Dodaj do ulubionych

Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :)

07.12.03, 12:26
Otwieram, wietrze, i zapraszam. Na zupke, na kielicha, na pogawedke, czy po
prostu w gosci :)

Kominek buzuje. Szezlong ogrzany. Wino jeszcze jest.

Ruda
Obserwuj wątek
    • ma_teusz Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 12:31
      jutka1 napisała:

> Otwieram, wietrze, i zapraszam. Na zupke, na kielicha, na pogawedke, czy po
      > prostu w gosci :)
      >
      > Kominek buzuje. Szezlong ogrzany. Wino jeszcze jest.
      >
      > Ruda

Bardzo miło i przytulnie tylko do trzynastego to jeszcze zostało trochę czasu
      ;-))))
      • basia553 trzynastego ???? ntxt 07.12.03, 12:34
      • jutka1 Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 12:35
        Trzynasty tuz, tuz....
        Czas biegnie szybko....

Ech, jak o tym pomysle to musze sie napic!! ;))))

Gul gul,
        Ruda w drodze na zupke pho :))))))))))))
        • ma_teusz Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 12:37
          Jutko ty nie myśl przed , Ty myśl po ;-)) zazdroszczę Ci tej zupki ;(
          • jutka1 myslenie, do Mateusza :) 07.12.03, 12:40
            ma_teusz napisał:

> Jutko ty nie myśl przed , Ty myśl po ;-)) zazdroszczę Ci tej zupki ;(
            no wlasnie, przed nie pomyslalam, to teraz cza kurdebalans myslec po? Myslenie
            szkodzi zdrowiu...

Przyjedz do Paris to pojdziemy razem na zupke :)
        • szfedka Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 12:37
          jutka1 napisała:

> Trzynasty tuz, tuz....
          > Czas biegnie szybko....
          >
          > Ech, jak o tym pomysle to musze sie napic!! ;))))
          >
          > Gul gul,
          > Ruda w drodze na zupke pho :))))))))))))

oj tuz tuz
          i zakrapiany zdrowo bedzie
          juz to widze hehehe
          Ruda z Podrudawa robia miasto ;)
          • jutka1 Picie -- do szfedki :)))))) 07.12.03, 12:41
            nie wiem co to jest "robia miasto" ;PPPPPPP ale brzmi wesolo :)))))

gul gul gul, musze sie przygotowac na kazda ewentualnosc ;)))))
    • jutka1 Basiu!!!!!!! :)))))))) 07.12.03, 15:48
      Znalazlam Ci FIP na necie :))) mozna sluchac direct (i swietna funcja, na
      stronce pokazuje kto gra/spiewa w danym momencie)

www.radiofrance.fr/chaines/fip/direct/
      milego sluchania
      Jutka
      • basia553 Jutka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Help me!!!!! 07.12.03, 16:15
        Kochana jestes, wszystko znalazlam, nawet radio Franse sur internet,
        ale gdzie jest ten knefel (guzik), zeby dzwiek wlaczyc??? Comp milczy jak
        oszalaly!
        • jutka1 Re: Jutka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Help me!!!!! 07.12.03, 16:21
          Basiu, kliknij na "en direct" po lewej stronie :)
          • jutka1 Re: Jutka!!!!!!!!!!!! Help me!!!!! KOREKTA!!!!!! 07.12.03, 16:24
            Basiu, nie, kliknij na "ecoutez en direct" posrodku stronki na gorze. Sorry.
            • jutka1 Re: Jutka!!!!!!!!!!!! Help me!!!!! KOREKTA!!!!!! 07.12.03, 16:26
              Basiu, ja jestem Glab i wszyscy to wiedza. "Ecouter le direct"
              Wrrrrrrr
              J. :)
    • ani-ta Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 16:19
      wpadam na chwil pare bo goscie w gosci poszli;)))
      jeje alem zmachana!
      obiecalam ludziom z lasu wycieczke do IKEA po pierdoly dla dzieciaczka;)
      bo fakt! IKEA ciekawe rzeczy robi... a katalogiem ich od wrzesnia kusilam;)))
      no to pojechalismy rano... i wrocilismy juz po 4 godzinach:)))))
      jakie tlumy!!!!!!!!!!! ile tych dzieci tam!!!!!!!!! a jakie kolejki do kas!

no starym polskim zwyczajem... spotkania najmniej spodziewanych znajomych w tym
      przybytku... powinnam juz w kalendarz wpisac;)) swiat maly jednak jest;))

w kazdym razie... umeczeni wrocilismy... obiad podalismy, zjedlismy... a teraz
      ODPOCZYWAMY:))))) a raczej sily zbieramy na wieczor... bo goscie teatr sobie
      zamarzyli... wiec marzenie spelnionym bedzie... a ja sie dowiem - czy moj
      talent i edukacja pedagogiczna ida w parze... w przypadku rocznego niezwykle
      szybkiego "diabelka":)))

wypijam kawe (do konca, bo jak widze ktos juz tu byl i niewiele zostawil)
      dorzucam paczke ciach made in IKEA z imbirem... i lece posty przegladac...:))

aaaaaaaa
      co do zupy... to ja bardzo chetnie... tylko gdzie ona jest?!

caluski

anita-szybka-jak-blyskawica...-jeszcze;)))
      • basia553 Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 16:25
        Lubie Ikea. I jestem bardzo contenta, bo w kwietniu bedzie otwarte nowe centrum
        Ikee w mojej dzielnicy!!! Do tej pory jezdzilam dziesiatki kilometröw, a tu pod
        samym nosem. Szykujemy sie strasznie na oferty z okazji otwarcia, chyba
        ustawimy sie w kolejce juz o 5 rano :))))
        • ani-ta Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 07.12.03, 16:38
          hehehe...
          jakies 5 lat temu... jedni tacy budzik na 2 w nocy ustawiali... bo od 3 do 4
          mialy byc dywany w IKEA w cenie znosnej a jakosci ponadprzecietnej... tyle, ze
          jak ci "jedni" do sklepu dotarli... to dywanow na polkach daawno nie bylo... za
          to polsniety tlum dogorywal na sofach rozkladanych i nie rozkladanych... do
          nastepnej promocji;)))

szalenstwo...
          ale lubie to;)))

a.:)
      • ani-ta opiekunka 07.12.03, 20:17
        ma ktos dzieciaka do uspienia?
        prosze bardzo!
        15 minut i spi!:)
        i to nie zaden hukus-pokus... ale jasna rzeczowa rozmowa w cztery oczy.
        wzielam delikwenta na kolana, wytlumaczylam jakie wyznaje zasady... wreczylam
        butle z mlekiem (a raczej czyms co mleko udaje bo delikwent bezmleczny),
        wsadzilam smoka od butli w dziob, przytulilam do serca i odczekalam 15 minut.
        delikwent spi!!! ha ha ha!!
        dla kontrastu - rodzice delikwenta probowali wczoraj roznych sztuczek;PPPPPPPPP

a moja corcia... nadal sie snuje;)

a.
    • basia553 Radio France 07.12.03, 16:38
      Wszystko gra. Pisze teraz i slucham Twojego radia Jutka. Chyba Berlioz.
      Pjenknie! Dzieki.
      A teraski spiewa Celentano!
      • jutka1 Re: Radio France 07.12.03, 16:59
        Basiu, od 19:30 do 21:00 jest non-stop jazz :))

A stronke netu jak "odswiezysz" to Ci pokazuje co gra teraz i dwa nastepne
        kawalki....
    • sabba Biblioteka 07.12.03, 20:06
      W locie wrzucam wyrzucone podczas przeprowadzki obcej rzeczy. A ze ja w
      smietnikach grzebac lubie (tym razem stanelam przed i lapalam co wrzucali) to
      zlapapal nastepujace pozycje i wzbogacilam biblioteke (mysle ze tymi ksiakami
      zaskarbie sobie wdziecznosc przynajmniej jednej ososby:)))
      1. Russkije narodnyje piesni (przepraszam za brak gotowosci pisania czcionka
      cyryliczna)
      2. Kostroma - pamiatki garadow Rassiji
      3. Kamiennoje ybranstwo centra Leningrada
      i w tym guscie sztuk 5:)))
      • jutka1 Re: Biblioteka 07.12.03, 23:57
        No wiec wpadam poznonocnie, albowiem sen utknal w korku albo cos i czekam, i
        nie to ze mam insomnie, nie, tej przypadlosci tak jak seksu sie w naszej
        rodzinie nie uprawia ;))))

ale czekam na sennosc. w miedzyczasie zakonotowalam nowe nabytki
        Kol.Bibliotekarki (OK, znaleziska nie nabytki :)))) i rzeczywiscie jestem ta
        przynajmniej jedna osoba, ktora sie z owych bardzo ucieszyla.. od razu biere
        Kostroma, bo mam CD o tym samym tytule tyle ze na CD mjuzik i ciekawe co one
        ze soba wspolnego maja... dzieki, Sabba :)

dorzucam drew do kominka, Drwal sie byczy, hint hint, nalewam se wina, i na
        szezlagu czekam na sennosc.. do jutra wsiem,

Ruda
        • don2 Re: Biblioteka 08.12.03, 00:43

Jutka ,jak sie postarasz to masz tanie linie z wawy do wroclawia
          Airpolonia.
          • jutka1 Re: Biblioteka -- loty -- Don 08.12.03, 16:20
            Dzieki, Donie. Sprawdzilam stronke i bylabym kupila bilet gdyby nie to, ze z
            Wroclawia do Warszawy nie lataja w niedziele... Nastepnym razem... :))))
        • sabba Kostroma. 08.12.03, 20:59
          Szczesciem w ksiazce oprocz rosyjskiegogo tekstu jest tez resumee po angielsku i
          tam znajdje co nastepuje:
          KOstroma is as old as Moscow. Located on the left bank of the Volga River, it
          abounds in magnificent monuments of old architecture. I jeszcze ze sie tam
          urodzil Fiodor Volkov.
    • sabba Bibka w kulbie imienianowa 08.12.03, 09:51
      Stawiam zakaski zimne, zakaski neutralne i zakaski gorace w postaci
      kapusniaczkow i przedswiatecznego barszczyku. Salatka jarzynowa w miseczkach,
      szyneczka zawijana ze szparagami, koreczki ananasa i serka tudziez sledzia. A
      wogole to najlepiej siadajcie do racletta, to wtedy wszyscy syci beda. Jak real
      pozwoli w przyszlosci to moze byloby mozliwe bibke urzeczywistnic:)) Dzieki za
      zyczenia:)
      • ani-ta Re: Bibka w kulbie imienianowa 08.12.03, 20:48
        ... osiolkowi w zloby dano:((
        jak sprobuje wszystkiego to pekne;(
        jak nie spobuje to bede zalowala;(

skubne teraz troszke... i potem... i moze na jutro cos zostanie?:)

aaa
        dziekuje za barszczyk telepatyczny... tez dzisiaj wigilijny przetrenowalam;)))

jeszcze raz miliony caluskow, cmokow i kissow;)
        zyj nam dlugo i szczesliwie sabbo... Mario z listow Ukochana;)))

anita_lakomczuch;)
        • sabba Re: Bibka w kulbie imienianowa 08.12.03, 20:54
          Mario z listow:)) To ladnie brzmi. Pamietam ze W Trojce Marek Niedzwiecki tez
          mial taka swoja Marie, ale ona miala starsznie niemily glos:))) MOjego jeszcze
          nie slyszalas ale chyba odrazajacy nie jest:))) Czestuj sie czym mozesz jak
          zabraknie, dostawie, a w koncu co, imieniany raz w roku sie ma!:))
    • jutka1 Kurde, to ja musze ze Szwecji otwierac?? ,)))))))) 13.12.03, 12:40
      Ale Murarz mniem tu prywate zaczal uprawiac, wiec musze .... ;)))))

Otwieram. Pale w kominku. Pije piwo bo mam kaca. Rozkladam sie na szezlongu, i
      skolatana glowe nakrywam kolderka..... O!

Zeby mniem siem to wiecej nie powtorzylo!

Ruda
      PS. A po poludniu przyjde sprawdzic, czy wszystko w porzadku. Teraz ide kupowac
      bielizne osobista. O!
      • basia553 Re: Kurde, to ja musze ze Szwecji otwierac?? ,))) 13.12.03, 14:16
        Czyzby w Szwecji byly stringi lepsze od koniakowskich?
        • jutka1 stringi....... 13.12.03, 16:00
          basia553 napisała:

> Czyzby w Szwecji byly stringi lepsze od koniakowskich?
          Basiu, w Szwecji sa barchany lepsze od paryskich.... ;))))))))

Z zakupow wrocilam, przynioslam piwo
          • wkrasnicki Re: stringi....... 14.12.03, 15:54
            jutka1 napisała:

Z zakupow wrocilam, przynioslam piwo
            • jutka1 Re: stringi....... i Jameson 14.12.03, 16:18
              KolKras, nalewam Ci Jamesona. Ja juz przed droga pic nie bede :(

Na zdarowie,
              J.
    • jutka1 Szwedzka zimowa niedziela 14.12.03, 11:18
      Brrr.... wpadlam sie ogrzac bo tu ZIIIIMMMAAAAAAAAA. ladnie jest tutaj, ale
      przed kominkiem se cupne, moze grzane piwo jakies? hm?

Nastawiam radio FIP, i ide sie pindrowac, prosze byc niedzielnie grzecznym, nie
      klac, nie obrazac, nie cudzolozyc, itp itd. Jako i ja uczynie, amen :))))) (czy
      mam wybor????? ;PP )

Jutka z Uppsali
      • jan.kran Re: Norweska zimowa niedziela 14.12.03, 15:53
        Nie bede Murarzowej prywaty podciagac ino sie tu wpisuje. Wprawdzie mi sie to
        nie podoba , bo to ja wyciagnelam stare i zapomniane Zebranie Princessy i
        musialam w tym celu na sasiednia strone P2 zajrzec. Tak zostalo ono
        opuszczone przez wszystkich. A Murarz , wprawdzie roztargniony , ale otworzyl
        nowe mlode , swieze i prezne :-PPPP
        Proponuje zakonczyc kiedys to zebranie Jutki, a potem zakonczyc murarzowe i
        wtedy dopiero otworzyc 55. Czy jest to jakis kompromis? K. Dyplomata.
        • jutka1 Re: Norweska zimowa niedziela 14.12.03, 16:19
          jan.kran napisała:

> Proponuje zakonczyc kiedys to zebranie Jutki, a potem zakonczyc murarzowe i
          > wtedy dopiero otworzyc 55. Czy jest to jakis kompromis? K. Dyplomata.
          Mozna i tak. Ja tam sie na kompromisy zgadzam prawie zawsze.

J.
        • basia553 Re: Norweska zimowa niedziela 14.12.03, 16:41
          Nie mam nic do powiedzenia - nowa jestem. Ale pytac wolno: co to ma Kranie z
          Twoja noweska niedziela wspölnego? Ze niby w niedziele podjelas decyzje :)))
          • jan.kran Re: Norweska zimowa niedziela 14.12.03, 16:50
            basia553 napisała:

> Nie mam nic do powiedzenia - nowa jestem. Ale pytac wolno: co to ma Kranie z
            > Twoja noweska niedziela wspölnego? Ze niby w niedziele podjelas decyzje :)))

No , bo jestem w Norge i jest niedziela:-)) A Jutka ma niedziele szwedzka a
            niedlugo bedzie paryska:-))) Ta to sie napodrozuje :-))))
            Korzystam szybko z okazji, ze szezlong wolny, zapalam cygareta, dopijam ten lyk
            Jamesona co kol. Kras przeoczyl i marzaca wpatruje sie w ogien, bo najblizszy
            czas bede mial dosc zajety wiec musze sobie baterie w Klubie naladowac. Wlaczam
            Bacha i sie relaksuje:-))) K.
            • basia553 Re: Norweska zimowa niedziela 14.12.03, 17:10
              Oj, dosiadam sie. Sluchasz jakby nie bylo MOJEGO Bacha. Milusio tu.
              I ja jestem zamyslona: w zwiazku z tym, ze od maja bede pracowala troche
              spolecznie, juz sie nastawiam na to powoli i pröbowalam sie zameldowac w
              ktörejs z tutejszych fabryk :)), bo pomyslalam, ze moze jest jakas staruszka
              ktöra zadnych odwiedzin w Swieta nie bedzie miala, a ja w drugie Swieto nie mam
              ochoty na zadne znajome towarzystwo. Pröbowalam w dwu fabrykach. W jednej
              dowiedzialam sie po przebijaniu sie przez kolejne osoby, ze nie, ze to, ze
              tamto. W drugiej bylam posylana od Annasza do Kajfasza, w koncu mam zadzwonic w
              poniedzialek, MOZE DA SIE COS ZROBIC. Fajnie, nie? Myslalam, ze beda mnie
              rozrywac. Stara, a glupia, chcialoby sie powiedziec. Ciekawe jak to bedzie
              wygladac od maja. Posiedze teraz, poslucham muzyki i zastanowie sie, co z tym
              fantem zrobic.
              • jan.kran Re: Norweska zimowa niedziela 14.12.03, 17:32
                W Norge jest dosc popularne odwiedzanie samotnych ludzi. Moja znajoma to robi.
                W DE nie wiem. Ale probuj dalej :-))) I posun sie na tym szezlongu, bo ja tez
                musze pomyslec , a nogi mi scierply.
                Zajrzalam do lodowki, a tam jakies resztki z Urodzin jutczynych. Do popicia
                wodeczka, nieduzo ale zawsze cos.
                Z bibloteki przywlaklam jakies albumy z malarstwem, ale pewnie zanim obejrze to
                zasne.
                Swoja droga musze Mloda zapedzic do roboty w Bibliotece, bo Sabba ino pieczecie
                korektuje albo po lacine czyta i w Bibliotece pajaki sie legna. K.
    • ani-ta ha!:) 14.12.03, 21:06
      kran zachrapal... i sie stoczyl... z szezlonga;)
      baske tylko troszke paluszkiem tknelam... i spadla;)
      wokol flaszek roznych roznistych pelno! i wszystkie % maja na etykietach!!:)))

ale skoro szezlong pusty... acz uprzednio wygrzany... to grzechem by bylo na
      nim nie zostac;)
      zalegam wiec... z kubeczkiem ziolek... z pajdeczka suchej buleczki...
      usypiam... powolutku usypiam sie... i wrzody;)

do lodowki wrzucam sos z grzybow suszonych... wczorajszy... ja nie moge...a wam
      bedzie smakowal... gwarantuje;)

a.:))
      • jan.kran W sprawie kalendraza ( rzymskiego ). 15.12.03, 14:13
        Oklamalam Was podle piszac , ze Idy ino marcowe. Te byly najbardziej znane, ale
        Idy to 13-ty dzien miesiaca. Chyba ,ze mamy marzec , maj, lipiec lub
        pazdziernik to wtedy 15- ty. To w ramach gromadzenia nieprzydatnej wiedzy:-)))
        K.
        • jutka1 Re: W sprawie kalendraza ( rzymskiego ). 15.12.03, 15:18
          Dlaczego Kran mysli ze ja jestem Glabem i tego nie wiedzialam jak tytulowalam
          zebranie?????

Buuuuuuuuuuuuu ;))))))))))
          • basia553 Re: W sprawie kalendraza ( rzymskiego ). 15.12.03, 15:28
            Wy sie tu o idy martwicie, a tymczasem ogien w kominku gasnie, drzewa niet, a
            drwal gdzies zniknal. Pewnie chodzi po okolicy i rozdaje zaböjcze usmiechy na
            lewo i na prawo. Kto go przywola do porzadku??
            • jan.kran Re:Do kol.Kras + Drwal. 15.12.03, 15:45
              Waldek zajrzyj na watek Karelii "Koncert zyczen" :-))))

Akawil rzeczywiscie sie nie udziela. Moze Go sumienie ruszy i nam napali w
              nocy, bo u Niego wtedy dzien:-))) K.
              • akawill Re:Do kol.Kras + Drwal. 15.12.03, 16:09
                jan.kran napisała:

> Waldek zajrzyj na watek Karelii "Koncert zyczen" :-))))
                >
                > Akawil rzeczywiscie sie nie udziela. Moze Go sumienie ruszy i nam napali w
                > nocy, bo u Niego wtedy dzien:-))) K.

Sumienie ruszyło. Palę coby Kranowi się cieplej zrobiło. Na dobrą sprawę to
                mam niezłą wprawę, bo zima u nas niezła i w swoim piecu zacząłem palić. A na
                ogrzanie czerwonego nosa zabieram se trochę szeri przy okazji puszczając jak
                najbardziej trzeźwy uśmiech w stronę Basi.
                • jutka1 nie lubie poniedzialku :(( 15.12.03, 17:18
                  Kurnaolek. Nienawidze poniedzialkow. Czlek rozleniwiony, czasem wypoczety
                  czasem wymeczony, ale nie nastawiony na robote. A tu rozne takie nienormalne
                  ludzie maja entuzjazm i energie i dupe - pardon - kijem zawracaja. Wcale mi
                  sie to nie podoba.

Ale przynajmniej Drwal napalil, to sie legne troche i pokontempluje.
                  Kontempluje mianowicie, ze ten tydzien jest jednym z najgorszych w roku.
                  Codziennie bibki, kristmasowe lancze, drinki, jednym slowem obzarstwo,
                  opijstwo, ruja, porobstwo i sodomia z gomoria. Jak ja to przezyje????????

Otwieram butelke wody mineralnej......... gulgul........ no, teraz mam podklad
                  pod Glenmorangie single malt ;))))) Jamesona jako rarytas zostawiam na
                  pozniej ;PPPP

A na kolacje mam uppsalskiego lososia ze specjalnym sosem.. :)) podziele sie
                  jesli ktos ma ochote.

W sprawie muzyki zachowam sie jak osoba egoistyczna do bolu i bez dedykacji
                  komukolwiek ani innych kosi kosi lapci nastawiam Brela i poslucham sobie co On
                  ma do powiedzenia na temat starych ludzi... a potem wpadne w depresje i bede
                  sie musiala znowu napic. A potem puszcze sobie Billie Holliday, zaczne buczec
                  po katach, znowu sie napije, i jakos ten poniedzialek doczolgam do konca ;)))))

Ruda
          • jan.kran Re: W sprawie kalendarza ( rzymskiego ). 15.12.03, 15:29
            jutka1 napisała:

> Dlaczego Kran mysli ze ja jestem Glabem i tego nie wiedzialam jak tytulowalam
            > zebranie?????
            >
            > Buuuuuuuuuuuuu ;))))))))))

Jest gorzej:-)))) Ja tego nie wiedzialam . Znaczy wiedzialam, ale nie tak
            dokladnie ino w zarysach. Zawsze sie na studiach wykladalam na kalendach ,
            idach i cyfrach rzymskich:-PPP Kran Nienumerowy.

• wkrasnicki Re: W sprawie kalendraza ( rzymskiego ). 15.12.03, 15:34
            Dzis mam dzien lenia, wiec chetnie przycupne na chwilke i pomedytuje (no, jakos
            to nicnierobienie nazwac trzeba). Wynik tej medytacji jest nikly, bo zdrzemnalem
            sie chwilke, a pamiec ulomna wymazala niewatpliwie wiekopomne mysli. Jedyne co
            mi przychodzi na mysl to znow sie zdrzemnac, a moze tym razem gumka-myszka nie
            nabroi.
    • wkrasnicki Billie Holliday 15.12.03, 17:37
      Wpadl ci do mnie onego czasu syn moj wlasny- wlasnie sluchalem Billie Holliday,
      az tu naraz pytanie: co ty takich smutow sluchasz?
      Wszyscy bogowie ze Swiatowitem na czele sa mi swiadkami, ze gdyby nie fakt iz
      on sporo ode mnie wiekszy, dostalby w dziob. ;-)
      No pewnie, ze nie jest to muzyka na dyskoteke, ale smuty?
      No i musze sie napic z tych nerwow, niestety mam w posiadaniu tylko smutne
      resztki nedznej cieczy pod tytulem Jim Beam, zakrecanej jak alpaga plastikowym
      (tfu) korkiem.
      Sie czetujcie, pilo sie (jeszcze) gorsze rzeczy. :-)
      • basia553 Re: Billie Holliday 15.12.03, 17:46
        Pomoge Ci Wkrasie przetrzepac syna.
        A przy Billi Holliday (zaraz poszukac CD i se puszcze) moge pic
        cokolwiek. Wybredna jestem tylko jesli chodzi o muzyke.
    • ani-ta Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 15.12.03, 21:52
      poniedzialkowy wieczor...
      jak zwykle w duecie... Demolka szaleje (jednak ma klopoty ze spaniem)... a ja z
      lyzeczka ogladam sobie... migdalka... chyba urosl...hmm... zdecydowanie
      przegial z tym rosnieciem!
      znacie jakis sposob na gigantycznego migdalka? przeciez ja wyjezdzam! przeciez
      ja mam mase roboty do wyjazdu! przeciez ja nie moge chorowac!:((
      szal na szyi raczej juz nie pomaga...
      tabletki do ssania... moge spokojnie wulgarnie nazwac tabletkami do... sr###a;(
      bo wiecej pozytku z nich nie widze... a i ten watpliwy;(

siadam sobie w cuchutko na szezlongu... siakis taki zimny... w kubasku mam
      herbate z miodem i pradem... i udaje, ze nic mi nie jest... ze tego jaja
      strusiego wcale w gardle nie mam;(

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

zeby chociaz ta iskierka spac poszla;(((

a.:(
      • jan.kran Brel + plastkowe butelki + wtorek 16.12.03, 09:46
        Powinnam byc o 9.30 w szkole, ale mamy dzis zakonczenie roku, nie szkolnego ino
        kalendarzowego i bedziemy jesc i sie bawic noto sie troche spoznic moge :-))

Wpadlam posluchac Brela ( dziekuje Jutus :-)))) i sprawdzic czy Princessa ma
        lepszy humor we wtorek niz w poniedzialek :-))))

Kol. Kras informuje w ramach opakawan alkoholowych, ze plastikowy korek to male
        piwo. Norweg rozne alkohole mocniejsze sprzedaje w butelkach plastikowych.
        Niestety Jamesona ino w szkle, a szkoda bo Jamson w plastiowej butelce to by
        byl prezent w zwiazku ze zblizajacym sie Swietem KOl. Kras:-))))) K.
        • jutka1 Re: Brel + wtorek + nastroj :))))) 16.12.03, 10:20
          jan.kran napisała:

> Wpadlam posluchac Brela ( dziekuje Jutus :-)))) i sprawdzic czy Princessa ma
          > lepszy humor we wtorek niz w poniedzialek :-))))
          Princessa ma sie lepiej, muchas gracias :))) A za Brela - je t'en prie...
          puszczam Le Port d'Amsterdam, dawno nie slyszalam..

A wtorek oznacza ze juz tylko4 dni do weekendu. O!
          • jan.kran Re: Billi + wtorek + nastroj :))))) 16.12.03, 18:04
            W Klubie cieplutko, monity do Drwala pomogly:-))) Wlaczam Billie co Jutka
            zostawila, siadam na sekunde na szezlogu kontemplujac choinke cktora ktos nam
            sympatycznie do klubu wstawil, wypijam lampke wina i zegnam Was do jutra :-)) K.
            • jan.kran Choinka:-))) 17.12.03, 19:29
              Te piekna choinke to Szwedzia podrzucila. Niestety musze spadac do jutra , ale
              se jeszcze minute pokontempluje ...
              Wlaczam Haendla " Mesjasz", choc z pewna niechecia, bo muzyka w desczke tylko
              czemu do cholery po angielsku :-))) K.
              • jutka1 Re: Choinka:-))) Klubowa jolka (l z kreseczka) 17.12.03, 22:35
                Przynioslam bombki i swiatelka. Na czubku tej butelki umiescilam gwiazde. Pod
                choinka klade pierwsze prezenty - prosze nie otwierac i nie podgladac do
                Wigilii.......... Reszte prezentow bede donosic sukcesywnie.

Poza tym, parafrazujac Drwala, mru mru i kwa kwa :)

Mesjasz sie skonczyl, wiecej nie zdzierze :)))) Nastawiam Komede: najpierw
                noz w wodzie, potem rosemary's baby. Pije wino, patrze w okno, muzyka mniam. I
                tyle.

Jutka :))))))))))
                • akawill Re: Choinka:-))) - rozterki drwala 17.12.03, 22:51

Ja bym przyciął jakąś choineczkę, ale by mnie sabba okrzyczała, że żywe drzewka
                  tnę. Co tu zrobić, co tu zrobić, ciąć przecie trza.
                  A przytne tą szfedkową..........tak koło szyjki.......
                  I muzyka też będzie.........szopen staccato.........gul...gul...gul........
                  • jutka1 Re: Choinka:-))) - rozterki drwala 17.12.03, 23:01
                    akawill napisał:

>
                    > Ja bym przyciął jakąś choineczkę, ale by mnie sabba okrzyczała, że żywe
                    drzewka tnę. Co tu zrobić, co tu zrobić, ciąć przecie trza.
                    > A przytne tą szfedkową..........tak koło szyjki.......
                    > I muzyka też będzie.........szopen staccato.........gul...gul...gul........
                    Lo kuwa!!!!!!! ;) Drwal Szwedkowa choinke rozpindolil..... lo kuwa........

Daj troche nie badz wisnia :)))) gul gul gul, mniam .........

Ruda
                    • akawill Re: Choinka:-))) - rozterki drwala 17.12.03, 23:08
                      jutka1 napisała:

> Lo kuwa!!!!!!! ;) Drwal Szwedkowa choinke rozpindolil..... lo kuwa........
                      >
                      > Daj troche nie badz wisnia :)))) gul gul gul, mniam .........
                      >
                      > Ruda

Nooooooo, dobrze. (Zwróć uwagę że z ociąganiem)
                      Tylko co potem szfedce powiemy? Czy przyjmie wyjaśnienie, że to tak w
                      świątecznym nastroju żeśma szopena rozpindolili?
                      • jutka1 Re: Choinka:-))) - rozterki drwala 17.12.03, 23:13
                        Szfedka zrozumie........ jak mus to mus..........

Gdzie jest Tato???...............................

no to siup. ehem, toast: za nas s wami, i ch.. s nimi............... O!

Ruda :)
                        • szfedka Re: Rece precz... 17.12.03, 23:24
                          od mojej choinki bezwstydnicy!!!!
                          poczekajta chociaz do Wigilii!!!
                          • jutka1 Re: Rece precz... 17.12.03, 23:26
                            hahahaha
                            alez w Wigilie sie nie pije.... ;))))))))))
                            trza na zapas sie nachlac hahahahahahahahahaha
                            • szfedka Re: Rece precz... 17.12.03, 23:35
                              jutka1 napisała:

> hahahaha
                              > alez w Wigilie sie nie pije.... ;))))))))))
                              > trza na zapas sie nachlac hahahahahahahahahaha

no chyba mnie i Ciebie to nie dotyczy ;)
                              • jutka1 Re: Rece precz... 17.12.03, 23:59
                                szfedka napisała:

> jutka1 napisała:
                                >
                                > > hahahaha
                                > > alez w Wigilie sie nie pije.... ;))))))))))
                                > > trza na zapas sie nachlac hahahahahahahahahaha
                                >
                                > no chyba mnie i Ciebie to nie dotyczy ;)
                                no tak, my zawsze na zapas i coby odrobic zaleglosci, hehehe

Jutka AA ;)))))))
                                • jan.kran sprostowanie + choinka+ koledy 18.12.03, 17:25
                                  Na szczescie Drwal sie tak zmeczyl rabaniem drzewa dla Krana , ze nie wiedzial
                                  co robi. Chcial podciac szyje choince , ale trafil na butelke wodki szopen (
                                  znany francuski kompozytor) i to jej obcial szyjke. Potem czesc zawartosci zuzyl
                                  ,a to co zostalo wypil Kran:-))) Za co dziekuje.
                                  Choinke , moi drodzy poganie ubiera sie 24- go rano. Ale jak ktos mieszka w
                                  takich dzikich krajach jak Sverige lub France to ma inaczej:-PPP
                                  Poza tym zanim calkiem mnie ten szopen nie rozlozy to sie na chaise longue
                                  wyciagam :-)) Przedtem wlaczam koledy w wykonaniu Manhatan Transfer K.
                  • wkrasnicki Wstawać !!! 20.12.03, 09:23

Taaaka impreza mnie ominęła?
                    Nic z tego wstawać na równe nogi, ale to już!!!
                    Zainwestowalem w siebie, więc donoszę flaszę Jamesona godnej pojemnosci i
                    puszczam - Sittin' here drinkin' - Muddy Watersa, bo aktualnie mam nastrój na
                    blues & soul.
                    A o 12-tej puszczę - 20 Hey now - Raya Charlesa, czyli dwudziesty hejnał po
                    naszemu (tłumaczenie wlasne), specjalnie dla krakusow, bo taką dzis mamy datę. ;-)
                    • jutka1 Re: Wstawać !!! 20.12.03, 11:14
                      wkrasnicki napisał:

> Taaaka impreza mnie ominęła?
                      > Nic z tego wstawać na równe nogi, ale to już!!!
                      > Zainwestowalem w siebie, więc donoszę flaszę Jamesona godnej pojemnosci i
                      > puszczam - Sittin' here drinkin' - Muddy Watersa, bo aktualnie mam nastrój na
                      > blues & soul. A o 12-tej puszczę - 20 Hey now - Raya Charlesa, czyli
                      dwudziesty hejnał po naszemu (tłumaczenie wlasne), specjalnie dla krakusow, bo
                      taką dzis mamy datę.;-)
                      Lojessssuuuuuuu
                      Nie dadza czlekowi pospac, no nie dadza, telefon o 10:45, kto to widzial, a ja
                      tu sterana impreza i jeszcze bym pospala, ale z drugiej strony sklepy czekaja
                      ze swymi przepastnymi wnetrzoma, trza jakies prezenty nabywac droga kupna,
                      piniondz spendzac, przez tlumy sie przebijac, spaliny wdychac bo przeca caly
                      Paryz dzis ma dokladnie ten sam sposob na zycie a do tego musi w moje okolice
                      samochodem przyjechac....

Nalewam se delikatnie piwka coby glowka przestala bolec, w radio FIP Alain
                      Delon AD 1967 pt. Laetitia... a za pare minut beda grac Stan Getz i Charlie
                      Byrd Sambe na jedna nute
                      • basia553 Jutka i radio 20.12.03, 11:26
                        To Twoje cholerne (pardon!) radio raz juz gralo, mam je nawet na faworytach,
                        a dzis nie gra !!!! Co zrobic, Ja zachowuje sie normalnie, wciskam na sluchanie,
                        pokazuje mi co aktualnie jest grane, ale nic nier slychac. Widac odbiornik,
                        naciskam na wolumy plus, nic. A niech to licho, a taki dobry program od rana
                        zapodajesz! Help me!!!
                        A do smiechu: moja niemiecka kolezanka wröcila wczoraj z Paryza, cala oczarowana
                        ale strasznie smiesznie möwiaca o röznych rzeczach. Strasznie podobaly jej sie
                        dekoracje na "szamprzelyze", a jadla "plateszule", czyli po niemiecku plaskie
                        buty, a chodzi jak sie okazalo o Platt de Jour. No, ale najwazniejsze ze byla
                        oczarowana elegancja miasta i szarmanckimi ludzmi.
                        • jutka1 Re: Jutka i radio --- Basiu :)))) 20.12.03, 11:33
                          Basiu, czasem jak sie na necie slucha radia, a jest tzw. ruch, sa problemy z
                          buffering (namoj glabowaty umysl, buffering to jest przebijanie sie tych
                          dzwiekow przez kable, ale moge sie mylic). Probuj dalej - naciskaj na to
                          ecouter le direct, i sie wstrzelisz...

Jutka milosniczka FIP
                    • jan.kran Zaszalalam plytowo:-)))))) 20.12.03, 11:19
                      Mloda dostala wczoraj spora kase , stypendium za pol roku. Lwia czesc pojdzie na
                      zaplacenie mieszkania , ale troche zostanie. Wiec szybko pobieglam do sklepu na
                      rogu i kupilam 10 plyt. Cena zabojczo niska jak na droga Norge, 60 NOK za sztuke
                      czyli mniej niz 10 Euro.
                      Na poczatek zostawiam trzy skladanki ( nie lubie z reguly, wole plyty w calosci
                      ale jak sie nie ma co sie lubi :-)))))
                      Jose Feliciano, Santana i "Chicago". No dobrze ,lubie Was to zostawie jaszcz
                      trzy plyty Mahawishnu Orchestra, tylko mi petow na nich nie gasic !!!
                      Zostawiam rowniez norweska swiateczna wodeczke, medisterkake czyli mielone
                      norweskie, bardzo smaczne i lososia wedzonego. Na deser , jak ktos lubi krem
                      karamelowy. Oddalam sie spiewajac wraz z Jose: lajt maj fajer :-)))) Kran.
                      • ani-ta Re: Zaszalalam plytowo:-)))))) 20.12.03, 11:49
                        > Zostawiam rowniez norweska swiateczna wodeczke, medisterkake czyli mielone
                        > norweskie, bardzo smaczne i lososia wedzonego. Na deser , jak ktos lubi krem
                        > karamelowy. Oddalam sie spiewajac wraz z Jose: lajt maj fajer :-)))) Kran.

no i jestem twoja kranie!!!!!!!!!!

jutka mnie wczoraj podeszla... i jak "nie myslalam" to mi procentow do
                        szklaneczki dolewala;) efekt --> kac gigant:))

a tu od rana (11) jakies wrzaski, tumult, stukot kopyt (to chyba jutka wygnala
                        na zakupy), odglosy bitego szkla (kras wsciekly, ze bez niego balowalysmy,
                        sprzata?)... gdzie jest kawa!!!!!!!!!! wyszla?????????????
                        łojesu!

a. dochodzaca do siebie po-wo-lut-ku;)
                        • basia553 Hej, Jutka! 20.12.03, 12:48
                          Nie uwierzysz co mam od pöl godziny w piecu: kurczaka ala Jutka.
                          Ciekawe jak bedzie smakowal. Juz przygotowanie bylo ciekawe, bo albu kury u Was
                          wieksze albo cytryny mniejsze, bo skroilam 2 cytryny i ledwo, ledwo sie
                          zmiescily.
                          A teraz pomözcie starej sklerotyczce: bylam dzis na zakupach, zobaczylam ocet
                          balsamico wiec kupilam, bo pare dni temu ktos tu podal ciekawy przepis, do
                          ktörego ten ocet byl potrzebny. Mam wiec teraz odpowiedni ocet, ale... nie
                          pamietam co to byl za przepis, od kogo i na jakim watku. Czy ktos z Was
                          pamieta? Kran ma np. taka dobra glowe...
                          • jutka1 Re: Hej, Jutka! 20.12.03, 15:29
                            Basiu :))))))
                            Jak kurczak??
                            Czy pamietalas obrac cytryny ze skorki??
                            Jutka Kulinar ;)
                            • basia553 Re: Hej, Jutka! 20.12.03, 15:49
                              Kurczak byl (i bedzie) wysmienity! Wieki juz sama nie robilam, a to jednak
                              lepiej smakuje, jak z grilla. Jest takie pyszne, soczyste miesko.
                              I ma naprawde ciekawy smak. oczywiscie nie kwasna kura, jak sie obawialam.
                              Dzis pozbawilam to zwierze tylko konczyn (na przystawke zjadlam okolo 5 (!!!)
                              batoniköw Prince Polo, ktöre dostalam w paczce swiatecznej), jutro zrobie do
                              reszty pyszny ryz: podsmaze ryz na oleju, nastepnie zaleje tym kwasnym
                              sosikiem z dzisiaj i jak ryz bedzie miekki to cos wymysle: albo wkroje pomidory
                              (pasowalyby do tych prowansalskich ziöl), albo grzybki, albo moze groszek?
                              Dzieki za przepis, prosze o dalsze!
                              • jutka1 Re: Hej, Jutka! --- Basiu :))))) 20.12.03, 16:02
                                Ciesze sie ze smakowalo :))))))))))

To jedno z moich dan firmowych, ktore wymyslilam od poczatku do konca, i
                                jestem z tego powodu bardzo dumna :)

Jutka Dumna, Blada, i Zadowolona :)))
                                • basia553 Re: Hej, Jutka! --- Basiu :))))) 20.12.03, 16:48
                                  Jak sie to möwilo u nas: dumna i blada, a duma jej watla piers unosi! hehehe
                                  • wkrasnicki Re: Hej, kombinatorzy ;-) 20.12.03, 19:27
                                    Widze, ze i Klub zostal opanowany przez garkuchnie. Cos skads cuchnie, czuc
                                    spalenizne z pior i siersci, co niewatpliwie oznacza, ze cos zostalo
                                    przekombinowane.
                                    A wystarczy prosto, przasnie i smacznie.

Na rozgrzana patelnie posmarowana tluszczem wrzucamy kilka plasterkow
                                    boczku/bekonu. Wczesniej przygotowane piwo wlewamy do szklanki lub lepiej kufla,
                                    coby pianka nieco opadla, dajac dostep do konsystencji plynnej.
                                    Na podsmazony boczus (pozyskany najlepiej z nieoficjalnego obiegu
                                    kupieckiego), wrzucamy jaj kilka, nabytych z podobnego lub wrecz tego samego zrodla.
                                    Liczba jaj zalezy od calkowitej masy netto spozywacza, jednak nie moze byc
                                    mniejsza od czterech, bo mniejsza iloscia nie warto sobie d*** zawracac i
                                    brudzic naczyn.
                                    Soli nie szkodowac, a sypnac obficie, od tego jest piwo, zeby ja splukac.
                                    Energicznie mieszamy, czerpiac energie z wczesniej nadpitego piwa.
                                    Do mieszania uzywamy drewnianej lopatki, jesli patelnia jest teflonowa, lub
                                    jesli nam nie zalezy na jej bajeranckim wygladzie, to kluczem francuskim. W tym
                                    drugim przypadku mamy automatycznie do czynienia z kuchnia francuska.
                                    Jesli potrawa wzrokowo nie budzi juz obrzydzenia i wszystkie gluty zostaly
                                    „sciete”, uczta jest gotowa.
                                    Jezeli jestesmy glodni spozewamy za sladowa iloscia razowego chlebka
                                    posmarowanego maselkiem od baby, czyli dostarczonym na lisciu kapusty, celem
                                    podniesienia estetyki tegoz.
                                    Jezeli aktualnie glod nas nie przesladuje oddajemy psu wlasnemu lub
                                    zaprzyjaznionemu, a sami dopijamy piwko. Drugie piwko, ktore zdazylo sie juz w
                                    miedzyczasie schlodzic wypijamy na deser.
                                    Proste, smaczne, tanie.
                                    • basia553 Re: Hej, kombinatorzy ;-) 20.12.03, 19:38
                                      Zeby to wszystko lepiej smakowalo, powinienes byl wiecej piwa pröbowac - wez
                                      przyklad z watku "skradzione z prima".
                                      Twoje piwko nie wnioslo mianowicie nalezytego akcentu rozrywkowego do klubu.
    • jutka1 Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa party 19.12.03, 20:55
      Boze, jak mi dobrze!!!!!!! Uuuuurrrrraaaaaaaaa!!!!!!!!
      koniec pracy do 5 stycznia, niech zyje wolnosc, niech zyje pozne wstawanie,
      niech zyja tance hulanki i swawola!!!!!!!

Przywloklam 3 butelki szampana (Piper Heidsieck Brut) i zapraszam na
      imprezke :))))))) na zakaske ostatnie pol kilo kawioru astrachanskiego na
      lodzie, troche jesiotra, chleb, maslo i cytryna.

Dla tych, ktorzy kawioru nie lubia, z podziekowaniem bo wiecej zostanie dla
      nas, przynioslam zrazy zawijane z kasza gryczana i ogoreczkami kiszonymi
      domowo. I wodke Jurij Dolgorukij prod. Kristal. A dla you-know-who butelke
      Jamesona :))))

Ugaszczajcie sie i radujcie razem ze mna!! Pierwszy toast: zrdowie gosci!!

a muzyczke wlaczam radio F.I.P., spotkania jazzowe.... Przed chwila gral
      Miroslav Vitous "Tramp Blues", a teraz leci John Lee Hooker "Mean mean
      world"... Blusik jak sie patrzy,

Jutka - gospodyni :))))))
      • jutka1 Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 21:06
        A teraz gra przepiekna piosenka grupy (chyba grupy? pierwszy raz o nich
        slysze) Over the Rhine pt. She Piekna.......

A potem bedzie Jopek i Czarne slowa. Macie linke do stacji FIP:
        www.radiofrance.fr/chaines/fip/direct/
        i klik na ecouter le direct

gul gul gul...... :)))))))))))
        • jutka1 O kurde!!!!!! 19.12.03, 21:08
          dopiero do mnie doszlo, ze radio FIP jest francuskie!!!! i Jopek graja!!!!!!

no kocham te stacje i tyle :)
      • moore_ash Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 21:06
        jutka1 napisała:

> Boze, jak mi dobrze!!!!!!! Uuuuurrrrraaaaaaaaa!!!!!!!!
        > koniec pracy do 5 stycznia, niech zyje wolnosc,
        wolnosc i swoboda!
        niech zyje zabawa, i dziewczyna mloda!!! (czyli Jutka sie ma rozumiec:P)

niech zyje pozne wstawanie,

tak k.wa!!! jutro o piatej!

> niech zyja tance hulanki i swawola!!!!!!!

lulki sa?

>
        > Przywloklam 3 butelki szampana (Piper Heidsieck Brut)

na bezrybiu i rak ryba:P

i zapraszam na
        > imprezke :)))))))

dwa razy nie trzeba powtarzac:P

na zakaske ostatnie pol kilo kawioru astrachanskiego na
        > lodzie, troche jesiotra, chleb, maslo i cytryna.
        >
        > Dla tych, ktorzy kawioru nie lubia, z podziekowaniem bo wiecej zostanie dla
        > nas, przynioslam zrazy zawijane z kasza gryczana i ogoreczkami kiszonymi
        > domowo.
        hie hie:)))) wlasnie zjadlem dzis klopsiki w sosie pieczarkowym z kasza i
        kapusta kiszona:) mniam! to si enazywa isntynkt, taki podklad pod imprezke:P

I wodke Jurij Dolgorukij prod. Kristal.
        no, wreszcie mowisz jak czlek:P

A dla you-know-who butelke
        > Jamesona :))))
        >
        > Ugaszczajcie sie i radujcie razem ze mna!! Pierwszy toast: zrdowie gosci!!
        >
        > a muzyczke wlaczam radio F.I.P., spotkania jazzowe.... Przed chwila gral
        > Miroslav Vitous "Tramp Blues", a teraz leci John Lee Hooker "Mean mean
        > world"... Blusik jak sie patrzy,

wczoraj, w poznych godzinach wieczornych, na niezidentyfikowanym kanale
        telwizji holenderskiej obejrzalem film o wyzej wspomnianym johnie lee H.
        jestem pod wrazeniem...

a najbardziej podobalo mi sie to: j.l.h. wysiada z samochodu przy pomocy
        kierowcy, ledwo trzyma si ena nogach, wchodzi do knajpy, rozglada sie i mowi:
        gdzie te kobiety?:)))) no, normalnie facet byl rewelacyjny:)

dobra, to ja ide do powinicy po wiecej ogorkow:) i jakies cos do tych ogorkow:)

pozdr.
        tb
        • jutka1 Murarz, wracaj z piwnicy :)))))))) ntxt 19.12.03, 21:52

• akawill Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 22:05
        Drwal wpada, ogórasa porywa i z tymże w zębach hołubca dżezowego wycina.

(w drzwiach) Aaaaa, jak tak Jutka będzie tyle teraz spać, to niech później
        jakiś sen cymes zapoda. Tylko żeby nie był zbereźny, bo drwal skromnym jest.
        • jutka1 sny -- Drwal :)) 19.12.03, 22:15
          akawill napisał:

> (w drzwiach) Aaaaa, jak tak Jutka będzie tyle teraz spać, to niech później
          > jakiś sen cymes zapoda. Tylko żeby nie był zbereźny, bo drwal skromnym jest.
          to znaczy jesli sen bedzie zberezny, to nie zapodawac??

Jutka Pytajnik ;))))))
          • akawill Re: sny -- Drwal :)) 19.12.03, 22:21

Aaaa, można zapodać, drwal po prostu będzie czytać tylko jednym okiem i przy
            otwartym oknie aby mroźne powietrze studziło spłonienie.
      • ani-ta Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 22:32
        tez juz sie urlopuje.
        tez do 5tego:)

wlewam procenty... dorzucam ducha do barku, zeby nie bylo zem na krzywy ryj sie
        wkrecila;)
        zasiadam...
        dooobrze...:)
        w koncu spokoj... zadnych mysli... szklaneczka i ja;)

do poniedzialku prosze mnie ruszac... musze odpoczac... i nie zadawac trudnych
        pytan... wystarcza te co sa;)

• akawill Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 22:35
          ani-ta napisała:

> do poniedzialku prosze mnie ruszac... musze odpoczac... i nie zadawac
          trudnych
          > pytan... wystarcza te co sa;)

Przepraszam za to być może trudne pytanie, ale co to znaczy żeby Cię ruszać? :))
          • ani-ta Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 22:37
            zamotaniec!!!!!!!!!!

nie ruszac:))
            powinno byc;)))

hehehehehe;))))

cmook:)
          • jutka1 Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 22:47
            czy tam moze jedna literka nie wyszla w tym slowie?? ;))))))))))

sorry ;pppp
            • akawill Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 23:01
              jutka1 napisała:

> czy tam moze jedna literka nie wyszla w tym slowie?? ;))))))))))
              >
              > sorry ;pppp

Jak na razie nie ma powodu do sorry bo jam:
              1) G6 i basta
              2) skromny i basta

akawill pytajnik (ale bojący się odpowiedzi)
              • jutka1 Re: Piatek i URLAUP !! :)) Zapraszam na jazzowa p 19.12.03, 23:04
                akawill napisał:
                > akawill pytajnik (ale bojący się odpowiedzi)
                pytajnik to ja :))))))
                dokladnie o to mi chodzilo :))))))))
                • ani-ta ja nie mysle! a oni gadaja! 20.12.03, 00:57
                  i przeszkadzaja w !"niemysleniu")))))
                  boszzzzzzzzzz i te czcionki...
                  pisze na czuja... z usmiechow umiem tylko ")))))"
                  pa ra no ja)))))))

ide spac

to nie ja zwariowalam...
                  to tylko komp i reszta swiata))))))
                  • ani-ta ha! 20.12.03, 01:19
                    umiem sie naprawic;)))))))))))))))))))))
                    prosze Panstwa o to moj usmiech w pelnej krasie:
                    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

bo ja prosze panstwa przede wszystkim lubie smiac!:)
                    a nie myslec... zwlaszcza o glupotach:)

zastygam w szezlongu...
                    nie ruszac
                    <akawill zrozumial?>

kran... ja cie wcale wtedy nie zwalilam z szezlonga... sama spadlas!
                    pamietaj;))))
                    jutus... juz nie dolewaj... wiecej nie wypije;))

• lolo271 Re: ha! 20.12.03, 22:01
                      ani-ta napisała:

> umiem sie naprawic;)))))))))))))))))))))
                      > prosze Panstwa o to moj usmiech w pelnej krasie:
                      > :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      )
                      >
                      > bo ja prosze panstwa przede wszystkim lubie smiac!:)
                      > a nie myslec... zwlaszcza o glupotach:)
                      >
                      > zastygam w szezlongu...
                      > nie ruszac
                      > <akawill zrozumial?>
                      >
                      > kran... ja cie wcale wtedy nie zwalilam z szezlonga... sama spadlas!
                      > pamietaj;))))
                      > jutus... juz nie dolewaj... wiecej nie wypije;))
                      >
                      > a.:))

• ani-ta Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 20.12.03, 22:05
      stuk puk...
      jest tu ktos?:)

• jan.kran aceto balsamico + tanie piwo + monit 20.12.03, 22:53
      Basiu nie znam przepisu z P2 na cos z aceto.Tu mnie moja pamiec zawodzi:-(((
      Ale chyba mam cos w domu to poszukam .
      Waldkowi za przepis na jajecznice dziekuje usmialam sie i tradycyjnie pytam czy
      nie mozna zamienic piwa na szeri albo choc na wino:-))) Piwa nie pijam no i
      dobrze , bo tanie piwo jest tylko w DE, w Norge jak mam wydawac majatek na
      alkohol to juz wole na cos innego niz piwo.
      Wlasnie wracam z drugiej zmiany i lece do domu wiec sie nie zalapie na
      zakonczenie tego Klubu. Ale uprzejmie prosze towarzystwo rozbawione i objedzone
      ptakiem co by nie zapomnialo o Klubie otwartym przez Murarza i tam sie
      przenioslo z garkuchnia i plytoteka. Kran w Drodze.
      • ani-ta Re: aceto balsamico + tanie piwo + monit 20.12.03, 22:57
        kran;)))))))))))
        szeri z jajecznica.... oryginalna kompozycja... poczekam az wyprobujesz;))))

OK... murarz zostanie odwiedzony;)))

• jan.kran Do taty...lola 20.12.03, 22:58
        Moze pijanstwo...rozpusta ale jakze milo...
        Szezlong pusty moze sie wyciagniesz...K...
    • jan.kran Re: Zebranie Klubu NR 54 -- IDY GRUDNIOWE :) 20.12.03, 22:59
      Zebranie zamknieta. Lece na nastepne. K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka