopercie:-))))))
        Moge jeszcze o norweskich nauczycielach, elektrykach i innych fizycznych.
        Ale nad takimi stworzonkami jak ja czuwa Bozia. Oprocz aseksualnego od money
        mam nastepnego , polska zlota raczka. Co Norweg spieprzy albo nie umie albo
        zdziera skore z Krana to On mne naprawia i poprawia.
        Kran w Norge.
        • don2 Re: Do Krana 05.10.03, 13:20

Zawsze mowilem ,ze norwegia to dziwny kraj.Isc do banku i opowiadac ,ze mam do
          zaplacenia to czy owo? A kogo to obchodzi? "ide do banku i mowie ,ze mam
          zaplacic za czynsz (czynsz to chyba oplata za wynajem pomieszczenia -zaplacic
          za oplate? )ciekawe do czego im ta informacja? Jest jeszcze kilka perelek,ale
          nie ma co.Niedzielny D.
          • jan.kran Re: Do Krana 05.10.03, 13:27

Ale sie czepiasz :-))) Ale Ci wytlumacze:-PPPPP

Normalnie nie chodze do bamku ,bo mam karte ,a przelewy robie telegiro. Ale otworzylam nowe konto , stare zlikwidowalam. Na karte i takie ustrojstwo cobym mogla przez telefon ?lacic czka sie troche. A pieniadh i na mleko dla mlodziezy i czynsz (czyli oplata za wynajecie mieszkania trzeba bylo juz ) .No to poszlam i system nie dzialal. Ale zawsze sobie trzebajakos dac rade powiedzial baca zawiazyjac buta glizda. Wiec dalam.

Don , poniewaz wiem , ze pisze ciemno , bezsensownie i nie do rymu ani taktu jak czegos nie rozumiesz wal smialo. Mam wyksztalcenie pedagogiczne i troche doswiadczenia z trudna mlodzieza i malo pojetnymi Skandynawami :-PPPP Kran.
        • alaskanka3 ......aseksualny przyjaciel ??? 07.10.03, 21:20
          Mniej wiecej rozumiem niemoc bankowa i wszelaka inna zawodowa - tak sie pewnie
          objawia panstwo socjalistyczne utrzymujace sie z eksploatowania zloz ropy.

Ale - co sie stalo przyjacielowi, dlaczego on aseksualny ? choroby jakies
          przebyl ? DNA mu sie zdegenerowalo ??
          • szfedka Re: ......aseksualny przyjaciel :) 07.10.03, 21:53
            alaskanka3 napisała:

> Ale - co sie stalo przyjacielowi, dlaczego on aseksualny ? choroby jakies
            > przebyl ? DNA mu sie zdegenerowalo ??

A czemu az tak tragicznie?
            Aseksualny przyjaciel to dla mnie taki przyjaciel z ktorym sie nie spi a raczej
            moze i spi ale nie uprawia sexu, czy cos w tym rodzaju ;)
            Nigdy takich nie mialas?
            Za dawnych lat mialam takiego przyjaciela z ktorym latalam na rozne imprezy.
            Umowa miedzy nami byla taka ze gdyby zaszla taka sytuacja ze trzeba by sie
            legnac gdzies po imprezie to on zawsze przy mnie spi i w tym jego lojalnosc nie
            miala granic. Wiec sie czulam bezpiecznie :) Hahaha, odprowadzal nawet mnie na
            randki i byl swiadkiem na moim slubie. A chajtnal sie z moja kolezanka.
            Niestety na slubie nie bylam bo juz mieszkalam w Szwecji ale jak zjezdzam do
            Bydzi to tradycjonalnie idziemy (tylko on i ja) do knajpy na obiad i tance z
            zony przyzwoleniem ;)
            pozdrawiam
            Szwedka powracajaca wlasnie od innego aseksualnego przyjaciela
            • artur666 to taki eunuch 08.10.03, 00:22
              Znam kilka kobiet, ktore maja takich znajomych. Kolesie petaja sie do
              towarzystwa. beznadziejnie zakochani, nie rozumiem?
            • alaskanka3 taki z ktorym sie spi ale nie uprawia sexu 08.10.03, 01:32
              szfedka napisała:

> Aseksualny przyjaciel to dla mnie taki przyjaciel z ktorym sie nie spi a raczej
              > moze i spi ale nie uprawia sexu, czy cos w tym rodzaju ;)

Chyba raczej dziwadlo byloby to dla mnie ? rozumiem ze przyjazn moze byc
              niezalezna od plci, ale wspolne "aseksualne" spanie z plcia przeciwna to raczej
              za wiele byloby. Chyba ze 'przyjaciel' przejawia pociag do swojej wlasnej plci ?
              czyli byloby to spanie z przyjaciolka w meskim ciele ?
              Zaznaczam od razu ze konczylam kierunek studiow tradycyjnie uwazany za 'meski',
              wiec znajomych i przyjaciol miewalam glownie wsrod plci przeciwnej, ale o zadnym
              z nich nie przyszloby mi do glowy napisac "aseksualny". Chyba obraziliby sie ?
              • szfedka Re: taki z ktorym sie spi ale nie uprawia sexu 08.10.03, 09:32
                alaskanka3 napisała:

> Zaznaczam od razu ze konczylam kierunek studiow tradycyjnie uwazany
                za 'meski',
                > wiec znajomych i przyjaciol miewalam glownie wsrod plci przeciwnej, ale o
                zadny
                > m
                > z nich nie przyszloby mi do glowy napisac "aseksualny". Chyba obraziliby sie ?

Tez by mi nie przyszlo to do glowy, to Krana wyrazenie ;)
                Ale...czesto slowo przyjaciel rozumie sie jako kochanek wiec i rozumiem Krana o
                ile chce podkreslic ze nie o to chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka