labmarek 08.03.06, 21:04 prosze o informacje gdzie w okolicach tarnowa zakład, który ma doświadczenie w alfach. Czytając inne posty podejrzewam obrócenie panewki, po tym jak "próbowałem się" z Leonem zaczęły sie nieciekawe stukiw silniku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rav145 Re: bx 33 1.7 16 v remont 09.03.06, 00:53 a jaki był rezultat "próby"? 1) Wygrałeś :) 2) Było warto? Pozdrawiam rav Odpowiedz Link
labmarek Re: bx 33 1.7 16 v remont 09.03.06, 13:10 przegrałem, ale przez to, że w leonie zmieniał biegi jakby mial skrzynię dwusprzęgłową ( może miał??). alfa miała taki ciag, że odpuszczałem w wielu sytuacjach gdyż brakowało mi odwgi i/lub umiejętności. Nie było warto i żałuje, ale ta awaria była IMO kwestią czasu Odpowiedz Link
uki145 Re: bx 33 1.7 16 v remont 09.03.06, 11:19 Witam! czyli jednak kupiłes to 16v. szkoda ,ze tak krótko sie cieszyłes. jedyny specjalityczni serwis jaki znam najblizej Ciebie jest w Krakowie: www. alfaserwis.com.pl, natomiast pamietam ,ze na stronie IKAR sa adresy ,był chyba jakis warsztat z Rzeszowa. tak czy inaczej to i tak bardzo daleko jak na transport niesprawnego auta. jesli chcsz robic remont tego boxera to powaznie zastanów sie nad kupnem uzywanego silnika,ale najpierw zajrzyj do tej panewki (to niewiele kosztuje ,a pozwala ocenic sens naprawy) .Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
labmarek Re: bx 33 1.7 16 v remont 09.03.06, 13:03 ale te 3 dni jazdy były tego warte. Szatan nie samochód. W każdym razie prawdopodobnie poszukam silnika. Narazie czekam do wtorku wtedy moje auto idzie na warsztat. Wydaje mi sie, że jestem wzorcowym przykładem " kupił i w trzy dni zajeździł" i wczesniej z politowaniem czytałem posty o stukajacych boxerach. Moje cc 900 ma 190 kkm i naprawde nie wiem co to problemy z silnikem, choć też często sie nim dowartościowywałem z innymi autami. Co będzie to będzie narazie sie nie maże, bo cały czas w garazu stoi 900 Odpowiedz Link
fly29 Re: bx 33 1.7 16 v remont 09.03.06, 13:58 zanim zaczniesz wyciągać silnik sprawdź na cechach czy nie masz przestawionego rozrządu. u mnie tak było 4 ząbki, co prawda stało się to z innych przyczyn, ale obiawem było głośne stukanie. jeśli masz to samo, to być może nie narobiło wielkich szkód i poprawne ustawienie go uzdrowi. Odpowiedz Link