Dodaj do ulubionych

polerowanie reflektorów

19.05.07, 11:25
Pozdrawiam serdecznie
od razu mam kolejne pytanie czy ktoś z forumowiczów probowałjuż polerować
reflektory w swoim auciez?? i jaki był tego efekt (tzn czy dało się usunąć
rysy/ryski itd itp??? Jaki był koszt takiej operacji??? I czy ktoś z was moze
polecictaki punkt w okolicach warszawy??
Obserwuj wątek
    • andrzejsroka Re: polerowanie reflektorów 19.05.07, 22:14
      o polerowaniu nie wiem nic na pewno (ponoć szklane klosze lamp można, ale 156
      ma plastikowe, ktoś tam próbował pastą tempo - może wypróbuj na kawałeczku i
      odczekaj pare tyg czy nie zmatowieje gorzej ? )
      ALE: na allegro są po 150 nowe - nieporysowane itd- bedziesz miał nowy dobrze
      świecący odbyśnik itp.
      Pozdrawiam
      Andrzej
    • axello Re: polerowanie reflektorów 20.05.07, 01:50
      Ja sam polerowałem w 156 (plastikowe klosze). Miałem porysowane i lekko
      zmatowiałe już. Najpierw umyłem, potem dokładnie starłem wodnym papierem
      ściernym (nr 2000). Po tym lampa jest jakby satynowa ale bardzo gładka, usuwa
      się rysy i "wtopione" owady, pyłki i inne takie. Potem w ruch poszła wiertarka z
      przystawką do gąbki polerskiej i pasta G3 lub tempo. Trzeba to zrobić przy
      otwartej masce i okleić taśmą elementy wokół lampy. Efekt super - lampa jak
      nowa, bez demontowania jej (co jest b.skomplikowane).
      Można też ręcznie polerować, ale namachasz się, a efekt będzie
      średnio-zadowalający. Zakup przystawki, gąbki i odrobiny pasty będzie tańszy niż
      kompletu lamp. Przekalkuluj, czy w ogóle się w to bawić. Ewentualnie zapytaj
      zaprzyjaźnionego lakiernika. Pzdr.
      • b.pawelek Re: polerowanie reflektorów 20.05.07, 18:29
        własnie chodzi o to ze nie chciałem robic tego samodzielnie. A ten satynowy
        odcien jak najbardziej mi dopowiada z tego własnie wzgledu szukam firmy która
        zrobi to za mnie...
        • b.pawelek Re: polerowanie reflektorów 21.05.07, 19:41
          teraz na lato to w ogole wyszedł mi inny problem. tenreflektor cały prauje i
          cośmnie niedługo trafi przez niego. Pozdrawiam Borys
    • ana.ania18 Re: polerowanie reflektorów 12.08.18, 21:01
      Ja odsylalam do www.reflektory.autogamma.pl i jestem zadowolona nie pamietam dokladnie ale nie przekroczylam 300 zł
    • ana.ania18 Re: polerowanie reflektorów 14.08.18, 16:17
      ja polecam co prawda nie z Warszawy a z Krakowa, ale można spokojnie odesłać do nich kureirem swoje reflektory i oni jee wyczyszcza. www.reflektory.autogamma.pl moge polecic z czystym sumieniem :)
      • bruner4 Re: polerowanie reflektorów 31.08.18, 13:36
        Smaruje się pastą do zębów powierzchnię reflektorów, potem poleruje się je miękką szmatką. W razie potrzeby zabieg powtórzyć. Ale jeśli ktoś chce koniecznie korzystać z usług warsztatów lub robić im reklamę to oczywiście jego sprawa.
    • dominika996x Re: polerowanie reflektorów 28.07.22, 20:39
      Jeśli chodzi o polerowanie reflektorów to z czystym sumieniem mogę polecić wam gingergarage.pl . Tutaj usługi świadczone są na wysokim poziomie także na pewno będziecie zadowoleni z wyboru

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka