don2 06.12.03, 13:25 Za oknem bialo,znowu zaskoczyla mnie zima. Znienawidzony element spadl i pokryl wszystko wkolo na ok 5 cm. Oglaszam stan wyjatkowy do wiosny i odwilzy. OSWIADCZAM,ZE MAM SWIADECTWO LEKARSKIE Z DIAGNOZA "ALERGIA SNIEGOWA " Don Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szfedka Re: Biala smierc 06.12.03, 14:07 don2 napisał: > OSWIADCZAM,ZE MAM SWIADECTWO LEKARSKIE Z DIAGNOZA "ALERGIA SNIEGOWA " > Czy mam skleroze? Czy moze cos mi sie popierpaier? Przeciez w alergie nie wierzysz ;-P Odpowiedz Link
artur666 don2, co ty tu panike robisz? 06.12.03, 14:35 Przeczytalem biala smierc, a to zimie. Chyba wiesz co to jest biala smierc. ufff, ciesz sie, ze to TYLKO taka biala smierc. 5 cm, to jeszcze nie koniec swiata. Odpowiedz Link
don2 Re: don2, co ty tu panike robisz? 06.12.03, 14:52 artur666 napisał: > Przeczytalem biala smierc, a to zimie. > Chyba wiesz co to jest biala smierc. > ufff, ciesz sie, ze to TYLKO taka biala smierc. > 5 cm, to jeszcze nie koniec swiata. Wiem co masz na mysli .sniegu tego tez nie lubie. Odpowiedz Link
basia553 Re: Biala smierc 06.12.03, 15:01 Myslalam, ze znowu gdzies lawina poleciala. a to tylko 5 cm posypalo na Dona. Uff! Odpowiedz Link
ertes Re: Biala smierc 06.12.03, 15:37 Z powodu mojej alergii sniegowej mieszkam w miejscu gdzie snieg widac tylko z daleka. Moze i Ty Donie moglbys tak zrobic. Odpowiedz Link
don2 Re: Biala smierc 06.12.03, 15:47 ertes napisał: > Z powodu mojej alergii sniegowej mieszkam w miejscu gdzie snieg widac tylko z > daleka. Moze i Ty Donie moglbys tak zrobic. Widac ,ze nie jestes zbyt dawno na Poloni. 17 lat mieszkalem na pol.hiszpanii Chwilowo wrocilem w sniegi.tez widzialem sniegi z daleka-Sierra Nevada. Najgorsze to jak zaczynam hamowac a cholerstwo jedzie jak na lyzwach i zatrzymuje sie po 15 metrach lub na krawezniku.troche lepiej z ABS ale i tak snieg to kara za grzechy :))) Odpowiedz Link
ani-ta Re: Biala smierc 06.12.03, 17:21 pol dnia chodzilam z papilotami na lbie... bo na obecnym etapie dlugosci sitowia lepszy pomysl mi nie pzychodzi na utrwalenie fryzury;) nienawidze walkow! nienawidze !!!! ale poswiecam sie dla dobra ludzkosci!nie strasze!:) zdjelam te narzedzia tortur i poszlam na zakupy... a tam cio? sniezyca!!!!!!!!!!! fryz szlag trafil:) ale jak slicznie jak bialo! jakie ostre powietrze!!! teraz to czuc ze ida swieta!!!!:))))))))))))) don... na snieg to sie kolo marca-kwietnia nazeka!:)))) wczesniej nie uchodzi;))) a.:) Odpowiedz Link
sabba Re: Biala smierc 06.12.03, 18:36 Myslalam ze to watek o cukrze. A ten snieg, to ja chetnie wezme, z pocalowaniem reki! Odpowiedz Link
clairejoanna Re: Protest 08.12.03, 16:52 Ja tutaj zaczął śnieg padać chciałam zrobić w ramach protestu picking- ale nikt nie chciał się ze mną bawić :-( Pzpr., CJ Odpowiedz Link
starypierdola Snieg 08.12.03, 16:59 Don, pakuj sie i przyjezdzaj do Calavasito! Snieg bedziesz widzial w dali, na sczytach Sierra Nevada de Santa Marta. Wyglada bardzo milo na odleglosc, szczegolnie gdy kapiesz sie w morzu czy wygrzewasz na plazy. Odpowiedz Link
ani-ta Re: Biala smierc 08.12.03, 20:05 wyszlam sobie dzisiaj z bloku... pierwszy i krok i ziuuuuuuuuuuuuuuu... dojechalam do samochodu... jeszcze tylko wytrenowany piruet... jaskolka... i juz ladowanie moglam uznac za zakonczone;) bezpiecznie doczolgawszy sie do drzwi, wpelzlam do srodka autka, odpalilam silniki i juz juz mialam odjechac... gdy odrylam, ze swiat po drugiej stronie szyby jakis taki nieostry jest:( przetarlam oczy... ale to nie to... to nie bylo poranne zaspanie;( reka wystawiona przez otwor boczny upelnila mnie o istnieniu warstwy lodu na przedniej szybie... uuufff... jednak oczy jeszcze dzialaja... wrrrrr... trzeba zdjac ow nadmiar:( no to wygramolilam sie zgrabnie i spedzilam urocze 15 minut na czlapaniu wokol samochodu i drapaniu, drapaniu... drapaniu szyb:( ale... to tylko wstep byl!!!:)))) potem to juz byla prawdziwa gratka... czlowiek swiadom poznej pory pokorkowej mogl sobie poogladac czlapiacych przechodniow, wykonujacych duuuzo bardziej wyrafinowane figury akrobatyczne niz sam kiedykolwiek nie- i zamierzenie probowal:)))) i juz myslalam, ze to koniec atrakcji na dzien dzisiejszy... bo przeca do cieplejszeego cetra gorada dojezdzalam... gdy na srodkowym pasie trasy lazienkowskiej zobaczylam... ... zobaczylam... (napiecie narasta!!!) ... zobaczylam... stojaca sobie jak gdyby nigdy nic... ... KANAPE!!!!!!!!!!!!!! piekna kanapa w pasy bialo-zielone stala sobie na pasie srodkowym... a za nia ja... z buzia rozdziawiona... oczami jak pieciozlotowki... instynkt kazal awaryjne wlaczyc... instynkt zabranial ruszyc sie z wozu... stala tak paredziesiat sekunt... gdy ktos zastukal w szybke... mily meski glos uswiadomil mi... ze to co widze to KANAPA NAJWYRAZNIEJ z IKEA... i nie powinno jej tam byc;))))) hehehe... mily glos nie spieszyl sie do pracy, najwyrazniej zalezalo mu na znaleznym (buahahahaha... czyzby wlasciciel sie nie kapnal ze cos zgubil?!)... mily glos zostal z kanapa... a ja ... coz... pojechalam dalej;)))) jezeli chodzi o pogode... to zawsze mnie zaskoczy... ale kanapy do tej pory tego nie robily!:) i tym o to optymistycznym akcentem koncze;)))) a.:) P.S. miejcie oczy szeroko otwarte za kolkiem... bo nigdy nie wiadomo co spotkacie na drodze;)))))) Odpowiedz Link
ertes Re: Biala smierc 09.12.03, 02:28 Zebys Ty zobaczyla co lezy na autostradach w LA to juz nic by Cie nie zdziwilo. Kiedys mialem bliskie spotkanie z jakas duzo metalowa kula. Efektem bylo kolo do wymiany nie wspominajac o kilku siwych wlosach ze strachu. Odpowiedz Link
basia553 No nie, Ertes, 09.12.03, 08:37 tego juz za duzo: - masz nogi - chodzisz po görach - i do tego masz szpakowate wlosy! Nie wytrzymam!! Odpowiedz Link
ertes Re: No nie, Ertes, 09.12.03, 09:03 Jak sie wyspie to dorzuce cos do galerii. teraz lulu bo wlasnie zaczal sie wtorek :) Odpowiedz Link
boreus Re: Biala smierc 08.12.03, 20:15 don2 napisał: > [...] Znienawidzony element > spadl i pokryl wszystko wkolo na ok 5 cm. Bałwana możesz ulepić. Albo igloo. A ja jutro jadę na narty - nareszcie! Odpowiedz Link
swiatlo Re: Biala smierc 09.12.03, 02:36 Ze śniegiem to tak jak ze wszystkim w życiu: jest dobre pod warunkiem że wie kiedy odejść. To znaczy jest dobry jak się pojawi nagle na Christmas, poleży do lutego i marcu zaczyna odchodzić. W kwietniu jest już zdecydowanie upierdliwy i niepożądany. A i nawet jak jest, to dobrze jak nie przeszkadza za bardzo w jeżdżeniu samochodem. To znaczy leży sobie na polach aby to ładnie wyglądało, ale drogi mają być czyste. Dobrze byłoby jakby można to było tak zaprogramować. Odpowiedz Link
maja92 Re: Biala smierc 10.12.03, 12:16 A ja Wam zazdroszcze tego sniegu!! Nie widzialam juz go przez piec lat. Moje dzieci sa biedne, a ja razem z nimi. No bo jak odpowiedziec 2 latkowi na pytanie: How come Santa dostaje sie do naszego domu na saniach, a my nie mamy lodu aby sie po mim slizgac? Ah! Odpowiedz Link