saawa Re: lista obecności na forum 19.07.04, 10:05 28 lat, od 3-ch lat macocha 6 letniej dziewczynki, wspolny synek 15 miesiecy. Wprawdzie Mala jest u co nas tylko co drugi weekend - okreslilabym sie jako macocha na pelnym etacie. Pisze b. sporadycznie, dosc czesto czytam. Odpowiedz Link
brooklynka Re: lista obecności na forum 19.07.04, 19:40 Witam i przedstawiam sie - bywam tu bardzo czesto, pisze sporadycznie chyba dlatego ze i tak nie widze rozwiazania mojej beznadziejnej sytuacji. Ale wracajac do przedstawiania - macocha calkowicie bezkontaktowa - niestety.... Z moim niemezem jeszcze - od lat 2,5 w zwiazku,mieszkamy razem od 1,5 roku. Bez wspolnych dzieci, jeszcze. Jestem tez ex - dawna historia, z tamtego malzenstwa wynioslam doswiadczenie i 2 koty . No i 32 wiosna mi idzie. Odpowiedz Link
kaisog Re: lista obecności na forum 20.07.04, 09:25 Jeszcze ja! Lat 26, od roku szczęśliwa żona. Z jego przeszłości pozostał 13-letni syn (macochuję weekendowo, raczej sporadycznie ostatnio), z mojej ruda koteczka . Aktualnie intensywnie pracujemy nad wspólnym „wkładem” Czytam codziennie, czasem coś skrobnę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
m-m-m Re: lista obecności na forum 20.07.04, 10:04 Macocha 24 h na dobę z pięcioletnim stażem w macochowaniu. Była pasierbica, bez dzieci, czytająca i czasm piszaca )) Odpowiedz Link
dona29 Re: lista obecności na forum 20.07.04, 10:32 jednodzieciata eks,macocha 24/h,mama półtoramiesięcznej Poli - raczej czytającapozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
alfa36 Re: lista obecności na forum 20.07.04, 11:33 30 letnia całodobowa macocha z 2,5 letnim stażem. Bez wspólnych dzieci. Moja sytuacja jest nieco inna niż większość tu pojawiających się macoch, bo mój m., kiedy go poznałam był wdowcem. Zaglądam prawie codziennie a kiedy nie mogę już wytrzymać piszę i szukam rad. Pozdrawiam wakacyjnie. Odpowiedz Link
lilith76 Re: lista obecności na forum 20.07.04, 14:50 28 lat (a jakże), co dwuweekendowa macocha, z M pół roku, Mała - 6 lat, Mały - 4. własnego przychówku - brak (mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni). na forum codziennie, czasami piszę, ale 9-25.07 na urlopie i w ciągłych rozjazdach (właśnie wróciłam i jutro znowu wyjeżdżam). jestem w podziwie, że tyle na forum osób tylko czytających - wbrew pozorom jest nas cała masa pozdrowionka dla macoszek biernych i tych z rocznika 76 )) Odpowiedz Link
renataterlecka Re: lista obecności na forum 20.07.04, 15:29 bezdzietna,macocha dla 2 chłopców,30 lat,aktywna w godzinach pracy głównie czytająco,napisałam dopiero 2 razy pozdr. reneeeeeee Odpowiedz Link
chalsia Off - topic - statystyka 20.07.04, 15:37 Ciekawe, że większość to "macochy" bezdzietne. Interesujące było by spojrzenie na "stosunek do dzieci (i eks) a kwestia posiadania własnego". Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link
triss.m Re: Off - topic - statystyka 20.07.04, 21:07 chalsia napisała: > Ciekawe, że większość to "macochy" bezdzietne. Interesujące było by spojrzenie > na "stosunek do dzieci (i eks) a kwestia posiadania własnego". to, ze wiekszosc macoch jest bezdzietna wyplywa tez chyba z rozsadnego podejscia (sytuacja finansowa nie zawsze pozwala, kwestia poukladania sobie zwiazku z M i jego dziecmi) Macochy nie maja lekko jest wiele kwestii do omowienia i ustalenia zanim pomysli sie o wlasnym bejbi a im czlowiek starszy ekhm, tym dluzej sie zastanawia pozdrawiam Odpowiedz Link
joaska_14 Re: lista obecności na forum 20.07.04, 16:43 ASia lat 27, macocha weekendowa ,czasami tygodniowa,pisząca rzadziutko czytająca niemal codziennie. ŚLę pozdrowienia Odpowiedz Link
podenka Re: lista obecności na forum 21.07.04, 00:19 Justyna, 36 lat, ex bez next a raczej kilka next ale ani jednej poważnej, była samotna, mężatka od 5 lat (mąż bezdzietny i nie ma ex-nie byli małżeństwem, kontaktu brak), dwoje dzieci: moja córa 14 lat (więc macochem jest mój mąż)i nasz wspólny synek 17 miesięcy, poza tym córka rozwiedzionych rodziców (mój ojciec zrobił mi przyrodniego brata z "next-ale jeszcze wtedy nie next" mojej mamy a potem po roku rodzoną siostrę apo nastepnych 5 latach odszedł do swojej obecnej żony "już next mojej mamy". Najciekawsze to losy moich rodziców, czyż nie??? Odpowiedz Link
badia Re: lista obecności na forum 21.07.04, 01:34 Grzecznie się dopisuję. Lat 33, w pierwszym związku nie było dzieci i trwał zaledwie dwa lata. Od 5 lat z M, od 2 jako małżeństwo. Z dzieckem M. brak kontaktów - zatem macocha bezkontaktowa przy ojcu jedynie alimentacyjnym. Nasz wspólny syn urodzony miesiąc temu. Jestem na forum od początku, częściej czytam niż piszę, tylko niewielki fragment macoszych problemów jest moim udziałem. Odpowiedz Link
carmella Re: lista obecności na forum 21.07.04, 10:18 no to sie melduje: 28 lat bezdzietna panna, TZ od ponad 3 lat, z dzieckiem na odleglosc (w domku koteczka przecudna) Odpowiedz Link
kwiatek1974 Re: lista obecności na forum 22.07.04, 15:24 to teraz ja. Mam lat 23-lata , od 3 lat z partnerem. Synek z naszego związku ma 15 miesięcy. Przyszła macocha dla 8 letniej córki M, bez kontaktu z córką M. Na forum jestem codziennie, piszę i czytam. Odpowiedz Link
bejbiko Re: lista obecności na forum 23.07.04, 12:04 Bejbiko: macocha weekendowa. Od tygodnia żona swojego męża. Od 10 miesięcy matka. Mam 25 lat. Pochodzę z Krakowa, mieszkam w Warszawie. Skończyłam studia w Warszawie. Obecnie nie pracuję. Na forum zaglądam często lecz nie każdego dnia. Odpowiedz Link
judytak Re: lista obecności na forum 26.07.04, 15:14 lat 36 z mężem po ślubie od 12 lat, przedtem jeszcze chyba 3 lata tak "na poważnie" mąż ma z pierwszego małżeństwa 2 córki, obecnie lat 26 i 23, znam je od 14-tu lat (i jednego wnuka, 3 lata) córki męża mieszkały z matką, ale układ był "wolny i elastyczny", bywały u ojca, kiedy chciały i ile chciały (było też tak, że jedna mieszkała z nami, trwało to ponad rok) my z mężem mamy trójkę dzieci, lat 9, 7 i 2 pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link
aagacia Re: lista obecności na forum 26.07.04, 17:12 lat 26 macocha co 2tygodniowa ale z przymusu (mieszkamy 300 km od eksi) mama 2, 5 letniej slicznej Juleczki, myslaca o drugim dzidziusiu coraz powazniej z rocznym stazem malzenskim i sliiicznym pierscionkiem z tej okazji - hehehe no to juz wiem po co mi byl ten slub czytajaca al piszaca od przypadku do przypadku Odpowiedz Link
marta_urszula Re: lista obecności na forum 27.07.04, 00:09 marta_urszula, lat 39 full-time macocha dla dwoch FANTASYCZNYCH chlopcow (18 i 21) wciaz miszkajacych w domu, studiujacych, oraz mama 11 letniego tez FANTASTYCZNEGO chlopaka. Na stanie jeszcze pies oraz dwa koty. Czytam ale malo pisze bo jakby poza mna wiekszasc problemow, EKS w porzadku i bardzo daleko, synowie meza juz od 6 lat prawie mieszkaja z nami wiec sie dotarlismy. Ale bardzo zaluje ze 15 lat temu jak zaczynalam kariere macochy nie bylo takiego forum bo przechodzilam przez wiele trudnych chwil i naprawde nie bardzo mialam z kim porozmawiac. Odpowiedz Link
majka1970 Re: lista obecności na forum 27.07.04, 15:26 35,z mężem second-hand, macochowo nieaktywna od pewnego czasu, dzieci wspólnych z używanym mężem - 1 szt., na forum aktywna co dzień - w czytaniu, jak czas pozwoli-w pisaniu. Odpowiedz Link
jannag Re: lista obecności na forum 27.07.04, 20:14 Witam Lat 32, macocha nieaktywna (bez większych szans na zmianę w ciągu najbliższych miesięcy a może i lat), mąż od roku a od 7 tygodni wspólny Michałek))Na forum aktywna czytająco, ostatnio niezbyt często. Odpowiedz Link
pilea Re: lista obecności na forum 28.07.04, 13:47 Macocha weekendowa (raz na tydzień lub co dwa tygodnie), córka M. 9 lat, królewna Taty . Mam 31 lat, nie mam jeszcze swoich dzieci i czasem myślę, że nigdy mi się to niestety nie zdarzy. Szkoda. Piszę bardzo rzadko, częściej zaglądam. Odpowiedz Link
izams Re: lista obecności na forum 28.07.04, 21:51 Witajcie , jestem na tym forum od samego początku, jako zdecydowanie czytająca, macocha z bardzo dobrym kontaktem dla jednej i gorszym dla drugiej pasierbicy, własna córcia, pozdrawiam , iza Odpowiedz Link
izams Re: lista obecności na forum 28.07.04, 21:58 cos przeoczyłam , lat prawie 37, mężatka , w związku od 12 lat, córcia wspólna 3 lata - córcie męża 26 i 20, poz, iza Odpowiedz Link
konkubinka Re: lista obecności na forum 30.07.04, 10:21 i ja i ja.... stan cywilny - jak w nicku lat 28 , w zwiazku z M prawie 5 lat, corcia wspolna rok i dwa mies , pasierbica 11 letnia , mamy bardzo dobry kontakt , jestem po rozwodzie , z malzenstwa mam synka , prawie 7 letniego. na forum udzielam sie od wrzesnia chyba a ostatnio nie chce mi sie pisac , bo postanowilam zaczac troszke myslec o sobie i swoich dzieciach a nie tylko o nim i jego sprawach.O! Odpowiedz Link
ika8 Re: lista obecności na forum 01.08.04, 23:41 To i ja sie wpisze, jako ze dostalam pozwolenie pisania) lat 30, macocha nieaktywna, wlasnych dzieci brak, niemaz od 6 lat(a moze 7?), 1,5 roku po rozwodzie, ma dwie corki . Odpowiedz Link
doratom Re: lista obecności na forum 02.08.04, 08:44 Witam serdecznie! Mam 32 lata, macochą zostałam 6 lat temu, mężatką jestem od roku (dzisiaj przypada 1 rocznica naszego ślubu . Córka mego M ma 17 lat i swoje młodzieńcze życie, więc w chwili obecnej jestem macochą świąteczno- wakacyjną. Ale przez kilka poprzednich lat byłam weekendową. Własnych dzieci jeszcze nie mamy. Od miesiąca jestem macochą aktywną na formum, gdyż czytam codziennie. To jest mój pierwszy wpis, ale myślę, że nie ostatni. Odpowiedz Link
monika_oli Re: lista obecności na forum 02.08.04, 11:20 29 lat; macocha (obecnie 11-latki)weekendowo-wakacyjna od 9 lat początkowo jako "niemężatka", od 4 lat - żona; wspólna córcia; na forum od bardzo niedawna - głównie czytająco-współczująca Odpowiedz Link
moniak20 Re: lista obecności na forum 02.08.04, 13:44 Witam, zupełniem nowa na forum, ale mam nadzieję, szybko to nadrobić czytając i pisząc Lat 29, macocha pełnoetatowa od 2 lat dla młodej, rzadziej niż weekendowa dla młodego, od dwóch lat z niemężem (jeszcze), wspólnych dzieciaczków brak, ale pracujemy nad tym Aktywna, wpadam codziennie, jeszcze nie wiem jak często pisząca bo dopiero od dziś mogę pozdrawiam moniak Odpowiedz Link
linusia_75 Re: lista obecności na forum 02.08.04, 14:20 No dobra, jak spis to spis. Linusia, nie macocha, nie samodzielna, po prostu żona, matka dziecka, 2 w drodze . Czytuję codziennie, pisuję znacznie rzadziej, siłą rzeczy - po prostu doświadczeń macochowo-samodzielnych mi brak to i wiedza w temacie ograniczona. Ale fanką forum jestem nieustającą. Linusia Odpowiedz Link
slonkoq Re: lista obecności na forum 02.08.04, 14:43 to ja się dopiszę może jako "inna kombinacja" tylko boję się linczu (liczę na wyrozumiałość), nie jestem machochą ale "dwukrotną" pasierbicą, i... znam wiele sytuacji z drugiej strony.... lat 30 (skończone) M i własne osobiste dziecię. No dobra poszło! Odpowiedz Link
chalsia Do Slonkoq 02.08.04, 15:04 To pisz proszę częściej - właśnie od strony pasierbicy. Każdej się to przyda 0 i next i eks. Pozdrówko, Chalsia Odpowiedz Link
mmmonika Re: lista obecności na forum 11.08.04, 18:04 25 lat, staż 3 lata - efekt: synulek 4 tyg.!! Macocha jużbezkontaktowa (na życzenie eksi)dla 2 sztuk: 6 i 11 lat. Czytająca czynnie, pisząca biernie. Pozdrowionka. Odpowiedz Link
monikaaz Re: lista obecności na forum 11.08.04, 19:58 Witajcie) Pisze tu po raz pierwszy, choc czytam od jakiegos juz czasu. Lat 36, z moim niemezem od 1,5 (mieszkamy razem od roku), bezdzietna (ale "starajaca sie", choc bez wielkich nadziei...). Moj niemaz ma dwoch synow z pierwszego malzenstwa: 13 i 17 lat. Nie poznalam ich jeszcze i nie predko poznam, jako ze mieszkaja w Polsce a ja w Stanach. Podejrzewam, ze ani oni ani eks nie wiedza o moim istnieniu, i na razie mi to odpowiada. Acha, jestem rowniez eks... Pozdrawiam Odpowiedz Link